Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Gledam za produzenje vozacke dozvole (izdata na 10g) nesto i koliko vidim nije moguce produziti preko euprave ako imam zdravstveno ogranicenje u smislu koriscenja naocara upisano?

Gledam za produzenje vozacke dozvole (izdata na 10g) nesto i koliko vidim nije moguce produziti preko euprave ako imam zdravstveno ogranicenje u smislu koriscenja naocara upisano?
I meni se približila zamena a u istoj sam situaciji, izdata na 10 godina uz naočare. Koliko sam shvatio iz onoga što piše, ne može preko eUprave ali ne treba lekarsko uverenje?

Pozdrav kolege,
Imam problem oko E-uprave pa ako neko slučajno zna.
Naime deda je imao kredit kod poštanske štedionice koji je bio osiguran u Dunav osiguranju i sada imam problem da Dunav osiguranje traži da iz euprave izvučem izveštaj o smrti.
Ta opcija postoji ali kad iz euprave kliknem na link prebacujem i na ezdravlje de mi traži određeni aktivni kod i kontrolni kod da bih pristupio toj informaciji.
Pa me zanima da li je neko imao iskustva sa time jer bukvalno ne znam kako da dođem do tih kodova?
Kontaktirao sam i uzdravlje preko mail-a a na slici je i odgovor

Prilozi

• Screenshot_2022-10-24-13-55-38-036_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2022-10-24-13-55-38-036_com.android.chrome-edit.jpg
    130.4 KB · Pregleda: 58
  • Screenshot_2022-10-24-13-56-30-658_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2022-10-24-13-56-30-658_com.google.android.gm-edit.jpg
    240.6 KB · Pregleda: 56
I meni se približila zamena a u istoj sam situaciji, izdata na 10 godina uz naočare. Koliko sam shvatio iz onoga što piše, ne može preko eUprave ali ne treba lekarsko uverenje?
Evo bas podneo zahtev na salteru. Ne treba lekarsko jer je ono prethodno trajno (izdata dozvola na 10g). Naravno to za lekarsako nije jednostavno izaci na kraj sa salterusama, u PS Borca sam se objasnjavao ali bezuspesno. Tako da sam onda zavrsio bez problema u PS Palilula.

Evo bas podneo zahtev na salteru. Ne treba lekarsko jer je ono prethodno trajno (izdata dozvola na 10g). Naravno to za lekarsako nije jednostavno izaci na kraj sa salterusama, u PS Borca sam se objasnjavao ali bezuspesno. Tako da sam onda zavrsio bez problema u PS Palilula.
Hvala za info. Onda su bez potrebe iskomplikovali da ovaj naš slučaj mora na šalter, mogao je komotno preko euprave.

Nisam pronašao da se govorilo o sličnom problemu, ali se ipak izvinjavam ako mi je promaklo.

Dakle, moj problem je prost: parametri za Consent ID aplikaciju koje sam juče dobio u Pošti ne prolaze. Po ukucavanju istih dobijam poruku "Invalid User ID and/or registration code."
Pokušavao sam sa raznim mogućim varijantama karaktera, Takođe i sa reinstalacijom aplikacije. Prilažem i slike ekrana sa koracima koje sam prolazio već mnogo puta.
Ne znam da li je značajno, ali već imam nalog na eUpravi sa username/password login-om. Ima li rešenja?

Prilozi

• consentscr1.jpg
    consentscr1.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 28
  • consentscr2.jpg
    consentscr2.jpg
    51.4 KB · Pregleda: 22
  • consentscr3.jpg
    consentscr3.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 24
Ajd pomozite kolezi. Vec sam jednom pokusao backup consent id aplilacije na iOS-u i nisam uspeo da uradim retore. Sta radim pogresno? Sad sam izbacio backup, sa pass-om, kreirao je zip faj . Posto nisam pri kompu, ne mogu da vidim sta je u tom zip fajlu. Jel bi to trebalo biti to ili mi fali neki korak?

Meni treba da zakazem za LK u NS ali nalog od ranije imam na www.euprava.novisad.rs
na koji danas ceo dan pise da je na odrzavanju, dal je ovaj sajt jos u funkciji ili treba da se registrujem na glavnom sajtu sa novim nalogom?

Meni treba da zakazem za LK u NS ali nalog od ranije imam na www.euprava.novisad.rs
na koji danas ceo dan pise da je na odrzavanju, dal je ovaj sajt jos u funkciji ili treba da se registrujem na glavnom sajtu sa novim nalogom?
Ides na euprava.gov.rs

Citiram -> euprava.gov.rs/zamena_vozacke_dozvole
Електронска услуга „Замена возачке дозволе (достава на кућну адресу)“ омогућава грађанима да преко Портала еУправа, без одласка у полицијску станицу, поднесу захтев за издавање возачке дозволе у случају истека њене важности, промене имена или пребивалишта или уколико им је возачка дозвола украдена, изгубљена или уништена.

Да бисте користили ову услугу, неопходно је да:
  • поседујете важећу личну карту Републике Србије;
  • будете пријављени на Портал еУправа квалификованим електронским сертификатом;
  • имате инсталирану апликацију за електронско потписивање на Вашем рачунару, како бисте могли да потпишете захтев за замену пре слања. Апликацију за електронско потписивање можете да преузмете ОВДЕ ;
  • потврдите да није дошло до значајне промене и да сте сагласни са преузимањем фотографије из личне карте у сврху израде возачке дозволе;
  • потврдите да Вам стара возачка дозвола није издата са уписаним здравственим ограничењима.

na eurpava.gov.rs nemam nalog, mozda mogu otoriti ako me ne racna da vec imam posto sam registrovan na euprava.novisad.... jos moram cekat 2 dana a sad vidim da zle proklete banke blokiraju racun cim istekne licna!?

Ne čeka se ništa, ja pravio novi nalog neko veče, odobreno sve bilo u roku od 2 sata.

Ides na euprava.gov.rs

Citiram -> euprava.gov.rs/zamena_vozacke_dozvole
Znam to, video sam. Totalno bez ikakvog valjanog smisla. Kao da oni kojima nije nista upisano nisu mogli za 10g da ocorave ili da steknu neko drugo ogranicenje.

Slazem se. Koji je inace smisao lekarskog zavozace? Da mi nadje kamen u bubregu ili povisen holesterol?!?

E ljudi, kada se promeni mobilni uređaj da li treba ponovo zatražiti podatke u vidu ID i registration code za ConsentID? Promenio sam mobilni, instalirao opet, ali nema sanse da se prijavim sa podacima koje imam.

Da,moras u postu po kredencijale.

Vaš nalog možete deaktivirati podnošenjem zahteva nakon čega se, ukoliko nema usluga koje se u postupku realizacije, podaci brišu iz Evidencije o korisnicima usluga elektronske uprave nakon isteka propisanog roka. Nalog se briše nakon isteka roka od 10 godina od trenutka poslednje aktivnosti na Portalu eUprava.

kako prosto prebaciti consent id sa telefona na telefon ;-)
otici na eportal ulogovati se sa sertifikatom sa LK .. opozvati trenutni consent id ... izlogovati se .. pa ponovo se ulogovati i aktivirati ga .. dobiju se parametri
i na novom telefonu pokreniti consent id uneti parametre i to je to :)
slicno je lako reaktivirati i intesu mbank ako ste sacuvali id korisnika i kod za reaktivaciju ;-)

Ja pre nekih mesec dana isprobao, funkcioniše.

Potvrđujem i ja, prošlog decembra sa Redmi 7 na Realme 8 bez problema backup odrađen.

Danas uđem na lpa, i vidim da mi je akontraciono zaduženje poreza na imovinu uračunato danas, 14.11. Ostale rate ove godine su išle 15 u mesecu.
Prvi put sam ovo primetio (nisam ranije pažljivo proveravao)

Danas uđem na lpa, i vidim da mi je akontraciono zaduženje poreza na imovinu uračunato danas, 14.11. Ostale rate ove godine su išle 15 u mesecu.
Evo upravo pogledah kad sam procitao tvoj post, i meni danas uracunato.

Zaduženje ide 45-tog dana kvartala, pa zavisi da li prvi mesec u kvartalu ima 30 ili 31 dan. Takođe zaduženja ne idu vikendom.

Više i ne obraćam pažnju koji je dan za plaćanje - uvek ima na netu kada se šta plaća a onda tog dana uzmem presek stanja i toliko uplatim

Како да нађем лпа на еуправи, знао сам то раније, јесу нешто мењали? И неће да ми отвори есандуче, заблокира браузер.
Едит: боло је у горњем менију Држава, па подмени. А то што ми је блокирало је AdBlocker.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno