Šta je novo?

Driver: San Francisco

Standardi na Benchu su viši nego u bilo kom delu planete izgleda. Meni se Driver dopada, uključujući upravljački model. Grafika nije bogzna kako detalja, ali s obzirom da je u pitanju sandbox i ne čudi me.

Ne znam zasto su tvoji standardi tako nisko podeseni, to je naravno tvoj izbor. Mimo grafike i svega ostalog reci mi dal je normalno da ti u muscle car-u juris kamion (jedva ga stignes) po centru grada koji skrece u krivinama u punoj brzini kao formula jedan?
Igra za decu...

Ti i dalje promovišeš treš igre, čak i pošto si uspešno "imortalizovao" Tree of Life na forumu? :d

Posto vidim da si alergican na moje postove ajd da ti odgovorim. :D

Kad bi ti razumeo sta znaci objektivno onda bi sve bilo drugacije, kad bi znao da kad nesto generalno kazem za neku igru onda je poredim sa njoj slicnim a ne sa nekom koja nema veze sem sto se zove igra. To sto ti zoves dresh moze opet da pruzi neku zanimaciju, ne predstavlja nikakav masterpiece ali na neki nacin ti omogucuje da u njoj uzivas jer ucestvujes u njoj, dakle igras je u nekim njenim ogranicenim normama. Tako isto mogu da gledam Transformerse i 2012, pre svega zbog explozija i akcije i nekog mog licnog ispunjenja tehnickog dela filma, vizuelnog tako i zvucnog rokanja. ToL ne mogu da poredim sa njima jer znam da su na deset stepenica ispod njegove prezentacije u svakom "svesnom" nivou da se tako nekako izrazim. I jedno i drugo mi pruzaju neku vrstu zabave, samo sto mi je ToL zabava gotovo ako i ne "savrsenog" stanja uzivanja u svemu prezentovanom i absorbovanom.
Dakle, kod mene postoji ono razumevanje o kome sam u toj istoj temi pisao, a koje je kod tebe na sasvim drugom nivou pokusavajuci da se dokazujes postovima i tim sto kazem "elitnim" stavovima iako ni sam ne znas sta teras sa njima, sem mozda neke eventualne kontre... ono basic izdvajanje kompetetivnosti, pretencioznosti i dominantnosti koje je tu jos od "dawn of men", a nadam se da ces nekada duboko u sebi razumeti i prihvatiti tu cinjenicu i mozda cak i prihvatiti sopstvenu ironiju.

@dzonihsv

To pucanje driver.exe je uglavnom zbog grafickog configa igre i podesavanja koje igra neki put nece da prihvati.

Evo ovako vidim da se prepucavate oko igre. igra me neodoljivo potseca na one igre iz 1999-2001 recimo Midtown Madness,the Italian job itd bas me je vratila u detinjstvo. Ali to mu nikako ne ide u prilog,valjda sam prerastao te igrice gde juris da prodjes kroz kruzice itd sta znam stigao sam do chapter-a 3 cini mi se i sve manje i manje me privlaci ova igra. Zasto ? Upravo iz tog razloga sto je bleda kopija igara koje su se igrale pre 10-12 godina. Mada ok klincima ce se mozda dopasti jer realno tada sam obozavao igre kao sto je the Italian job itd. Eto recimo igra je za uzraste od 12 do 14 godina. ;-) Pozdrav

Edit: Zaboravih World u igri je katastrofa,kao i sami ljudi u njemu bukvalno kao da je igra pravljena pre jedno 7 godina . Za to vreme grafika bi bila ok. Sto se automobila tice vise nego OK su ali dzabe kola kada je igra klinacka i kada je sve pored kola tj world uradjen katastrofalno. Ne zelim raspravu samo kazem licne utiske . I nisu mi standardi visoki jednostavno ljudi ovo je igra za decu koja ne mare na detalje i ako smo u 2012 godini .

Evo i pogledajte klipove :)

Poslednja izmena:
goru igru ne sjecam se da sam igrao.

Ti onda ili imas pamcenje kao zlatne ribice... ili nikada ni jednu igru nisi pokrenuo.

Inace, sve je kako Old Dog kaze... jako dobra igra, da ne kazem odlicna, kako se dezurni kriticari ne bi sablaznili.
I dobra prica, koja kao opravdava koriscenje shift-inga... i solidna grafika (nije Crysis, pa sta?), i odlicni modeli automobila, i fenomenalni zvuci motora... i veoma dobar handling (nije GT5, pa sta?; ipak je ovo Driver, ne simulacija voznje... tu i trebaju muscle cars-i iz 70-ih da ljuljaju guzicom po San Francisku i djipaju onim strmim ulicama, to je premisa prvog dela). Drzi paznju itekako, makar onome ko se seca originalne Driver igre iz 1999. (kada je vecina kriticara verovatno jos uvek piskila u gace ili se igrala u pesku). I sporedne misije su veoma dobre, mada ih ima i prilicno poteskih... a voznja MP4-12C iz kabine sa average ~190mph kroz rush hour u trajanju od 6 minuta konstantno ume da bude prilicno iritirajuce iskustvo :D
Uostalom, ko ne voli tzv. "moci" - imate izazove gde ih nema, samo vi i auto (uglavnom neke matore muscle drtine, mada ima i novijih, poput vec opisanog McLaren-a, Lambo Miure i jednog RUF-a), pa ud'ri. To su mi verovatno i najbolji elementi igre, bas ima smek starog (legendarnog) Driver-a. Tu su izazovi kao omaz flmovima poput "Bullitt", "Vanishing Point", "The Blues Brothers", "The Cannonball Run", "The Dukes of Hazzard" itd.

Inace sam na 99.36% igre i 4 "dare"-a mi fali da je kompletiram skroz... tako da sam solidno vreme proveo u istoj i sasvim lepo sveo utiske, i nije mi bilo dovoljno minut i po za tako nesto.

P.S. Za one koji su se interesovali - imate i cuvenu garazu :p
Dolazi kao "special challenge", treba ga otkljucati... hmmm, necu reci kako :p... ali je odlicna, i nije ni najmanje toliko teska kao sto je bila u originalnom Driver-u :)

^slazem se sa svime gore recenim.
Moram da dodam da izazovi na pocetku i nisu teski jer se podrazumeva da imate slabiji auto, ali kasnije uopste nisu laki. Za neke treba pronaci pravi auto i pravo mesto (200m drift me bas namucio, takodje i 200m handbrake). Svi izazovi su razliciti tako da ne postaju monotoni. Neki se ponavljaju, ali su zahtevniji. Tako da je potrebno i raditi ih drugacije.
Kao klinac sam umeo da provedem sate igrajuci driver 1 i 2. I ne mislim na pricu nego samo na besciljno jurcanje gradovima. Ovo je isto to samo sa boljim kolima.

koliko garaza ima? Ja sam kupio 10, ali mi u statistici stoji "most used garage 11".

Poslednja izmena:
^slazem se sa svime gore recenim.
Moram da dodam da izazovi na pocetku i nisu teski jer se podrazumeva da imate slabiji auto, ali kasnije uopste nisu laki. Za neke treba pronaci pravi auto i pravo mesto (200m drift me bas namucio, takodje i 200m handbrake).
Upravo tako... s pocetka su lagani, a posle postaju sve *******iji.
A mene neki i dalje muce - tagovanje 30 automobila za 60s, preticanje 50 automobila za 60s (ova dva u vecoj meri :D), kao i 1000/1500 WP za 60s.

Mada je bilo muke i sa kocenjem rucnom u trajanju od 200m... pa poterah McLaren F1 za to, a usput nadjoh i parce puta gde bar pola te distance zavrsavam po prasini :d
Svi izazovi su razliciti tako da ne postaju monotoni. Neki se ponavljaju, ali su zahtevniji. Tako da je potrebno i raditi ih drugacije.
Da, i ovo si lepo primetio... ima ih laganih, ima ih vala i jako frustrirajucih - ali nikako nisu monotoni.
Kao klinac sam umeo da provedem sate igrajuci driver 1 i 2. I ne mislim na pricu nego samo na besciljno jurcanje gradovima. Ovo je isto to samo sa boljim kolima.
Bravo, excellent point.

Za Driver 2 vec ne znam, doduse, ne odigrah ga - ali kec definitivno... moglo se satima ljuljati zadnjim delom kola po gradu. Uostalom, i dalje mi je instaliran na kompu, nakon svih ovih godina :D:D:D
A odoh sad da malo snjuvam netom u potrazi za tom dvojkom :p
koliko garaza ima? Ja sam kupio 10, ali mi u statistici stoji "most used garage 11".
Ma 10. Uostalom, to ti pise i u samom manual-u u meniju ;)

To za "11" je neki bag... pod jedan - jer i meni sad tako isto prikazuje, a imam tek dve garaze u svom vlasnistvu (pokrenuh "new game" :D)... a pod dva - jer tamo treba da stoji ime garaze, tj. deo grada (kao sto mi je slucaj sa starim savegame-om, gde mi je "Fishermans Wharf" najcesce koriscena) u kome se ista nalazi, a ne nikakva brojka :smoke:

Tagovanje automobila radis kamionom ili autobusom u suprotnoj traci. Takodje i preticanje. Uzmes manji okretniji auto i samo zaobilazis.
Kocenje je bilo lako kada sam shvatio da turbo ne ponistava brojanje kao gas. Odes na zemlju, zaletis se i pocnes da kocis. Na pola puta zveknes turbo i olako imas 250 kocenje.
Na pocetku me je isto mucilo unistavanje objekata. Onda sam provalio one mini stubice na mostu izmedju traka.

Sta mislite, koji je najbolji auto? Generalno. Mene je nekako najbolje sluzio onaj najbrzi lambo. Zonda se prelako unisti, isto kao i ostali najbrzi automobili. Pored lamba tu je i prvi meklaren jer je bas izdrzljiv, a samo je malo sporiji.

Nissan GT-R... a znam bar jos jednog koji razmislja kao ja :D
Strasna ubrzanja, dovoljno dobra (193mph) maximalna - sve na nivou ostalih hyperautomobila... a pritom - drzi bolje u krivinama neg' i jedan drugi, a i nenadmasan je na prasincini - kako krece iz mesta, cupa k'o po asfaltu da ide :p
To jeste zbog AWD pogona, ali i neki drugi (Lambo) imaju to isto, pa opet nisu tako ubedljivi ;)

Mada ga nesto ne preferiram, iskren da budem... suvise je dobar i neutralan, tako da mi je veci gust da vozam nekog Sevela, Kamara, Cardzera R/T ili Katlasa - nesto matoro sto zanosi guzicom pri prvom dodiru gasa, a iz mesta nikako da krene, vec samo do besvesti potpisuje zadnjim tockovima :D

A sto se spojlera tice... heh, isto razmisljamo :D
I za stubice, i za turbo (provalih i ja slucajno :))... a vala i za bus i kontra traku :p

Za mene Diablo definitivno, nisam ljubitelj japanske konfekcije :)

heheh prvi auto sto sam kupio je bio GT-R, dobro onaj bas bas prvi se ne vazi sa obzirom da te posalju odma da moras da kupis neki :p

75% igre...
Treba da igrate i challenge iz garaza... pogotovo Movie segmente , bas su extra... kad sam vozao mustanga i vijao charger-a kao u filmu bullit bas mi je bilo interesantno :)

Ti onda ili imas pamcenje kao zlatne ribice... ili nikada ni jednu igru nisi pokrenuo.

Inace, sve je kako Old Dog kaze... jako dobra igra, da ne kazem odlicna, kako se dezurni kriticari ne bi sablaznili.
I dobra prica, koja kao opravdava koriscenje shift-inga... i solidna grafika (nije Crysis, pa sta?), i odlicni modeli automobila, i fenomenalni zvuci motora... i veoma dobar handling (nije GT5, pa sta?; ipak je ovo Driver, ne simulacija voznje... tu i trebaju muscle cars-i iz 70-ih da ljuljaju guzicom po San Francisku i djipaju onim strmim ulicama, to je premisa prvog dela). Drzi paznju itekako, makar onome ko se seca originalne Driver igre iz 1999. (kada je vecina kriticara verovatno jos uvek piskila u gace ili se igrala u pesku). I sporedne misije su veoma dobre, mada ih ima i prilicno poteskih... a voznja MP4-12C iz kabine sa average ~190mph kroz rush hour u trajanju od 6 minuta konstantno ume da bude prilicno iritirajuce iskustvo :D
Uostalom, ko ne voli tzv. "moci" - imate izazove gde ih nema, samo vi i auto (uglavnom neke matore muscle drtine, mada ima i novijih, poput vec opisanog McLaren-a, Lambo Miure i jednog RUF-a), pa ud'ri. To su mi verovatno i najbolji elementi igre, bas ima smek starog (legendarnog) Driver-a. Tu su izazovi kao omaz flmovima poput "Bullitt", "Vanishing Point", "The Blues Brothers", "The Cannonball Run", "The Dukes of Hazzard" itd.

Inace sam na 99.36% igre i 4 "dare"-a mi fali da je kompletiram skroz... tako da sam solidno vreme proveo u istoj i sasvim lepo sveo utiske, i nije mi bilo dovoljno minut i po za tako nesto.

P.S. Za one koji su se interesovali - imate i cuvenu garazu :p
Dolazi kao "special challenge", treba ga otkljucati... hmmm, necu reci kako :p... ali je odlicna, i nije ni najmanje toliko teska kao sto je bila u originalnom Driver-u :)

Cannonball Run a...mnogo fantaziras.Nesto sam ti napisa no mi ovi brisu.

Video sam, ne birini se... i odgovorio sam ti, napusio sam te sa stilom. Nazalost, i to izbrisase takodje, a gre'ota, bas je bilo fino... neko je i video ;)
Mada nije problem, uvek mogu da ponovim.

Vidim, i sad se opet osvrces upravo na "The Cannonball Run"... to je ta inteligencija koja se prepoznaje. Nista, transportuj se ti lepo na FIFA-u kako si i obecao, mani se ove "djecje igre"... nije za tebe. Suvise je kompleksna.

Movie challenge pod nazivom "Cannon"... to ti je omaz filmu "The Cannonball Run".
I jeste taj film komedija, ne vidim da se igde raspravljalo kom zanru pripada doticni... samo sam rekao da je taj challenge omaz tom filmu.

Kao sto je "Vanishing Chance" challenge aluzija na Kovalskog i "Vanishing Point", potom je tu "Yeehaw!" koji se odnosi na "The Dukes of Hazzard", pa "Bite the Bullet", koji predstavlja legendarnu trku ulicama San Franciska iz filma "Bullit", pa "White Stripe", challenge koji je baziran na Starskom i Hacu... i tako dalje, redom. Da ne navodim sve.
Ali ti to nisi ni video, naravno, i pojma nemas o cemu ja pricam... jer to nisi ni otkljucao, s obzirom da si "zaigrao" igru na celih 3 minuta.

A saljem ti na PM ceo moj odgovor, samo nemoj posle da mi zatrpavas inbox glupavim porukama, onako mi je vec prepun.

Poslednja izmena:
Movie challenge pod nazivom "Cannon"... to ti je omaz filmu "The Cannonball Run".
I jeste taj film komedija, ne vidim da se igde raspravljalo kom zanru pripada doticni... samo sam rekao da je taj challenge omaz tom filmu.

Kao sto je "Vanishing Chance" challenge aluzija na Kovalskog i "Vanishing Point", potom je tu "Yeehaw!" koji se odnosi na "The Dukes of Hazzard", pa "Bite the Bullet", koji predstavlja legendarnu trku ulicama San Franciska iz filma "Bullit", pa "White Stripe", challenge koji je baziran na Starskom i Hacu... i tako dalje, redom. Da ne navodim sve.
Ali ti to nisi ni video, naravno, i pojma nemas o cemu ja pricam... jer to nisi ni otkljucao, s obzirom da si "zaigrao" igru na celih 3 minuta.

A saljem ti na PM ceo moj odgovor, samo nemoj posle da mi zatrpavas inbox glupavim porukama, onako mi je vec prepun.

Da sve si ti to zakljucio igrajuci,igricu.Ja sam ti lepo objasnoi u onom mom postu kad da otvoris usta a kad da dodas gas.

Ne, nego sam vozio Mustanga licno po San Francisku, pa sam dosao da odgovarajucih zakljucaka.
Tesko je zakljuciti, stvarno... procitas malo kako su tvorci igre osmislili te izazove na konto legendarnih filmova sa jurnjavom automobila (lako je to naci, zaista)... onda kroz misije otkljucas te iste izazove, vidis im nazive, vidis shot iz scene - saberes 2 i 2 i dobijes naziv filma na koji se odnosi. Visa matematika, zaista.

Idi igraj FIFA-u, leba ti.

ehh sad je i fifa kompleksna, mislim da je PES u ovom slucaju bolji xD

@CAR
Iskuliraj ga, ja sa 20 i kojom u dupetu bar znam za Bullitt i Vanishing Point (otkljucao sam samo 4 movie challenge-a :S moram da pocnem da skupljam te djavole kad ih ugledam xP ), inace ne kapiram poentu stavljanja ovakvih challenga u igru posto je to ipak "decija igra" ;)

Poslednja izmena:
ehh sad je i fifa kompleksa, mislim da je PES u ovom slucaju bolji xD
Bojim se da ne bude kontra-efekat, pa da PES bude pretezak... nikad se ne zna :d
@CAR
Iskuliraj ga, ja sa 20 i kojom u dupetu bar znam za Bullitt i Vanishing Point (otkljucao sam samo 4 movie challenge-a :S moram da pocnem da skupljam te djavole kad ih ugledam xP ), inace ne kapiram poentu stavljanja ovakvih challenga u igru posto je to ipak "decija igra" ;)
Ja sprcah 30 u dupe, pa sam "djecak" i "balavac"... zanimljivo, nema sta :)
Ali dobro, moz' da imas i 9 leta, pa da si bar cuo za "Bullit", "Vanshing Point", "The Blues Brothers" i jos poneke... sto neki ocito jos uvek nisu :smoke:

Skupljaj one token-e, stvarno su dobri izazovi - mozda i najbolji deo igre, bas kao sto si i ti rekao. Nema "moci", tj. nema shift-ovanja... nema vala ni boost-a niti onog ram-a... nego samo kursorski tasteri i "Space" za rucnu kao kontru - i ud'ri! :p
Ja danas terao malo ponovo neke (bas ove navedene, igrom slucaja :p), cisto da poboljsam vreme... posto mi se McLaren F1 u prvom licu - AKA "Getaway in Stockholm" - nikako ne vozi, jer nemam zivaca za sestominutno maltretiranje :d, a vala ni onu garazu vise nema smisla da pokrecem, jer prakticno nema sanse da poboljsam vreme :D

Inace - 99.74% :p

Poslednja izmena:
Odgledah sinoc ponovo. They're not gonna catch us. We're on a mission from God.

A sad mal da opletem igru.

Ahahah, gde se seti te legendarne recenice... i one mirne i stalozene face Aykroyd-a dok to izgovara :D

haha tu legendarnu recenicu sam iskoristio prosle nedelje , kad sam uleteo u dvoriste na poslu , pitali me jel hocu sve da ih pobijem, ja reko "well... I'm on a mission from god" xP
nego ovo mora sto pre da se dogura do 100% posto Rage jos malo dolaziiiii :D

Vidim ima u igri ista ta misija Mission from God a i onaj pandur koji kaze da je celog zivota cekao tu istu recenicu da izgovori. :D

Pozdrav ljudi. Imam jedan mali problem sa igrom. Instalirao sam je sve ok, pokrenuo i sve je radilo. Medjutim kad sam pokusao drugi put da je pokrenem, izbacilo mi eror. Sta da mu radim? Pokusao sam opet ad instaliram ali nista. I druge verzije sam probao i opet nista.

Evo smeje mi se drugar jer njemu radi, a meni i jos jednom drugaru nece. Sta da radimo? Jel ima leka. :)

Vidim ima u igri ista ta misija Mission from God a i onaj pandur koji kaze da je celog zivota cekao tu istu recenicu da izgovori. :D

A nisi znao... iz ove silne price ovde oko movie based challenges-a?

E moj Drebine... :p

Cek bre polako, tek sam na 11 posto na 3 kepceru. :D

@kuzma_x

Probaj obrisi config fajlove u my documents za pocetak.

Cek bre polako, tek sam na 11 posto na 3 kepceru. :D
Ah, izvinjavam se :p
Mada ti si vezara, rek'o si da ni AA ne radi :D

Nego, da pitam - prijavljuje li vama onaj Autoupdate postojanje novog patch-a pri svakom pokretanju igre, te automatski zapocinje i download? Meni svaki put, te sam ga vec i skinuo :D, a danas bio kod drugara, kod njega ni da bekne, odmah se pokrece igra...
Inace, patch je v1.02, nije onaj v1.01 sto je stigao sa igrom u Update folderu.

Poslednja izmena:
koji autoupdate? meni se nista ne pojavljuje. zapravo je konekcija zabranjena u samom kreku.

btw, probao sam danas ponovo nekoliko izazova. Koliko me iznervirao meklaren u onoj misiji na autoputu od 6 minuta. Hteo sam da razbijem kontroler. u lambu mogu duplo vise da predjem bez udaranja.

koji autoupdate? meni se nista ne pojavljuje. zapravo je konekcija zabranjena u samom kreku.
Da, ni meni to nije bas najjasnije... kanda je blokiran pristup, ali meni redovno pokusava da pristupi serveru u samoj igri (kad nesto postignem) - i biva odbijen, naravno... dok pri svakom pokretanju igre, kao sto rekoh, pali Autoupdate (tacnije, zove se "Ubisoft Autopatch") i krece sa svlacenjem novog patch-a.
Ja tu onda udarim jedan "Quit" i ulazim u igru :)
btw, probao sam danas ponovo nekoliko izazova. Koliko me iznervirao meklaren u onoj misiji na autoputu od 6 minuta. Hteo sam da razbijem kontroler. u lambu mogu duplo vise da predjem bez udaranja.
Yeap... frustrirajuce. Challenge koji sam najvise puta ponavljao.

^ Moram ja da probam taj challenge doduse mislim da sam ga vec odigrao i presao iz druge xP

^ Moram ja da probam taj challenge doduse mislim da sam ga vec odigrao i presao iz druge xP

Ja sam, iz tog drugog pokusaja, uspeo da se zakucam u onaj zid sto odvaja smerove, na nekih 150m pre kraja :D... a onda sam posle ponavljao taj izazov bar 20 puta :)

Vrh Dno