damirbaj je napisao(la):
hmmmmmmmmm...........ovo za HL2 si se izlupao nenormalno,igra ne moze da se poredi sa D3,prilicno se razlikuju......i da HL2 ce najverovatnije biti najbolja
igra ikada,bez obzira na platformu,kao sto je trenutno Half Life one and only...
Uporedjivati D3 prostog gameplay-a,sa savrsenim gameplay-om u HL je smesno.
Pazi, ja bih tu tvoju tvrdnju prihvatio kad bi dao neke argumente. Osim "ma to ce bitit do yayaaaa" i "to je najbolja igra ikada u startu" zaista ne znam nikakav argument za to koji je relevantan. Pogotovo oko gameplay-a - pa sta je to toliko razlikovalo HL1 po gameplay-u od drugih igara ? To je bila najobicnija linearna pucacina i apsolutno nista vise. Ni tamo, ni ovamo. I po mom misljenju veoma, veoma srozana u zadnjoj trecini kad se prelazi u drugu dimenziju.
Dakle voleo bih neko razjasnjenj pojma "najbolji gameplay" da mogu to da pobijem argumentima. Ovako ja mogu istovetno da kazem da HL1 ima ocajan gameplay u poredjenju sa D3 jer si ti Rambo sa Jejl univerziteta koji nosi arsenal bazuka, sacmara i pusaka i ide napred rokajuci sve sto stigne, dok su protivnici neka smesna cudovista koja raznosis kako stignes, i da igra ne zaplasi ni u jednom trenutku
Moj kriterijum dobrog gameplay-a: DA IZAZOVE EMOCIJU ! (a da to nije emocija smora

) I ukoliko uspeju da izazovu emociju koju su planirali da izazovu (D3 - uzas, gadjenje, strah) - to je to !
maxer je napisao(la):
Lele crni Opti

, jel vidis kako Doom3 deluje na tebe ...
Kako nema cudovista ? Baci malo pogled na slicke iz HL2 ... ima ih ko pleve.
A ono za grafiku i fiziku ... ili :bottle: :bottle: ili opet previse :type: Doom3 :eyebrows:
?
Auh, bre maxer, sta ti je ?

Ja sam to govorio u ironicnom smislu reagujuci na tvrdnje da je D3 igra koja samo demonstrira endzin i koja ima horor atmosferu koja se nekome ne dopada. A ti je ocito nisu igrali, jer ovo je prava horor atmosfera, u HL nema horor atmosfere, ama bas nikakve, pogotovo kad se poredi sa ovim. HL je Rambo-stil
Naravno da ce HL2 imati cudovista - tu su developeri upravo najslabiji, bolje bi im bilo da ih nema, bas kao i u HL1 gde su najbolji delovi bili okrsaji sa marincima, a prelazak u drugu dimenziju bio katastrofa
GoranM je napisao(la):
Sto se engine-a tice FarCry vs. Doom 3................ 1:0
Potrebno je samo pazljivo i racionalno analizirati, pa kad pogledamo onaj nivo sa 10-20 onih velikih monstera sto se rokaju bazukama, pa okolo lava, pa pejzaz, pa sva ona lelujanja vazduha i isparenja, pa particle efekti od traga raketa, pa marinci, pa fizika, pa teksture, pa bumpmaping, broj poligona i sve u 1024x768 na max i ne pada ispod 26 fps !!!( u 800*600 ne pada ispod 40) E to se zove programiranje. Ljudi uporedite najvecu scenu u doom 3, najmasivniju, pa onda realno recite koliko je manja od najvece i najteze u FarCry. Da ne spominjem da u enterijerima izgledaju slicno ( opet FC ima vece i "teze" scene), ali u FC fps ne pada ispod 30!
Evo, upravo sam zavrsio uporedjivanje endzina - pa to je neuporedivo ! D3 endzin u 1024 vs FC endzin na 1024 - D3 ga jede i sa minimum vs maximum detalja u istoj rezoluciji ! Neuporedivo bolji prikaz, sve je nabudzenije, ostrije, detaljnije, bumpmapovanije (koji izraz

) (i kad smo vec kod toga neko rece da je bumpmaping bolji u FC ???). Indoor nivoi APSOLUTNO NE MOGU DA SE POREDE, dok je sa outdoor nivoima druga prica - njih u D3 nema pa se u tom smislu ne mogu porediti.
I naravno ovo ne govorim u kontekstu lepote - naravno da je lepse pesaciti po ostrvu palmi i po plazama nego igrati napeto u mrklom mraku - u tome nema poredjenja, neko je za ovo, neko je za ono...
P.S. naravno da D3 nema grafiku za koju se moze reci da ostavlja daleko u prasini FC ali bolju grafiku apsolutno ima. Naravno da prelaz u kvalitetu nije ogroman, pogotovo na prvu loptu gde 4/5 ljudi koji ovo komentarisu igraju u 640 ili 800*600 na low detaljima. Ali apsolutno postoji, i u svemu. Svakako tu i tamo se potkrade mrsava (kako ja volim da je zovem) tekstura, poneki los low-poly model ali opsti utisak ? Apsolutno najbolje do sada sto je izdato od doomachina za PC.
P.P.S. ja sam ako ne prvi a ono jedan od prvih koji je krenuo da protezira Far Cry na ovom forumu. I jos tada sam tvrdio da ce ta igra uciniti da D3 i HL2 ne dozivimo kao neki sok vec kao evoluciju, te da kreatori D3 i HL2 moraju debelo da se potrude. Drago mi je da sam bio u pravu, pogotovo za HL2 koji je po prvim filmicima bio neuporedivo gori od FC i D3 dok je sad (graficki) u rangu sa njima. Naravno, ako sudimo po filmovima