Šta je novo?

Dragon Age !

pa, necu da probam bez DLC-eva, evo, razmishljam se da pauziram jer stize "return to Ostergar" DLC, a ocu da igram igru komplet, jer mi i ovako DAO ima mali osecaj nedovrshenosti .. :)

pazi, bez problema bih vodio Morigan, njoj nabudzio Entropiju, i svremena na vreme koristio njen shapeshift, a ja da budem primal caster, a da za tenkove imam dzukelu i Stan-a, verujem da bi se isto super snashao.

samo sam konstatovao da je Aleister super lik, a i kolko sma do sad uspeo da provalim - sa njim su prozivke fenomenalne, i mnogo uchestvuje u humoru igre, shto kada prica sa morigan, shto sa Shale-om, shto sa Stan-om .. haos :d

a i, kako ima genijalnih fora sa prozivanjem Alesiter-a, a da on ne gubi influence, a to je havarija!

morigan ga razbija od zezanja, a najjacha fora ikad je kod Shale-a, kad kaze golem: command me anything! a ti: Ok, attack Alesiter. a njegova faca, i glas - haos :d

polako, ja nigde ne zurim. kapiram da ima ljudi koji su do sada preshli igru, i pocheli ponoo i stigli do pola - ja MORAM da prochitam svaki Codex, da pogledam u SVAKI cosak, i da sve istrazim, pokupim, i uradim. uglavnom uzalud, ali eto - moram.

Dobra je i fora kad u onom burdelju u Denerim-u, Wynne nadje Alisterovu carapu:D

^LoL, wtf? Sta je Alister tamo trazio pobogu:D

polako, ja nigde ne zurim. kapiram da ima ljudi koji su do sada preshli igru, i pocheli ponoo i stigli do pola - ja MORAM da prochitam svaki Codex, da pogledam u SVAKI cosak, i da sve istrazim, pokupim, i uradim. uglavnom uzalud, ali eto - moram.

Ovo postujem :)

Lepo bi bilo kad bi covek mogao i da pokupi neku korisnu stvar iz Codex umesto sto samo sluzi za sminku, trebali su i tu da ubace neki " plot "

pa i nije da nema dosta stvari ..

evo, ja sam chitajuci Codex, povezao par stvari, recimo:

koje poklone favorizuje koji chlan ekipe. recimo - Aleister se lozi na istoriju Gray Warden-a, ali ne gotivi toliko priche o Chantry-ju, jer se tamo osecao bezveze, i kao Outcast.

isto tako - na osnovu kodeksa kapiram kome shta da pricham, vezano za istoriju lokacije na kojoj se nalazim.

u Wardens keep-u sam, iskljuchivo na osnovu kodeksa shvatio da moram da ubijem i Sofiju, i Mage-a, jer je sofija davno izgubila dushu, a mage je preterao, kapirajuci da ce ubijanjem Gray Warden-a napredovadi u jako diskutabilnom i potencijalno neostvarivom eksperimentu.

moj neki utisak je da je mrachni aspekt igre ostavio igrachu veliki izbor diskutabilnih moralnih odluka. moji dosadashnji motivi su sledeci:

ubijam sve shto ima veze sa Loghain-om.

iako sam se zgranuo kad je Duncan ubio Jory-ja, shvatio sam da su Gray Warden-i jedini pravi borci protiv fade-a i blight-a, i da je zapravo ta vrsta zrtvovanja koju je forsirao dankan - ispravna.

oh da - jako je zanimljivo da u kodeksu chitate kako je Maker jedan nesiguran bog, i kako je zapravo pricha mnogo dobra, u pogledu ljubavi, nepromishljenih odluka, kajanja, i svega ostalog .. :)

@vkozomar
Ja evo priznajem igram sa DLC-om ali sam na neki način to kompenzovao što sam povećao težinu na hard.:)

Kod Alistair-a je najbitnije budžiti Shield talente a pogotovo ići ka tome da se stigne do Shield Mastery nivoa koji zahteva i pozamašan dexterity ako se u obzir uzme da se ipak radi o tenku. Naravno najbitnija karatkeristika je Strength ali do nivoa da se zadovolje potrebe za neki Massive Armor. Posle toga treba ići na Constitution.
Čak i sad kad igram na hard nemam nekih većih problema sa njim. Retko gine jer je taktika podešena da healer prvo njega leči pa onda ostale što se pokazalo kao veoma dobra kombinacija.

I ja sam za čitanje Codex-a ali bi bilo dobro kad bi mogli da ga eksportujemo u pdf pa da polako čitamo "offline". Kad pravim pauzu otvorim onaj Prima guide koji sadrži Traveler's Guide i detaljno opisuje istoriju Thedas-a i čitam natenane.
Inače negde sam pročitao podatak da u igri ima teksta za 9 full size romana.

Poslednja izmena:
@Igoritza

Za Shale si upravu, pored stvarno smesnih dijaloga i komentara, taj golem razbija sto se tice Area Effect moci, znaci Earthen Grasp, Rock Barage i Hurl Rock (moj omiljeni) su izuzetno koristni. Znaci ako je vise neprijatelja na gomili, zaledim ih u mestu sa Earthen Grasp, i Hurl Rock + jos neka Area Effect moc/magija, recimo Fire Ball i ode gomila neprijatelja u PM.

Poslednja izmena:
Ne vidim kakve veze ima DLC sa Alisterom, ti mozes ali ne moras da mu das one stvari koje se nalaze u dlc-u. Takodje sam u povecavao dex jer mi se cini da prima manje udaraca. Ja uvek volim da vodim sve likove koji su mi na raspolaganju, to i radim za svaku misiju menjam ekipe, tako da mogu da odlsusam sve njihove dialoge. Kada bi se levelovali samo likovi koje vodis onda bi bilo nezgodno menjati druzinu.

level je automatski - kad ih ostavish u kampu, oni se leveluju na nivo koliko i najnizi u aktivnom party-ju.

Ukratko - vodio ne vodio oni se leveluju :D

Pozdrav!
Opet ja. Procitala sam manual, i pre nego sto se ponovo uhvatim u kostac s Ogre-om, moram da postavim jedno vrlo glupo pitanje.. Zasto odredjeni item, kad pokusam da ga stavim u quickbar, moze da se stavi samo u odredjeni slot???:mad:

Mislim da to ne bi trebalo da se dešava. Pretpostavljam da ti nešto radiš pogrešno.

Jedan mali Easter Egg vezan za Soldiers Peak...

Jel neko naleteo na random event tokom putovanja kad se pojave stariji bracni par pored kratera od metorita...

Jon: How did a child survive that? Crater is still smoking!

Jon: It's a boy--five fingers, five toes, that's all that matters to me. The Maker has answered our prayers.

Jon: Let's go home Marta, and rise tyke as our own.

Hahah, znaci umro sam od smeha! :d

Inace iz kratera se dobija metal (kriptonit :d) koji se koristi za izradu nekog od oruzija u Soldiers Peaku.

Poslednja izmena:
Jedan mali Easter Egg vezan za Soldiers Peak...

Jel neko naleteo na random event tokom putovanja kad se pojave stariji bracni par pored kratera od metorita...

Jon: How did a child survive that? Crater is still smoking!

Jon: It's a boy--five fingers, five toes, that's all that matters to me. The Maker has answered our prayers.

Jon: Let's go home Marta, and rise tyke as our own.

Hahah, znaci umro sam od smeha! :d

Inace iz kratera se dobija metal (kriptonit :d) koji se koristi za izradu nekog od oruzija u Soldiers Peaku.

Da da, carevski. :)

Inače kad se metal odnese u Soldier's peak kod Mikhael Dryden-a on ponudi nekoliko oružija koje može da kraftuje.
Ja sam npr. izabrao longsword Starfang sa prilično impresivnim karakteristikama (pa čak i preteranim).

123cl.jpg

Poslednja izmena:
e, ljudi, imam bug - herbalizam recepti mi nestaju iz inventara - shta god da kupim od herbalizma , recepata - nema mi u inventaru, a imam herbalizam ?

josh neko sa slichnim problemom ?

Nije problem nego automatski uci svaki lik koji ima herbalism. Neke neces moci da koristis dok ne ispunis uslove, ali svejedno se uce.

BTW Takodje sam primal mage, polako igram, nekih 24 sata, sredio Dalish elfove, sada radim redcliff.
Inace moja primal elfica ima ~60% damage-a u celom party-ju tako da tvoja prica o slabosti istih ne pije vodu kod mene. Jeste slaba jer nema nikakav armor ni const ali zato razbija damage-om.
Ljiljana takodje dobro odvaljuje, dobro mi dodje i povremeno prebacivanje na bow.
Alistar je od pre sat vremena u kompletnom Juggernaut armour-u, jedva sam ga skupio, preteski su cuvari na 8-9om nivou.
Igra je perverzija :D

Inace 10 sam lvl i nisam izabrao nijednu specijalizaciju jos uvek. Posto planiram sa njom i da lecim da li biste preporucili pre Arcane warrior ili Healer za prvu specijalizaciju?

pazi - i kod mene je najveci damage koji nanosi parti na mom liku, to jes primal mage-u.

ali evo - kad sam sad u redklifu ubijao andedove - ja trebam da bacim lightnig, chain lightning, onaj vetar, arcane bolt, i eventualno josh jednu magiju, da bi ubio jednog andeda, dok Aleister secka machem, a on kao templar ima i ono seckanje sa dodatkom udarca pri ostvarenom hit-u. on je pobio skoro sve undead-ove.

eto, onog magistra, ili kako se vec zove (u dvorishtu redklif zamka) sam JEDVA ubio, dodushe samo sam jednom crko, ali je borba bila haos - morao sam da pravim sulude taktike:

bacam tempest, i lightning storm, na isto mesto, onda povedem dzukelu da taunt-uje magistra (kako god da se zove) da stanu usred tempesta i storma, onda rokam sa ranged napadima, dok svi ostali ulecu unutra i ginu od friendly fire-a.

posle toga je malo ostalo liku, gadjao sam ga sa ledom, da me ne bi osekao kao slinu, a u medjuvremenu se hilovao, manovao, i rokao ga dok se ne odledi pa opet sve ponovo. sva sreca pa nije imao resist na led.

oh da - KAKO vi shto igrate sa mage-ovima koristite glupi tempest i storm, a da vam ne pogine cela ekipa ? pogotovo uzatvorenom prostoru ?

ja sam napravio taktike, da mi se aktivira da stoje uz mene kad bacim ta dva aerial efekta, ali to izgleda ne vredi, uopshte nema kao u NWN "follow me" opcija, da se zalepe uz tebe. ovi odma idu da biju sve shto je zivo. i redovno mi crkava party zbog tempesta i storm-a.

oh da - KAKO vi shto igrate sa mage-ovima koristite glupi tempest i storm, a da vam ne pogine cela ekipa ? pogotovo uzatvorenom prostoru ?
Dok traje AOE magija prosto staviš tvojima hold position i ako neko od neprijatelja prileti ručno im narediš napad na njega.
Inače, te AOE magije su najbolje za bacanje u susednu prostoriju jer ti ne treba linija vida za to :p

*** kako god da okrenem nikao da odbranim taj redklif:wall: onaj drugi talas kada sidjem dole jednostavno ih ima previse i dolaze i dolaze probao i sa psom i sa voriorima i sa morigan i...grrrrr!

:

Na totalno otvorenom prostoru je tesko, ali ako imas neki chokepoint zauzmes ga, bacis cold storm ispred sebe [zamrzne ih sve] pa preko njega ligtning storm. Grdilo damagea odradis.

Moja ekipa je dosta luda, neverujem da iko od vas ima ista slicno. 2 shield fightera i 2 arcane warrior-a [wayne healuje, morrigan baca lightning/cold kad zatreba]. Al kad svi ulete u melee... seckanje... :D

Also, igoritze ja sam ostavio wizzarda u soldier keep-u da zivi i moj "good" party se slozio sa tim [cak sam i dobio +1 ili +2 od nekoga]. Wizard je obecao da ce do kraja zivota raditi na leku protiv korupcije darkspawn-ova.

ok, skapirao sam, odlichno, dandy hvala ti za savet, POJMA NISAM imao da ne treba line of sight :)

e, inache, moram da pitam - jel se do kraja igre menja mage robe breee ?? *****ski je da mi ova moja nosi ovu braon suknju, i kad stavim neki novi robe, promene se samo boje. jel ima neki wizard robe, neko ludilo, da mi mage izgleda ovako:

redwizard.jpg

:d

@Igoritza
Šta misliš o ovom robe-u za Morrigan. ;)
29n9p1y.jpg

Inače meni je art style za mage-ove u DA katastrofa. Ipak je ovo kako su rekli Dark fantasy a svi nose neke šarene haljine a one Cowl-e da ne pominjem.

Što se tiče AOE spell-ova oproban način na otvorenom prostoru je slanje samog tenka u neprijateljsku masu, aktiviranje Threat i Taunt-a, čekanje da se masa nakupi a zatim Force field na njega i oslobadjenj svog mogućeg arsenala Primal grane.:)

chuo sam da Shale kasnije ima zlo dobre aerial effect-e, moracu da ga pazljivo levelujem :)

Na totalno otvorenom prostoru je tesko, ali ako imas neki chokepoint zauzmes ga, bacis cold storm ispred sebe [zamrzne ih sve] pa preko njega ligtning storm. Grdilo damagea odradis.

Ovo je kljucna fora ako ti je Morrigan jedini mag u grupi. Kad dobijes Wynn, bacis cold storm (ja sam mislio da se zove Ice Blast, zvuci logicnije) i sa Wynn obicne mobove gadjas sa stonefist (100% sansa za shatter) dok sa Morrigan gadjas elite njih ne mozes shatterovati tako lako. Ovo je jedina taktika koja pali na Nightmare tezini kada su klasicni fajtovi u pitanju, bez ove taktike borbe se zavrsavaju sa gubitkom jednog ili dva parti membera.

Inace sam primetio veliki neizbalansiranost. Na primer sve je ok dok ne dodjes do Ogrea koji na Nightmare deluje stvarno nemoguce, pa onda sve klizi do onih Giant Spidera u Lotheringu. Onda pozelis da se kreces malo po mapi pa te sacekaju poprilicno gadna grupa Rage demona (5-6 odjednom). Redcliffe (koji vecina ne moze preci :p) nije veliki problem kad provalis kako ali zato onaj Magistar kako ga Igor zove (mislim da se zove Revenant) jeste i tu neces proci citav (min jedan party member ce da umre). Mages tower je smesno lak ali su zato patuljci pakao. Cak je i Warden's Keep DLC zeznut ako ga ne odradis na odredjeni nacin (onaj mag je ***** i nezavisno da li si na njegovoj strani ili ne on baci u mali sobicak firewall i sve nas zakaci :S:) Jako jako neizbalansirana igra.

Jako jako neizbalansirana igra.

Potvrda na kvadrat, hebote nabudzio sam morigan i shapeshiftujem je u medveda i u Denerimu kada se ubijaju blood magovi ona dzukela mi izgrize morigan za sekundu ... e hebali ih shapshifteri kad medved izgubi od jedne dzukele :S:

Takodje ako se naleti na party sa strelcima pa ovi moji padaju ko pokoseni ...

Sad mi je kasno ali mislim da sam pogresio sto nisam sa glavnim likom poceo kao Archer, dobije se onaj ElfBow koji prasi sve zvoni, da sam budzio lika samo u tom pravcu napravio bih pravu papazjaniju ... :)

Ukoliko tvoj char nije tank onda tu ulogu nameni Alistairu i obavezno koristi legalne citove tj. DLC iteme (ima link na PM :)).

Hvala za DLC iteme. Instalirala sam sve sem Stone Prisoner i Warden's keep. Imala sam problema sa tim Mediafire sajtom (jako sporo download-uje te vece fajlove), pa sad skidam ta dva sa torrenta. Elem, mozete li mi malo objasniti te DLC iteme i tako to. Jos uvek se borim sa Ogre-om i ne primecujem da su mi karakteri nesto napredniji, odnosno jaci. Da li treba negde nesto da podesim u vezi sa DLC itemima. :wave:

Nema tu nikakvog podesavanja, jednostavno vidis sta nude tj. koje atribute poboljsavaju i stavis ih u odgovarajuci slot tvog karaktera ili nekog kog vodis. U sustini nijedan od njih ne nudi nesto revolucionarno, bar ne oni koje mozes da upotrebis u tako ranoj fazi, ali opet svako poboljsanje pa makar i minorno je dobrodoslo.

zavrsio i ja DA, zadovoljan sam, sasvim korektna igra, iako nisam neki ljubitelj ovih nwn 4 clana u druzini rpgova :)

i svet koji su napravili je dosta dobar, svidja mi se sto nije d&d :)

nego, ako patuljci ne mogu da koriste magije, kako onda oni genlocksi mogu, a kazu da su nastali od patuljaka :)

bem li ga, valjda kad postanesh Genlock, uspostavish konekciju sa Fade'om, na kraju krajeva to je osnova darkspawn-a.

ja evo, naishao sam na veliku glupost -

u Denerimu sam, i ima MILION kvestova, i ushao sam u kafanche, a unutra neki master Ignacio - lik je iz 2 udarca ubio svo 4voro iz mog partija. a da bude grdje, ne mogu da bacam nikakav storm niti tempest.

lik nema ni armor, ni shtit, a ono malo shto sam bacio madjija - ne funkcionishe. moracu izgleda da smishljam sve i svashta.

Nazad
Vrh Dno