Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

Ne pljujem ja D3 (mnogo ;)). Sta vise, svidja mi se da malo rokam po mraku za promenu (D1 i D2 sam obozavao!). Al brate, da budem iskren, malo sam vise ocekivao od igrice o kojoj slusam svaki dan vec vise od godinu dana!!! To me nervira bre! Volim, na primer, kad se pojavi neka igrica za koju prvi put cujem, pa me odusevi.

Neke od sitnica koje mi se ne svidjaju u D3: zvuk pucanja u alphi mi se malo vise dopadao i bolje bi bilo da se ubijeni protivnici ne dezintegrisu kao vampiri u Blade-u. Znam da je ovako manje zahtevno, ali to nije opravdanje po meni.

Jos nesto, prosvetlite me, molim vas, kako se spusta konzola????? "~" nije sigurno jer se nista ne desi kad je pritisnem (ni kod mene ni kod ortaka)!!! A bas me zanima koliko imam fps.

Edit: Sad tek videh na drugom threadu da treba "ctrl + alt + ~", a ne samo ~ kao sto je pisalo po celom netu! :mad:

Poslednja izmena:
lepo su rekli, samo jos maternji jezik kad bi naucili bilo bi lepo :D

Nedjo je napisao(la):
Bump mapping is a yet another highly-advertised advantage of Doom III. To tell you the truth, the much discussed peculiarity looked astonishing in 2001, 2002, but not in 2004, when all games can boast with it.

Pa jeste. Orbs Of Fire je normal-mapped bumpmapping imao jos pre godinu dana. :eyebrows:

I ne znam sto je tolika fama od zarade na engine-u? Pa Unreal 3 engine se na primer licencira za 350000 dolara. Sve i da 10 igrica pozajmi taj engine, to je (ipak) znatno manja zarada od prodaje same igrice.

Poslednja izmena:
mislim da se najvise bune oni koji nemaju masinu za jednu ovako zahtevnu igru...

Ogi. je napisao(la):
Da li ih je neko probao? Da li su stvarno bolji od drugih? Zasto se zovu 4.9 kada su poslednji, zvanicni 4.7 ? Ko ih je napravio, na ATI sajtu i dalje stoji 4.7 kao poslednji.

http://www.ati.com/support/infobase/4547.html

pa procitaj info. Ati ih je napravio zbog Doom 3. Ja sam ih sinoc instalirao i donose malo ubrzanje, konstantan FPS (nema velikih padova).
Preporuka!

pogledaj sticky u games sobi vezano bas za Catalyste 4.9

pa ima ga i kyodaji ili kako se vec pise, vec dve godine :D JC im ukrao engine :D ROFL

Milan82bh je napisao(la):
Jel sam govorio ja da ce igra da bude njesra,a niko mi nije verovao...evo vam sad vas Doom...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=48149&page=3&pp=25

:d
U doticnom tredu si tvrdio da nece biti igriva poput nekog rpga, a to je vec stvar ukusa. Isto tako neko moze da pokaze na bilo koji rpg (npr. Planescape, Baldur ili Gotic) i da kaze kako je to smesno i neigrivo, i da je bezvezno vitlanje macem, a da neki fps predstavi primerom igrivosti.

Mislim da si potpao pod utisak losih performansi. I ja sam, u prvi mah, bio iznerviran jer sam mislio te lose su ga optimizovali, te nije dobar koliko je zahtevan, te ovo, te ono. A igra je SJAJNA !!! Sto je vise igram, sve vise zelim da je obrnem jos koji put.

Naravno, ljubav i iskonska ceznja prema prikazu zveri koja prozdire mozdane ostatke tek dekapitiranog marinca je subjektivna stvar :smoke:

driver je napisao(la):
Slazem se sa ovim matorcima naravno ;)
Igra je demonstracija dobre grafike i nishta vishe....Quake 3 sa velikim texturama,a stari broj poligona ostao, a zahtevnost 17x veca...Igra nikako nema nevidjeni engine, fiziku, atmosferu (svako moze da ugasi svetla i da napravi gadna chudovishta koja ti iskachu niotkuda), ideja je bruka, nalazi se u jedno 7000 igara do sada...Izgleda da ce biti bash onako kako sam i prichao...HL2 ce sve da opere i dugo da vlada (zajedno sa Cs2.0) kao i prvi deo...

HL2 sa druge strane nece biti demonstracija dobre grafike i fizike, nece imati cudovista, i nema ideje koje su 7000 puta vidjene :d Isto s**nje drugo pakovanje. Hl2 ce biti zaboravljen jos brze od Dooma, samo ce ostati CS 2. Isto kao sto je i prvi deo zaboravljen a ostao je Cs 1.

E da, i Hl1 je pokusao i Hl2 ce itekako pokusati da ostvare atmosferu uzasa, ali njihov problem je sto samo uspeju da stvore Rambo atmosferu igranja (da stvar bude gora sa naucnikom :) koji navodno fino barata sacmarama, bacacima raketa i protivavionskim projektilima :d ) idenja unapred i raznosenja svega pred sobom - dok su za stvaranje horor atmosfere majstori iz ID-a neprevazidjeni.

Naravno ti ne pricas o HL2 vec o Cs2 kad govoris o HL2, ja pricam o HL2 kad govorim o HL2 i tu je ono sto nas razlikuje u stavovima.

Nece CS2 da prodje kao prvi i jedini pravi CS, a razlog tome sam vec negde spomenuo a to je zahtevnost igre, CS je mogao svako da igra i bio je zarazan i mogao si da "ubijes" i iskusnog igraca na prvo sedanje pred igru (sem ako si operisan od PC igara) sto nije bio slucaj sa recimo Q3 koji je do tada vladao i gde je bio potreban skil pa je zato sledeca generacija igraca sela za CS a ne za Q3.
Znam da je offtopic ali cisto da se neki ne zaludjuju sa tim da ce CS2 da izuva jer tesko da ce uspeti da zadrze taj nivo igrivosti a plus ce da bude zahtevan kao i ovaj D3.

OptiPlex je napisao(la):
HL2 sa druge strane nece biti demonstracija dobre grafike i fizike, nece imati cudovista, i nema ideje koje su 7000 puta vidjene :d Isto s**nje drugo pakovanje. Hl2 ce biti zaboravljen jos brze od Dooma, samo ce ostati CS 2. Isto kao sto je i prvi deo zaboravljen a ostao je Cs 1.

E da, i Hl1 je pokusao i Hl2 ce itekako pokusati da ostvare atmosferu uzasa, ali njihov problem je sto samo uspeju da stvore Rambo atmosferu igranja (da stvar bude gora sa naucnikom :) koji navodno fino barata sacmarama, bacacima raketa i protivavionskim projektilima :d ) idenja unapred i raznosenja svega pred sobom - dok su za stvaranje horor atmosfere majstori iz ID-a neprevazidjeni.

Naravno ti ne pricas o HL2 vec o Cs2 kad govoris o HL2, ja pricam o HL2 kad govorim o HL2 i tu je ono sto nas razlikuje u stavovima.

hmmmmmmmmm...........ovo za HL2 si se izlupao nenormalno,igra ne moze da se poredi sa D3,prilicno se razlikuju......i da HL2 ce najverovatnije biti najbolja
igra ikada,bez obzira na platformu,kao sto je trenutno Half Life one and only...
Uporedjivati D3 prostog gameplay-a,sa savrsenim gameplay-om u HL je smesno.

damirbaj je napisao(la):
Uporedjivati D3 prostog gameplay-a,sa savrsenim gameplay-om u HL je smesno.

U potpunosti se slazem :D :D :D :D :D :D :D :D

Half Life-a se ni ne secam, ma nisam ga ni probao jer je igra na izgled glupa pa nisam hteo da gubim vreme.

dokle sa tim pljuvanjem kad je u pitanju ukus???

btw. jedan jedini je Quake3 sto se tice FPS-a :p

p.s.nek neko pobrise ovo smece koje se nagomilalo...

Half life losa igra ??? Pa to je nesto najbolje sto je ikada izaslo od FPS-ova. Nije ni kada je izasla briljirala graficki ali je u svemu ostalom odlicna (narocito deo na Zemlji).

Ser_Zile je napisao(la):
Half Life-a se ni ne secam, ma nisam ga ni probao jer je igra na izgled glupa pa nisam hteo da gubim vreme.

dokle sa tim pljuvanjem kad je u pitanju ukus???

btw. jedan jedini je Quake3 sto se tice FPS-a :p

p.s.nek neko pobrise ovo smece koje se nagomilalo...

Igra je naizgled glupa???
znas sta brate,a da ti prvo uzmes da odigras tu igru,pa onda kad vidis sta
si propustio,onda da mi se javis ;)

btw poredis Q3 sa HL,jos nezamislivije od poredjenja sa D3.

damirbaj je napisao(la):
Igra je naizgled glupa???
znas sta brate,a da ti prvo uzmes da odigras tu igru,pa onda kad vidis sta
si propustio,onda da mi se javis ;)

btw poredis Q3 sa HL,jos nezamislivije od poredjenja sa D3.

e brate sad vidis kako meni izgleda tvoje poredjenje D3 sa HL2 ;)
i da smor mi je da igram bilo kakav SP...

OptiPlex je napisao(la):

HHahahah :D E opti ovo ti je retko dobar post :D.

I bravo, pogodio si sustinu ovim:
OptiPlex je napisao(la):
Mislim da si potpao pod utisak losih performansi. I ja sam, u prvi mah, bio iznerviran jer sam mislio te lose su ga optimizovali, te nije dobar koliko je zahtevan, te ovo, te ono. A igra je SJAJNA !!! Sto je vise igram, sve vise zelim da je obrnem jos koji put.

BTW, evo jos malo shotova :)

Prilozi

• shot00040.jpg
    shot00040.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 81
  • shot00041.jpg
    shot00041.jpg
    62.4 KB · Pregleda: 79
  • shot00044.jpg
    shot00044.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 82
  • shot00050.jpg
    shot00050.jpg
    152.5 KB · Pregleda: 86
  • shot00053.jpg
    shot00053.jpg
    141.8 KB · Pregleda: 76
I jos malkice :)

Kako iko moze da kaze da ove ne izgleda *ebeno fantasticno!

Prilozi

• shot00054.jpg
    shot00054.jpg
    145.8 KB · Pregleda: 158
  • shot00075.jpg
    shot00075.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 130
  • shot00055.jpg
    shot00055.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 137
  • shot00079.jpg
    shot00079.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 106
  • shot00080.jpg
    shot00080.jpg
    32 KB · Pregleda: 131
driver je napisao(la):
Slazem se sa ovim matorcima naravno ;)
Igra je demonstracija dobre grafike i nishta vishe....Quake 3 sa velikim texturama,a stari broj poligona ostao, a zahtevnost 17x veca...Igra nikako nema nevidjeni engine, fiziku, atmosferu (svako moze da ugasi svetla i da napravi gadna chudovishta koja ti iskachu niotkuda), ideja je bruka, nalazi se u jedno 7000 igara do sada...Izgleda da ce biti bash onako kako sam i prichao...HL2 ce sve da opere i dugo da vlada (zajedno sa Cs2.0) kao i prvi deo...
A ti taj engine vidis sa gf2 :p .Ukapiraj da ideja ne postoji vec je revizija prva dva dela,dakle ista igra u "novom odelu". :wave:

MAD_MUzzY je napisao(la):
I jos malkice :)

Kako iko moze da kaze da ove ne izgleda *ebeno fantasticno!

ma bre gledaj šta su poligoni (ko rode :d )

Prilozi

• shot.jpg
    shot.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 147
e ljudi ne moze se screenshotovima nista pokazati, D3 nije takva igra. Iz shotova mi igra izgleda bedak i oruzja bez veze, ali pretpostavljam da je u animaciji to sve do jaja tako jednostavno nema smisla, kao ni cela ova rasprava o HL2vsD3...

@muzzy: koji je framerate u shotu 00055.jpg (iz zadnje serije koje si poslao) zasto imam osecaj da taj efekat obara fps na 2 ?!

Ser_Zile je napisao(la):
e brate sad vidis kako meni izgleda tvoje poredjenje D3 sa HL2 ;)
i da smor mi je da igram bilo kakav SP...
smor ti je igrati SP...bas kao sto sam i mislio,znaci nisi kompetentan da dajes
bilo kakve izjave sto se tice takvih igara.

damirbaj je napisao(la):
smor ti je igrati SP...bas kao sto sam i mislio,znaci nisi kompetentan da dajes
bilo kakve izjave sto se tice takvih igara.

bas kao sto ni ti nisi kompetentan da pricas o HL2 i nekim poredjenjima.
i naravno da mi je smor da igram SP kad protivnici nisu ni zanimljivi ni zabavni tako da sam to davno batalio i sad vise volim da za protivnika imam coveka, ne brini doci ces i ti u taj stadium samo polako.

meni uopste nije bilo zanimljivo da svako vece za protivnika-coveka imam djoku Dr!paC-a u Q3 :( Ali si mi ti Zile bio jako zanimljiv ;)

moram opet da primetim da pricate o glupim poredjenjima. Ukusi su razliciti, rece djavo i sedne u koprive...

Vrh Dno