Šta je novo?

Driver: San Francisco

Ma kad naucis da vozis nije tesko preci challenge, ali kada juris vreme i pokusavas perfektan prolazak onda iznervira. toliko sam ga puta ponovio i svaki put mi se nesto glupo desi. Auto je previse lagan i mnogo zanosi i cim pipnem nesto poletim. Ma uzas bre.

Sad kapiram zasto meni nema autoupdate. ja pokrecem igru direktno preko driver.exe precice. ne koristim launcher.

^ I meni pali taj autoupdate, to je valjda neki nov patch od juce. Inace, kako ti radi AA, meni ni da bekne, cak sam forsirao iz control panela i jok. Moracu preko nvidia inspectora da vidim dal moze nesto da se zbudzi.

Sad kapiram zasto meni nema autoupdate. ja pokrecem igru direktno preko driver.exe precice. ne koristim launcher.
Bravo, to je u pitanju... ja sam pokretao preko launcher-a (tacnije, ja putem shortcut-a na desktop-u, ali taj shortcut vodi na gu.exe :p). Cim pokrenem sa Driver.exe, nema prozorceta za update :)

2 Gdin_M:
Pa, nema mnogo mudrovanja - il' radi ili ne! :D
A radi definitivno, vidi se da su ivice prepeglane... tj. jasno se primecuje razlika kada je AA upaljen i ne. I nista forsiranje, samo iz igre setovano.

Zasto igra nece da mi startuje? Pokrenem i nista se ne desava :S ?

i meni je u pocetku tako bilo. Zapravo jako dugo se nista ne desava. Onda probam da pokrenem opet i udje na kraju. Sredilo se kada sam namestio firewall za igru.

Eeeh, slučajno sam ostavio da mi odradi taj update, i kad sam se vratio milina, ne pokreće igru nikako, samo mi izbacuje "ubisoft game launcher: error code 2." Ima'l rešenja? :(

edit: Evo sad radi :s napravio 5 minuta pauzu i normalno startovao.

Odlična igra, čekam da pređem pa da komentarišem :p

Poslednja izmena:
Pravo da ti kazem - mene cudi kako ti uopste radi :)

A ako cemo iskreno, cudi me da je uopste i uradio update... ako se razumemo ;)

Ma neam pojma, ono, dablklik na .exe i otrčao do kuhinje, kad se vratim, vidim da je novi update downloaded i da ga treba instalirati, ja mu kažem nou i on neće startuje, prijavljuje erorr, mislio sam da je puk'o skroz. I pustim mu apdejt opet, skine, instaliram, i onda prijavljuje erorr 2 :d
Da bi, eto, posle par minuta proradio. Interesantna igrica :D

Ma cuti, bitno je da radi... :)

Ja se nesto razmisljao dal' da pustim (naravno, prvo backup :D)... ali me nesto strah bilo da ne ukenjam nesto, ipak sam na 99.87% :p

Pa sta ti je ostalo jos da uradis? vec nedelju dana ne zavrsavas tih pola procenta

Jel radi AA sa tim update-om?

Pa sta ti je ostalo jos da uradis? vec nedelju dana ne zavrsavas tih pola procenta

Nisam igrao par dana :D
Ostalo mi je jos ono da preteknem 50 kola za minut.

2 zeko:
Radi AA i bez tog update-a sasvim normalno. Kao sto vec rekoh, jasno se vidi razlika kada je ukljucen i kad nije.
Sto, tebi ne radi?

Pa ima razlike, ali je minimalna - kao da je 1x i da ne funkcionise na svim objektima...

Pa ima razlike, ali je minimalna - kao da je 1x i da ne funkcionise na svim objektima...

Pa ako vidis razliku, ma kakva i kolika da je - znaci da AA radi, zar ne? ;)

Osim toga, ne bih se slozio... kakvi 1x (jel' to uopste postoji?), ono je bar 2x, ako ne i celih 4x. Mislim, da se ne frljam sad posto ne mogu egzaktno da tvrdim, a uvek sam mogao da primetim razliku izmedju 2xAA i 4xAA - a ovde pak ne mozemo da znamo koji je stepen u pitanju, jer ne postoji odgovarajuce podesavanje... ali u svakom slucaju, kod mene jako lepo pegla, sto sam automobil, sto ostale objekte. Najvise se, naravno, primecuje na samom modelu automobila koji vozis... ali je primetno i na ostalim kolima koje NPC-ovi voze, kao i na pesacima, npr. I narocito je primetno dok si u pokretu, naravno... jer tada, ako AA nije ukljucen, sve samo "pliva" i "igra" pred ocima od krzavih ivica :)
Evo, bas malopre pokrenuh ponovo bez AntiAliasing-a, cisto da se jos jednom uverim... i oci mi ispadose od titranja :p

Uostalom, baci pogled na ove dve slicke... razlika je bas primetna, slozices se. Pogledaj sam automobil, a onda baci pogled i na pesake, npr.

Pa ako vidis razliku, ma kakva i kolika da je - znaci da AA radi, zar ne? ;)

Osim toga, ne bih se slozio... kakvi 1x (jel' to uopste postoji?), ono je bar 2x, ako ne i celih 4x. Mislim, da se ne frljam sad posto ne mogu egzaktno da tvrdim, a uvek sam mogao da primetim razliku izmedju 2xAA i 4xAA - a ovde pak ne mozemo da znamo koji je stepen u pitanju, jer ne postoji odgovarajuce podesavanje... ali u svakom slucaju, kod mene jako lepo pegla, sto sam automobil, sto ostale objekte. Najvise se, naravno, primecuje na samom modelu automobila koji vozis... ali je primetno i na ostalim kolima koje NPC-ovi voze, kao i na pesacima, npr. I narocito je primetno dok si u pokretu, naravno... jer tada, ako AA nije ukljucen, sve samo "pliva" i "igra" pred ocima od krzavih ivica :)
Evo, bas malopre pokrenuh ponovo bez AntiAliasing-a, cisto da se jos jednom uverim... i oci mi ispadose od titranja :p

Uostalom, baci pogled na ove dve slicke... razlika je bas primetna, slozices se. Pogledaj sam automobil, a onda baci pogled i na pesake, npr.

Ne izgleda ovako kod mene :) Sad cu da probam sa 11.9 driverima (igrao sam na 11.8). 1x postoji recimo u BC2, a vidjao sam u jos nekim igrama i pravo da ti kazem i mene je interesovalo cemo sluzi s obzirom da ivice ostaju iskrzane na toj vrednosti (mozda off:)

Da znas da je to sledece sto sam hteo da potegnem... ATi vs. nVIDIA :)

Ove slike nisu sa Radeon-a (tj. onog HD 5850 sto mi stoji u potpisu), vec sa 8800 GTS sa 320MB :p koji mi je privremeno u masini... vidis i sam kakva je razlika - veoma primetna.
Aj' baci ti dve slicke, bas me zanima kakva je razlika. Najjednostavnije ti je onako kako sam ja uradio - samo ucitas igru i udjes u garazu, te onda ide ona animacija kako izvozi kola. Nakon toga samo opalis "Print screen"... i tako dva puta, sa AA upaljenim i bez ;)

P.S. Hvala za info u vezi 1xAA ;)

Meni AA radi normalno ali koliko vidim nema 2x, 4x vec samo on i off?
Igra radi ok na high vecinu vremena ali kada padne fps na 30-ak igra pocne da secka svake sekunde.

Meni se iz nekog razloga v-sync sam ukljucuje kada pocnem da igram, stavim off i kad pocnem sa igrom i izadjem v-sync je na on?

Pa citas li ti sta se pise, aman-zaman? :)
Nema podesavanja nivoa AA, vec to mi samo nagadjamo/nabadamo koliko bi ono moglo da iznosi - jel' 1x, 2x ili pak (mozda i celih) 4x... a od podesavanja u samoj igri samo on/off.

Ja sa VSync-om nemam nikakvih problema... igram sa ukljucenim, ono je zakucano na 60 i ne prelazi to - tokom igranja il' u meniju, isti djavo... em 60, em nema picture tearing-a, sto znaci da radi savrseno.
Opet, i kada ga ugasim - ode na cap-ovanih 120 frejmova, vidi se (i po frejmazi, i po cepanju slike) da je iskljucen. Takodje, nema ni tih tvojih situacija sto pominjes - kada ukljucim, ostaje ukljuceno. Kada iskljucim - isto. Nista se samo ne pali/ne gasi.

A zahtevnost... heh. Sve na max, u 1680x1050, sa AA ukljucenim - klizi k'o podmazano u 60 frejmova na ubogom 8800 GTS-u sa mizernih 320MB :D:D:D
Malo je reci da sam bio iznenadjen time, pa cak i - priznacu - odusevljen :)

Poslednja izmena:
Ma nisam bas sve pratio i citao, AA dobro radi posao rekao bih da je 4 ili 8x
A meni sa e7500 i gts250 512mb pada na 25-30 kod zahtevnijih scena?
Na high, full hd, ne znam kako tebi radi tako dobro sa tom konfiguracijom? Bas cudno.
Tek sam juce probao igru i ona prva mislija kad jurim za onim kamionom fps mi je odjednom pao na 25-30 i igra kao da secka po malo...

Dobro, GTS 250 je realno krsic... doduse, ne znam kako se ovaj precvali 8800 GTS kotira u odnosu na istu, mozda su u istom rangu ili je i losiji :d:d:d... a sta fali mojoj konfiguraciji, inace? :)

Samo graficka (trenutno) podbacuje i to zestoko, sve ostalo je na mestu :)
(mada sumnjam da je za ovu igru od krucijalne vaznosti Quad i 6 giga rama... :p)

A radi odlicno, kao sto rekoh, veoma sam iznenadjen time... jer graficka karta je, realno, odavno pregazena.
Ipak, 60 frejmova je zakucano u 98% slucajeva... u onih 2% se desi da padne na 40-ak prilikom najzesce akcije, ali cak i tada ne sece, te da nema Fraps-a u cosku da mi izmeri broj frejmova, ne bih ni znao da je doslo do pada.

Ja igram bez vsync-a jer mi smeta mouse lag (iako koristim joypad). Na srecu, fps se zakucava na, vec pomenutih, 120. Igra uopste nije zahtevna. Mislim da karta radi na 40-50%

Koji bre mouse lag, kada tamo nema misa da se koristi :p

I da... tesko tebi da ti fps kuca u 120 frejmova, sa tom 6950/70. Aj' da te vidim sa ovim GTS-om :D
BTW, cini mi se da je na prethodnim stranama u nekoliko navrata pominjano da GPU radi na 27%... da, da, bas ta brojka mi ostala u glavi :)... e sad, posto nema bas smisla da ja probam, s obzirom da ce kod mene verovatno da radi sa 87% :d - aj' pusti ti jedan GPU-Z u pozadini, pa vidi na koliko ti % radi karta u igri, bas me zanima :)

Ja sam spominjao da gpu usage tako nisko hoveruje, mada posle patcha i meni se ukljucio AA pa mi je sada 30-ak do 40. :D Nego, koliko chaptera ima, ja tek na petom?

btw, bolje onscreen afterburner nego gpu-z :p

Ja sam spominjao da gpu usage tako nisko hoveruje, mada posle patcha i meni se ukljucio AA pa mi je sada 30-ak do 40. :D
Znaci, tebi tek patch pomogao za AA...? A koji, onaj v1.01 sto stize uz igru ili pak ovaj "autoapdejtaski", v1.02?
Nego, koliko chaptera ima, ja tek na petom?
Os... ahm - 7+1 :p... kaze google :)

Posto se ja nikako ne secam :D:D
btw, bolje onscreen afterburner nego gpu-z :p
A moze i tako, naravno, nego ja ne pokrenuh Afterburner vec godinu dana :p

Evo upravo sam odvozio malo po autoputu i usage ide oko 60% sa 120fps. Karta je otkljucana, ali radi na 800/1250 trenutno iako to nece bas toliko uticati.

Mouse lag? pa skoro uvek imam mouse lag ako je ukljucen vsync. Naravno, ovo igram joypadom, ali me opet nervira.

@M, mislim da nisi daleko. ne znam bas prema chapterima, ali cini mi se da si relativno blizu kraju

autoupdate je donekle isturpijao ivice :D

@subtractor

Kakav mouse lag kad igras preko gamepada? Mislis na input lag i sporije reagovanje na kontrole pri skretanju i bilo kakvoj interakciji dok pritisnes dugme na gamepadu i prikaze ti reakciju u igri?

Poslednja izmena:
Pre nego sto sam prikacio joypad, podesavanja sam izvrsio misem. Prvo paljenje igre. I kao sa vecinom igara, primetio sam mouse lag. Cini mi se i da ima input laga sa joypadom, ali posto auto inace ne moze da reaguje u momentu onda se manje primecuje.

Ma 'bes to, to je samo meni - ionako nema koriscenja misa u samoj igri :p

Nego, meni jutros nije htela da se pokrene igra... krene malo da razmislja, pa onda prijavi ono "Driver.exe has encountered an error..." :D
A nista nisam cackao, niti pak isao na update - jednostavno iz cista mira :)

Malo prodzarah, pa nakon brisanja save-ova, config.ini-ja, utvrdih da je problem ipak u "offline.ini" fajlu. To kako obrisem, igra se pokrece sasvim normalno (pritom praveci novi offline.ini, naravno). Jos mi ostade taj stari u Recycle Bin-u, pa probah ponovo - kako njega stavim, prijavljuje error. A razlicite i velicine, majku mu...
Sta se desilo - pojma nemam. Ma, who cares, bitno je da sada (opet) radi.

2 Gdin_M:
Kako bre donekle, majku mu... i kako to da tebi ne radi (ili bar radi, ali nedovoljno dobro) AA, a meni fercera bez greske?
A i ti imas nevidiju, bas kao i ja trenutno... tako da one ATi/nVIDIA price, koje su se mogle cuti ovde - ali ubrzo bile i obrisane ;) - ocito bas i ne piju vodu.

Jes' apdejtovao? Posle apdejta meni ponekad brljavi, nekad prijavljuje driver.exe error a nekad driver.exe error2 :d
Ali ono, probam da ga startujem 10ak puta, sve erori, batalim, iskuliram, startujem ga posle 10 minuta, radi k'o zmaj :)
Prešao sam inače, i sad mi već nekako nije to to, ali igram se onako pomalo i dalje :)
Daj u spojleru gde otvaram "garažu" :d

Vrh Dno