Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

1) Popunis uplatnicu na portalu ePlati (odmah generise vrednost poreza na osnovu reg.oznake, serijskog broja saobracajne i jos nekog broja na koji se nalazi na saobracajnoj dozvoli)
2) Platis 🥺,
3) Kopiras Polisu osiguranja,
4) Registracioni list - poneses saobracajnu dozvolu u bilo koji objekat koji se bavi tehnickim pregledom vozila da ti odstampaju isti sa podacima iscitanim iz saobracajne,
5) Kupoprodajni ugovor,
6) Placena taksa za izdavanje nove saobracajne dozvole (moze isto na portalu ePlati) i to sve predas na salteru u SUP-u.

Stara saobracajna ide sa tim u "paketu", a ti ces dobiti potvrdu da je prenos vlasnistva u toku.
I to bi bilo to, bar kada sam ja prevodio auto pre nekih dva meseca. Pozzz
Taman sam uzeo da pišem i vidim poslao si instrukcije. Hvala u svakom sličaju.
Platio sam online preko telefona na e-plati poreske uprave porez na prenos, uneo tablice, broj saobraćajne i odmah mi je obračunao koliki je porez i ponudio opciju za plaćanje online. Uplatio sam i otišao u SUP. Tamo kupoprodajni ugovor tražili. Ukuca moje ime kaže platili ste pre 5 min porez ali niste promenu saobraćajnr, idite preko puta uplatite samo im recite - promena saobraćajne i znaju oni. Uradim tako, vratim se na šalter, da mi da popunim registracioni list, prepišem sve iz saobraćajne i to je to. Odlična stvar nema više potrebe da se ide u poresku upravu pa da neki šaban odlučuje odokativno od-do koliko vredi moj auto, ako mu žena dala sinoć manje me odrapi i kaže dođi za nedelju dana.
Jedina zamerka je da su online odmah trebali da spakuju i promenu saobraćajne i sve se završava za 3-5 min bukvalno. Znam da se podrazumeva promena saobraćajne ali ti kad uplaćuješ online prenos, nemaš pojma šta si platio, ja sam mislio da je u iznosu koji sam platio i cena promene saobraćajne.

Dakle savet forumašima, kad plate online porez na prenos vlasništva, da se vrate korak nazad i odmah online uplate i promenu saobraćajne (1670 din), skinete sa neta registracioni list i popunite ga kući i u SUP odete sa rukama u džepovima i izađete kao dinGospo bukvalno za 3 min.

Uradim bekap na telefonu, pošaljem zip na drugi telefon, raspakujem. Izaberem koristeći postojeći, upišem reg kod, šta im je ovaj environment kod?

Prilozi

• Screenshot_20221209_211813.jpg
    Screenshot_20221209_211813.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20221209_212020.jpg
    Screenshot_20221209_212020.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 41
To se ne popunjava priliko inicijalne registracije tako da verujem ne treba ni u tvom slučaju

Taman sam uzeo da pišem i vidim poslao si instrukcije. Hvala u svakom sličaju.
Platio sam online preko telefona na e-plati poreske uprave porez na prenos, uneo tablice, broj saobraćajne i odmah mi je obračunao koliki je porez i ponudio opciju za plaćanje online. Uplatio sam i otišao u SUP. Tamo kupoprodajni ugovor tražili. Ukuca moje ime kaže platili ste pre 5 min porez ali niste promenu saobraćajnr, idite preko puta uplatite samo im recite - promena saobraćajne i znaju oni. Uradim tako, vratim se na šalter, da mi da popunim registracioni list, prepišem sve iz saobraćajne i to je to. Odlična stvar nema više potrebe da se ide u poresku upravu pa da neki šaban odlučuje odokativno od-do koliko vredi moj auto, ako mu žena dala sinoć manje me odrapi i kaže dođi za nedelju dana.
Jedina zamerka je da su online odmah trebali da spakuju i promenu saobraćajne i sve se završava za 3-5 min bukvalno. Znam da se podrazumeva promena saobraćajne ali ti kad uplaćuješ online prenos, nemaš pojma šta si platio, ja sam mislio da je u iznosu koji sam platio i cena promene saobraćajne.

Dakle savet forumašima, kad plate online porez na prenos vlasništva, da se vrate korak nazad i odmah online uplate i promenu saobraćajne (1670 din), skinete sa neta registracioni list i popunite ga kući i u SUP odete sa rukama u džepovima i izađete kao dinGospo bukvalno za 3 min.
Inače ovo sam uzeo za ženu ali ja ne izlazim iz njega. 😃

IMG_20221206_222547.jpg

Uspesno unapredjenje ConsentID app za android 12 verzija app 3.0.24 sada trazi 6-tocifren pin. Uradio logovanje na lpa.gov.rs proslo glatko.

Kome treba jeftin čitač kartica preporuka za ovaj sa Alija. Uredno čita naša dokumenta. Za Windows 11 ne trebaju ni drajveri koji dolaze na mini disku. Uredno se prijavljuje na eUpravu pomoću elektronskog sertifikata.
Ovde se preprodaju po 3x većoj cijeni.

€ 4,84 48%OFF | X01 USB Smart Card Reader For Bank Card IC/ID EMV card Reader High Quality for Windows 7 8 10 Linux OS USB-CCID ISO 7816

Potvrđujem, radi i kod mene, jeftin, a sve od ovih državnih servisa radi - euprava, croso, čitanje saobraćajne. Windows je 8 čini mi se, sve bez drivera.

E sad jedno pitanje, ja sam na staroj verziji odradio jos pre 2 god backup i savrseno radi od tad na novom telefonu, a pitanje, dal praviti novi backup sa ovom novom verzijom app ili ostaviti stari backup i da li ce raditi taj stari backup sa novom ovom app tj azuriranom kad recimo sad budem kupio novi telefon?
Sta mislite?

Odličan im je update za iOS aplikaciju, pri otvaranju traži da se unese pin, ali ne izbacuje tastaturu da bi mogao da se ubaci 😁

Meni nakon potvrde novog pina pukne. Samo se ugasi. Redmi note 8 pro

Kome treba jeftin čitač kartica preporuka za ovaj sa Alija. Uredno čita naša dokumenta. Za Windows 11 ne trebaju ni drajveri koji dolaze na mini disku. Uredno se prijavljuje na eUpravu pomoću elektronskog sertifikata.
Ovde se preprodaju po 3x većoj cijeni.

€ 4,84 48%OFF | X01 USB Smart Card Reader For Bank Card IC/ID EMV card Reader High Quality for Windows 7 8 10 Linux OS USB-CCID ISO 7816
🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️ hvala
IMG_20221219_201246.jpg

Drugari, zamolio me prijatelj da mu odradim slanje nekih faktura preko sistema e-faktura. Pre 10-ak dana mi je slao ličnu kartu i bez problema sam ulazio, ali danas nikako ne uspevam. Ima li još neko problema? Jednostavno kad unesem PIN odvede me na stranicu 403
sYFRyil.png

Ima li neko neku ideju?
Sertifikat važi do 23.12.2023. godine.

Drugari, zamolio me prijatelj da mu odradim slanje nekih faktura preko sistema e-faktura. Pre 10-ak dana mi je slao ličnu kartu i bez problema sam ulazio, ali danas nikako ne uspevam. Ima li još neko problema? Jednostavno kad unesem PIN odvede me na stranicu 403
sYFRyil.png

Ima li neko neku ideju?
Sertifikat važi do 23.12.2023. godine.
Proveri da li se prijavljuješ sa Auth ili Sign sertifikatom

Ma probao sam sa oba, uvek ista greška. Ne znam PIN od svoje lične karte da probam, jer uvek za sebe ulazim preko aplikacije.

Upravo sam se ulogovao bez problema.
Dešavalo mi se to ranije ali posle restarta pc je sve bilo ok.

Probao restart PC-ja, vadio ličnu kartu, vadio čitač. Brisao sertifikate pa ih opet instalirao. Ništa nije pomoglo.
Onda sam bez ubačene lične karte otišao na eupravu, pokušao da se logujem, win11 je izbacio da lična karta nije u sistemu, neki prompt. Ubacio ličnu kartu, stisnuo OK, uneo pin - i pustilo me.
Stvarno ne kapiram kako i zašto, ali eto.

Поштовани корисници,

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу реализује активности у циљу унапређења система за нотификације. У склопу процеса унапређења услуге, као корисници, добили сте неадекватно обавештење путем електронске поште: Омогућен Вам је приступ сандучету / You have been granted access to the data box.

Текст поруке није уподобљен са услугом која се унапређује, па Вас најљубазније молимо да исти занемарите.

Хвала на разумевању,

Ваша еУправа

Порука је послата аутоматски и молимо Вас да на исту не одговарате.

Pitanje vezano za elektronski sertifikat na klaudu (kako ga oni zovu): da li taj sertifikat aktivno zamenjuje ove peripetije sa citacima LK? Da li moze da se koristi za prijavu na eporeze i bilo kakvo drugo poslovanje?

Koliko znam, za ePoreze jedino ne, mora sertifikat iz lične karte ili Pošte.
Međutim, ima aplikacija mPorezi za telefon koja se jednom aktivira preko sertifikata pa nadalje sama radi osnovne funkcije kao što su upiti stanja i slično.

Da, videla sam da postoji ta aplikacija, ali sto kazete potrebno je logovanje na nju preko aplikacije ePorezi koja samo radi na Windows-u - koji ne koristim. Ne znam da li i dalje postoje intenet kafei da odem tamo 😂

Узео сам нови телефон, треба да активирам ConsentID на новом телефону. Да ли може без одласка у пошту? На старом још није избрисана.

Узео сам нови телефон, треба да активирам ConsentID на новом телефону. Да ли може без одласка у пошту? На старом још није избрисана.
Moze, naravno.
Napravi backup na starom pa to ubaci u novi.
Prosto

Неће да бекспује. Неуспешно.

Teoretski bi trebalo da prođe:
  • instaliraš ConsentID na novi telefon
  • ulogoješ se na eUpravu koristeći ConsentID sa starog telefona
  • zadaš kreiranje novih parametara za ConsentID
  • uneseš ih u novi telefon
Davno beše, ne sećam se detalja.

To radi, tako sam nedavno uradio kada mi je otisao ekran na starom telefonu.
Samo sam zato drugi korak morao preko citaca licne karte na racunaru. Ali se generisu novi parametri, unesu na novi telefon i radi.

Није хтело ни на компјутеру, немам читач.
Мораћу у среду до поште. Нисам успео ни за Интезу да то одрадим.

Vrh Dno