Šta je novo?

Dragon Age !

raymuzyka.jpg

Deo intervjua sa Ray Muzyka, vodećim čovekom BioWare-a.
I’ve finished Dragon Age. I’ve played it extensively on PC and console. I can really stand behind it. I’ve played it a lot. On one of the play-throughs I spent 120 hours. Two hours a day for 60 days, 90 percent of the game, according to the telemetry. And I loved it. Every minute of it. I couldn’t wait to come home. After about ten hours of gameplay, every day I was talking about coming home and I played it for two or three hours, or whatever time I had free, and play it to the early hours. Luckily I don’t sleep as much as my wife. I’d stay up till after midnight and play it after she was asleep.

U ostatku intervjua je pričao i o Mass Effect 2 kao i Star Wars: The Old Republic.
Preporučujem svima da pročitaju.
LINK

Wow, Tim Curry je cool. On je Master of evil voices!,)

Da, al kad bi se zezali. Moze on da izvuce taj evil voice ali mu to sto uglavnom igra u komedijama i izleda smesno kao crtani film uopste ne pomaze. Klinci bi rekli da je the most evil voice Peter Stormare, matorci ce reci da je to James Earl Jones a ja kazem da moze biti samo jedan Michael Ironside ;).

jedan je ron perlman ;) ali i m. ironside je skroz kul, ali ron ima naj glashcinu sto se mene tiche

inache skroz dobra ekipa, kladim se da ce da pokazu bethesdi sta znachi pojam voice-over :p

ziveo rpg!!!1

Poslednja izmena:
pazi to je ocajan c&c3 pa samim tim i on ;)

pazi to je ocajan c&c3 pa samim tim i on ;)

Kompletna C&C fransiza je debelo opala sa kvalitetom od kako je EA preuzeo prava. To je bilo i ocekivano. Ali, opet je C&C 3, u poredjenju sa "new wave of console friendly RTS", jako solidan. Ako ti je Tiberium Wars fail, sta li onda tek mislis o RA3?... :D

A valjao ti je kao Sam Fisher :trust:

Iskreno, nisam imao pojma da je on pozajmljivao Fisheru glas u Splinter Cell serijalu. :) Nikad se nisam nesto preterano uzivljavao u Clansy based igre, tako da se ne secam ama bas niceg vezanog za Semov glas. Doduse, na osnovu ovog klipa, definitivno je bolji nego u C&C trici. :)

Ako je neko voljan da mi odgovori na jedno pitanje.. Koje su razlike (ako ih ima) izmedju Diablo i Dragon Age / Baldur's Gate serijala?

Poslednja izmena:
Diablo je Hack&Slash (podzanr RPG zanra) koji se bazira iskljucivo na powerlvlingu tj. budzenju statistika, skillova, opreme. Prica, dijalozi sa NPCjevima su drugom planu.

Baldurs Gate je pokusaj prenosenja drustvene igre Dungeons&Dragons u formu kompjuterske igre. Ako si nekad igrao stoni D&D onda znas kakva su pravila, sta sve mozes da radis, koliko to moze biti zanimljivo itd.

Diablo je ociscen od svih osnovnih RPG elemenata izuzev tog powerlvling elementa (u prevodu "budzenja") koji je daleko kompleksnije izveden od onoga sto imamo u klasicnim RPG igrama (sto je i normalno jer se cela igra vrti oko toga). Mnogo se razlikuju i zadovoljavaju razlicite potrebe :).

Ono sto razlikuje Diablo od svih ostalih H&S igara jeste ta Blizzardova posvecenost da svaka njihova igra ima gotovo filmsku pricu. Tako da Diablo i nije bas obican H&S jer on pored budzenja ima i pricu, ali je ona (nazalost) potpuno linearna.

Diablo je Hack&Slash (podzanr RPG zanra) koji se bazira iskljucivo na powerlvlingu tj. budzenju statistika, skillova, opreme. Prica, dijalozi sa NPCjevima su drugom planu.

Baldurs Gate je pokusaj prenosenja drustvene igre Dungeons&Dragons u formu kompjuterske igre. Ako si nekad igrao stoni D&D onda znas kakva su pravila, sta sve mozes da radis, koliko to moze biti zanimljivo itd.

Diablo je ociscen od svih osnovnih RPG elemenata izuzev tog powerlvling elementa (u prevodu "budzenja") koji je daleko kompleksnije izveden od onoga sto imamo u klasicnim RPG igrama (sto je i normalno jer se cela igra vrti oko toga). Mnogo se razlikuju i zadovoljavaju razlicite potrebe :).

Ono sto razlikuje Diablo od svih ostalih H&S igara jeste ta Blizzardova posvecenost da svaka njihova igra ima gotovo filmsku pricu. Tako da Diablo i nije bas obican H&S jer on pored budzenja ima i pricu, ali je ona (nazalost) potpuno linearna.

Hvala! :wave:

Uz to Baldur's gate/ Dragon Age u sebi sadrze i dosta borbene taktike tj ako ima nekog jaceg neprijatelje nece se sve zavrsiti na idi udri, vec ce morati da se kombinuje borba i koristenje magije, uz to za razliku od Diabla u obe ove igre vodis druzinu likova, i borba je uspesna kombinacija njihovih vestina.

Malo novih screen-ova. Čisto da se ne zaboravi tema.

dragonageorigins102.jpg

dragonageorigins101.jpg

dragonageorigins100.jpg

dragonageorigins99.jpg

dragonageorigins98.jpg

dragonageorigins97.jpg

dragonageorigins96.jpg

dragonageorigins95.jpg

dragonageorigins94.jpg

dragonageorigins93.jpg

^ ***, ovde se od krvi nece videti ko pije a ko placa. :)
Vec vidim u Video Settings opciju Blood Quantity: Swamp < Lake < Ocean. :D

^hehehe ..swamp, lake, ocean:D

Ljudi iako grafika ne igra toliko presudnu ulogu, meni ovo djeluje bez veze, ali ako je ovo open world onda Ok:D

Grafika je sasvim ok, ne treba ništa više.

Da, graficki je sasvim sasvim ok. Mada ljudi to je RPG, koga boli za grafiku :)

Sto se grafike tice ja sam i vise nego zadovoljan... Krvave scene takodje mi deluju jako dobro i potrvdjuju konstatacije da se dosta ocekuje od ove igre i da ce ispasti nesto od nje. Necu je uporedjivati sa BG-om jer sa BG-om se ni jedna igra ne moze uporediti (po mom misljenju naravno). Sad, ne znam da li je jos neko slucajno pogledao komentare na youtube-u vezano za trailer-e Dragon Age-a??? Masa ljudi kaze kako ne lici uopste na Oblivion i Fo3 i da ne valja nista... Ti ljudi su ili senilni ili imaju 12-14god... Sta je sad Oblivion postao jos i etalon pa cemo sve igre da poredimo sa njim?? Nemam nista protiv Oblivion-a i Fo3, dobri su za razbijanje dosade u zamenu za karte i sl. :D Ali uporedjivati igru jednog BioWare-a sa nekim mislim da nema smisla, oni su odgovorni za nekolicinu najboljih igara ikada i ako oni uloze toliko vremena u neki naslov to mora biti dobro.

Poslednja izmena:
Pa, to je nova generacija igrača, uostalom ko postavlja komentare na youtube-u? Deca :D Nikad se nisam uzbuđivao oko toga.

I mene raduje što će biti "cisterne krvi", znači da nisu brinuli oko toga za koji će uzrast biti preporučena igra, da će biti ozbiljna "igra za odrasle".

"Igra za odrasle" se pravi mature dijalozima, a ne cisternama krvi... Fallout 3 ima blood & gore za sve pare pa je i dalje igra za tinejdžere.

Meni je grafika sasvim ok, cak i ne mora igra da bude open world, neka bude kao BG, sto se kretanja kroz svet tice. Pa ne mora svaka igra da bude kao Oblivion. Mda ne vidim zasto ovo uporedjivati sa Oblivionom, ovo je party based rpg to je potpuno druga vrsta rpg-a, na zalost pomalo zaboravljena i zapostavljena. Inace sto se krvi tice, gledao sam prosle godine neku seriju fantaziske sadrzine Legend of the Seeker, elem onaj baja i ona riba pobise ljudi dovoljno za jednu omanju varosicu i nigde ni kapi krvi, malo deluje debilno...

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da je jasno na šta sam mislio. Ne volim kad se cenzuriše krv, ne volim takve kompromise.
Mislim da je jasno i šta sam ja mislio, pošto Dragon Age očigledno neće biti igra za odrasle. Igre za odrasle su Fallout 1/2 i Vampire Bloodlines.

Hmmm, ok. Na osnovu čega si to zaključio (da je DA igra za decu)? Interesuje me.

Za ovo drugo se slažem. Mada ima ih još, ali ne mislim da si pogrešio.

Nazad
Vrh Dno