Šta je novo?

Dragon Age !

Pozdrav,
ovo je moj prvo post na forumu,nadam se da cu poslati kako treba !
Danas sam instalirao igru, PC varijanta, nisam jos nabavio original ali ako bude
vredela igra,hocu.Poceo sam da igram i za sada misli da je odlicna,dopada mi
se.Nemam puno iskustva pa malo eksperimentisem, stavio sam easy level.
Naisao sam na tako glupavi problem da me je sramota pitati ali je jos gluplje
ostati u neznanju.Molim vas nemojte mi se smejati - stigao sam do dela gde prvi put
izlazim u wilderness sa partyjem i nasao sam neko pismo u kome otac govori sinu da
postojke neke tajne oznake koje ce ga na kraju dovesti do blaga.
Navodi da je prvu oznaku nasao ispod drveta koje lezi naslonjeno na rusevine.
Nasao sam to drvo,nije bilo tesko jer je na mapi oznaceno sa :S:
Samo,ne znam sta dalje.Obilazio sam to drvo deset minuta,gledao od gore,od dole,
stao tacno na X znak,nista mi ne pokazuje da tu ima.
Nasao sam negde uputstvo da treba pokupiti taj marker pa ce me on uputiti na sledeci.Osecam se kao magarac - ne vidim nikakav marker u igri,nigde mi se ne pojavljuje opcija da bilo sta pokupim.Da li imam neku bagovitu kopiju ili sam slep ?
Molim pomozite !!!

Za pocetak dobrodosao na forum :wave:

Sto se tice tvog problema:
Procitaj ponovo to pismo koje imas, prilicno sam siguran da postoji samo jedno pismo u kome su navedene sve informacije da bi dosao do tog kovcega koji trazis. Ja se ne secam sta tacno sve pise ali nakon sto prodjes ispod onog drveta (navedeno ti je u toj poruci) ides jos malo napred i tu sa desne strane obrati paznju trebalo bi da pocinje put ili most koji je napravljen od nekog korenja preko kojeg mozes da predjes. Kada njega predjes malo posle toga ces naci to sto trazis.
Nisam hteo da stavljam spoiler za ovo jer mislim da nije preterano bitno za radnju.

Nasao sam negde uputstvo da treba pokupiti taj marker pa ce me on uputiti na sledeci.Osecam se kao magarac - ne vidim nikakav marker u igri,nigde mi se ne pojavljuje opcija da bilo sta pokupim.Da li imam neku bagovitu kopiju ili sam slep ?
Molim pomozite !!!

Ako dobro razumem mislim da se radi o questu u kome treba da nadješ stash Chasind-a prateći njihova trail. Kad si aktivirao prvi marker automatski si na mapi dobio ostale markere koje trebaš da aktiviraš (x oznaka). Samo prati njih i ne zaboravi da koristiš TAB kako bi highlight-ova sve markere. Takodje TAB je od neprocenjive važnosti kroz celu igru jer se mnoge stvari ne mogu uočiti golim okom.

Najavljen je novi DLC pod nazivom Return to Ostagar koji će se pojaviti u decembru i koštaće 5$.

Neke od bitnijih karakteristika:
- A return to the battlefields of Ostagar, now thick with darkspawn encamped amidst the snow
- An opportunity to reclaim the lost arms and armor of a king
- A second chance to add Dog to your party

Screens

return_to_ostagar001.jpg

return_to_ostagar002.jpg

return_to_ostagar003.jpg

Je l' podrzava Dragon Age surround sound i ako podrzava kako ga aktivirati?

Igram trenutno quest u magi toweru, kada sam zarobljen u Fade-u. Tranzicije izmedju oblasti se vrse preko one mini mape, gde treba otkljucati sva polja da bi se doslo do Sloth deamon boss-a.
Medjutim, kada pokusam da odem na jedno od tih polja, igra me izbaci na glavni ekran uz poruku
"Unable to load area"
Jel se susreo neko s tim problemom?

P.S. Google mi nije dao nikakav pametan odgovor
P.P.S Nisam instalirao najnoviji patch

Problem resen reinstall-om i vracanjem save game-a

Instalirao 1.0.1b i catalyste 9.11, vise mi igra ne zakucava ni kad su oba jezgra ukjlucena.

Vise mislim da je zbog patcha, nego zbog drivera.

Napokon i ja zavrsih igru sa female Human Noble Warrior, Dual Weapon specijalizacija sa Starfangom i Topsider's Honor mecevima (svaki sa po 3 GrandMaster rune).
Glavna ekipa: MC, Alistair, Wynn i Shale.
Time Played: 51:38:58
World Explored: 92%
Amount of Dragon Age completed: 50%

Ne znam jeli neko koristio golema Shale u druzini, ali po meni izuzetno koristan NPC posle Wynn. Rock Masterity sposobnosti su me spasili jedno 50x od loadovanja...

Taj Alistair je poprilicno nekoristan lik :) da sam znao izbacio bih ga davnih dana

Poslednja izmena:
Alistair bi mi bio neophodan da sam nisam bruka tank. Ovako furam klasicnu kombinaciju: tank (ja), mag (Morrigan), hiler (Wynn) i rogue (Ljiljana). Nikakvih problema nemam. Kajem se sto sam uopste uzimao onog varvarina, nije ni za k.

Alistair bi mi bio neophodan da sam nisam bruka tank. Ovako furam klasicnu kombinaciju: tank (ja), mag (Morrigan), hiler (Wynn) i rogue (Ljiljana). Nikakvih problema nemam. Kajem se sto sam uopste uzimao onog varvarina, nije ni za k.

ja sam Wynn ubio u circle of magi :)...ja idem sa alisterom, ja+morigan i Liljanom...i nemam problema.

Poslednja izmena:
Steta, posto se Wynn i Morrigan sjajno dopunjuju. Mada svaka varijanta sa bar jednim magom je win, full melee party nema sta da trazi, bar ne na ovoj tezini na kojoj igram. Probao sam jednom ja, Alistair, moj ker i onaj zaostali varvarin. Pobise nas ko zeceve oni najbezvezniji demoni :S:

Steta, posto se Wynn i Morrigan sjajno dopunjuju. Mada svaka varijanta sa bar jednim magom je win, full melee party nema sta da trazi, bar ne na ovoj tezini na kojoj igram. Probao sam jednom ja, Alistair, moj ker i onaj zaostali varvarin. Pobise nas ko zeceve oni najbezvezniji demoni :S:

sta cu kada se pokacila sa Morrigan :p

Poslednja izmena:
Pa kad si razvio dijalog u tom smeru (sto ne verujem da je vecina ljudi radila, nekako mi deluje kao najneverovatnija varijanta). Trebao si lepo da kazes, sut zeno i spremaj te tvoje napitke :D

Ja uopšte ne znam u kojoj situaciji je bila opcija da se ubije Wynne. A i takav ishod mi djeluje suludo. Od kada sam nju dobio nisam više vodio Morrigan. Nemam ništa protiv Morrigan ali jednostavno nema mjesta za nju, ekipa ima samo 4 člana (po meni su trebali napraviti bar 5, BG je imao 6).

Ima situacija u Mage tower-u kada zarobljeni templar kaze da treba da se ubiju svi zarobljeni magovi, ako se slozis sa njim onda se Wynne okrene protiv tebe.

Ima situacija u Mage tower-u kada zarobljeni templar kaze da treba da se ubiju svi zarobljeni magovi, ako se slozis sa njim onda se Wynne okrene protiv tebe.

Tacno ... mada u sustini budalestina posto ides po pomoc protiv blight-a i sad ti odjednom ne trebaju magovi ... mislim ... skim ces u borbu ... with a bunch of dwarves :d

Wynn je neophodna za bilo kakav napredak posto je potiona jako malo a " ako se ne koristi cheat " onda je ona krucijalna za opstanak ekipe, ostali u sustini i nisu bitni ... stvar kombinacija ...

Ali totalni ******izam je " zakljucati kovceg " u dubinama " morije " :d da se tako izrazim i onda ga otvoris kad tamo neki smrljavi bodez koji ne vredi ni 10 srebrnjaka ... da prostite hebem onog ko je osmislio to ...

U celoj igri do sada nisam nasao 3 vredne stvari ... i onda dodjes do 15 nivoa i 5 vukova ti rastambura ekipu ... mislim :wall: ili wynn koja je do ovog dela igre najbolji mag baci magiju da blokira i do sada mi nije uspelo ni pasce da izblokira mada bi po snazi verovatno porazbijala celu ekipu ...

Onda ovi atributi generalno nemaju snagu kakvu bi ocekivao u dobrom RPG-u ... napravis od dual macevaoca mastera od armsa i on dodje do najslabijeg deathspawna i mora da ga udari 5 puta da ga ubije .... jako lose ... u sustini mi je jasna namera ... platite DLC pa cemo vam mi dati prstenja i oklopa kakve zelite ... navlaka za decu ... steta ...

Da se razumemo .. Igra je odlicna i tu je jedno 2 mesta ispod Witchera ... ali cisto malo objektivnosti ...

Poslednja izmena:
Opasno sam zakucao. Naime, nalazim se u Orzamaru kod onoh mini boss-a (statua sa 4 lica koja se okrecu i izbacuju duhove). E sad, imam 1 healing poultice a vodim Morigan, Ljiljanu i Oghrena. Ja sam mage, imam jedino onaj pocetni healing spell.
Jel' ima neka caka da prodjem to bez borbe?
Ovako, nema sanse da ih sve poubijam iseckaju me za minut.

Ima varijanta kad sretnes Wynn, pa Morrigan nesto dobaci u njenom stilu da se slozis s njom i onda Wynn provali da je Morrigan u stvari apostate i napadne tvoj party.

Zdravo svima.
Kako ubiti Ogre-a u Tower of Ishal-u??
Pokusavala sam da ga gadjam strelama, kao i da se borim protiv njega macem..... Medjutim, on nas sve ubrzo poubija. I, o ironije, pas uspeva da se najduze zadrzi u borbi.
Da li neko moze da mi preporuci neki dobar walkthrough. Nasla sam neke walkthrough-ove koji mi nisu mnogo pomogli.
Isto tako, nije mi jasno podesavanje taktike...

Ja bih se rado javio kao " personal DA guide " :d ali verujem da se vec otimaju na pm :p

Taktike jesu malo nejasne, ali u sustini imas vec ponudjene varijante taktika koje vecinom rade posao osim u boss fightovima kada ih se mora na custom, tako da ispod lika samo odaberi koje ponasanje hoces, Archer, scraper i slicno i sa desne recimo defensive ili ranged za magove a agressive za tenkove ili warriore ... i oni ce odraditi one atribute koje imaju.

Za ogre probaj " Hit And Run " ... kad vidis da udara na tebe a ti bez pa dok juri on tebe ovi ce ga valjda dokusuriti :)

Poslednja izmena:
Za Ogre-a ce ti trebati dosta srece, puno taktiziranja/pauziranja i rucnog izdavanje svake komande. Kad kazem sreca to znaci da se nijednom u toku borbe ne dogodi situacija da uhvati jednog party membera i krene da batinama isisava zivot iz njega (na tog clana druzine posle tog batinjanja mozes slobodno da zaboravis).

Taktika koja je meni upalila jeste da svog lika (koji je inace tank) postavim da prima batine ako ogre napadne direktno dok kontrolisuci Morrigan vrtim ogrea u krug sto duze, pritom bacajuci ledene (a i ostale) magije na njega. Posle par neupesnih pokusaja uspeo sam da ubijem ogrea bez gubitka ijednog clana partija.

Ukoliko tvoj char nije tank onda tu ulogu nameni Alistairu i obavezno koristi legalne citove tj. DLC iteme (ima link na PM :)).

Za pocetak dobrodosao na forum :wave:

Sto se tice tvog problema:
Procitaj ponovo to pismo koje imas, prilicno sam siguran da postoji samo jedno pismo u kome su navedene sve informacije da bi dosao do tog kovcega koji trazis. Ja se ne secam sta tacno sve pise ali nakon sto prodjes ispod onog drveta (navedeno ti je u toj poruci) ides jos malo napred i tu sa desne strane obrati paznju trebalo bi da pocinje put ili most koji je napravljen od nekog korenja preko kojeg mozes da predjes. Kada njega predjes malo posle toga ces naci to sto trazis.
Nisam hteo da stavljam spoiler za ovo jer mislim da nije preterano bitno za radnju.

Pozdrav,po dobrom starom obicaju,cim sam postavio pitanje, sam sam nasao odgovor :p
Vratio sam se poslednji put da vidim sta mi je promaklo i sasvim slucajno mi se
na tlu pojavio znak da je tu marker ! Ja sam sve vreme trazio neku stvar koja je vidljiva i samo
zasvetli kada predjes pointerom .Posle je vec
bilo lako.Danas sam citavo popodne igrao i mnogo je dobro,neobicni likovi,interakcija,
razgovori, borba mi jos malo teze ide,taktiziranje i slicno,ne znam da podesim
sve ono za party,jer kada pojedinacno vodim svakog lika u borbi,prodjemo bolje
nego kada pustim da odrade sami,sto nije lose ali iziskuje puno kliktanja.Ne znam
za sta mi sluze oni balsami, tj.kada i od koga dobijam cold,kada nature i sl. damage,to jos
moram da proucim, ali sve u svemu, super je.Hvala na savetima ! Poz.

Iz manual-a:

Damage to your party is red, no matter what the type
Physical damage—from your party’s normal attacks or from abilities—is white
Fire damage is orange
Cold damage is blue
Nature damage is medium green
Electricity damage is yellow
Spirit damage is purple
Healing is bright green prefixed by a + symbol
Any type of elemental damage that is additional to an attack’s normal damage (from enchantments,
for example) is also indicated with a + symbol

Ja sam odabrao da budem Primal Mage, dakle, da nanosim damage (slichno shto je i Evocator wizard u NWN) i mogu da vam kazem da je balans skroz drugachiji -

dok sam u NWN sa elemental & magic damage caster-om mogao bukvalno bez party-ja da predjem celu igru, i to da se sprdam bukvalno - Primal caster u DAO je slab ko du*pe.

sada sam na 20%ak posto igre, trenutno sam u redklifu, da spasem Arl Aeomn-a, i odbrana sela od andedova je bio pretezak posao. kad sam ostao bez mane i napitaka, morao sam da trchim u krug da bi Shale, dzukela i Alesiter pobili ove shto me jure.

eto, ljudi kukaju kako im je Aleister slab, meni je on najkorisniji u igri, jer bukvalno SVE ide njemu na ruku - Gray Warden komplet ima vec sad na 8mom nivou (iz wardens keep-a od sophia-e) a pritom je lik templar, koji ima odlichne bonuse na te kombinacije, sve najjache shto se nalazi na pochetku igre pasuje za njega (unikatni shtit i mach, warden komplet ) a pritom je pricha takva da mu mnogo lako podizesh influence, te dobijash i bonuse na to. pritom sam mu soketovao i mach, kod onog autiste patuljka (odradjuje soket i kad ga nema) te lik sabija.

Shale-a sam momentalno uzeo zbog humora, Golem je prejak, sve vreme umirem od smeha.

Psa vodim jer, ne znam dal je vishe od 3% interneta izvalilo - pas pronalazi suludo kvalitetne predmete svugde gde prodje, samo je fora da ga promptujete da to uradi (preko 10 golda ide njemu na ruku, staff i pojas sam nashao a da bolji nemaju, tako shto mi dzukac doneo)

iako sam na samom pochetku, to jes, tek skupljam ekipu za borbu protiv blight-a (preshao dva DLC-a i tek sad u redklifu) kapiram da mi ne pada napamet da vodim rogue-a, kolko god da je iritirajuca chinjenica da nema Bash na kovchege.

eto, par nekih mojih razmishljanja, kao iskusni RPG plejer, javicu se kasnije, kad podignem lika na jachi nivo. :)

Pazi ... nabobali ste igru DLC-ovim i pricate kako je Alistair jak ... jes ..probaj bez DLC i shale pa ces videti sta se desava ... probaj da igras na defualtu bar do 50 igre pa pricaj o " znanju budzenja lika " ... imas samo realno 3 boda za budzenje u levelovanju sto je dosta malo ...a ima bogami da se naigra izmedju levela ... kod mene Alistair uvek prvi padne od ekipe ... e sad ne znam gde vi stavljate poene ali osim snage i zdravlja i stamine ne znam ni gde bih stavio posto mu dexterity ne igra veliku ulogu.

Po meni Lik razvijen u Dexterity bi trebalo da ima vise " snage " od tenka zato sto BI TREBAO da je u stanju da Dodge-uje i izbegava udarce i samim tim duze traje u borbi. E sad ... mozda da probam i ja te DLC pa kad ga nagruvam da se i ja hvalim
, kod mene je Sten puno jaci fighter

opet ... probajte bez DLC pa da vidimo ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno