Da li ste primetili da u poslednje vreme (otprilike od uvodjenja PP-a u Srbiju), mnooooogo kradu posiljke (prokleti carinici verovatno)? Meni se ranije desavalo da mozda od 5 posiljki 1 ne stigne. U poslednjih mesec ipo dana porucio sam desetak stvari i od toga su mi stigle dve stvari! Sa psotarom sam dobar, tako da ne verujem da on krade. Kupujem od ljudi koji su mi uglavnom poznati i od kojih sam i ranije kupovao. Dakle izgleda da ovi carinici kradu. Moze li se nesto uciniti tim povodom?
Izgleda da sam zakasnio jer nemam iskustva sa ovim vidom kupovine jer sam dobio meil od ebay-a:
"This case was automatically closed because the maximum amount of time a case can stay open has been reached.
You can view the details of this case in the Resolution Center."Nisam znao koliko vremena moze da prodje da bi otvorio case. kao sto rekoh totalno sam neiskusan za ovaj vid kupovine.
A ovo mi je skola(jedna vrsta iskustva) da znam kako u buduce da se ponasam kada je ovaj vid kupovine u pitanju. U pitanju je 12 $.
Edit: koliki je inace rok za otvaranje case?
Rok je 45 dana od dana završetka aukcije, ali nikad nemoj da čekaš baš poslednji momenat.
Ako posle mesec dana ne dobiješ pošiljku, obrati se prodavcu i traži refund.
Uglavnom većina prihvata refund ali ako ne možeš da se dogovoriš ili ti se ne javi u roku od tri dana, onda otvori case i vidi da li će tada prihvatiti.
Ako i to ne prođe, onda će ebay pogledati slučaj i rešiti, najčešće u korist kupca.
Lično još uvek nisam imao slučaj da mi ebay rešava problem, uvek sam pre toga mogao da se dogovorim sa prodavcem.
Samo dobro isčitaj pravila, da bi znao koja su ti prava i obaveze i nema da brineš.
Takođe uvek obrati pažnju na tekst aukcije i proveri da li prodavac uopšte prihvata refund ili povraćaj jer neki unapred napišu no returns/refund accepted, a tada nisam siguran da li ebay može da te pokrije u slučaju gubitka.
koja je najpouzdanija(da ima neki traking) i najjeftinija opcija za slanje robe kad narucujete sa ebay-a a prodavac je Amer.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari