Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Jedino da biraš neku manje opterećenu opštinu.

U ponoć se otvara novi dan, tada se zauzimaju termini u takvim opštinama.

MUP Palilula - i dalje se renovira. Ljermontova - i dalje se renovira.
Cela leva obala ide u Borču jer mora, a znamo da van toga niko zaista ne želi da ide u Borču :D
Jedino gde mogu da rezervišu termin jeste verovatno Zemun ili Nbg, tako da kapiram da se deo ljudi prelio tu. Probaj Nbg, možda je manja gužva. možda

Da li je neko već uspeo da očita ličnu kartu sa Smartbox aplikacijom za OSX ?

Ima na eporezi aplikacija, međutim meni ne uspeva na M3 laptopu .... pa reko možda samo meni ne ide.

Da li je neko već uspeo da očita ličnu kartu sa Smartbox aplikacijom za OSX ?

Ima na eporezi aplikacija, međutim meni ne uspeva na M3 laptopu .... pa reko možda samo meni ne ide.
Da bi mogao da se prijaviš na portal ePorezi koristeći SmartBox aplikaciju na OSX mora i sertifikaciono telo da ima podršku za taj operativni sistem. MUP (za sada) to nema, siguran sam da PKS ima podršku, za ostala sertifkaciona tela možeš proveriti. Ista priča je i za Linux, koliko mi je poznato podršku ima PTT.
Druga varijanta ti je ConsentID aplikacija i sertifkat u klaudu koji izdaje Kancelarija za informacione tehnologije, onda portalu pristupaš kroz Browser bez obzira koji operativni sistem koristiš.

Pitanje, verovatno ću sam sebi odgovoriti ali, bolje da dobijem potvrdu, kod kreiranja eplati uplatnice za ličnu kartu, u padajućem meniju biram opštinu prebivališta, a ne opštinu gde imam termin?
Pitam, jer mi sa Palilule smo trenutno izbeglice zbog renoviranja...

Да ли вам ради пријава на lpa.gov.rs?

^ nisam uspoe da se ulogujem, i sajt je užasno spor...
btw, rok za plaćanje poreza na imovinu pomeren na 18.2.

edit: ipak prošao log in

Ја мало пре платио. Имам сачуван шаблон.
Сајт не ради.

Sajt im je u katastrofalnom stanju, 3 dana sam pokusavao da prijavim dete u vrtic i na kraju jedva uspeo. Cas ne moze da otvori sajt, kad otvori ne mozes da se prijavis, ako uspes da se prijavis stranice se otvaraju citavu vecnost.

Da li je neko pisao poreskoj preko kontakt strane na LPA? Koliko se čeka odgovor? Ako uopšte i odgovaraju...
Plaćam porez za imovinu člana porodice i nedavno je deo imovine promenio vlasnika. Rešenje nećemo videti mesecima, a ideju nemam koliko sada da uplatim, jedino da tražim staro rešenje, pa da idem parcelu po parcelu da precrtavam i sabiram.

Plaćaš isto kao i ranije, dok ti ne stigne rešenje. Nakon rešenja, eventualni višak će ti pokriti buduća potraživanja, a ako budeš u minusu, rok za plaćanje je (valjda) 15 dana od prijema rešenja.
Pozdrav

Nismo smo se razumeli.
Ako platim prvu ratu kao ranije, pokriću najmanje dve naredne godine.

Oduvek mi je bio glup taj sistem plaćanja bez rešenja, a evo situacije gde je još gluplji.

Овако је данима.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-14-09-39-37-586_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-14-09-39-37-586_com.android.chrome.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 112
Ne znam, kod mene logovanje preko ConsentID i preko LK poslednjih par dana radi kako treba.
Kako pokušavaš da se loguješ? Da ti nije istekao ConsentID, ako preko njega ideš?
Pozdrav

Da li još neko dobija ovakvu poruku kada pokuša da se uloguje ? Nije mi jasno šta ja treba sada da radim? Neće da prihvati isti email koji sam do sada koristio.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-15-08-32-17-879_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-15-08-32-17-879_com.android.chrome-edit.jpg
    118.2 KB · Pregleda: 68
Ne znam, kod mene logovanje preko ConsentID i preko LK poslednjih par dana radi kako treba.
Kako pokušavaš da se loguješ? Da ti nije istekao ConsentID, ako preko njega ideš?
Pozdrav
Покушавам преко телефона, на рачунару ради. Пре два месеца сам узео нови телефон, сигурно је до неких "дозвола" јер ми често тражи дозволу да приступи сликама кад треба да пошаљем неку слику.

Zdravo narode, ako moze neko samo da mi potvrdi da li sam dobro razumeo - Zahtev za izdavanje uverenja o nekaznjavanju moze da se podnese samo ako imam licnu kartu sa cipom?

Piše tako na sajtu. Mora sa lične karte sertifikat.

Захтев могу поднети корисници пријављени електронским сертификатом.

Toeto, hvala prijatelju!

• Like
Reagovanja: iOS
Imam jedno pitanje ,danas sam zakazao izadu licne karte za 10.03 i odmah generisao uplatnicu koja je sa danasnjim datumom , istu planiram da platim tek par dana pre zakazanog temina. Dali ta uplatnica moze se plati za 20dana ili moram novu da trazim?

Biće ista, bez brige. Plati bar dva dana pre termina da budeš siguran da će uplata biti proknjižena

Poz,
Izvadio prvu LK sinu, 17 godina, medjutim ima gresku, tj. pogresan broj stana upisan .
Kako i gde se ispravlja ovaj podatak ?

Ako je sa chipom, na šalteru gde se preuzimaju LK se radi promene adrese.

Ima li gužve za pasoše/LK na Novom Beogradu? Išao bih već sutra... Hvala!
izvinjavam se za offtopic..

• Like
Reagovanja: uji
Potrebna mi je pomoc, danas sam se registrovao na eupravu samo zbog zakazivanja termina za pravljenje nove licne karte i imam problem, prilikom ulaska na licna karta/pasos i kad kliknem na pokreni uslugu izbaci mi stalno da mi je istekla sesija i da prijavim ponovo, iako sam prijavljan, iako nikad do sad nisam koristio eupravu ili mi izbaci da se prijavim kako bi mogao koristiti uslugu i tako stalno.
Pokusavam da im pisem i da ih pitam u cemu je problem ali mi izbacije stalno "Bad Request"
Takodje mi nije iskocilo polje za odabir lokacije nakon prijave na sajt.

Zna li neko u cemu je problem ili da li neko ima email adresu od euprave pa da im direktno posaljem, a ne preko kontakt forme na sajtu koja ocigledno ne radi.

Nazad
Vrh Dno