Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Поздрав.
Зна ли неко, могу ли се у овој новој ConsentID 3.0 верзији апликације користити два или више налога?
Конкретно, свој налог имам, али бих додао и очев.
Тренутно је очев налог у апликацији на другом телефону, али би лакше било да су оба налога на истом телефону у истој апликацији.

Поздрав.
Зна ли неко, могу ли се у овој новој ConsentID 3.0 верзији апликације користити два налога?
Конкретно, свој налог имам, али бих додао и очев.
Тренутно је очев налог у апликацији на другом телефону, али би лакше било да су оба налога на истом телефону у истој апликацији.
Koliko je meni poznato nije moguce, jer je sama app napravljena da bude za 1 nalog tj. 1 covek - 1 nalog

jel radi nekome onaj podsetnik za istek dokumenata, meni stalno ovo prikazuje kada hoću da pokrenem uslugu

jel radi nekome onaj podsetnik za istek dokumenata, meni stalno ovo prikazuje kada hoću da pokrenem uslugu
Nisam ni znao da postoji ta opcija. Da li mozes da mi kazes gde se nalazi pa da probam kod mene?
Pokusao sam da ukucam direktno link iz tvog browsera, ali nije to to

Da li neko zna, ljudi koji nose naočare za vozačku, ali imaju na 10 godina, da li i dalje moraju da se slikaju sa naočarima i ili mogu da koriste elektronsko produženje dozvole?

Ako imaš ograničenje, moraš ponovo lekarsko uverenje da radiš. Oftalmolog određuje da li moraš da voziš sa naočarima ili ne i od toga zavisi da li moraš da se slikaš sa naočarima. Mislim da svakako zbog lekarskog moraš lično

Ja nosim naocare i nisam ni jednom morao da vadim lekarsko uv. kad sam produzavao vozacku.
Mada je @Mare pitao za sliku sa nocarama ili bez, koliko znam ukoliko nosis naocare za vozacku treba da ih imas na slici. Ako ih imas na staroj vozackoj ne vidim problem da se samo produzi vozacka elektronski, pogotovu sto je produzavaju na 10 godina, sto znaci da si jos uvek mlad..;)
Pre mesec dana sam produzio vozacku i nisu me trazili da se ponovo slikam. Iskoristili su staru sliku, mada je bilo "ajd neka prodje sad ovako" jer je slika radjena pre 10-ak godina.
Ukoliko se dosta razlikuje slika i "realno stanje" onda traze ponovno slikanje, tako su mi rekli na salteru.
Za LK su insistirali da skinem naocare kad su me slikali.

Ma bre u Developer Tools tab-u se lepo vidi da im zahtev ka:

Kod:
https://mupservisi.euprava.gov.rs/DocumentExpiryReminderService

Dobija 302 (redirect) status code i da ga preusmerava na:

Kod:
https://mupservisi.euprava.gov.rs/

tj na "path" "/".

@Chernobyl Pa možeš da im pišeš i preneseš tu informaciju :D :D :D Da je problem kod njih na serveru a ne cookies kod korisnika u Chrome i pokojnom IEx :D

Ja nosim naocare i nisam ni jednom morao da vadim lekarsko uv. kad sam produzavao vozacku.
Mada je @Mare pitao za sliku sa nocarama ili bez, koliko znam ukoliko nosis naocare za vozacku treba da ih imas na slici. Ako ih imas na staroj vozackoj ne vidim problem da se samo produzi vozacka elektronski, pogotovu sto je produzavaju na 10 godina, sto znaci da si jos uvek mlad..;)
Pre mesec dana sam produzio vozacku i nisu me trazili da se ponovo slikam. Iskoristili su staru sliku, mada je bilo "ajd neka prodje sad ovako" jer je slika radjena pre 10-ak godina.
Ukoliko se dosta razlikuje slika i "realno stanje" onda traze ponovno slikanje, tako su mi rekli na salteru.
Za LK su insistirali da skinem naocare kad su me slikali.
To je jasno na 10 godina ako je izdata produžava se bez novog uverenja do 65 godina. Međutim ispade da zbog potencijalnog slikanja sa naočarima ne može da se samo produži online tj naruči nova već mora lično da se podnese zahtev.

Poslednja izmena:
ja ne znam šta se dešava sa tim internet eksplorerom u državnim firmama
isto i kod mene u firmi je do skoro bilo podešeno da u mejlove mora preko eksplorera da se ulazi tj na dekstopu je na svakom kompu bila izbačena prečica eksplorera (od skoro edge) sa linkom do mejl servera inače "može da se desi da ne vidim mejlove"
ja nikad to nisam radio i naravno da nisam imao problema sa mejlovima
---
što se naočara tiče svako ko je nosio pre 18e god, kao što sam i ja, mora da ide na lekarski i da vadi na 5 godina,
znam masu matoraca koji su ćoravi i ne nose ni naočare ali ne idu ni na lekarski i vade na 10 godina, samo zato što su pre prvog vađenja dobro videli
uostalom i kod alvirovića je bila jedna emisija o tome, testirali su vid ljudima. Dobar sistem nema šta

Poslednja izmena:
Ma nije tako možeš da dobiješ i na 10 godina iako nosiš naočare. Obično daju 2x po 5 i ako je stabilna dioptrija posle na 10.

Verovatno zavisi i od dioptrije i sl. na koliko ćeš dobiti. Za sada na 10 godina dobio, -0.5 dioptrija.
Od kada su krenule nove dozvole nisu mi tražili da se slikam sa naočarima. Valjda su skontali da ima ljudi koji nose i sočiva :)

Nosim naocare od mladosti uvek su mi produzavali vozacku na 10 godina, bez lekarskog uverenja, -1.5 dioptrija. Prvi put kad sam vadio vozacku sam odradio lekarski i nikad vise.
E sad sam omatorio i produzili mi vozacku do 65. Nisam morao na slikanje i na lekarski. Sledeci put cu morati..:geek:

OK da se vratimo na pitanje, da li onaj ko ima dozvolu na 10 godina ali nosi naočare može da naruči novu online ili mora da se slika sa naočarima?

Nećeš dobiti precizan odgovor ovde, pitaj u supu.
Još jedna bitna stvar, ja sam od onih što od prve dozvole imam upisano ograničenje uz obavezno nošenje naočara, produžavao sam na 5 godina uz obavezan lekarski pregled ali ponekad sam uspevao da iskukam kod oftalomloga da naznače korišćenje sočiva koja ne mogu da koristim iz tehničkih razloga i tako mogu da se slikam bez naočara i da izbegnem probleme kad me zaustave organi reda a ja nemam naočare kod sebe. Poslednji lekarski sam radio u privatnoj klinici i iskukao sam isto i dobio "bonus" u izveštaju što mi je prvi put u životu omugućilo produženje na 10 godina.

Pozdrav, jel se nekome desava da se upise u efakturu tj da pokusava da se upise u efakturu i da mu se stalno vraca nazad loop poruka 'Uspesno ste odjavljeni'. Sve prodje, na sekundu vidim ispravnu stranicu i op, odosmo nazad u loop.

appovi za ocitavanje kartice up to date, cache brisao vise puta, chrome / edge up to date, znaci sve kako treba jedino sam upao u loop sa ovim i nista drugo sem toga ne dobijam?

hvala unapred na odgovoru

tema za eFakture

Imaš dva sertifikata, jedan je za potpis, drugi za logovanje, ako u Chrome-u klikneš na prvi prilikom logavanja, izbaciće ovu grešku (jer je za potpis), na drugi neće.
Hvala puno, sačuvao si me nerviranja. Ne znam jel sam jedini koji sam se mučio sa ovim, ali možda bi ovo trebalo pinovati u uvodni post

Nazad
Vrh Dno