zezam krizu
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 19.02.2016
- Poena
- 95
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9 5900X + LC Power CC-120
- Matična ploča
- Asus PRIME X370-PRO
- RAM
- 2x 8GB G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-8GVKB
- GPU
- Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC 6G
- Storage
- SSD: ADATA SX8200PNP 512GB HDD: 5x razni (4TB, 2x2TB, 2x1TB)
- PSU
- Seasonic Focus GX-1000 W 80+
- Kućište
- Antec Sonata III
- Monitor
- LG 32UD59-B
- Miš & tastatura
- Redragon K557 + Logitech B120
- Laptop
- HP Elitebook 820 G3
- Mobilni telefon
- Xiaomi Pocophone F1 w/ Pixel Experience ROM 12.1
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Tata mi koristi i dalje Nokiu 1600, pre par meseci sam mu zamenio bateriju nekom zamenskom Comnicel ali već se ta baterija naduvala (večeras primetio) i manifestovalo se tako što bi se tata javio na dolazni poziv i odmah bi se ugasio.
Da se ne bih previše lomatao sa neoriginalnim baterijama za uređaj koji odavno više nije u prodaji, hteo bih da mu kupim nov telefon, a u Gigatronu imam bodove u vrednosti od 3.000 dinara popusta.
E sad, novi iole približan Nokia dumbphone telefon košta barem 30, 40€, a gledao bih da sledeći ima 4G i što bolju bateriju pa bi otprilike 1500mAh danas bio neki standard, FM radio, itd.
Međutim, za malo dodatnog novca i za manje od 65€ mogu da uzmem Android telefon i to Xiaomi Redmi A2 3GB/32GB i da omogućim tati da ima neke naprednije funkcije u smislu komunikacije, iako mu samo treba imenik, glasovni pozivi i poruke, dodam mu aplikacije za komunikaciju preko interneta i dodam aplikacije za parking automobila u gradu npr. jer mi je suludo dati 60, 70€ na dumbphone kada može da ima ovakav telefon za koji verujem da može da izgura do 3 dana korišćenja sa njegovom upotrebom, a da ne očekujem da se zahteva da telefon "leti", i da ima sve ove funkcije jednog osnovnog pametnog telefona.
Jedini problem bi mi bio da ga nateram da pređe na Android i na ekran na dodir, jer je navikao na fizičke tastere., a hteo bih da ako imam pravo, da online uzmem telefon i da iskoristimo mogućnost povratka tj. raskida ugovora na daljinu u roku od 14 dana ako se ne dopadne telefon sa ekranom na dodir.
Dakle ovo bi bili kandidati:
https://gigatron.rs/mobilni-telefoni/nokia-150-2023-black-583001 bez 4G
gigatron.rs
gigatron.rs
gigatron.rs
Dakle, cilj je i da se iskoristi 3.000 dinara popusta od bodova i popust se koristi na maksimum 50% vrednosti telefona.
Ako se setim još nečega, pisaću u temi ujutru.
Da se ne bih previše lomatao sa neoriginalnim baterijama za uređaj koji odavno više nije u prodaji, hteo bih da mu kupim nov telefon, a u Gigatronu imam bodove u vrednosti od 3.000 dinara popusta.
E sad, novi iole približan Nokia dumbphone telefon košta barem 30, 40€, a gledao bih da sledeći ima 4G i što bolju bateriju pa bi otprilike 1500mAh danas bio neki standard, FM radio, itd.
Međutim, za malo dodatnog novca i za manje od 65€ mogu da uzmem Android telefon i to Xiaomi Redmi A2 3GB/32GB i da omogućim tati da ima neke naprednije funkcije u smislu komunikacije, iako mu samo treba imenik, glasovni pozivi i poruke, dodam mu aplikacije za komunikaciju preko interneta i dodam aplikacije za parking automobila u gradu npr. jer mi je suludo dati 60, 70€ na dumbphone kada može da ima ovakav telefon za koji verujem da može da izgura do 3 dana korišćenja sa njegovom upotrebom, a da ne očekujem da se zahteva da telefon "leti", i da ima sve ove funkcije jednog osnovnog pametnog telefona.
Jedini problem bi mi bio da ga nateram da pređe na Android i na ekran na dodir, jer je navikao na fizičke tastere., a hteo bih da ako imam pravo, da online uzmem telefon i da iskoristimo mogućnost povratka tj. raskida ugovora na daljinu u roku od 14 dana ako se ne dopadne telefon sa ekranom na dodir.
Dakle ovo bi bili kandidati:

-44.png)
NOKIA 225 4G DS Black
Mobilni telefoni NOKIA 225 4G DS Black 2.4",64 MB,128 MB,0.3 Mpix,TFT,1150 mAh

NOKIA 5710 XA Black
Mobilni telefoni NOKIA 5710 XA Black 2.4",48 MB,128 MB,0.3 Mpix,TFT,1450 mAh

XIAOMI Redmi A2 3/64GB Black
Mobilni telefoni XIAOMI Redmi A2 3/64GB Black 6.52",3 GB,64 GB,8.0 Mpix + 0.08 Mpix,5.0 Mpix,IPS,5000 mAh
Dakle, cilj je i da se iskoristi 3.000 dinara popusta od bodova i popust se koristi na maksimum 50% vrednosti telefona.
Ako se setim još nečega, pisaću u temi ujutru.