Šta je novo?

DOOM: The Dark Ages

Doom 2016 mi je baš legao, prešao sam ga 2 puta, Doom Eternal nisam mogao sebe da nateram da pređem. Borba mi je nekako bila drugačija, ali ono što me je najviše odbilo je platformisanje. Da sam hteo da skakućem, igrao bih Super Maria.

Da, i meni je 2016 bolji.
Eternal jesam presao 2 puta, kao i DLCove, ali previse skakanja za moj ukus, nije mi to prijalo.
U 2016 je to lepo izbalansirano.

2016 je mračniji i turobniji, više mi se sviđao u tom pogledu ali su mi borbe dosta lakše, iz perspektive Doom eternal koji je dosta dinamičniji.
Platforme su me odbijale u prvih nekoliko sati ali posle sam ih apsolvirao, sad mi nije jasno zašto sam se mučio toliko :p
U suštini, da se pomešaju ta dva dela, bilo bi savršeno.
Ko zna koliko imam sati odigrano u obe igre.
DLC-ovi su mi onako, dosta teži, i manje zabavni.

Vrhuski odrađena prezentaciju u Developer_Direct videu.

Kad su pokazali prvi duži gameplay video skontao sam kako imam ogroman smešak na licu koji krenuo nesvesno.
Što se mene tiče FPS godine i nema dalje, jedva čekam.

Meni se dopada sto je vise 2016 smek, Ethernal sam isto 2x kretao da obrnem i bas mi bilo hit & miss sa zeljom da pikam dalje. Ovo mi deluje kao vise oldschool, na sta sam kao polu-mator i navikao. :)

Играм Ethernal, стигао до Exultia rebulid the celestial locator. Али тај ниво не могу да пронађем, онај део кад скочим доле. Играм на најлакше и не могу. Једноставно, има их превише, одједном ме напада по њих неколико.
Играм на PS5.

Planiraj dobro i nema problema. Za mene je bilo mnogo gorih deonica, ali posle mnogo sati palijanja sve postane lakše :p
Ekspanzije su mi mnogo gore, skroz druga dinamika i veći pritisak, odigrao sam možda 2x ekspanzije i mza sada nemam neku želju da ih igram ponovo.

Još nekoliko dana :p

A, ne, trejler sam gledao samo prvi, neću ništa više da vidim, da ne kvarim iznenađenje :)

Gdeeeee pa kako da im već ne dam pare . Moderan Doom serijal mi je u top 1 FPS-a svih vremena, ovo ne postoji teorije da omane.
Pola para samo za ove paljevinske trailere. Koliko sam se ih nagledao posebno za Eternal to nije realno.

Uradio i ja pre-install, poklonu se u zube ne gleda. Mada mi se u ovom momentu nešto baš i ne igra dumačina ali ako zika bude dobra što da ne.
Samo je bezveze, sa 200 fps na sub 60 zbog obaveznog rejtrejsinga...

GP bukvalno duže od godinu dana bio mrtvo puvalo, 80 i kusur evra nizašta ali onda naleti ovako neki period i izađe nekoliko igara od 70 evra svaka i budu free na GP. Na kraju se ipak isplati iako ne preferiram da se igram na GP u odnosu na Steam iz mnogo razloga.

Obavezan RT? Meh, baš i nisu morali.
Na doom eternal je lepo optimizovan RT, ali sad teško da ću imati neki dobar fps...
Trebao sam zveknuti više para na grafiku kada sam je kupovao, sad je to što je.
Jedina sreća je što igram u 1080p

Edit: Pa ovo i na low izgleda prilično dobro, možda nije tako tragično, malo setovanja, ok će biti.

Poslednja izmena:
Edit: Pa ovo i na low izgleda prilično dobro, možda nije tako tragično, malo setovanja, ok će biti.
Promenio si mišljenje kad si odgledao video iznad (Hardware Unboxed) ? 😁
id sigurno odradio vrhunski posao i to što piše za minimalnu zahtevnost sigurno nije daleko od toga.

Jedino što kod tebe može da bude usko grlo je procesor jer engine izgleda odradili da očekuje 8c/16t, što imaju obe moderne konzole. Dobro SMT ima samo Xbox.1746909068008.png

id sigurno odradio vrhunski posao i to što piše za minimalnu zahtevnost sigurno nije daleko od toga.

Jedino što kod tebe može da bude usko grlo je procesor jer engine izgleda odradili da očekuje 8c/16t, što imaju obe moderne konzole. Dobro SMT ima samo Xbox.
Opušteno momci nije ovo Unreal Engine ima da radi savršeno.

DOOM: The Dark Ages - Opening Cinematic (4K)

Sam početak igre, realno i nema nekog spoilera.
Ko ne može još 5 dana (ili 2 i nešto) da izdrži evo:

Edit: Previše video klipova ima već na YT, dao sam im pare i od sad više ne otvaram YT...

Sad kad se setim Eternal-a tačno su oni još tada napravili podlogu za ovu igru, DOOM 2016 ima drugačiji dizajn, jedino tih par sitnih elemente priče u vezi Slayer's Testament.

Jedino što kod tebe može da bude usko grlo je procesor jer engine izgleda odradili da očekuje 8c/16t, što imaju obe moderne konzole. Dobro SMT ima samo Xbox.Pogledajte prilog 491505
Da i da.
Videćemo kako će ići. 😅

@SOCOM da li si probao Indiana Jones and Great Circle ? Isti je engine, samo verujem da ce biti malo zahtevniji Doom !?

@Alister Nisam. Trenutno sam u prošlosti, igram F.E.A.R.
Ne smem da započinjem ništa, završio sam skoro HL Alyx i baš sam malo spavao.
Da malo dođem sebi do Doom-a.
Šta bude, valjda će moći da se tvikuje dovoljno da mogu da igram.

Opušteno momci nije ovo Unreal Engine ima da radi savršeno.
Meh... Očigledno nisi probao The Finals, što je jurišni shooter taman ko i bilo koji Doomić, urađen u UE5 i radi buttery smooth savšeno. ;)

Što se tiče Doom-a nema razloga za brigu, radiće siguran sam perfektno. Sad ne bih da vam kvarim hajpe, ali za današnje standarde, moram priznati meni lično izgleda prilično jeftino. Ne vidim tu ništa specijalno zahtevno, čak ni partikli ne emituju svetlo, što bi objektivno danas u nekoj RT varijanti ovo bio zapravo očekivani detalj. Plus imam utisak da je svetlo i dalje komplet statično. Malo su ovog Doom dečka nabudžili da izgleda fensi (njegov model je definitivno detaljniji od ostatka), mehnika se ponavlja jedino što se obavezno ubaci sa svakim novim nastavkom po neko novo oružije, promene naravno ambijent i to je to, teraj. Verujem da i developeri gledaju na to slično, pošto je očigledno ovakav tip igara određenom broju ljudi dovoljno dobra zabava pa im je i kinta zagarantovana.

Nazad
Vrh Dno