pajser.china
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 02.01.2013
- Poena
- 195
Hvala, probaću kasnije jer ova druga opcija - da sam pokrenem consentid ne prolazi - "došlo je do greške"...
Evo da napisem, danas sam otisao po maminu licnu kartu i preuzeo je bez problema, nije trazen otisak prsta.Ne znam samo kako ćeš odraditi korak sa otiskom prsta, da sam na tvom mestu, otišao bih zajedno po ličnu kartu. Da ne bude za džabe.
U svakoj Pošti možeš da dobiješ parametre sa kojima ti praktično (ako nisi imao) otvaraju nalog na portalu eUprava, sve što treba da uradiš posle toga je instalacija ConsentID aplikacije i uvoz tih parametara (skeniranje QR koda), posle aktiviranja aplikacije i samog naloga možeš se preko linka https://eporezi.purs.gov.rs/user/login.html prijaviti na portal ePorezi tako što ćeš birati opciju Pristup putem eID naloga. Da bi mogao da radiš nešto na portalu ePorezi moraš imati aktiviran sertifkat u klaudu, to radiš na portalu eUprava i mislim da je to pokriveno uputstvima, kada se prijaviš na portal eUprava moraš imati ekran kao na slici iz prilogaCuo sam da moze u Postu da se dobije neki QR code koji moze da se koristi na ePorezi itd? Imao sam taj elektronski sertifikat pre 3 godine ali PIN zaboravi i ne bi opet dole da idem da cekam 2 dana jer iako kazu drugacije nisu bas efikasni u tom procesu.
Meni istekao ConsentID, i prošao sam kroz postupak koji opisuješ. Morao sam da obrišem stari (taj istekli), i uneo registracioni kod.Iskustvo sa obnovom ConsentID parametera zbog isticanja:
Mesec dana pre isticanja sam mailom sam dobio podsetnik od e-uprave, da parametri ističu i da mogu da ih obnovim.
Ulogovao sam se na eid.gov.rs sa ConsentID, i u delu "Usluge" -> "Мобилна апликација ConsentID" kliknuo da dugme "Obnovi". Nakon toga, na ekranu su se pojavili moj JMBG, registracioni kod i QR code. U ConsentID aplikaciji sam skenirao QR code sa ekrana i dobio grešku da nije moguće dodati još jedan ID.
Onda sam, u aplikaciji, otišao na "ID", izabrao moje ime, pa gore levo kliknuo na 3 tačke i izabrao opciju "Renew your ID". Tu sam uneo registracioni kod sa eid sajta i to je prošlo. ConsentID parametri su produženi za 3 godine.
Dakle, obratite pažnju tokom obnove - ne treba skenirati QR kod, već treba ručno uneti registracioni kod.
Druga opcija (isprobana pre mesec dana kod supruge) je da se prvo u aplikaciji obriše postojeći ID, pa da se onda skenira QR code.
Pozdrav
Odeš ujutro u 8h u MUP i možda ti se posreći da budeš među prvima pa ne čekaš previše. Još nisu počele letnje gužve za pasoše.Logujem se sada preko ConsentID na eUpravu da zakažem termin za zanavljanje LK, kad ono, svi termini zauzeti mesec dana unapred, do kada može da se izabere. Probam istu uslugu na još par opština u gradu, isti slučaj!?! Nešto sam propustio ili...?
Moja greska je bila,nisam instalirao sve potrebno.Radi sada logovanjeŠta kaže token menadžer?
Jel su zeleni oni sertifikat u čeliku?
Nažalost ja nisam uspeo da obnovim ConcentID Certificate. Posle unosa registracionog koda - greška pogrešan kod.Meni istekao ConsentID, i prošao sam kroz postupak koji opisuješ. Morao sam da obrišem stari (taj istekli), i uneo registracioni kod.
Lična karta mi ističe za manje od 2 meseca, videćemo da li će to uticati na ConsentID
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari