Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

I naravno ceo mesec maj se na https://lpa.gov.rs NIJE video taj kao dug (ni nakon što su dostavili kovertu). A juče kad sam pogledao ponovo LPA videh da se eto pojavilo se sad tih 12.000 duga iz tih 5 rešenja iz koverte koju je ostavio poštar u sandučetu.
45 dana od dostave resenja je rok da se uplati (razlika) dug, bez kamate. Tako da nema prikazano na LPA dok ne prodje rok, a kada se pojavi na LPA, pocinje i obracun kamate. Tehnicki ti kad vidis dug na LPA ti si vec zakasnio sa placanjem.

Moze i ume poreska tako da ti posalje resenje za prethodne godine ako je nesto obracunato manje nego sto treba, ili nije obracunato uopste, a trebalo je biti. Pa te duze za razliku.

A ovo za rok od 45 dana bez kamate treba da pise na resenju, pogledaj, osim kad pise manje 🙂

Probao sam već nekoliko puta odavno da pišem na formu e-uprave koje je na sajtu i svaki put sam dobio obaveštenje da mi je poruka vraćena i da nije isporučena jer je neko sanduče puno ili pogrešno navedena adresa tako da ne može da im se piše. Ako se to promenilo molim nekoga da mi javi. Ugasio bih onda kompletnu e-upravu za tetku i za teču jer oni to uopšte ne znaju da koriste i ništa Ne razumeju (imaju 85 godina).
Imao sam dva takva slučaja - uspelo je tek kada sam slao poslao nekoliko poruka na tadašnjem Twitteru , današnjem X;
sve ostalo - ništa.

Dobar dan, Zena sam, imam 65 godina, i nekako se snalazim na netu. Posto mi se desilo problem, ne mogu da kazem da najbolje. Imam registrovanu fijoku na euprava Srbija, i posto su mi slali obavestenje da mi je istekla biometrijska licna karta, napravila sam termin preko sajta za 9.06.2026. u devet i petnaest. Videla sam da ima mogucnost za placanje, probam preko Visa, ne ide. Dina kartica, ne ide. Kad je stigao vreme za termin, ja odem u SUP trazim upatnicu i odem na postu pa uplatim. Gotovinom. Stignem kuci, vidim na online bankarstvo da i preko aplikacije uspelo placanje, odbijeno mi je sa ziro racuna. Citam dalje, sta se moze ciniti, treba predati molbu za povracaj sredstava u ispostavi Trezor-a. Uzmem izvod iz banke, da je uplaceno, fotokopiram postansku uplatnicu i ulazem zalbu, da mi je duplirana uplata. Oni to posalju u Suboticu, gde pripada ispostava Trezora Backa Topola. Za nekoliiko dana zovu me telefonom, da ne moze da pronadje uplatnicu, i to potvrde i sluzbeno dopisom, resenjem, da je moja tvrdnnja da je duplirana uplata neoshovana (jer ona ne moze da pronadje uplatu.. )bez obzira na moje dokaze koje su prilozene crno na belo da je uplaceno. Molim vas ako ima neko nesto pametno da mi savetuje bila bi zahvalna

Izvod iz banke bio uzet u banci,s pecatom ili ste vi samo odstampali?

Sacekajte nekog pravnika da vidite koja je sledeca instnca,ne moze da se zavrsi ovako. To sto su nesposobni i priuceni ih ne opravdava.

Sacekajte nekog pravnika da vidite koja je sledeca instnca,ne moze da se zavrsi ovako. To sto su nesposobni i priuceni ih ne opravdava.
Hvala vam na odgovoru, potpuno se slazem da su nesposobni. Moja majka je bila u ono vreme saldo kontista, i trebala da radi prekovremeno, ne jednom, jer kolone nisu stimale za 5!! para ili neki drugi mizerni iznos. Napisala sam ja zalbu na resenje, i ponovo prilozila overeni bankovni racun, jos cekam izvod iz poste da je prosla upata (u prvom pismu sam im poslala fotokopiju uplatnice) ali! bojim se da ce ova moja zalba otici kod iste doticne sluzbenice i zavrsice kao prva, tj. ja nisam u pravu i ne vraccaju novac

Ja sam skoro imao slicnu situaciju. Greskom sam uplatio taksu za izdavanje pasosa koji ustvari istice tek sledece godine. Pa sam mailom trazio povrat novca. Kada sam prosledio sve potrebne podatke, trebalo im je preko 20 dana mislim, da dobijem povrat. I to nisam dobio 4.5k vec 3.9k. ovih 600rsd za troskove izrade mi nisu vratili.

Sad cu da im pisem mail, da vidim o cemu se radi...

Edit:
Brzo su odgovorili iz trezora...

Kazu 600rsd treba da vrati mup, oni (trezor) su prosledili zahtev a kad ce ovi da ga obrade, ko zna...

Poslednja izmena:
Kako tražiti potvrdu o prebivalištu na eUpravi?
Ako moram u MUP na šalter, gde idem, jel tamo gde se izdaju LK pasoš? (Novi Beograd)
Hvala!

Kazu 600rsd treba da vrati mup, oni (trezor) su prosledili zahtev a kad ce ovi da ga obrade, ko zna...
Čini se da se u praksi to nikad ni ne desi, sudeći po dostupnim iskustvima. Još nisam naleteo na informaciju da je to nekome vraćeno. Bolje je da to nekako iskoristiš drugačije, to može navodno lakše (preknjižavanje naspram refundacije), mada teško da može da sačeka sledeću godinu, kako bi ga stvarno iskoristio za pasoš.

Kako tražiti potvrdu o prebivalištu na eUpravi?
Ako moram u MUP na šalter, gde idem, jel tamo gde se izdaju LK pasoš? (Novi Beograd)
Hvala!
Vidi ovde detalje. Jeste lično, a za Beograd konkretno piše da se ide u Ljermontovu.

Nazad
Vrh Dno