Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Nije da ću mnogo da ti pomognem, pre 5-6 dana sam isti problem imao sa a34 i uspeo sam na kraju ali ne mogu da se setim kako.

Oba androida su na polsednjoj 13 verziji,
Onda bi na ona telefona trebala da bude ista verzija ConsentId aplikacije, v3.0.29, pa nije do toga.

Verovatno neki gremlini oko pristupa zip fajlu zbog Android verzije. Ja nemam telefon sa Android 11+ da testiram...

Onda bi na ona telefona trebala da bude ista verzija ConsentId aplikacije, v3.0.29, pa nije do toga.

Verovatno neki gremlini oko pristupa zip fajlu zbog Android verzije. Ja nemam telefon sa Android 11+ da testiram...
Uspeo, pomogli ste, bilo je izgleda do file menadzera kojim biras zip. Po difoltu mi je bio google file, pa kad sam prebacio na samsungov, prošlo je sve. Hvala

Jel moze da se proveri da li imam zakazan termin na eupravi, u ovom slucaju za promenu licne karte?

Ako si preko e uprave zakazao, može

Nasao sam, znaci dok sam provalio da je iz menija korisnika otiso sam 2x da zakazem da vidim da li je taj termin zakazan ili ne, baguje im sajt samo tako

Ja sam im platio 594 dinara za zdravstvenu. Prvo je 3 dana u bančinoj aplikaciji stajalo - rezervisana sredstva. Posle toga - ništa. Nema toga u transakcijama, a sredstva skinuta. Preko eUprave ne vidim status, čekam...

Meni je od 26. do juce stajalo rezervisana.
Pokusao sam da posaljem upit sa stanjem uplatnica i prilikom slanja dobio bad request, idem u subotu ujutru pa cu videti sta i kako

Ja sam im platio 594 dinara za zdravstvenu. Prvo je 3 dana u bančinoj aplikaciji stajalo - rezervisana sredstva. Posle toga - ništa. Nema toga u transakcijama, a sredstva skinuta. Preko eUprave ne vidim status, čekam...
27.07. sam tražio zdravstvenu za sina, staru zagubio... Platio odmah, sve prošlo a tek 08.08. mi piše, na e-upravi, da je uzeto u rad. Do danas ništa nije stiglo, a za rok im piše 60 dana?!?!?!

Nisam sigurna da li mi je pitanje za ovu grupu..
15. avgusta sam predala zahtev za izradu pasosa za cerku, rekli su mi da dodjem posle sedam dana da preuzmem. Kad sam otisla da preuzmem 22. avg, nije mogao da se ucita, isla sam vec pet puta u tu MUP stanicu i i dalje nisam preuzela pasos. Ne znaju sta je problem, a ni kako da ga rese!
Cerka je imala prvi pasos za bebe, koji je vazio 3 godine i tad nismo imale nikakav problem.
Da li neko zna u cemu je problem i kome jos mogu da se obratim?

Razmisljala sam da otvorim preduzetnicku agenciju na odredjeno vreme, da li je to moguce? I ako Bude potrebno da li neko zna kako se zatvara preduzetnik pravno lice? Koji su koraci? Hvala

citam i ne razumem nista... imam nalog na eupravi i bio sam u mupu da mi naprave taj nalog.. kako sad da se ulogujem na consentID ? imam na mejlu broj dokumenta ali ne uspevam nikako

Prvo ideš u poštu da ti izdaju parametre za Consent ID aplikaciju. Kad nju aktiviraš sa tim parametrima, ideš na sajt i logovoanje preko aplikacije, upisuješ mail sa kojim si registrovan na sajtu, a na Consent ID aplikaciju ti dolazi zahtev za logovanje i ti ga odobriš na telefonu.

Ovo važi ako sam dobro shvatio šta pitaš.

Da li neko zna da kada se registrujem kao preduzetnik, da li u PKS Vadim elektronski sertifikat kao fizicko lice ili pravno?

jel radi nekome e kalkulator
piše mi koliko imam staža ali mi ne piše obračun penzije, da li se to obračunava samo kada si pred penzijom ili kako

Za koliko dana vam je stigla vozačka adresa nakon podnošenja zahteva za zamenu? Meni ističe 1. oktobra, pa da ukalkulišem kad da podnesem zahtev.

Meni stigla za 3 dana ali nisam baš siguran da je stalno tako :)

jel radi nekome e kalkulator
piše mi koliko imam staža ali mi ne piše obračun penzije, da li se to obračunava samo kada si pred penzijom ili kako
Ne može da ti izbaci obračun ako ne ispunjavaš uslov. Probaj da označiš invalidsku sa potpunim gubitkom radne sposobnosti i tu će ti izbaciti cifru.

znači tek kad nakupim 15god staža onda
mislio sam da to funkcioniše sa pretpostavkom da ću raditi sa tom platom do kraja pa tako izračuna

Sada nece da ti izbaci nista zato sto nisu jos izvrsili emegraciju podataka na novu platformu,bice za 6 meseci.

Meni na e-kalkulatoru pod staž fali 2020. godina, pošto imam i pristup preko https://servisi.pio.rs/gradjani/modules/login/ vidim da je godina uplaćena i prijavljena, kao i preko croso sajta,
dobio sam objašnjenje da je e-kalkulator nov i tek je počela njegova primena, te nadležne službio PIO rade na otklanjanju problema i unapređenju sinhronizacije baze podataka

Poslednja izmena:
Jedino se ne vidi zadnje polje gde je kada u penziju i visina penzije zbog migracije podataka na novu platformu.
Kome nesto nije ubaceno,godina ili staz ima prijavi problem i tu prijavis,samo ne znam ko juri gazdu za ne uplacen staz oni ili ti.

Jutros odem da promenim prebivaliste i popunim zahtev za izdavanje nove LK kad prc, ne vide uplatnicu. Kazu da oni neizdaju nikakav dokument nego da idem u banku i vidim sa njima da mi vrate novac.
Jel ima na eupravi mogucnost da mi oni izdaju dokument neki? Zene koje rade na podnosenju zahteva kazu mi sa Trezora uzimamo potvrde i tamo je uplatnica nema a meni uredno skinuta sredstva.
Sta sada?

@Oswajac da li si uradio uplatu posredstvom instant/hitnog ili običnog naloga za prenos (IPS ili RTGS/kliring)? U drugom slučaju platni promet ne radi vikendom pa im zato nije vidljiva. Sačekaj ponedeljak ujutru pa posle pola 11 vidi šta se dešava, odnosno kada vidiš da je nalog konačno izvršen. Doduše, ja sam radio danas za sutra IPS-om pa nije bilo problema. Možda im u svakom slučaju treba jedan dan dok procesuiraju.

• Like
Reagovanja: iOS
Ma ja sam 26. izvrsio zakazivanje i placanje, sredstva su bila rezervisana a 29. su i skinuta sa racuna
Srecom nije bilo guzve pa sam imao vremena da odem i platim oba zahteva i zavrsim, ona radnica ispade fina pa mi rece idite platite a ja cu da krenem sa obradom zahteva.
Platio sam preko sajta euprave a ne putem svog ebankinga, sto sam pogresio jer uvek placam isljucivo sva placanja preko aplikacije, ali tad rekoh ajd sajt euprave to valjda radi kako treba ai supruga je izvrsila mesec dana pre mene uplatu na identican nacin,

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Najverovatnije je @uji, uobičajeno, u pravu 😃 Ako slučajno nije
i ne oglašavam se, ali kada ne znam
obrovac-veronika.gif
Što se tiče plaćanja preko eUprave, nisam radio do sada. Kanio sam se jednom pre nego da uvedu IPS da uplatim preko iPay-a dok su imali dozvolu, ali nije mi se dalo.

• Like
Reagovanja: iOS
Slao sam mail trezoru i dobio odgovor

Пошаљите нам доказ о уплати где се види позив на број одобрења и Вашу адресу.

Vec sam im poslao detaljete transakcije tamo samo ima moj ZR, ime prezime, ime primaoca, referenca, u broju racuna primaoca stoji ovo 0380405.
Jedino ako negde ima da da se dobije potvrda sa vise detalja a da ja nisam nasao kod BI, jedino iz izvoda mogu da im dam ove informacije, a on ce tek za par dana da bude generisan.

Nazad
Vrh Dno