SRV
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.08.2007
- Poena
- 319
Uh, moguce.? Pobrkao si me sa nekimJa sam imao 2180 i trcao je na 3.4
![]()
Uh, moguce.? Pobrkao si me sa nekimJa sam imao 2180 i trcao je na 3.4
![]()
I kod mene je drugacije shto se VID tice, Core Temp prikazuje 1.1V a Real Temp 1.2125V.Meni deluje kao da Real Temp prikazuje napon setovan u BIOSu.Inace, mastercula me je mislim pitao za VID procesora. RealTemp kaze 1.2250 za razliku od onih 1.1~ iz coretempa....
Evo i ja da se javim, batch Q807A223
ulazi u win sa default naponom, tj. nije default posto imam ili auto ili da dodam nesto malo, pa sam dodao +0.012. Default mu je 1.22x V E sad, to sto on ulazi u win je jako lepo, medjutim evo nocas se resetovo komp posle 5 sati orthos-a (small fft's) na 4GHz @ 1.32V (default + 0.1V). OCCT je prosao 3 sata testa bez problema. Sad sam ga digao na 1.36V pa cu nocas opet ostaviti da vidim jel mu je to sad dosta, ako jeste malo cu smanjiti pa probati ponovo prekosutra.
temperature po real-tempu su 41C idle, 68C max (na orthos small fft's posle 30min). Bios i ostali programi (osim OCCT-a i njegovog internog citaca) vide 10C vishe. Najnoviji coretemp pojma nema sta cita, vidi TjMAx kao 100C sto je netacno. Dakle jedino RealTemp radi. (i OCCT)
Sa 1.4V je isao na 4.2GHz, vrteo testove uglavnom uspesno, ali nije bio stabilan. Temp je bila skoro 80C na orthos-u tako da sam od 4.2GHz definitivno odustao :d
Space, reci mi koliko bi za svaki dan bezbedno mogli da budu napon i maksimalna temperatura na Q6600 sa kulerom tipa Hyper TX?
U redu, hvala, uskoro kad ga kupim testiracu kao sto si mi preporucio.Pazi okvirno od 3.3GHZ do nekig 3.6GHz je ono što može jedan smrtinik na tom hlađenju da očekuje, veliku ulogu igra i ploča bilo je zilon priče o tome, napjanje, mem itd. Stoga ako je G0 gledaj da ti tem ne prelazi u fulll loadu za zadato vreme testiranja preko 80C i naponom slobodno možeš da ideš koliko hoćeš, e sad ako mislim qa ćeš ići daleko preko 1.5 V to su pusti snovi, znači napon od 1.35V do nekih 1.48V je onaj koji može da se očekuje.
I ti si stekara :d neki 8400 bi mogao na 4 GHz lakse nego 8200Ovo je dobar primerak ? :zgran: Hmmm...A ja cekam predvece drugi cpu da probam posto kontam da sam bas losh(iji) primerak ubo... Ipak bi ja to voleo na ispod 1.3V da ide na 4GHz stabilno.
Jos ce ispasti na kraju da sam stvarno dobar primerak ubo. Ma, i ja svasta ocekujem od tih procesora, kad sam uzimao 2180 drugar mi rece: "evo ga, probavam ga, radi na 3GHz" ja reko 'bem ti 3ghz, probaj 3.4~3.6 :d Od ovoga sam ocekivao da na 1.35V idem na ~4.2GHz bez nekog velikog grejanja, ali eto, corak![]()
Pa da dobar, cak i vrlo dobar.Pratio sam pomno temu 8400/8500 na XSu, gomila njih ima 8400 kojima treba ~1.4V za 4Ghz. A primerci koji traze manje od 1.3V za 4Ghz su bar po meni odlicni.Ovo je dobar primerak ? :zgran: Hmmm...A ja cekam predvece drugi cpu da probam posto kontam da sam bas losh(iji) primerak ubo... Ipak bi ja to voleo na ispod 1.3V da ide na 4GHz stabilno.
Jos ce ispasti na kraju da sam stvarno dobar primerak ubo. Ma, i ja svasta ocekujem od tih procesora, kad sam uzimao 2180 drugar mi rece: "evo ga, probavam ga, radi na 3GHz" ja reko 'bem ti 3ghz, probaj 3.4~3.6 :d Od ovoga sam ocekivao da na 1.35V idem na ~4.2GHz bez nekog velikog grejanja, ali eto, corak![]()
... jos nekih 11 sati testa i moze se reci da je solidno stabilanJoš malo rezultata:
To je prica koja navodno vazi ukoliko se CPU "przi", tj. ukoliko je duze vremena (Orthos-ovanjem, npr.Čudna je ova serija 8xxx, na def naponu npr. na 3774MHz pukne Orthos dva puta, prvo posle minut i po pa
posle šest min. a posle toga pegla 7h bez problema. Na netu ima raznih teorija o "zagrevanju" ali meni to nekako
ne pije vodu iako sam se sam uverio nebrojeno puta da mu treba neko vreme da se "zaleti" i onda pichi.
Ima i teorija da se posle određenog vremena procesor koji je izložen većim naponima i temperaturama ponaša tako
da mu za isti klok treba sve veći napon.
Ja moj istini za volju nisam pržio na većem naponu od 1.375 (uBiosu sa Loadline calibration), pa se nadam da mu se
neće prohteti za većim naponima posle određenog vremena.
... jos nekih 11 sati testa i moze se reci da je solidno stabilan
Salu na stranu, jedan sat Orthos-a je isuvise kratak period da bi se sudilo.
BTW, de vidi i digni malo voltazu NB-a, vi's da ti je protok PCIe magistrale pao na x1...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari