Šta je novo?

Dragon Age !

Enchantment! (retard dwarf) :)

procitah na bioware-u da je neki lik vec ti put u igri, i da je sada na najtezem nivou, namerno bez party-ja, i da se dobro drzi .. kakvih gikova ima, dodje mi da ne igram :)

Ima situacija u Mage tower-u kada zarobljeni templar kaze da treba da se ubiju svi zarobljeni magovi, ako se slozis sa njim onda se Wynne okrene protiv tebe.

Ne kod mene nije bilo to, bilo je kao jao jao morigan pa ti praktikujes zabranjenu vestinu, onda je bilo nemoj da diras moraigan i onda je bilo udri...
inace moze da se igra bez chitova bez problema...ja imam 2 maga i 2 tanka u druzini, sa napicima nemam problema uvek ih imam dovoljno. Doduse igram na normal nivou tezine...
Pozdrav

ma health potioni uopste nisu problem
kod elfova u sumi uvek moze da se kupi elfroot, a kod onih patuljaka u kampu prazne flase i ona dva druga dodatka za pravljenje boljih napitaka
posle samo sa likom koji ima skill se naprave :)

Jes' al' ti "dodaci" mnogo bre koštaju...

Jes' al' ti "dodaci" mnogo bre koštaju...

ma jock bre, elfroot koji je osnova za heal potion je dzaba kod elfova u shumi...generalno za 2 zlatnika mozes da napravish 50 - tak potiona u tu cenu ide i flask koji uopste nije jeftin ali 2 zlatnika su smao jedan side quest a 50 potiona je bar 10 side questova tako da cost/benfit i vise nego zadovoljava

nije mislio na elfroot nego na destilation agent

Nije ovde u pitanju običan sistem levelovanja kakav je bio u Oblivion-u. Ovde se može osetiti napredak igrača kroz nivoe.

Evo kako funkcioniše sistem levelovanja u Dragon Age-u.
Dakle svak oblast ima svoj minimalni i maksimlni nivo neprijatelja. Kad igrač jednom uđe u neku oblast trenutni nivo igrača se uzima u proračun i poredi sa granicama te oblasti. Ako je taj nivo u granicama, neprijatelj u toj oblasti će se scale-ovati prema nivou igrača. Ako je nivo van granica, neprijatelj će scale-ovati ga gornjoj ili donjoj granici te oblasti u zavisnosti od situacije.
Kad se jednom ubeleži nivo igrača u nekoj oblasti igra pamti te vrednosti i one se nikad ne menjaju. Npr. ako se naiđe na neku obast koja deluje dosta teško treba je napustiti i doći kasnije jer će neprijatelji biti isti nivo kao kad ste prvi put ušli u tu oblast.
Još jedna zanimljivost je ograničavanje levela u zavisnosti od tipa neprijatelja. Tako npr. ako kao level 20 napadnete pacova on neće biti level 20. pošto se radi o običnom pacovu. S' druge strane tu je Revenant koji će vam zadati muke kakav god nivo bili jer će on i u oblasti niskog nivo imati jak lični nivo jer se ipak radi o "egzotičnom" protivniku.
Ima tu još dosta sitnica ali ovo su neke osnove.

Ne znam da li je neko vec pominjao, ali da postavim ovde, pa koga interesuje. Neki lik je napravio Character Respecialization mod, vec je na verziji 1.6 i koliko sam citao radi stabilno. Fakticki ako nekog kompanjona dobijete na visokom nivou, sanse su da ima gomilu talenata koje mu ne biste dali (za baba-lekarkom je to najociglednije). Ovo omogucava da reorganizujete talente, a mislim i atribute i skilove na bilo kom liku.

Link:

http://social.bioware.com/project/469/

Meni treba destilation agent-a a nigde ih vishe nema :( Barem tamo gde sam gledao [TWK, camp, onaj human city]

ja sam skapirao d a ne mogu da ubijem zmaja na vrhu planine, kod andraste-a.

dakle, nije do mene, vec mi trebaju bolje magije, i izdrzljiviji tenk od shale-a, moracu da se vratim tu.

ekipa: morigan, shale, i alister.

najbolja taktika, koja mi je pala napamet:

sviram u trubu. da ne bi doziveo damage, teram ih da svi trche, jer onda zmaj ne knockdown-uje sve. kad se pojavi, gde god da je, pomeram morigan i sebe (mage sam) dalje, dok sa shale-om i alisterom tenkujem.

na alistera zapravo bacam ice salve (otpronost na led), iako zmaj ima fire, zbog oluje, kojom nachinjem zmaja. da bi mogao d ga tenkuje usred oluje.

shale gine, veoma brzo, bez obzira u kom je modu, dal je u rock mastery, ili bilo shta drugo.

alistera hilujem, sa 6 napitaka kolko mi ostalo, dok tenukje, a ja i moigan bacamo winter's grasp i staff attack, dok ja opalim i struju i arcane bolt.

alister izdrzi tenkovanje tek toliko da sam stigao na pola zmajevog helth-a, a drugu oluju ni ne stignem da bacim, zbog cooldown-a magije.

probao da bacim i tempest (struju AOE), chime automatski ubijam alistera - ne mogu da mu uzmem vishe od 60% life-a.

smor ...

moracu da se vratim kada budem imao vishe magije, i napitaka, da se spremim za ovog zmaja.

ja sam skapirao d a ne mogu da ubijem zmaja na vrhu planine, kod andraste-a.

dakle, nije do mene, vec mi trebaju bolje magije, i izdrzljiviji tenk od shale-a, moracu da se vratim tu.

ekipa: morigan, shale, i alister.

najbolja taktika, koja mi je pala napamet:

sviram u trubu. da ne bi doziveo damage, teram ih da svi trche, jer onda zmaj ne knockdown-uje sve. kad se pojavi, gde god da je, pomeram morigan i sebe (mage sam) dalje, dok sa shale-om i alisterom tenkujem.

na alistera zapravo bacam ice salve (otpronost na led), iako zmaj ima fire, zbog oluje, kojom nachinjem zmaja. da bi mogao d ga tenkuje usred oluje.

shale gine, veoma brzo, bez obzira u kom je modu, dal je u rock mastery, ili bilo shta drugo.

alistera hilujem, sa 6 napitaka kolko mi ostalo, dok tenukje, a ja i moigan bacamo winter's grasp i staff attack, dok ja opalim i struju i arcane bolt.

alister izdrzi tenkovanje tek toliko da sam stigao na pola zmajevog helth-a, a drugu oluju ni ne stignem da bacim, zbog cooldown-a magije.

probao da bacim i tempest (struju AOE), chime automatski ubijam alistera - ne mogu da mu uzmem vishe od 60% life-a.

smor ...

moracu da se vratim kada budem imao vishe magije, i napitaka, da se spremim za ovog zmaja.

Nema sanse da ga ubijes, tako sam i ja pokusavao. Do pola mu skinem HP i to je to. Verovatno cu se vratiti kad budem 20 nivo ili tako nesto... Lik mi prepolovi HP samo kad padne na zemlju (pobaca sve po 10m:d).
A to sa tempestom... Pa stavi mu onaj salve za otpor prema elektricitetu. Valjda ce pomoci...

High Dragona sam uspesno slayovo na patchovanom Normal nivou sa sledecom ekipom, MC kao Dual Vield tenk sa enchantovanim Starfangom i Green Bladeom, i Blood Dragon armorom, baba Wynn kao healer, Alister i Leliana kao podrska sa lukovima i strelama, koristeci ice i elven strele. U dolini gde je bitka sa zmajem, otisao sam desno (gledano kad se izlazi iz pecine, a ne iz hrama gde je sveti pepeo) gde se nalazi kruzna gradjevina samo sa jedim ulazom, u kojoj su par kovcega. Wynn sam postavio na suprot ulazu unutar gradjevine, znaci najdalje od ulaza, Alistaira i Lelianu sa leve odnosno desne strane dok sam ja stao na ulaz da sibam zmaja i svima zadao da drze poziciju, tj. ono Move Freely stavio na off. Prosto receno zmaj nije mogao da udje u gradjevinu i samo je mene sibao plus povremeno bljuvanje po mojim kompanjonima. Wynn + dosta Health polutacea i jedan revival su bili dovoljni da ga oleshim. Jedino sto se ne secam kojim sam lvl bio tada, mislim da je bio negde izmedju 15-16 lvl za MC (*** izbriso sam save).

Poslednja izmena:
High Dragona sam uspesno slayovo na patchovanom Normal nivou sa sledecom ekipom, MC kao Dual Vield tenk sa enchantovanim Starfangom i Green Bladeom, i Blood Dragon armorom, baba Wynn kao healer, Alister i Leliana kao podrska sa lukovima i strelama, koristeci ice i elven strele. U dolini gde je bitka sa zmajem, otisao sam desno (gledano kad se izlazi iz pecine, a ne iz hrama gde je sveti pepeo) gde se nalazi kruzna gradjevina samo sa jedim ulazom, u kojoj su par kovcega. Wynn sam postavio na suprot ulazu unutar gradjevine, znaci najdalje od ulaza, Alistaira i Lelianu sa leve odnosno desne strane dok sam ja stao na ulaz da sibam zmaja i svima zadao da drze poziciju, tj. ono Move Freely stavio na off. Prosto receno zmaj nije mogao da udje u gradjevinu i samo je mene sibao plus povremeno bljuvanje po mojim kompanjonima. Wynn + dosta Health polutacea i jedan revival su bili dovoljni da ga oleshim. Jedino sto se ne secam kojim sam lvl bio tada, mislim da je bio negde izmedju 15-16 lvl za MC (*** izbriso sam save).

Sta se dobija od itema kad ga prekoljes?:d

zasto ne mogu da enchatujem sve macheve iz inventara vec samo odredjene?
Hteo boh da enchatujem neki dvorucni mach ali se ne pojavljuje u spisku itema u enchat prozoru. mach je inace regularan tj nema pre-budzevine na njemu.
Takodje, interesuje me zasto ne mogu da se enchatuju ostali itemi poput ogrlica, prstenja isl. tome?

Poslednja izmena:
Pa samo oni koji imaju slotove za rune mogu da se enchantuju.

sestre i braćo magovi, tenkovi, healeri i ostali, ako nije problem na PP da dobaci neko linkove na dlc i na patch koji ubija memory leak! i treba li neka nova medicina za sve to skupa?
hvala

Pa samo oni koji imaju slotove za rune mogu da se enchantuju.

ok to je logicno, ali kako ja da znam kada pokupim mach da li je on moze da se enchatuje? Ne bih da teglim neke iteme uvek kuburim sa prostorom, ali bih zadrzao svaki wepon koji moze da se enchatuje?

Pa imaš na njima male prazne kvadratiće koji predstavljaju slotove za rune.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA poludeo sam!

dakle, kako rekoh, prelazim SVE kvestove. i sada -

u frostback mountains trebam da nadjem nekog Tornas-a dezertera, da mu uruchim dokumenta od blackstone iregulars-a - I NEMA GA NIGDE!

preshao sam kvest za Urn Ashes, i nisam naishao na njega, sad sam se vratio, nema ga opet.

google ne pomaze, jer retardirani Bioware forum ima temu o tome - ALI kad pratish google link, NIKAKO ne moze da te odvede na temu, nego UVEK na homa page foruma, a search NE RADI. bolest, budalashtina, ******izam!

dajte ljudi, ako se IKO seca - gde je taj tornas, ima da ga ubijem, i da ga izdrobim i da mu glavu osechem ???

Prilozi

• Tornas.jpg
    Tornas.jpg
    387.2 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
stani, to zapravo NIJE ni u ruined temle-u, ni u Heaven-u ??? ovo ko je napravio, da bog da mu crklo sve shto mu je u rodu!

sto, meni je to bash super :D

Da li neko zna kako da ubijem "Gaxkang the Unbound"-a? Tezina hard.

stani, to zapravo NIJE ni u ruined temle-u, ni u Heaven-u ??? ovo ko je napravio, da bog da mu crklo sve shto mu je u rodu!

Svaki rpg je takav, moras " trci gore ljubi trci dole ... " samo ovde su questovi takvi da se posle smoris i predjes sto pre da zavrsis glavni ...

Jel ima ko da nije ubio Loghain-a ?? Sve mi nesto noc pre bitke mirise na DA2 - prodigal child :D

Poslednja izmena:
Naleteh na ovo. Mora se priznati da ga je (skoro) pogodio :)

160-1-1259092087.jpg

Vrh Dno