Šta je novo?

Dragon Age !

Interesuje me ko su vam omiljeni saputnici?

Moji favoriti su Morigan, Shale i Alister, jednostavno ne mogu bez njihovih komentara. :)
Dok mi je za fight bolja kombinacija Morigan, Sten i "kuca", ali retko pribegavam tome.

Ja vodim Morrigan Alistera i Wayne [koja deli veoma dobar melee dmg sada kad je Arcane Warrior].

Svi imaju svoje dobre i lose strane. Moj omiljeni je svakako pas, ne mora da se mucis oko njega odmah te voli maksimalno. Alister i Shale imaju odlicne komentare, kazu da je i Ogden odlican. Morigan je ok ali ako slucajno kazes nesto pogresno naljuti se. Wynn je previse ozbiljna pa su razgovori sa njom pomalo dosadni, za sada je slicno i sa Leilani, Sten je poprilicno mutav na pocetku ali je ok. Zevran ima neke zanimljive dijaloge. Kreiran je kao veoma pragmatican lik i to mi se dopada, a ako pocne da "namiguje" zveknite ga preko usta i prestace, uz to govori spanskim akcentom pa me nervira jos vise. Za sada vodim dve ekipe
Alister, Leilani i Wynn, a druga je Sten, Morrigan i kuce. Shale-a i Zevran-a jos uvek nisam vodio u borbu. Za sada deluje mi da je pas najkorisniji od svih uvek zadnji gine a nanosi ogroman damage.

Poslednja izmena:
Ja sam morao da ubijem Wynn pre Uldreda... I sad idem na njega sa tri party membera (Pas, Sten i ja, mage).

lol za Ursulu Le Guin i njen kvazi sf roman u kojem spisateljica proispituje sopstvenu seksualnost sa izvesnim androgenim vanzemaljcima... Svojevremno poceo da ga citam, video o cemu se zapravo radi, zgadio se i prestao... I ti ovo poredis sa Tolkinovom genijolnoscu?!! E moj Killbane... :) Also, staviti Martina u isti kos sa Salvatoreom je, blago receno, neumesno... :)

Tolkin je definitivno moj omiljeni pisac epske fantastike. Kada se uzme u obzir da je Gospodara pisao preko 20 godina, uz to bio profesor staro engleske knjizevnosti nije cudno da je roman remek delo. Sto se YUrsule Le Guin tice prvi njen roman koji sam procita je bio Zemljomorje, i odlican je. Ona ima odlican stil pisanje, daleko bolji od danasnjih pisaca. Ruku na srce romani vecine pisaca epske fantastike ne mogu da se svrstaju u ozbiljnu knjzevnost. Elem, u Zemljomorju svi glavni likovi su tamnoputi, osim one brutalne i nasilne rase osvajaca sa severa koji su belci. meni to nije bilo nesto cudno ali kada sam kasnije video da je roman pisan 60'tih godina u vreme najace segragacije u Americi, to baca potpuno drugo svetlo na svoje delo. Na kraju sve nagrade i priznanja koje je dobila za svoja dela dovoljno govore o njenom kvalitetu. A kada su u pitanj Martin i Salvatore, razlika je ocigledna i daleko preteze na stranu Martina, bar sto se stila tice. Licno vise volim Salvatorea, ali i dalje smatram da mogu da se stave u isti kos.

Vodim samo jednu ekipu sa sobom: Stan, Zev, Wynn i ja (tank)
Dopada mi se kombinacija, radim odlican melee dps a wynn nas odrzava iz pozadine.
Sa ovom postavom do sada nisam imao nekih vecih problema, najtezi fight mi je bila Flemeth (na 14. lvl-u, ne znam koji je norma za nju) mada mi niko nije umro :)

Dijalozi su mi mozda malo siromasni, bili su bogatiji kad sam vodio Alistera i Morrigan ali ima vremena, ostali su mi jos patuljci od ova 4 treatie-a posle cu da vidim koga cu da vodim, zanimaju me oni koji se kasnije dobijaju.

Ja sam morao da ubijem Wynn pre Uldreda... I sad idem na njega sa tri party membera (Pas, Sten i ja, mage).

Nisi morao, mogao si u odabiru komentara da izvrdas da ti se ne usprotivi, ne secam se tacno koji je. Ali sam ja loadovao pre toga i isprobavao, jer je Wynne poprilicno korisna kada dodje lecenje likova.

Poslednja izmena:
Nisi morao, mogao si u odabiru komentara da izvrdas da ti se ne usprotivi, ne secam se tacno koji je. Ali sam ja loadovao pre toga i isprobavao, jer je Wynne poprilicno korisna kada dodje lecenje likova.

Da. Ima specijalizaciju Spirit Healer.
Ja nisam ni obracao paznju, instinktivno sam isao na ono "kill them all":smoke: i ona se okrene protiv mene.:mad:
Ucitao sam malopre save i izvrdao je...:d
Uldred je prilicno slab, pao je za 2 min.:D

Što se tiče težine, rekao bih da ova igra prosto tera na neko ozbiljnije eksperimentisanje. Na primer, u slučaju mog Elfa, dobro je da koristiš moču™, tj otrov što više :) Ili strele koje dodaju neki tip magičnog napada i slično. U drugim RPGovima te niko baš ne tera da to radiš, prosto, rešavaš sukobe i bez toga, a od eksperimentisanja sa raznim stvarima se relativno brzo smoriš, jer ti ne znači puno. Ovde može da znači baš dosta.

Sa ovim se moram sloziti. Retko nailazim na igru u kojoj posle pogibije imam jos vise zelje da pokusam ponovo sa drugom taktikom, dok experimentisuci i naprezuci vijuge ne predjem tu deonicu. Odusevljen sam borbama, pogotovo sto se zavisno od taktike mogu odvijati prilicno glatko ili katastrofalno (cesto u slucaju slepog charge-a). Vodim elf mage-a pa je to verovatno razlog sto cesto pauziram, razmisljam sta bih mogao da uradim da maksimizujem efektivnost grupe u zavisnosti od nastale situacije.
Cesto pribegavam i starom Diablo nacinu igranja, navucem ih sa jednim likom iza coskova, brda da ne mogu da koriste na veliku razdaljinu missile (ako ima puno ranged mobova) gde ih sacekam u zasedi, prvo sa rogueom pa mage pa melee.
Traps, poison i magic arrows su mi cesto sastavni deo svake bitke.
Ah, davno nisam uzivao u nekoj igri ovako. Skidam polako Baldurs Gate I i II sa dodacima da ih kasnije polako predjem (nikada nisam igrao iste, samo probao posle Icewind Dale-a I i II). Nakon toga Witcher :D

...Baldurs Gate I i II sa dodacima da ih kasnije polako predjem (nikada nisam igrao iste, samo probao posle Icewind Dale-a I i II)...

Tsc, tsc, tsc. Dragon age je odlicna igra, ali i dalje mi se cini da je uz Baldur's gate mozes da stavis epitet epska ili grandiozna, sto uz ovu bas i ne moze. Ako ti losija grafika ne smeta, uzivaces. mada meni je dvojka i dalje jedna od najlepsih igara koje sam igrao. Obazeno pronadji TUTU mod uz pomoc koga ces BG1 moci da igras sa texturama BG2. Izgleda daleko lepse.

Zanimljivo pitanje, da li uopšte ti matorani mogu da se igraju na savremenim mašinama bez problema? Čini mi se da sam probao Planescape na Jezgru 2 Četvorostrukom i da je bagovao. Sada mi na Jezgro jaPET procesoru baguje Beyond Divinity, koji sam hteo da odigram (pod uslovom da mi se svidi kao Divine Divinity nekada) pre nego što pređem na Divinity 2: Ego Draconis. Stvarno je šteta kada se sa ovakvim igrama to desi. Dođe mi da sačuvam neku kantu sa everlasting Sempronom ili nečim sličnim matorim samo za ovakve naslove.

Jesi li probao sa compatibility modom, zatim set affinity na jedno jezgro, i naravno...drajveri za graficku:)

Za sta su sve bitni DLC-ovi, ubacio sam ih, i dobio silan nakit, cizme i mac, to mi je malo bezveze, jel' otvaraju i neke "questove"?

Odlucio sam da instaliram Dragon Age, jer sam do sada ispratio vecinu Biowareovih igara, ali naidjem li u igri na nekakve gejovce ne gine im sekira u glavu! :D

Pa, eto...dobio si silan nakit, cizmice, i sad pravac u selo.

I'm a lumberjack and i'm o-kay, i sleep all night and work all day... :d

Završih i ja konačno. Sada mala pauza pa onda počinjem drugi krug.

Statistika

Level 20
Time Played 55:50:19
World explored 92%
Amount of Dragon Age: Origins complete 45%

Pitanje u vezi kraja.
S'obzirom da sam sklopio pakt sa Morrigan i zbog toga preživeo šta bi se desilo da to nisam uradio? Ako je neko izabrao drugačije da li glavni lik gine ili se nešto pojavljuje u međuvremenu što ga spasava?

Zanimljivo pitanje, da li uopšte ti matorani mogu da se igraju na savremenim mašinama bez problema? Čini mi se da sam probao Planescape na Jezgru 2 Četvorostrukom i da je bagovao. Sada mi na Jezgro jaPET procesoru baguje Beyond Divinity, koji sam hteo da odigram (pod uslovom da mi se svidi kao Divine Divinity nekada) pre nego što pređem na Divinity 2: Ego Draconis. Stvarno je šteta kada se sa ovakvim igrama to desi. Dođe mi da sačuvam neku kantu sa everlasting Sempronom ili nečim sličnim matorim samo za ovakve naslove.

Mogu naravno, evo ja po ko zna koji put igram PST i Arcanum, ima fanmade patcheva, divota igrati u high rezoluciji...

20091012.jpg

^Hahahah carski :d

Mada ona demonica sas rogovi nije bila losa:p

Btw, ko sve radi "obuku" u ovoj igri? Imam opciju da izaberem neku od specijalizacija vec neko vreme (warrior 10. lvl), ali nista do sad? Ne bih da budem templar, posto ne koristim magije, da li neko radi "obuku" za Champion-a?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Aha, hvala. Upravo zavrsio kulu sa magovima i sad se vracam u Redcliff da vidim sta cu s onim deristem:)

Koliko sam primetio u toku cele igre nije bilo neke preterane potrebe za Templar specijalizacijom ali je bili itekako potrebe za Champion koji daje odlične buff-ove na attack,defense cele družine.
Još kad u tu priču uđe i Berserk dobija se prava ratna mašina :)

To i ja kapiram, ali nikako da nadjem kako da otkljucam tu specijalizaciju. Templar sam otkljucao, bila je potrebna knjiga, i Alister, nasao sam i Ranger, ali ne mogu da nadjem za Champion:)

Nebitno, procitao sam drasketov post, sad kapiram sta i kako.

Inace igra je hebeno genijalna...kvestovi unutar kvestova i tako do besvesti...taman se resim, ajde da odradim jos samo ovo, i prodje 3 sata:p

To i ja kapiram, ali nikako da nadjem kako da otkljucam tu specijalizaciju. Templar sam otkljucao, bila je potrebna knjiga, i Alister, nasao sam i Ranger, ali ne mogu da nadjem za Champion:)

\/ Champion spec se otkljucava nesto kasnije :)

Posto zavrsis Redcliff main quest (nisam siguran ima li razlike ukoliko roknes possesed decka, a ne spases ga uz pomoc mage-ova), ispostavice se da je Arl i dalje jako bolestan, te ga jedino Urn Of Sacred Ashes (Andraste's remains) moze spasiti. Kad zavrsis quest arch gde tragas za Urnom i izlecis Arla, otkljucava ti se Champion specijalizacija.

Poslednja izmena:
Mogu naravno, evo ja po ko zna koji put igram PST i Arcanum, ima fanmade patcheva, divota igrati u high rezoluciji...

Gde moze da se nadje to za high rezoluciju za Arcanum, i jel moguce igrati ga nekako na wide a da se sav ne izoblici, isto pitanje vazi i za BG

Poslednja izmena:
Ovaj Arcane Warrior je stvarno overpowerd specijalizacija. U kombinaciji sa Wyne nezaustavljiva sila :-devil-:

Oba zmaja ubijena bez problema na normal težini i bez ijednog izgubljenog člana družine.

71ryxh.jpg

riysk9.jpg

Vrh Dno