Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

E srece, imam ebay od 2009 a sad sam prvi put licitirao, i sat vremena pre isteka aukcije pukne sajt...

Drugi put koristi iBidder ili nesto slicno, "snipuj" sa njihovog servera (koji doduse moze isto da skikne, ali se do sad nije desilo), ako vec imas u glavi cifru koju ne bi prebacio...

Dobih ovaj mail. Da li još nekome ovo izgleda kao da me hoće zavrnuti? Šta da radim?
JEBAY_zpsc38cb902.jpg
[/URL][/IMG]

Pise do kad mu je rok da ti stigne ako taj dan ne stigne odmah otvori case i napisi da nisi primio stvar i zavrsis posao. Nema sta sa njim da se bakces i da se smaras

A mogao bi i da se javi coveku ako mu ne stigne, na contact, pa odaberes povodom kog predmeta, odaberes da je razlog "I didn't receive my item" i napises sta si hteo, samim tim si i otvorio dispute, ali ipak prvo pokusaj ljudski da resis, 2-3 dana, pa ako vidis da zavlaci...

Ja sam imao 3 puta takve situacije gde je bilo neke "frke" vec u prvih 20-ak transakcija, ALI nijednom nisam isao na krv i noz nego lepo, kulturno i koncizno sa problemom i eventualno ponudom za resenje istog da ne dobije negativnu.

Jednom mi lik nedelju dana nije slao, a ja odmah platio cim narucio, ja ga iscimam, kaze u ponedeljak, u ponedeljak kaze aj u sredu, ja tu presecem i kazem ili u sredu dobijam tracking broj, ili ti dobijas negativnu, izvini ali moram da bih dobio refund!
On se zahvali sto cu sacekati i obeca poklon za ustupak, i stvarno poslao u sredu sa jos 2 stvarcice pored onih koje sam kupio, kao poklon i za istu postarinu!

Drugi put sam imao slucaj da kupim 2 nove stvari za 20,5€, i stigne jedna nova a jedna ocigledno solidno koriscena, ja lepo kulturno pitam jel to OK da oglasava onako a izgleda ovako, i trazim parcijalni refund 5€ (za postarinu), kaze lik jel moze slika da potvrdim, ja bacim 5, lik se izvinjavao silno i umesto trazenih 5€ mi sam ponudio i vratio 11€!!

Treci put narucim 3 komada u jednoj velicini, dobijem 1 u odgovarajucoj velicini, a 2 u drugoj, manjoj velicini, ni njoj nisam pravio neku frku veliku, nego rekao da resimo problem nekako da ne padne negativna, njeno resenje je bilo da zadrzim robu a za to u pogresnoj velicini dobijem novac nazad, 2/3 znaci!!

Od svih sam tada u Feedback dobio povece hvalospeve u maksimalnom broju karaktera, drugim recima sebi sam pomogao za ubuduce, a probleme resio za 2-5 dana i usput dobio 2x2 poklona i dosta kinte nazad.

Poslednja izmena:
Kad naručim nešto iz UK u Slovačku koja je članica EU jel' se onda ne plaća carina i PDV pošto se sve obavlja u okviru EU?

Sada imam prvi put problem na ebay, naime narucio sam Nest termostat sinoc i jutros mi je potvrdjeno da je poslat ali kada sam sada pogledao na My eBay spisak narucenih stvari, termostat je obrisan i stoji poruka:
We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.
Tracking broj koji mi je dao nema nikakvu vrednost jer ne mogu da uradim nista sa njim, izgleda samo neki izmisljen broj:

Tracking #:RS045957834LV
Carrier: POST

Sta da radim?
U pitanju je ovaj prodavac:
http://www.ebay.com/usr/sweepershoplux

Da li da trazim povracaj novca ili da cekam neko vreme da vidim hoce li ista stici?
Koliko mogu bezbedno da cekam i posle da trazim povracaj?

Poslednja izmena:
Dobar je tracking radi samo sto pise Destination Croatia ali to ne mora nista da znaci...
Na ebay prodavac uopste nije duzan da vam da tracking tako da nema ni osnova refund, cekas predvidjeno vreme za dostavu ako ne stigne trazis povracaj

Gde mogu da proverim tracking jer do sada kada sam imao tracking bilo je dovoljno da kliknem na broj i dobio bih status ali sada nista ne dobijam,
Mene je uplasilo to sto je termostat obrisan, evo kako izgleda:

Koliko se ja secam on je rekao da ce stici za jedno nedelju dana. Ja cu sacekati i dve ili tri nedelje, bitno mi je samo da ne prodje rok za onaj "eBay Money Back Guarantee", ne znam koliko to traje.

http://www.trackitonline.ru/ pa onda mozes odatle da odes na sajt poste za tu drzavu. Inace to da kliknes na broj na eBay-u radi kako treba samo za neke poste.

Poslednja izmena:
Hvala!
U medjuvremenu javio mi se i prodavac i kaze da su mu obrisali oglas jer su ovi iz Nest (sada misilm da google vlasnik) to trazili jer je cena bila ispod one koju oni imaju zvanicno.
Videcemo za nedelju dana sta ce stici :)

^Imao sam par puta takav slucaj da oglas nestane neko vreme nakon kupovine. Bezveze je sto posle ne mozes da das feedback prodavcu.

Naručio sam masku za telefon iz UK. Koliko je potrebno da stigne, pošiljka nema tracking?

Iz Uk 5-10dana obično

Zanimljivo, prošlo bez problema. Naručio sam 21. danas stiglo.

Porucio sam iz Nemačke futrolu za mob ali mi je stigla pogrešna poslao sam poruku prodavcu i on mi je odmah vratio pare šta da radim sada sa futrolom ako mu saljem nazad koštaće me vise nego sto sam je platio?

Jel' ti je tražio da mu je vratiš ili ne?

Mojne da ga pitas jer ce onda traziti nazad a ti onda moras da mu ili ucinis da te ne uzme za zub za ubuduce ili da mu vratis o svom trosku, ili da ga molis da on plati (sto ne znam kako ide jer mislim da kod nas unapred placas postarinu kad ide van zemlje)!?

Ovako sad funkcioniše "ebay money back guarantee" od kada su uveli, uopšte nema natezanja i onih fora "vrati paket i dobijaš pare" tako da ne bi ni dobio novac da prodavac očekuje da mu vratiš paket.

Kupio bih jedan foto aparat preko ebaya, oko 280€

Kolika je verovatnoća da će naši dragi carinici da ga ocarine na iznos koji je zapisan a ne na nešto što pronadju na internetu?

U najgorem slucaju donesi im izvod iz Paypala, mada postoji mogucnost da i to ignorisu.

Pozdrav, pre 30 min stigao mi je paket iz kine koji sam narucio pre 3 meseca. Seller je rekao da je greskom poslao za Montenegro i vratio mi je novac. Medjutim danas nekim cudom stize paket i ja ga odbijem, i sad da sam prihvatio paket da li bi morao da mu placam opet taj proizvod? Hvala

Pa ko bi to onda platio? Da li bi seller znao da sam ja primio taj paket? da sam ga uzeo sigurno bih platio to nego me zanima da li bi oni trazili pare ako vide da sam ja uzeo taj paket

Imao je tracking ID ali je pokazivao Montenegro i on mi uradi refund. Sta bi bilo da sam uzeo paket da li bi me jurili za pare?

A sta ako mu ne platim, sta se onda desava? Pa gotovo sad odbio sam paket vec

Nazad
Vrh Dno