Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Yes. Citac i (Bas) Celik aplikacija.;)

A u materinu. Gde da kupim to? Sta preporucujete?

Da li neko jos ima problem da citac ne cita zdravstvenu knjizicu?
Dobio sam neki dan novu,ali ne cita je nikako,dok LK cita bez problema.

Ovaj koji nema kutiju se pokazao bolje od onog drugog mada ne znam hoces li ga naci. Ja ovo uzimam od firme koja nam isporucuje i termalne stampace

Prilozi

• FA8EFEBB-D86C-4888-AFB5-8D2FEE12460C.jpeg
    FA8EFEBB-D86C-4888-AFB5-8D2FEE12460C.jpeg
    158.1 KB · Pregleda: 58
  • 6FDE37D6-47DE-4805-B8C6-C8DD9DA2C1F8.jpeg
    6FDE37D6-47DE-4805-B8C6-C8DD9DA2C1F8.jpeg
    212.3 KB · Pregleda: 58
Ovaj koji nema kutiju se pokazao bolje od onog drugog mada ne znam hoces li ga naci. Ja ovo uzimam od firme koja nam isporucuje i termalne stampace
Nasao sam F verziju.

I da li neko zna da li ove jeftinjoze sa aliexpressa rade normalno?
Screenshot_20230113-140301_AliExpress.png

skrenuo bih pažnju na to da ovo nije tema koji čitač kartica sa Alija radi dobro sa E-upravom. hvala na razumevanju

Ova prva radi dobro, slao sam link i ja i ostali, evo opet.

US $4.83 49%OFF | X01 USB Smart Card Reader For Bank Card IC/ID EMV card Reader High Quality for Windows 7 8 10 Linux OS USB-CCID ISO 7816

Edit: 4,83 piše da je kod mene, zanemarite cenu od 6$ koja piše na linku
Taj radi bez problema imam ga i ja cak ne treba ni driver sa diska vec radi out of box i celik i eporezi ostalo nisam testirao inace odma cita sertifikat.

Verujem da je ovo pitanje vise dosadilo iskusnim korisnicima. Izlistao sam poslednjih 15ak strana.

Vidim da ima nekoliko razlicitih sertifikata. Najcesci su MUP i postin.

Koja je razlika tu? MUP-ov je besplatan koliko sam razumeo, ali treba citac LK. Dok se u Posti placa?

Koristio bih za eupravu, i kasnije eporezi. Idem ovih dana da predam za pasos, pa sam mislio u isto vreme da trazim taj sertifikat u MUPu..

Tačno je da je MUP sertifikat besplatan, upisuje se na čip na ličnoj karti, treba čitač lične karte, a iz pošte možeš da uzmeš i na USB-u i, ono što mnogima može da znači, radi na macOS-u 😃

Iskoristi to što ideš tamo i vidi da li ti odgovara, lako kasnije možeš da kupiš poštin sertifikat.

Klincu istekla probna vozačka, nema nalog na eupravi, da li ja mogu da skinem uplatnice za vozačku (za njega)?

Jesi i polagao umesto njega? :LOL:

Mogu se generisati uplatnice za plaćanje taksi na eupravi. Ali što kaže kolega, može napraviti i svoj nalog i generisati za sebe sve što mu treba. Ako ima elektronski sertifikat na ličnoj karti, može i ovu, a kasnije i nove vozačke online poručivati preko euprave.

Poslednja izmena:
Istice mi vozacka na leto, citam na sajtu mup-a da se za one koji imaju ogranicenje (naocare) zdravstveno uverenje prilaze samo ako je prethodna dozvola izdata na period kraci od 10 godina ili ako lice ima vise od 65 godina. Posto nosim naocare ali nemam 65, a i vazeca vozacka mi je izdata na 10 god. da li je neophodno priloziti uverenje?
Mogu li kad generisem uplatnicu da je platim sa mobi banking-om, da li priznaju takve uplate?

Može da se plati svim načinima plaćanja koje nude na sajtu, nakon što uplatiš online, čim proknjiže imaćeš uplatu vidljivu na eupravi. Bezobrazni su i za plaćanja karticama naplaćuju provizije, tako da i treba plaćati preko online bankinga.

Mislim da se sve vozacke koje isticu mogu slati na adresu ako imate nalog na eUpravi, i da se uplata moze uraditi karticom na njihovom sajtu. Mobi banka salje one potpisane potvrde, ali kod mene u ovoj komunistickoj PU nema teorije da bi prihvatili jer nemaju pojma da to moze (mali grad je u pitanju) i oni samo znaju za ovu klasicnu uplatnicu - tako da ne znam. Jedino probna vozacka mora licno (pre dva meseca sam vadila), i ako je doslo do promene u vidu/sluhu pa hocete to da se zavede onda se nosi novo lekarsko licno i to mora da se registruje tj da vas slikaju sa naocarima, ili napisu da morate da nosite slusni aparat tokom voznje (nisam sad sigurna kako to ide).
Može da se plati svim načinima plaćanja koje nude na sajtu, nakon što uplatiš online, čim proknjiže imaćeš uplatu vidljivu na eupravi. Bezobrazni su i za plaćanja karticama naplaćuju provizije, tako da i treba plaćati preko online bankinga.
o_O nisam znala da uzimaju proviziju... e stvarno :mad:

Mislim da se sve vozacke koje isticu mogu slati na adresu ako imate nalog na eUpravi, i da se uplata moze uraditi karticom na njihovom sajtu. Mobi banka salje one potpisane potvrde, ali kod mene u ovoj komunistickoj PU nema teorije da bi prihvatili jer nemaju pojma da to moze (mali grad je u pitanju) i oni samo znaju za ovu klasicnu uplatnicu - tako da ne znam. Jedino probna vozacka mora licno (pre dva meseca sam vadila), i ako je doslo do promene u vidu/sluhu pa hocete to da se zavede onda se nosi novo lekarsko licno i to mora da se registruje tj da vas slikaju sa naocarima, ili napisu da morate da nosite slusni aparat tokom voznje (nisam sad sigurna kako to ide).

Sistem uplata na eupravi funkcioniše tako da oni elektronski registruju uplate i obaveštavaju MUP da je plaćeno istovremeno im prosleđujući zahtev, nikakva druga obaveštenja i dokazi o uplatama, potvrde i sl se ne dostavljaju policiji. Nemojte širiti dezinformacije.

Odlicno, znaci moze sa mbanking-om postanske stedionice, a oni proslede uplatu i zahtev..?
Ostaje mi da odnesem staru vozacku i LK na uvid.

Traži mi neki 6-cifreni kod za logovanje na ConsentID. Moraću opet u poštu!

Trebalo bi da dobiješ papir sa tim kredencijalima

Odlicno, znaci moze sa mbanking-om postanske stedionice, a oni proslede uplatu i zahtev..?
Ostaje mi da odnesem staru vozacku i LK na uvid.

Može sa bilo kog online bankinga, ako imaš instant plaćanje uplate prolaze bukvalno za par minuta. Što se ostatka procedure tiče, sve ti piše na eupravi.

Sistem uplata na eupravi funkcioniše tako da oni elektronski registruju uplate i obaveštavaju MUP da je plaćeno istovremeno im prosleđujući zahtev, nikakva druga obaveštenja i dokazi o uplatama, potvrde i sl se ne dostavljaju policiji. Nemojte širiti dezinformacije.
Sta je dezinformacija? U mojoj PU ne prihvataju dokaz o uplati iz Mobi banke generisan na aplikaciji, poslat na mail i slicno vec iskljucivo samo fizicki dokaz o uplati u oblku uplatnice? Nesto sasvim drugo je ako se placa direktno na sajtu eUprave, tad ne treba prilagati nikakav dokaz o uplati ako idete licno u PU.

Plaćanje uplatnice sa sajta e-uprave se ne mora vršiti na njihovom sajtu, već u online aplikaciji korisnika. Ja mogu da platim iz bilo koje aplikacije pa i sa šaltera banke, e-uprava će automatski prepoznati plaćanje i kompletirati ceo zahtev koji prosleđuje MUP-u.

Sta je dezinformacija? U mojoj PU ne prihvataju dokaz o uplati iz Mobi banke generisan na aplikaciji, poslat na mail i slicno vec iskljucivo samo fizicki dokaz o uplati u oblku uplatnice? Nesto sasvim drugo je ako se placa direktno na sajtu eUprave, tad ne treba prilagati nikakav dokaz o uplati ako idete licno u PU.
Koja PU je u pitanju?

Bilo koja Policijska uprava:
  • IMA DOKAZ O UPLATI U SAMOJ APLIKACIJI "E-Plati" čim prođe bankarski klirnig, kod nekih to "sutradan po uplati",
  • ne morate da prilažete NIKAKV FIZIČJI DOKAZ, u ovome je poenta uvođenja ovog sistema u MUP-u.

Vide uplatu u sistemu, ne traže uplatnicu.

Šta se dešava s pristupom ePorezi, ne šalju stanje po ceo dan a onda uveče pošalju ništa proknjiženo.
Ovi napadi hakera o kojima se piše po novinama? :unsure:

Zar nije lakše sa napravi nalog na eUpravi?

Jesi i polagao umesto njega? :LOL:

Mogu se generisati uplatnice za plaćanje taksi na eupravi. Ali što kaže kolega, može napraviti i svoj nalog i generisati za sebe sve što mu treba. Ako ima elektronski sertifikat na ličnoj karti, može i ovu, a kasnije i nove vozačke online poručivati preko euprave.
Objedinjeni odgovor....:ROFLMAO:
Sada mu je istekla probna vozačka, a za 6 meseci lična karta ističe. Za trenutnu l.k. ko zna da li ima setifikat, tako da je okvirni plan da se vozačka a i lična odrade "peške", a onda neka uzme sertifikat i napravi nalog za ubuduće. Čini mi se da prva vozačka posle probne mora lično. U svakom slučaju, neka ode do Ljermontove i neka se raspita. :)

Poslednja izmena:
Pu u Somboru. Deo za LK i pasose i slicne poslove je na primer potpuno fizicki odvojen od vozackih i registracija (dve razlicite zgrade). Ovaj deo za LK je renoviran i ima poseban salter gde ljudima izdaju generisane uplatnice jer otprilike 13% zna da se registruje na eUpravu, a deo za vozacke izgleda kao da je iz cirka sredine osamdesetih, sa komunistickim foteljama i stolovima (time machine), i tamo radi pandur koji ti trazi uplatnicu na uvid (koju 90% ljudi dodje kod njih da generise) - osim ako nije placeno preko ePlati karticom. Hocu da kazem da ja sve placam preko ebankinga, poslove na eUpravi placam na njihovom sajtu, ali kad sam isla po probnu savetovano mi je auto-skoli da ponesem fizicki uplatnicu jer postoji sansa da ce me vratiti iz nekog razloga. Po probnu moras ici licno jer je potrebno da odneses svu dokumentaciju, a ako nemas uplatnicu oni ti generisu iti odes da platis u postu koja je u okviru opstine. Prosto je tako u ovoj PU za gradjane koji ne poznaju nekoga - ako imas vezu u PU ne moras ni ici sve ti neko sredi. Veci gradovi podrazumevaju vecu efikasnost i manje komunistickog namestaja 😁, ja samo delim iskustvo iz grada sa malim brojem stanovnika.

Potpuno je nebitno da li e-plati taksu plaćate karticom ili uplatnicom online ili na šalteru banke, to pokušavamo da vam objasnimo. Ako imaju dokaz da ste taksu platili karticom, isti takav dokaz imaju i ako platite bilo gde, na vašem online bankingu ili na šalteru banke ili pošte. Način plaćanja nema nikakve veze sa sistemom e-plati, on radi svoje pa radi, kako god platili. Sad u priču ubacujete i ljude koji nemaju e-uprava nalog i dolaze sve peške da obavljaju, što nema nikakve veze sa započetom temom. Fascinacija "komunističkim" vas izgleda sprečava da razumete.

Nazad
Vrh Dno