Šta je novo?

DOOM: The Dark Ages

vredi, odlicna za early access igru

Gde je najpovoljnije kupiti? Ima li sanse za 'narodnu' verziju, da se proba pre kupovine kako radi? :/

Ne verujem da će biti skoro narodnjak, denuvo zaštita.
Možda ako bude neki lek, kao prošli put.
Popust, ne znam, i ako ga bude, ne verujem da će biti veliki.
Jedino Game pass za prvu pomoć., pa jednog dana da kupimo na popustu.

Nešto ima na tpb uploadovano 12.05.

Game Pass bolji i pouzdaniji.
Imam 70FPS sa XeSS quality, CPU odjednom kad nije native rezolucija ima manji frame time. Pretpostavljam da je ray tracing manje zahtevan kad nije native res, možda je nešto drugo.

Video sam i ja na drugom mestu, ali nema šanse da skidam odande, ko zna šta je spakovano, malverčina neka. 😅
@ Dark magician Znači može da se igra dovoljno dobro?

Kako radi gamepass, ako moze ukratko za nas neupucene?

placas 950din mesecno i igras sve igre koje se nalaze na game pass listi (nekih 500 igara)

Striming ili se downloaduju i instaliraju?

ja vidim da je 11.99% mesecno, mozdane gledam dobro? Za PC

downloaduju i instaliraju. rade dokle god placas mesecno (neke sklanjaju, neke dodaju)

za PC, za Serbia (windows region)

Izgelda sasvim ok igra, igram gamepass verziju. Sve na ultra nightmare u UW 3440x1440 sa DLAA. Oko nekih 80-120 fps vecinom na otvorenom a u hodnicima mnogo vise od tog. Igram vec neko vrijeme Doom 2016 i moram reci da ne izgleda toliko losije od Dark Ages a radi bukvalno 5-6 puta bolje. Ali valjda je to stanje danasnjih AAA igara - da ne izgledaju bog zna sta bolje ali zato rade 5 puta gore.

Izgelda sasvim ok igra, igram gamepass verziju. Sve na ultra nightmare u UW 3440x1440 sa DLAA. Oko nekih 80-120 fps vecinom na otvorenom a u hodnicima mnogo vise od tog. Igram vec neko vrijeme Doom 2016 i moram reci da ne izgleda toliko losije od Dark Ages a radi bukvalno 5-6 puta bolje. Ali valjda je to stanje danasnjih AAA igara - da ne izgledaju bog zna sta bolje ali zato rade 5 puta gore.
meni i D2016 i Eternal i ovaj Dark ages izgledaju ama bas isto, jedino sto mi prve dve bez glupih FSR/DLSS radi na milion frejmova :D

Ja zavrsavam Doom 2016, pre toga sam dvaput presao Doom Eternal, ipak Eternal izgleda dosta bolje. Ovaj novi jos nisam probao...

i xbox app u windowsu

Screenshot 2025-05-15 214951.png

100-115 FPS na Ultra Nightmare.

Igrao petnaestak minuta, zasad je baš dobro. Deluje mračnije od prošlog i sviđa mi se to što glory kills ne ubijaju protivnike.

Dobar je Dark Ages, zabavan je. Drugačiji pristup sa štitom i pary kombinacijom. Trebalo je malo prakse i vremena da se navniknem posle toga ide fluidno.
Odradili su nešto novo ali meni više leži Doom 2016/Ethernal stil napucavanja i kretanja.

Moje najveće zamjerke su da ima previše cluttera na ekranu i onda u momentima ne može da se sagleda akcija kako treba. Ogromni projektili, raznobojni highlighti na neprijateljima, shield lock on prompt, takedown prompt. Sve puca od boja i partikli, ne mogu da vidim 'gore' tj. vizuelna oštećenja na demonima kako treba i onda to utiče na sami osjećaj gunplaya. Isključio sam što sam mogao od HUDa ali vizuelni highlighti su ključni za ovakvu vrstu gameplaya tako da Dark Ages ide na treće mjesto od ove tri igre u serijalu.

Presao prvu misiju, 100% ocisceno, ok ali nista posebno....mada generalno tek sam poceo pa necu previse zakljucaka za sad da delim. Zadovoljan sam skroz kako mi radi na laptopu i 4060, nisam probao nista dodatno ni da podesavam. 1920p, high, dlss balanced ide na 75-90fps, uz FG oko 115. Bice zanimljiv vikend.

Evo, platio game pass, i sad treba čekati...

Pa da se skine igra verovatno...70ak gigabajta...jedino sto na xbox app nema limita na bandwith pa ce da skine najbrze moguce! NE mogu da verujem da ms i dan danas nije ovo implementirao.

Nazad
Vrh Dno