Šta je novo?

DVB-T2

U "krsevima" od 3-4K din. su isti procesori/tjuneri kao i kod onih mnogo skupljih. Uglavnom ti skuplji imaju ethernet, slot/ove za pay kanale, dodatni DVB-C tjuner ... Kvalitet slike koji daju jevtini risiveri ce biti isti kao i kod skupljiih, pod uslovom da je napajanje uradjeno posteno i kako treba.

Kao sto vec napisah, trenutno najbolji kombo procesor-tjuner Ali M3821 MXL 608 se nalazi u nekoliko "low end" risivera.

Crypton 301, Tesla 601, Xwave digital one.

Horizons S RF takodje

Da li je neko ko je slao Strong ili Horizons na zemenu zbog zujanja resio problem?

Horizons S RF takodje

Nisam 100% siguran za Horizons S RF, ali modeli A115 I S imaju Ali M3812 procesor (ne 3821) i Sony/Panasonic demodulator, tjuner nije preciziran u specifikaciji.

Inace, tjuner MXL 608 ima u sebi ugradjenu zastitu od 4G/LTE mreze koja moze da ometa prijem DVB signala.

Nisam 100% siguran za Horizons S RF, ali modeli A115 I S imaju Ali M3812 procesor (ne 3821) i Sony/Panasonic demodulator, tjuner nije preciziran u specifikaciji.

Inace, tjuner MXL 608 ima u sebi ugradjenu zastitu od 4G/LTE mreze koja moze da ometa prijem DVB signala.

Ja jesam 100%
tacno je sa A115 ima 3812 ali S RF ima 3821
lepo u meniju pritisnes i dobijes informacije o procesoru

Ja imam Horizons S sa starijim procesorom tj. 3812 i Panasonic demodulatorom. Izgleda da postoji i varijanta sa novijim procesorom 3821. Možete ih razlikovati po serijskom broju
za modele sa čipset-om 3812 ide serijski broj JO8181501XXXXXX
za modele sa 3821 je serijski broj JO8551501XXXXXX

Za Horizons S RF postoji samo jedan firmware tako da kod njih verovatno ide noviji čipset 3821.

Vivax model 106 ima jedan problem ili se to desava samo na ovom sto sam namestao. Kad ga ukljucis radi sve ok, al kada ga iskljucis pa ukljucis ponovo onda samo izbaci nema signala. Pa ga ponovo iskljucis i ukljucis pa radi normalno. Tj radi normalno na svako drugo ukljucivanje. U cemu je problem?

To je nešto do tebe.

Sačekaj još malo, trenutno su u toku finalni radovi na emisionoj lokaciji Jastrebac. Izgrađen je novi stub (visine kao i pre '99) i ostalo je još postavljanje antena. Pokrivenost bi trebala biti bolja nego pre '99.

PZrRjn2.jpg

Pre bombardovanja
jastrebac_pre_bombardovanja.jpg

Od NATO bombardovanja i trenutni signal se emituje sa malog stuba pored

Slika preuzeta sa:
http://www.rtvforum.net/thread-3072-page-41.html

Nabavio sam dva nova televizora , oba Philips, sa DVB T2 tjunerom, od kojih je jedan u kući u Prokuplju, a drugi u kući na selu (oko 5 km od grada).
Slika u gradu je odlična sve vreme od kupovine, bez prekida (bar ja nisam primetio), ali slika na selu je u poslednja dva meseca katastrofalna i negledljiva, dok je dva meseca pre toga bila izvanredna i konstantna.
Tv na selu prijavljuje da hvata dva digitalna predajnika (tj imam duple sve digitalne kanale, dok u gradu ne-imam samo jednu listu) , ali na jednoj od tih lista na selu već jako dugo stoji obaveštenje kako nema signala a na drugoj su kanali negledljivi (kocke, artefakti i slično) , uz povremene normalizacije slike koje jako kratko traju.
Pošto smo ranije primali signal sa Jastrepca, malo mi je čudno da je slika u gradu dobra, a 5 km od grada dalje od Jastrepca onakva kakvom sam je opisao.
Neke ideje neko, neke informacije za područje oko Prokuplja možda?

Vidi da korigujes antenu malo na neku stranu, ocigledno je da ti je slab signal na selu.

Vidi da korigujes antenu malo na neku stranu, ocigledno je da ti je slab signal na selu.

Signal je bio perfektan na samom početku a problemi su počeli baš u trenutku kada su najavljeni i počeli radovi na predajniku Jastrebac.
I sad je povremeno slika normanlna i kvalitetna, pa se pitam da nije nešto do tih radova na predajniku.
A opet, ako na momente imam kvalitetnu sliku, to me dodatno buni.

Vojvodina je od danas komplet digitalna! Ko nije cuo, moze da (3 puta) procita na sajtu etv-a ;)

3x.jpg

Znaci da je ugasen analogni signal, kompletno a ja nemam TV Pancevo u svom gradu... :D

Uzeo sam Tesla box 601. Ako se po jutru dan poznaje, onda sam dobro odlucio.

Na risiver je prikacena Loga 3 stara vise od 15 godina sa nekih 15 m kabla. Uspeo sam da uhvatim 4 predajnika, sem Avale nemam pojma koji su ovi drugi.

Slika je kristalno jasna i cista, bez seckanja ili prekida bilo na HDMI-u ili SCART-u, s tim sto je kvalitetnija preko HDMI-a naravno.

Snimanje programa i reprodukcija multimedije je odlicna i bez ikakvih problema. Snimljeni materijal se moze gledati kako na samom risiveru tako i na PC-ju.

Cita sve moguce kodeke (i titlove) do full HD-a, sem AC3 zvuka.
Titlovi se mogu editovati na sve moguce nacine: velicina, boja slova, boja pozadine, pozicija.

Ne pisti/zuji ni u radu, ni na stand by-u i ne greje se skoro uopste.

Da ne cuje zlo, sem ako se nesto ne pokvari, ja sam prezadovoljan radom ovog STB.

Ako neko ima neko pitanje, rad sam da odgovorim.:wave:

Kupila sam Xwave Digital One. Veoma sam zadovoljna. Sve radi dobro. Sa antenom starom nekih 20 godina (tzv. duo-lasta), koja je zakačena na nosač u visini prozora (III sprat), uhvatila sam 14 kanala (verovatno sa Avale). Za sve kanale stoji da je kvalitet 100 %, dok je jačina signala između 50 % i 55 %. Slika je odlična. Seckanja, smetnji, prekida u radu... nema. Uređaj je potpuno nečujan i u radu i u stanju mirovanja. Jedine zamerkice koje imam su:

- šturo uputstvo koje se uz uređaj dobija;
- prekratak kabl za napajanje (a prekratak i scart-scart kabl koji se dobija gratis);
- uređaj se u toku rada prilično greje (u stanju mirovanja je hladan).

Za ovo drugo nebi trebala da se bunis, mnogi i ne dobiju scart uz stb :p

A ovo trece je sasvim normalno za taj tip uredjaja, greje se posto nema cooler, sigurno ima rupice od gore i to je dovoljno. Ako se greje toliko da na dodir opece onda nije u redu, ovako do 60stepeni je sasvim ok za taj uredjaj..

Meni je jacina na svih 14 ili 15 kanala oko 90, 95% @ ti si u BGu i imas 50% to je slabo nesto..

Lina opusti se i uzivaj ;)

Poslednja izmena:
Kupila sam Xwave Digital One.

i ja ga merkam...
Navodno ima V2 tog uređaja, sa satom digitalnom napred i daljinac je malo drugačiji, 4 color dugmeta su na vrhu, a ne na dnu.
Ako si taj kupila, može li info gde si kupila i pošto, može i na pm, da ne bude reklama. :)

Za ovo drugo ne bi trebala da se bunis, mnogi i ne dobiju scart uz stb :p

A ovo trece je sasvim normalno za taj tip uredjaja, greje se posto nema cooler, sigurno ima rupice od gore i to je dovoljno. Ako se greje toliko da na dodir opece onda nije u redu, ovako do 60stepeni je sasvim ok za taj uredjaj..

Meni je jacina na svih 14 ili 15 kanala oko 90, 95% @ ti si u BGu i imas 50% to je slabo nesto..

Lina opusti se i uzivaj ;)

Baš zato što mislim da su u pitanju sitnije mane sam i napisala "zamerkice", a ne "zamerke" :).

Za scart-scart se ne bunim, jer je gratis, a poklonu se u zube ne gleda (zato sam taj podatak stavila u zagradu).

Grejanje nije toliko da peče kad se pipne, ali je ipak znatno. Ne mogu da tvrdim da je hladan ili mlak, kad nije.

Da sam pomerala antenu, možda bih dobila jači signal, ali obzirom da je kvalitet signala 100 % i da je slika odlična i da nema seckanja, prekida..., potrebe za čačkanjem nema.

i ja ga merkam...
Navodno ima V2 tog uređaja, sa satom digitalnom napred i daljinac je malo drugačiji, 4 color dugmeta su na vrhu, a ne na dnu.
Ako si taj kupila, može li info gde si kupila i pošto, može i na pm, da ne bude reklama. :)

Vodila sam računa da dobijem tu noviju verziju sa boljim daljincem.

3.990 dinara sam ga platila u Gigatronu i dobila scart-scart kabl na poklon (poklon se mora tražiti, obzirom da prodavci u radnji navodno ne znaju šta piše na sajtu).

U N softu u Makedonskoj je cena ista, ali se gratis dobija USB flash od 8 Gb. N soft je i zvanični uvoznik X Wave-a za Srbiju.

Ima prodavaca kod kojih je cena oko 3.600 dinara, ali se poklon ne dobija i ne znam koju verziju uređaja prodaju (V1 ili V2).

Tehnomanina daje bear za 2600 din i besplatna dostava, svaki dan mi stižu katalozi s akcijama.
Da se ne lažemo realna mp cena ovih krševa je 15e. max 20e. Toliko koštaju u susednoj Bugarskoj. Ali ovde je sad ovako jer je povećana tražnja, videćete cene kungfu stb-a u avgustu kad svi uzmu....

Nisam uspeo da pronađem u maloprodaji, na netu čak i u Bugarskoj jeftiniji od. Ako imaš link, bilo bi super. U Bugarskoj ima za 15-20€, ali ne DVB-T2, već DVB-T1, ako imaš link baš. Ustalom, evo ja sam pokušao pronaći na ali expressu

2nc431s.png

Haha :D cuj sebe kunfu, care taj 8200 je lepsi sa kvalitetnijom sasijom al daleko od toga da je tehnicki bolji od 8201 koji je btw mainstream :) zato i te cene :)

Taj 8200 je precenjen a cena mu je najvise takva zato sto ga nema u kolicinama kao 8201 :) Sve je to China, a drugo je to sto je Japanski brand.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da pronađem u maloprodaji, na netu čak i u Bugarskoj jeftiniji od. Ako imaš link, bilo bi super. U Bugarskoj ima za 15-20€, ali ne DVB-T2, već DVB-T1, ako imaš link baš. Ustalom, evo ja sam pokušao pronaći na ali expressu
Ti sa DVB-T1 su neupotrebljivi kod nas. Za naše tržište mora biti T2. Ne zalećite se.

Ti sa DVB-T1 su neupotrebljivi kod nas. Za naše tržište mora biti T2. Ne zalećite se.

Pogledajte prilog 170650

Znam ja šta je dvbt a šta dvb t2 i govorim za t2
evo ti, ovakve sam viđeo po gradu u njihovim radnjama... evo ti nekoliko linka iz oglasa, kurs 100 evra = 190 leva
Prvi je za auto ali radi i na tv normalno.
77666800_1_585x461_mini-dvb-t-t2-dekoder-priemnik-za-efirna-tsifrova-televiziya-usb-hdmi-gr-asen.jpg
http://olx.bg/ad/mini-dvb-t-t2-deko...a-tsifrova-televiziya-ID5dcvM.html#1eac543176

Kod:
Тунер за цифрова ефирна телевизия за кола. С този цифров декодер ще хващате всички ефирни програми с перфектно качество.
 Напълно поддържащ стандарта за България DVB-T MPEG4 H.264. + [B]Стандарта за съседна [/B][B]Сърбия[/B] и Турция : DVB-T2. 
Устройството може да възпроизвежда видео файлове от USB флаш памет.
 Има вход : USB.Продуктът е подходящ за всички превозни средства - коли, автобуси, микробиси, джипове.
 Декодерът има и HDMI изход и хваща всички HD телевизии и може да възпроизвежда 1080р, стига мониторът, който имате в автомобила ви да го поддържа
. • Висока резолюция 1080р, HDMI PORT 
• Поддържа Българския стандарт DVB-T MPEG4 H.264 AVC 
• Възможност за свързване през RCA и HDMI 
• Електронен справочник - Програма на телевизиите за 7 дни напред
 • Мини USB вход за флаш памет 
• Запис на предавания върху USB памет (PVR), TIMESHIFT
 • Възпроизвежане на видео от USB памет - формати MP4,AVI,MKV,TS ; MPEG4,DIVX,XVID,H264 
• Субтитри на кирилица - формат SRT, с кодиране ANSI KOI8-R

i drugi link - ovakav model sam uglavnom viđao i na pijaci i u radnjama....
http://olx.bg/ad/dvb-t2-hdtv-dekode...frovi-efirni-programi-ID4V4ps.html#1eac543176
Kod:
Цифров HD TV DVB-T2 ефирен приемник (декодер) поддържа стандартите : DVB-T, DVB-T2 MPEG 4 Full-HD и [B]
с негова помощ ще можете да гледате цифрова ефирна телевизия и от съседна Сърбия без проблем
 [/B].Препоръчваме продукта само за населени места в близост до Сърбия ,
 за централна България и морските градове не може да се хване сръбската телевизия
   "DVB-T2" e стандарта в който се излъчват цифровите ефирни програми в Сърбия.
"DVB-T" е стандарта в който се излъчват цифровите ефирни програми в България
. Приемника работи и в двата стандарта.
dvb-t2-hdtv-dekoder-za-balgarski-i-srabski-tsifrovi-efirni-programi-gr-sofiya.jpg
flamesat.jpg
isto sra**** kao i ovaj bear, vivax ili koji god jeftini tjuner.... gledao sam kako rade, kolika im je nabavna cena kad ih ovoliko prodaju sa zaradom.

Poslednja izmena:
Pa ovo je kao da gledas cene DVB T1 uredjaja kod nas.
Za bugare je ovo egzotika i kupuju samo ovi oko granice sa Srbijom koji hoce da gledaju srb. programe.
kod nas je trenutno ko hoce da gleda mora da kupi i zato su cene takve. Sacekaj par meseci pa ces videti kako ce cene da padaju jer ko sad ne kupi sigurno nece kupovati u novembru i decembru (sem ako mu se ne pokvari). Cene moraju pasti pogotovu ako ne rasprodaju uvezene kontigente.

Sve je stvar ponude i potraznje a država je sama odredila 3000 dinara za uredjaj za siromasne i sl. Ne mislis valjda da trgovci nece iskoristiti tu priliku :smash:

Koliko posto jači digitalni signal sa Ovčara mogu očekivati posle gašenje analogne televizije prvog juna? Kako je bilo u krajevima gde je procrs završen?

Ja sam danas priključio babi Horizons S RF na dva TV-a, pošto mi se žalila da su joj se nešto pokvarilo i da nema kanala :) Jedan je stariji Gorenje ima scart ulaz drugi je malo stariji neka Toshiba ima samo antenski. Sve radi super, hvata 14 kanala sa sobnom antenom, okolina NS-a.

Vidim na netu da neki imaju problem sa antenskim povezivanjem. Problem je sto se signal u ovom slučaju sa Horizons S RF-a hvata na 35 kanalu.

Nazad
Vrh Dno