Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

I naravno ceo mesec maj se na https://lpa.gov.rs NIJE video taj kao dug (ni nakon što su dostavili kovertu). A juče kad sam pogledao ponovo LPA videh da se eto pojavilo se sad tih 12.000 duga iz tih 5 rešenja iz koverte koju je ostavio poštar u sandučetu.
45 dana od dostave resenja je rok da se uplati (razlika) dug, bez kamate. Tako da nema prikazano na LPA dok ne prodje rok, a kada se pojavi na LPA, pocinje i obracun kamate. Tehnicki ti kad vidis dug na LPA ti si vec zakasnio sa placanjem.

Moze i ume poreska tako da ti posalje resenje za prethodne godine ako je nesto obracunato manje nego sto treba, ili nije obracunato uopste, a trebalo je biti. Pa te duze za razliku.

A ovo za rok od 45 dana bez kamate treba da pise na resenju, pogledaj, osim kad pise manje 🙂

Probao sam već nekoliko puta odavno da pišem na formu e-uprave koje je na sajtu i svaki put sam dobio obaveštenje da mi je poruka vraćena i da nije isporučena jer je neko sanduče puno ili pogrešno navedena adresa tako da ne može da im se piše. Ako se to promenilo molim nekoga da mi javi. Ugasio bih onda kompletnu e-upravu za tetku i za teču jer oni to uopšte ne znaju da koriste i ništa Ne razumeju (imaju 85 godina).
Imao sam dva takva slučaja - uspelo je tek kada sam slao poslao nekoliko poruka na tadašnjem Twitteru , današnjem X;
sve ostalo - ništa.

Nazad
Vrh Dno