Šta je novo?

Dragon Age !

^ ^ ^
Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Duo 2.4Ghz Processor or equivalent
AMD Phenom II X2 Dual-Core 2.7 GHz or greater
RAM: 2 GB (XP) or 3 GB (Windows Vista/Windows 7)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Zaglavio sam na kvestu Redcliffe Village (Night), dio kada napustam vitezove i silazim da odbranim selo.
Igram kao Human Noble, ostali clanovi partija: Leliana, Morrigan, Alistair, svi su od 6 do 8 nivoa.

Sta god da radim kako koji talas “nemrtvih” dolazi ginu clanovi "milicije" jedan po jedan, nakon toga i pored trckaranja tamo-ovamo, ispijanja “lijekova”, borbe…..
Ne mogu da predjem!:wall:

Igram na normal nivou, odradio sporedne kvestove prije ovog, nagovorio kovaca da popravi oruzje, potplatio Dwarfa Dwyna da ucestvuje u odbrani sela. Natjerao krcmara da brani selo i onog elfa spijuna isto.
Pomozite!:bottle:

Ja sam zato loadovao pre toga i pokupio Wynne, poprilicno pomogne da ti saborci ostanu zivi.

Imaš više opcija na raspolaganju. Kao što reče Gable možeš učitati poziciju pre Redcliffa i otiću u Mage Tower kako bi dobio Wyne čime bi sigurno rešio probleme.
Drugi način je da probaš različite taktike. Iskoristi sve što ti je na raspolaganju (zamke, otrovne strele, weapon buff-ovi) i vodi računa o pravilnom rasporedu članova. Ti i Alistair u prve redove, Alistair da drži aggro i ti kao DPS warrior. Gledaj da nađeš neki uzan prolaz da ne mogu da te lako zaobilaze.
Ako i to ne prodje u najgorem slučaju možeš da spustiš težinu na easy.

Možda ti moj pristup pomogne. Meni pošto su iskasapili čitav party i samo je moj karakter ostao živ, na suprot još tri-četiri one spodobe ja sam "junački" brisnuo gore kod vitezova. Posle prvog naleta ostala su u životu 2 viteza i zajedno sa njima sam se lako obračunao sa poslednjim undeadovima koji su me naivno pratili do gore. :)

Ma jok. Kad ti kažu da kreće napad dole, ostaviš svoju ekipu gore da čeka, a ti ideš dole da se malo gađaš strelama ili nekim ranged zezalicama. Kad dole ostanu samo spodobe, kreneš prema njima, navučeš pet, šest komada da te prati i onda bež' gore kod vitezova. Aktiviraš saborce, iskasapite tih par komada što te je pratilo, pa opet isto. Malo smara, ali sigurno radi.

Imaš više opcija na raspolaganju. Kao što reče Gable možeš učitati poziciju pre Redcliffa i otiću u Mage Tower kako bi dobio Wyne čime bi sigurno rešio probleme.
Drugi način je da probaš različite taktike. Iskoristi sve što ti je na raspolaganju (zamke, otrovne strele, weapon buff-ovi) i vodi računa o pravilnom rasporedu članova. Ti i Alistair u prve redove, Alistair da drži aggro i ti kao DPS warrior. Gledaj da nađeš neki uzan prolaz da ne mogu da te lako zaobilaze.

Boldovani dio taktike iz tvog posta sam pokusao.

Nazalost, pojmove: Aggro, DPS warrior, ne razumijem bas najbolje.:S:
Malo sam guglao, taj WoW sleng ne kontam, potrudicu se da saznam vise.:type:

Hvala na savjetima, vjerovatno ce biti =>

:wave:

@dr1pac, F.L.C.X. Pokusacu i tu "gore-dole" taktiku.:d

Poslednja izmena:
Samo ih dovedi gore kod vitezova, i odradi to par puta. Tako sam ja rešio.

Ja sam to presao na Nightmare bez Wynn. Gore je proslo bez problema, gadjao sam ih strelama dok ne dodju u range, onda stopirao, stavio hold, izabrao Morrigan i bacio Ice Blast ili kako se vec zove ta magija vodeci racuna da zahvatim sve zombije koji nalecu. Opet sam stopirao i rasporedio clanove partija na zombije (ukljucio taunt posto mogu najvise batina da primim). U principu dok nemas Wynn, fora je u tome da ledis sa Morrigan a onda sa ostalima koristis skillove koji prave veliki damage u nadi da ce se sto vise mobova rasprsnuti i tako ti olaksati posao.

Dole u gradu je bilo manjih problema, medjtum spawnovanje je skriptovano tako da kad provalis kada i odakle dolaze mozes se pripremiti. Meni je samo jedan clan militie poginuo ali moguce je izbeci to.

Ja sam to presao (bez potrebe) na tezi nacin, jer se nisam vratio gore do vitezova, vec tabao sam...bukvalno sam ostao jedini sa 1mm healtha i u zadnji cas...kraj.

Imas i foru da u jednoj od baraka dole nadjes ulje koje mozes da ponudis vitezovima za odbranu, tako da prvi deo odbrane bude smesno lak, jer svi andedovi moraju preko vatre da gaze, ti ih samo sacekujes i dovrsis posao. Bez ijednog poginulog.
A ovo dole, kao sto vec rekose, gledaj da se vracas gore do vitezova ako ne ide...ja sam jedva preziveo, bez Wynne, isto normal tezina.

pozdrav svima

čitam ovaj thread odavno (u poslednje vreme preskačem spoilere :))
i uzeh sinoć da igram (valjda je to onaj tutorial još) i užasno je sve blurovano tj mutno. Nije valjda cela igra takva.
Znam da sam pročitao da neka igra ima takvih problema i da postoji patch. Ne znam da li je to Dragon Age, ako jeste, i ako neko zna gde je molim link na tu stranicu, ne mogu sada da je nađem (ako je o Dragon Age-u reč ... a možda je neka druga igra u pitanju)

Meni nista nije bilo mutno, pa moguce da je u pitanju druga igra.

To je ako se dobro secam bila prica za Witcher nakon sto je izasao EE da je mutno posle cutscena pa su izbacili neki hotfix...
Dragon Age nigde nije mutan :)

pozdrav svima

i uzeh sinoć da igram (valjda je to onaj tutorial još) i užasno je sve blurovano tj mutno. Nije valjda cela igra takva.
Znam da sam pročitao da neka igra ima takvih problema i da postoji patch. Ne znam da li je to Dragon Age, ako jeste, i ako neko zna gde je molim link na tu stranicu, ne mogu sada da je nađem (ako je o Dragon Age-u reč ... a možda je neka druga igra u pitanju)

Igras kao mage? Tako je samo u tom delu na pocetku.:)

Da li je neko izvalio (ili se to desilo samo meni), da bez obzira sto nisam zrtvovao Isolde vec pozvao magove i roknuo demonicu (nakon otkljucane specijalizacije, naravno :d), da u kodeksu i za nju i za Conor-a pise da je ona dala zivot da bi ga oslobodila demona :wall:

Igram trenutno quest u magi toweru, kada sam zarobljen u Fade-u. Tranzicije izmedju oblasti se vrse preko one mini mape, gde treba otkljucati sva polja da bi se doslo do Sloth deamon boss-a.
Medjutim, kada pokusam da odem na jedno od tih polja, igra me izbaci na glavni ekran uz poruku
"Unable to load area"
Jel se susreo neko s tim problemom?

P.S. Google mi nije dao nikakav pametan odgovor
P.P.S Nisam instalirao najnoviji patch

Poslednja izmena:
pozdrav svima

Verovatno si procitao za Risen i za problem koji imaju vlasnici nVidia kartica verzija 7xxx koji su imali problema u tamnim/mracnim prostorima gde je sve bilo maglovito i gotovo se nista nije videlo, mada koliko ja znam to je reseno izdavanjem odgovarajuceg fixa.

Izašao v1.01b Patch
http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragonage/download_6240627.html

* fixed potential corruption of character statistics

* fixed portrait appearance sliders when importing a character from the
downloadable Character Creator

* fixed import for preset face settings from the downloadable Character
Creator

* made Easy difficulty easier

* slightly increased attack, defense, and damage scores for all party members
at Normal difficulty

* fixed video issues when running on a very wide screen display, including ATI
Eyefinity displays

* fixed an issue with Vista and Windows 7 Game for Windows Explorer

* fixed an issue with Dragon Age and Windows Game Explorer

* updated Visual C runtime libraries

Igram trenutno quest u magi toweru, kada sam zarobljen u Fade-u. Tranzicije izmedju oblasti se vrse preko one mini mape, gde treba otkljucati sva polja da bi se doslo do Sloth deamon boss-a.
Medjutim, kada pokusam da odem na jedno od tih polja, igra me izbaci na glavni ekran uz poruku
"Unable to load area"
Jel se susreo neko s tim problemom?

P.S. Google mi nije dao nikakav pametan odgovor
P.P.S Nisam instalirao najnoviji patch

Licno mi se nije desilo, ali koliko vidim i ljudi na xboxx-u imaju isti problem. Pretpostavljam da si probao da resetujes komp, ,ozda je zbog mem leek-a. Probaj da ucitas neku stariju poziciju (jeste suludo dug deo u Fade, ali nemam drugu ideju)

Neki lik je negde napisao da Toolset moze da stvara taj problem, ako ga imas, probaj da ga skines

Poslednja izmena:
Verovatno si procitao za Risen i za problem koji imaju vlasnici nVidia kartica verzija 7xxx koji su imali problema u tamnim/mracnim prostorima gde je sve bilo maglovito i gotovo se nista nije videlo, mada koliko ja znam to je reseno izdavanjem odgovarajuceg fixa.

Hvala na odgovoru, mislim da je White_Dragon bio u pravu i da je to bio Witcher što mi ostalo u glavi :)

Licno mi se nije desilo, ali koliko vidim i ljudi na xboxx-u imaju isti problem. Pretpostavljam da si probao da resetujes komp, ,ozda je zbog mem leek-a. Probaj da ucitas neku stariju poziciju (jeste suludo dug deo u Fade, ali nemam drugu ideju)

Neki lik je negde napisao da Toolset moze da stvara taj problem, ako ga imas, probaj da ga skines

Nemoj bre prijatelju, ljubim te! Treba da se otelim u Fade-u opet, a da i ne znam da li ce da radi.
Nemam toolset, ubacio sam DLC-ove.
Mozda probam sa patch-ovanjem popodne.
Jel ostaju upotrebljivi save-ovi kad se patchuje?

Je l moze neko na PM da mi posalje za DLC? :)

Poslednja izmena:
Bas sam zbunjen, Markosmi, koliko ja vidim po netu, MNOGO vise ljudi koji imaju xbox verziju se zale na tvoj problem. Ja sam stavio DLC-eve, pa patch (1.01a), pa poceo novu i, da cuknem u drvo, nisam imao NIKAKVIH problema (znaci cak mi ni sa gomilom ALT+Tab-ovanja igra nije izletela). Ako nesto izvalim, javicu.

pomoc za pocetnika

Pozdrav,
ovo je moj prvo post na forumu,nadam se da cu poslati kako treba !
Danas sam instalirao igru, PC varijanta, nisam jos nabavio original ali ako bude
vredela igra,hocu.Poceo sam da igram i za sada misli da je odlicna,dopada mi
se.Nemam puno iskustva pa malo eksperimentisem, stavio sam easy level.
Naisao sam na tako glupavi problem da me je sramota pitati ali je jos gluplje
ostati u neznanju.Molim vas nemojte mi se smejati - stigao sam do dela gde prvi put
izlazim u wilderness sa partyjem i nasao sam neko pismo u kome otac govori sinu da
postojke neke tajne oznake koje ce ga na kraju dovesti do blaga.
Navodi da je prvu oznaku nasao ispod drveta koje lezi naslonjeno na rusevine.
Nasao sam to drvo,nije bilo tesko jer je na mapi oznaceno sa :S:
Samo,ne znam sta dalje.Obilazio sam to drvo deset minuta,gledao od gore,od dole,
stao tacno na X znak,nista mi ne pokazuje da tu ima.
Nasao sam negde uputstvo da treba pokupiti taj marker pa ce me on uputiti na sledeci.Osecam se kao magarac - ne vidim nikakav marker u igri,nigde mi se ne pojavljuje opcija da bilo sta pokupim.Da li imam neku bagovitu kopiju ili sam slep ?
Molim pomozite !!!

Nazad
Vrh Dno