Šta je novo?

Mobilni telefon Dumbphone ili jeftin Android do 65€ za 65+ god. osobu?

Koji mobilni telefon kupiti

zezam krizu

Poštovan
Učlanjen(a)
19.02.2016
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X + LC Power CC-120
Matična ploča
Asus PRIME X370-PRO
RAM
2x 8GB G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-8GVKB
GPU
Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC 6G
Storage
SSD: ADATA SX8200PNP 512GB HDD: 5x razni (4TB, 2x2TB, 2x1TB)
PSU
Seasonic Focus GX-1000 W 80+
Kućište
Antec Sonata III
Monitor
LG 32UD59-B
Miš & tastatura
Redragon K557 + Logitech B120
Laptop
HP Elitebook 820 G3
Mobilni telefon
Xiaomi Pocophone F1 w/ Pixel Experience ROM 12.1
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198082854441
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Tata mi koristi i dalje Nokiu 1600, pre par meseci sam mu zamenio bateriju nekom zamenskom Comnicel ali već se ta baterija naduvala (večeras primetio) i manifestovalo se tako što bi se tata javio na dolazni poziv i odmah bi se ugasio.

Da se ne bih previše lomatao sa neoriginalnim baterijama za uređaj koji odavno više nije u prodaji, hteo bih da mu kupim nov telefon, a u Gigatronu imam bodove u vrednosti od 3.000 dinara popusta.

E sad, novi iole približan Nokia dumbphone telefon košta barem 30, 40€, a gledao bih da sledeći ima 4G i što bolju bateriju pa bi otprilike 1500mAh danas bio neki standard, FM radio, itd.

Međutim, za malo dodatnog novca i za manje od 65€ mogu da uzmem Android telefon i to Xiaomi Redmi A2 3GB/32GB i da omogućim tati da ima neke naprednije funkcije u smislu komunikacije, iako mu samo treba imenik, glasovni pozivi i poruke, dodam mu aplikacije za komunikaciju preko interneta i dodam aplikacije za parking automobila u gradu npr. jer mi je suludo dati 60, 70€ na dumbphone kada može da ima ovakav telefon za koji verujem da može da izgura do 3 dana korišćenja sa njegovom upotrebom, a da ne očekujem da se zahteva da telefon "leti", i da ima sve ove funkcije jednog osnovnog pametnog telefona.

Jedini problem bi mi bio da ga nateram da pređe na Android i na ekran na dodir, jer je navikao na fizičke tastere., a hteo bih da ako imam pravo, da online uzmem telefon i da iskoristimo mogućnost povratka tj. raskida ugovora na daljinu u roku od 14 dana ako se ne dopadne telefon sa ekranom na dodir.

Dakle ovo bi bili kandidati:
https://gigatron.rs/mobilni-telefoni/nokia-150-2023-black-583001 bez 4G

Dakle, cilj je i da se iskoristi 3.000 dinara popusta od bodova i popust se koristi na maksimum 50% vrednosti telefona.

Ako se setim još nečega, pisaću u temi ujutru.

slažem se sa @DjoleMC . dodao bih da će kod 5710 XA verovatno biti cimanja oko njegovih bežičnih slušalica koje se pune u njemu, tako da ja ne bih uzimao njega u razmatranje

Mislim da telefon sa fizičkom tastaturom jemnogo bolja opcija.
Da rezimiram ( moje mišljenje)
Taj ili bio koji jeftin touchscreen ima neverovatan lag , tj. po meni su jako spori teefoni. Što kod starijih ljudi ( primer mog oca) unosi nervozu . Da li je stisno dugme da li je prevukao nije prevoukao , da li radi ili ne radi itd. Dok kod tastature ima taktilni , zvučni feedback te mu je mnogo lakše da komunicira.
E sada to donosi neverovatne telefonske račune , kada krene da zove inostranstvo rođake i ostale sa kojima se "redovno" čuje, ali svi pokušaji da pređe na viber ili tako neku aplikaciju su se završili neslavno upravo zbog lag-a-

POzdrav

Jeftin Android svakako ne. Moj matori ima 73g i pre 3-4g je slučajno ubacio u vatru dok je ložio svoju Nokiu. Ja sam mu dao moj Pocophone F1 i njemu je to super, jer je telefon brz. Uštosio se sa Androidom, koristi Viber, Chrome, poziva, koristi Nav. Pre toga sam mu kupio neku jeftinu Motorolu da se navikne na Android, ali se vratio na Nokiu. Nije hteo da koristi spor telefon - kao što ga ni ti ne bi koristio, niti bilo ko.

Ili mu uzmi isto što je imao ili najsličnije, ili dobar jeftin Android, ne taj od 65€.

Hvala na savetima.

Uzeli smo na kraju Nokia 110, ali da znate da on nema 4G iako sadrži 4G u nazivu na sajtu Gigatrona, plaćen manje od 2.500 dinara ukupno sa iskorišćenim Gigatron bodovima.
Ma verujem da je Redmi A2 mnogo bolji izbog nego da mu nudim službeni telefon Huawei Y6 2018 koji sam dobio za prvi službeni ( dok je drugi otišao kod mame na korišćenje), onaj telefon čim upališ usporen od početka, otvoriš Dialer, telefonu treba par sekundi da učita sadržaj, čekam prvu priliku da ga vratim poslodavcu da ga razdužim.

Pocophone F1 koji imam sam i razmišljao da mu dam, da se ne krpim da što više novca uštedim ove godine za neke stvari koje planiram da menjam :sneaky:.

Svakako ništa previše od funkcija nisam zamišljao da koristi, da zna da otključa, upravlja ekranom, da može da se javi, da pozove, eventualno sam mislio da ga naučim komunikaciji kroz Viber, da može da pusti neku muziku sa Youtube-a da može da prebaci vezu na Android Box kada je za TV-om i to je to.

U specifikaciji na GT sajtu piše da je samo 2G, verovatno su pogrešili naziv i sliku modela.
Da li ti je na kraju stigao ovakav telefon? https://www.hmd.com/srl_rs/nokia-110-2019?sku=16NKLB01A03

I ja tražim neki što jednostavniji, izdržljiv telefon sa dobrim ekranom i velikim tasterima, a mora da ima i bat. lampu.

Ja sam tastu pre par godina uzeo landrover c9, ne zali se. Mada mislim da je ta baterija fake i da ne traje toliko. Za 20e vredi isprobati, pa i ako ne valja trazis dalje.
Obrati paznju, mislim da ima 2 slicna modela, jedan je nesto manji i sa manjom baterijom, ali sad ne mogu da nadjem koji je tacan model na brzinu

edit: Manji model bi trebalo da je Land Rover mini L9

U specifikaciji na GT sajtu piše da je samo 2G, verovatno su pogrešili naziv i sliku modela.
Da li ti je na kraju stigao ovakav telefon? https://www.hmd.com/srl_rs/nokia-110-2019?sku=16NKLB01A03

I ja tražim neki što jednostavniji, izdržljiv telefon sa dobrim ekranom i velikim tasterima, a mora da ima i bat. lampu.
Ovaj model je u pitanju: NOKIA 110 2023

Ima 1000mAh bateriju, kamera ništa specijalno, ima kao LED lampu na vrhu gore, ulaz za 3.5mm slušalice, radio (radi bez povezivanja slušalica). Moj predlog bi bio da gledaš npr.
NOKIA 150 2023 (1450 mAh) - osnovno a jača baterija
NOKIA 8210 4G (1450 mAh)
A ako želiš, imaš i na preklop Nokia 2620, 2660, 2780.

Tata se žali za 110 2023 da su mu sitna slova malo u osnovnom prikazu leve opcije (gornji levi taster) i u prikazu imenika pošto telefon ima mesta za 2 SIM kartice, pa potroši desno mesta na ekranu za ikonu SIM-a, slikaću da pokažem.

Moguće da je neko greškom stavio tu oznaku (4G), npr. misleći na četvrtu generaciju tog modela.

A za tel. ću tek videti, nije ništa hitno, jer baba (90 god.) koristi neki stari Samsung, koji ima relativno velike tastere ali je ekran loš i mali, samo zato i tražim neki bolji telefon. S tim što mora da bude dovoljno otporan na padove (Samsungu često ispadne baterija posle pada), i da ima lampu.
Ovi LL deluju zanimljivo, samo su mi nekako previše jeftini za telefon takvih specifikacija, pa malo sumnjam u kvalitet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno