Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Da li si prvo pokušao sa drugim browser-om, isključio možda neki vpn, firewall, adblock, već nešto ako si dodavao na komp ili sačekaš, probaš naredni dan i vidiš da li radi 😃

Probao sam vise browsera, vise racunara, probao preko browsera na telefonu i stalno isto.

Mislim da je bilo vec tih slucajeva, zakljucak je da mora da se saceka da stigne potvrda mejlom da je nalog verifikovan, cak i ako pre toga mozes da se ulogujes...

Glupost, drzavna institucija gde su svi povezani ko tanko crevo, mogu svaku prevaru da uoce za sekung i nije im dovoljno sto uz registraciju mora da se posalje JMBG i broj licne karte nego jos traze i fotografiju licne karte pa te zamajavaju jos sa nekom verifikacijom.

Dobijam mejl o isticanju parametara za ConsentID za mesec dana i traženo mi je da što pre obnovim parametre na sajtu. Logujem se regularno prateći uputstvo, idem na Obnovi, generiše mi se novi kod i aplikacija na iOS konstantno izbacuje da je pogrešna lozinka. Ne radi ni automatsko unošenje QR kodom, piše da nije dozvoljeno. Da li je još neko imao ovaj problem? Pisao sam podršci, ali se bojim da opet ne dobijem neke generičke odgovore. I sada kada probam da se ulogujem preko ConsentID-a, izlazi mi da nemam aktivnu mobilnu aplikaciju ConsentID, iako stari parametar u suštini nije još ni istekao i stoji da je aktivan

Ja radio malopre🤣🤣. Uspeo sam odraditi li povuci potegni.

Znaci , generisao ti je kod a imas i levo id. Imas i qr kod. Ako sve to imas, ides u aplikaciju, id ,onaj srednji, pa tri tacke,gore levo, pa izaberi delete umesto renew. Posle ti da opciju da skeniras qr kod i skeniraj pa ce se samo sve popuniti. Ne znam zasto rucno ne daje a i ne ide bz brisanje prethodnih parametara.

Imao sam isti problem. Ugrubo, obrisao sam postojeci "nalog" iz consent ID aplikacije, skenirao QR kod i time mi je dodat novi nalog i sve radi okej.

edit: ovo sto kaze DGoran.

Da, ali je sada problem što ne mogu opet da dođem do te stranice sa parametrima na eID jer sam se izlogovao. Ne znam kako opet da dođem do QR koda. Mogu da se ulogujem samo preko korisničkog imena i lozinke, jer kad odem na logovanje preko ConsentID-ja, piše da nemam aktivnu ConsentID aplikaciju. Na ConsentID-u regularno stoji taj sertifikat koji važi do kraja marta:) Ako nešto nisam razumeo, prihvatam. Jedino što sam uspeo da sačuvam registracioni kod, ne i QR kod. Ako obrišem taj trenutni ID, da li će mi dati tada da unesem novi registracioni kod kojim raspolažem? Hvala

Ne mogu da tvrdim, ali mislim da je vrednost QR koda zapravo registracioni kod i da bi trebalo da radi, ali uzmi sa velikom rezervom :)

Svakako nemas sta da izgubis ako to probas koliko sam skontao, ako nista od toga ne bude radilo, mozes u posti uzeti nove parametre za Consent ID.

E pa jebi ga,ako nisi ostao na stranici gde su bili parametri, onda nema vise pomoci jer se moras opet logovati a ti ne mozes. Slececi korak je posta ili bi moglo iz aplikacije banke Intesa,ako je ima. Nisam probao da li moze i tako.

Ako nemaš validan sertifikat u LK (i čitač za istu), onda preostaje samo pošta.
Pozdrav

Navodno, od pre neki dan može Intesa i OTP banka kroz aplikaciju (meni OTP javlja grešku kada se izabere opcija "potpis u cloudu") ili odlaskom na šaltere.

Kada se zakaže termin preko e-uprave, kako to tačno funkcioniše kada dođete u MUP u zakazano vreme? Da li se javljate nekome ili oni prozivaju? Pitam jer vidim danas da je u Zemunu baš gužva, da sam imao termin u 18h morao bih da preskočim barem 10 ljudi koji čekaju ispred kancelarije za lk.

U NS je posebna kancelarija za zakazane termine i prozivaju se zakazani

Kada se zakaže termin preko e-uprave, kako to tačno funkcioniše kada dođete u MUP u zakazano vreme? Da li se javljate nekome ili oni prozivaju? Pitam jer vidim danas da je u Zemunu baš gužva, da sam imao termin u 18h morao bih da preskočim barem 10 ljudi koji čekaju ispred kancelarije za lk.
Prozivaju kao kad odes kod doktora, prednost imaju zakazani, a oni koji nemaju zakazano upadnu ako se neko ne pojavi ili kad rese sve ove koji imaju zakazano. Jedino panduri ulaze preko reda i imaju prednost.

Može li neko sa poslednjom verzijom consentID aplikacije da proveri da li je moguće napraviti lokalni backup? Hteo sam da prebacim ID sa jednog telefona na drugi, što sam uspešno radio do sada preko ove opcije, međutim sada iz nekog razloga neće da sačuva backup na lokalu. Probao više file managera, ima sve potrebne dozvole, ali nema šanse da sačuva. Ne znam postoji li mogućnost da se to nekako reši preko portala ili same aplikacije ili ne gine odlazak u poštu i čekanje u redu za novi.

Evo sad sam probao, juce obnovljeni parametri za ConsentID. Napravio bekap na mem. kartici u telefonu. Znaci radi.

Да ли неко стигао рачун за Инфостан у eSanduče?
Обично стиже већ првог у месецу.
Инфо се водио на мајку, а она је преминула у јануару. И е Сандуче је на њу, њен матични број. Можда има везе са тим. Сад не могу да платим.

ЈМБГ је њен а моја маил адреса, да ли то могу некако изменити, пребацити на себе?

Meni odbijaju da šalju za stan koji se ne vodi na mene.

Dobijam mejl o isticanju parametara za ConsentID za mesec dana i traženo mi je da što pre obnovim parametre na sajtu. Logujem se regularno prateći uputstvo, idem na Obnovi, generiše mi se novi kod i aplikacija na iOS konstantno izbacuje da je pogrešna lozinka. Ne radi ni automatsko unošenje QR kodom, piše da nije dozvoljeno. Da li je još neko imao ovaj problem? Pisao sam podršci, ali se bojim da opet ne dobijem neke generičke odgovore. I sada kada probam da se ulogujem preko ConsentID-a, izlazi mi da nemam aktivnu mobilnu aplikaciju ConsentID, iako stari parametar u suštini nije još ni istekao i stoji da je aktivan
I meni se slično dogodilo. Kod mene je iskočio zeleni prozor sa obaveštenjem da je id uspešno obnovljen, nikakav kod nisam dobio. U ConsentId i dalje stoji kraj marta kao datum isteka. Kada krenem da se logujem dobijem informaciju da nemam aktivnu ConsentId aplikaciju :-(
Pokušao sam preko OTP aplikacije ali dugme Pokreni aktivaciju ConsentId ne reaguje a stoji da sertifikat u klaudu ima neki datum iz 1989.

Treba mi pomoć za ovu najkretenskiju ConsentID app koju je čovečiji um smislio.

Dobio sam lično u upravi prihoda sve parametre: id korisnika,registracioni kod,korisničko ime,ali nikako ne mogu da se ulogujem na tu đavolju app.
Stalno mi izbacuje grešku invalid credentials.
Na web stranici https://euprava.gov.rs/,pise mi da mi je ConsentID app aktivna.

Nisam znao da Uprava prihoda daje parametre za ConsentID.
U ConsentID se ne loguješ. Treba samo da uneseš PIN koji si sam postavio.
Kako se loguješ na eupravu? Ako sa LK, onda možeš sam da obrišeš ConsentID, pa da ponovo aktiviraš (izdaš parametre).
Pozdrav

Ako je uprava prihoda isto sto i LPA, moze tamo da se dobije consentid aktivacija, besplatno. Samo ih vetovatno smara da se bakcu stim pa ne reklamiraju.

Tačnije ,bio sam u poreskoj upravi za porez na imovinu,tamo sam dobio CosentID,pre godinu dana i nikada nije proradio,otisao sam juče u poštu,dobio nov,sada radi.

Majka se registrovala na stari mejl koji više ne koristi a zaboravila je podatke. Nije moguće registrovati ponovo JMBG, šta je rešenje?

Nazad
Vrh Dno