Милисав
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.10.2015
- Poena
- 415
Taman sam uzeo da pišem i vidim poslao si instrukcije. Hvala u svakom sličaju.1) Popunis uplatnicu na portalu ePlati (odmah generise vrednost poreza na osnovu reg.oznake, serijskog broja saobracajne i jos nekog broja na koji se nalazi na saobracajnoj dozvoli)
2) Platis 🥺,
3) Kopiras Polisu osiguranja,
4) Registracioni list - poneses saobracajnu dozvolu u bilo koji objekat koji se bavi tehnickim pregledom vozila da ti odstampaju isti sa podacima iscitanim iz saobracajne,
5) Kupoprodajni ugovor,
6) Placena taksa za izdavanje nove saobracajne dozvole (moze isto na portalu ePlati) i to sve predas na salteru u SUP-u.
Stara saobracajna ide sa tim u "paketu", a ti ces dobiti potvrdu da je prenos vlasnistva u toku.
I to bi bilo to, bar kada sam ja prevodio auto pre nekih dva meseca. Pozzz
Platio sam online preko telefona na e-plati poreske uprave porez na prenos, uneo tablice, broj saobraćajne i odmah mi je obračunao koliki je porez i ponudio opciju za plaćanje online. Uplatio sam i otišao u SUP. Tamo kupoprodajni ugovor tražili. Ukuca moje ime kaže platili ste pre 5 min porez ali niste promenu saobraćajnr, idite preko puta uplatite samo im recite - promena saobraćajne i znaju oni. Uradim tako, vratim se na šalter, da mi da popunim registracioni list, prepišem sve iz saobraćajne i to je to. Odlična stvar nema više potrebe da se ide u poresku upravu pa da neki šaban odlučuje odokativno od-do koliko vredi moj auto, ako mu žena dala sinoć manje me odrapi i kaže dođi za nedelju dana.
Jedina zamerka je da su online odmah trebali da spakuju i promenu saobraćajne i sve se završava za 3-5 min bukvalno. Znam da se podrazumeva promena saobraćajne ali ti kad uplaćuješ online prenos, nemaš pojma šta si platio, ja sam mislio da je u iznosu koji sam platio i cena promene saobraćajne.
Dakle savet forumašima, kad plate online porez na prenos vlasništva, da se vrate korak nazad i odmah online uplate i promenu saobraćajne (1670 din), skinete sa neta registracioni list i popunite ga kući i u SUP odete sa rukama u džepovima i izađete kao dinGospo bukvalno za 3 min.