Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

E da muzzy, kad vec dajes te shotove, aj lepo u konzoli stavi com_drawfps 1 :D

Sto se tice same igrivosti, doom3, pa sta ja znam, nisam puno igrao, samo 3-4 nivoa. I mogu reci da je sa slusalicama zvuk dobar, kao i neka horror atmosfera. Iako je naivno ocekivati da se sada deca plase od igrica (mada ja i nisam dete vec neki niz godina :)), ipak ima momenata kad onako, prijatno prodje jeza. Igrao sam ja i doom2 i kvejkove, pitanje je koliko danas moze jedna igrica u kojoj sam tumaras hodnicima i ubijas akrepe da donese uzitka u igranju. Videcemo...

gx-x je napisao(la):
@muzzy: koji je framerate u shotu 00055.jpg (iz zadnje serije koje si poslao) zasto imam osecaj da taj efekat obara fps na 2 ?!

Em ... @ = at :) znaci prekinite da to koristite kad se nekom obracate. Bolje 2 ako vec koristimo skracenice.
Elem, u tom trenutku po solobodnoj proceni (posto stalno zaboravim komandu za FPS :D) je bilo oko 30-ak fps, znaci smooth. E sad sto mi na gomili drugih situcija pande na 5 to je druga prica.

2 :)D) BadMF: Ma 'de smem da ukljucujem showfps :D uvatice i mene i vas bedak s'obzirom da mi je trenutno 9800pro u kucistu :smash: .

Evo jos shotova plus A MUST HAVE mod koji dodaje selfshadow i delimicno popravlja celokupan kvalitet rendera.

Poz!

Prilozi

• ultra_extreme_quality_mod.zip
    250.7 KB · Pregleda: 87
  • shot00085.jpg
    shot00085.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 111
  • shot00087.jpg
    shot00087.jpg
    50.6 KB · Pregleda: 99
  • shot00099.jpg
    shot00099.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 105
  • shot00108.jpg
    shot00108.jpg
    72 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Pik-a-BU! :D

Kako se bre ubija ovaj mother-fucker? Izrucih u njega sve sto sam imao pa puta 2 :d. Samo se jurimo u krug ... i nikako da predahne :crash:

Prilozi

• shot00113.jpg
    shot00113.jpg
    36 KB · Pregleda: 118
  • shot00115.jpg
    shot00115.jpg
    82 KB · Pregleda: 100
  • shot00117.jpg
    shot00117.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Sto se engine-a tice FarCry vs. Doom 3................ 1:0
Potrebno je samo pazljivo i racionalno analizirati, pa kad pogledamo onaj nivo sa 10-20 onih velikih monstera sto se rokaju bazukama, pa okolo lava, pa pejzaz, pa sva ona lelujanja vazduha i isparenja, pa particle efekti od traga raketa, pa marinci, pa fizika, pa teksture, pa bumpmaping, broj poligona i sve u 1024x768 na max i ne pada ispod 26 fps !!!( u 800*600 ne pada ispod 40) E to se zove programiranje. Ljudi uporedite najvecu scenu u doom 3, najmasivniju, pa onda realno recite koliko je manja od najvece i najteze u FarCry. Da ne spominjem da u enterijerima izgledaju slicno ( opet FC ima vece i "teze" scene), ali u FC fps ne pada ispod 30!
Jedino mi se baterijska lampa vise svidja u Doom 3, ali ne zbog dinamickog osvetljenja, ono je bolje u FC, vec zbog onog kruga, sa "slepom" tackom u sredini :)

DOOM3 Config Tweak

Sad, unapred se izvinjavam ako je nesto slicno pisano,jer nisam stigao da procitam svaki post. :)
Elem, sto se tice poboljsanja performansi...evo kako su to neke bate "preko" resile, 2 nacina, ja to idem sad da pokusam

"In your DOOM 3 directory, find "DoomConfig.cfg" (Doom3\base). Open DoomConfig.cfg in Notepad.
Find the line:

seta image_cacheMegs "32"

I changed 32 to 96.
(you can also try 128, 256...)
I got a nice boost in performance. I dunno if the tweak worked or not (maybe my machine did something wierd, have no clue), so I'm just seeing if this works for others as well, or if a different setting works better than others.""

..............

""As you already know after installation the game consits only of the doom3.exe and some .PK4 files. Those PK4 files includes the entire game (sounds, videos, textures etc.) in high compressed form. Normally those files were decompresse during the game. Go to your Doom 3 installation directoy and get inside the folder "Base". There are some .PK4 files you have to open each of them with WinRAR 3.3 and extract their entire contents to the Base dir in you Doom 3 installation folder (replace all files if they are any duplicates). Now you have to delete all .PK4 files in the Base folder to prevent the game to use those compressed files again. Now the game starts and runs mutch faster!""

Pozdrav.

procitao sam to na gameguru,probao i nikakav dobitak u perf. kod mene

To sto su mi gore izbrisali komentar , mislim da nije u redu , mogli ste ga samo prebaciti u ovu temu...ok nema veze ;)
Evo ovako ja doticnu igru igram u 1024x768 sve na high .Prosjem mi je oko 35fps , a on se krece oko 27 pa do 60 ;)
da napomenem da od kada sam ugradio VGA Silencer (kuler) jezgro graficke mi ide cak i do 650 !!! ;D
Sjutra kacim i ja slike...
Pozdrav...:wave:

GoranM je napisao(la):
Potrebno je samo pazljivo i racionalno analizirati, pa kad pogledamo onaj nivo sa 10-20 onih velikih monstera sto se rokaju bazukama, pa okolo lava, pa pejzaz, pa sva ona lelujanja vazduha i isparenja, pa particle efekti od traga raketa, pa marinci, pa fizika, pa teksture, pa bumpmaping, broj poligona i sve u 1024x768 na max i ne pada ispod 26 fps !!!( u 800*600 ne pada ispod 40) E to se zove programiranje. Ljudi uporedite najvecu scenu u doom 3, najmasivniju, pa onda realno recite koliko je manja od najvece i najteze u FarCry. Da ne spominjem da u enterijerima izgledaju slicno ( opet FC ima vece i "teze" scene), ali u FC fps ne pada ispod 30!
Jedino mi se baterijska lampa vise svidja u Doom 3, ali ne zbog dinamickog osvetljenja, ono je bolje u FC, vec zbog onog kruga, sa "slepom" tackom u sredini :)

Taj nivo je najgadniji u celoj igri bre :) de si to nasao za primer :D.

Urgh! 5 sati igranja Doom-a bez odlaska u WC i skidanja ociju sa monitora. Kad sam ustao sa stolice, digao sam ruku da ukljucim "flashlight" pa da upalim svetlo :d

Sa GF4 MX 440 izvucem 20 fps-a u custom timedemo-u (800x600 - swe na medium) Ponekad mi skace do 50.

Anyways idem na josh jednu partiju po 5 saty, i posle cu da izbrishem doom cim ga predjem, da ne sanjam kako palim i gasim flashlight :d

P.S. Doom3 je 130 puta veci nego Ultimate Doom :-devil-:

P.P.S Jel neko naso BFG??? :-devil-:

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
HL2 sa druge strane nece biti demonstracija dobre grafike i fizike, nece imati cudovista...
Lele crni Opti :D, jel vidis kako Doom3 deluje na tebe ... :p
Kako nema cudovista ? Baci malo pogled na slicke iz HL2 ... ima ih ko pleve.
A ono za grafiku i fiziku ... ili :bottle: :bottle: ili opet previse :type: Doom3 :eyebrows:

Poslednja izmena:
damirbaj je napisao(la):
hmmmmmmmmm...........ovo za HL2 si se izlupao nenormalno,igra ne moze da se poredi sa D3,prilicno se razlikuju......i da HL2 ce najverovatnije biti najbolja
igra ikada,bez obzira na platformu,kao sto je trenutno Half Life one and only...
Uporedjivati D3 prostog gameplay-a,sa savrsenim gameplay-om u HL je smesno.

Pazi, ja bih tu tvoju tvrdnju prihvatio kad bi dao neke argumente. Osim "ma to ce bitit do yayaaaa" i "to je najbolja igra ikada u startu" zaista ne znam nikakav argument za to koji je relevantan. Pogotovo oko gameplay-a - pa sta je to toliko razlikovalo HL1 po gameplay-u od drugih igara ? To je bila najobicnija linearna pucacina i apsolutno nista vise. Ni tamo, ni ovamo. I po mom misljenju veoma, veoma srozana u zadnjoj trecini kad se prelazi u drugu dimenziju.
Dakle voleo bih neko razjasnjenj pojma "najbolji gameplay" da mogu to da pobijem argumentima. Ovako ja mogu istovetno da kazem da HL1 ima ocajan gameplay u poredjenju sa D3 jer si ti Rambo sa Jejl univerziteta koji nosi arsenal bazuka, sacmara i pusaka i ide napred rokajuci sve sto stigne, dok su protivnici neka smesna cudovista koja raznosis kako stignes, i da igra ne zaplasi ni u jednom trenutku

Moj kriterijum dobrog gameplay-a: DA IZAZOVE EMOCIJU ! (a da to nije emocija smora :) ) I ukoliko uspeju da izazovu emociju koju su planirali da izazovu (D3 - uzas, gadjenje, strah) - to je to ! :)

maxer je napisao(la):
Lele crni Opti :D, jel vidis kako Doom3 deluje na tebe ... :p
Kako nema cudovista ? Baci malo pogled na slicke iz HL2 ... ima ih ko pleve.
A ono za grafiku i fiziku ... ili :bottle: :bottle: ili opet previse :type: Doom3 :eyebrows:

?
Auh, bre maxer, sta ti je ? :) Ja sam to govorio u ironicnom smislu reagujuci na tvrdnje da je D3 igra koja samo demonstrira endzin i koja ima horor atmosferu koja se nekome ne dopada. A ti je ocito nisu igrali, jer ovo je prava horor atmosfera, u HL nema horor atmosfere, ama bas nikakve, pogotovo kad se poredi sa ovim. HL je Rambo-stil
Naravno da ce HL2 imati cudovista - tu su developeri upravo najslabiji, bolje bi im bilo da ih nema, bas kao i u HL1 gde su najbolji delovi bili okrsaji sa marincima, a prelazak u drugu dimenziju bio katastrofa

GoranM je napisao(la):

Evo, upravo sam zavrsio uporedjivanje endzina - pa to je neuporedivo ! D3 endzin u 1024 vs FC endzin na 1024 - D3 ga jede i sa minimum vs maximum detalja u istoj rezoluciji ! Neuporedivo bolji prikaz, sve je nabudzenije, ostrije, detaljnije, bumpmapovanije (koji izraz :) ) (i kad smo vec kod toga neko rece da je bumpmaping bolji u FC ???). Indoor nivoi APSOLUTNO NE MOGU DA SE POREDE, dok je sa outdoor nivoima druga prica - njih u D3 nema pa se u tom smislu ne mogu porediti.
I naravno ovo ne govorim u kontekstu lepote - naravno da je lepse pesaciti po ostrvu palmi i po plazama nego igrati napeto u mrklom mraku - u tome nema poredjenja, neko je za ovo, neko je za ono...

P.S. naravno da D3 nema grafiku za koju se moze reci da ostavlja daleko u prasini FC ali bolju grafiku apsolutno ima. Naravno da prelaz u kvalitetu nije ogroman, pogotovo na prvu loptu gde 4/5 ljudi koji ovo komentarisu igraju u 640 ili 800*600 na low detaljima. Ali apsolutno postoji, i u svemu. Svakako tu i tamo se potkrade mrsava (kako ja volim da je zovem) tekstura, poneki los low-poly model ali opsti utisak ? Apsolutno najbolje do sada sto je izdato od doomachina za PC.

P.P.S. ja sam ako ne prvi a ono jedan od prvih koji je krenuo da protezira Far Cry na ovom forumu. I jos tada sam tvrdio da ce ta igra uciniti da D3 i HL2 ne dozivimo kao neki sok vec kao evoluciju, te da kreatori D3 i HL2 moraju debelo da se potrude. Drago mi je da sam bio u pravu, pogotovo za HL2 koji je po prvim filmicima bio neuporedivo gori od FC i D3 dok je sad (graficki) u rangu sa njima. Naravno, ako sudimo po filmovima

Poslednja izmena:
MAD_MUzzY je napisao(la):
Kako se bre ubija ovaj mother-fucker? Izrucih u njega sve sto sam imao pa puta 2 :d . Samo se jurimo u krug ... i nikako da predahne
Otvori dokumentaciju uz igru, nadji deskripciju Soul Cube-a i kašće ti se samo...

alexanndar je napisao(la):
As you already know after installation the game consits only of the doom3.exe and some .PK4 files. Those PK4 files includes the entire game (sounds, videos, textures etc.) in high compressed form.
Ahaha :d kad bi se zezali... obicna Zip kompresija, mozh' da otvarate iz total commandera...

Video sam danas igru na very high sa svim efektima i 16xAF, 4xAA, na Radeonu 9800 Pro i nekoj zverini, ono izgleda fenomenalno... ko kaze da je igra ruzna, sere.

Ma niko nije ni rekao da je igra ruzna. Ja mislim da je igra dosadna i za moj ukus mnooooooogo tamna.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Video sam danas igru na very high sa svim efektima i 16xAF, 4xAA, na Radeonu 9800 Pro i nekoj zverini, ono izgleda fenomenalno... ko kaze da je igra ruzna, sere.

Ma najbolje da 9800PRO moze da tera igru sa 16xAF i 4xAA, sve na very high!
Jedino da radi kao slideshow za potrebe hvatanja screenshotova :d

mozda je to bio acdsee i 10-15 screenshot-ova:D

Ljudi koliko nivoa ima ova igra? (pozadrav za BROZ-a)

Falcon je napisao(la):
Ma najbolje da 9800PRO moze da tera igru sa 16xAF i 4xAA, sve na very high!
Jedino da radi kao slideshow za potrebe hvatanja screenshotova :d

hoces da kazes da sam lood? :p

video sam bre, sas svoje ochi, u tjosku FPS brojac koji vozi od 45-55 vrejmova konstantno, radi ko ludo...

Niko nije rekao da je ruzna, samo je manje detaljna, ima bar 3x manje poligona. Svi ti nedostaci su vesto prikriveni osvetljenjem ( da ne kazem mrakom :) ), pa ispada da je wow, a u stvari je ~~~~~ ( ovo znaci prosecno :) ), kada bi bilo dovoljno svetla ne bi ti se bas igralo jer bi bilo ruzno u PM. :)
Sad mora se priznati da sve sto je isprogramirao glavesina Id-a sluzi svrsi, tj. dovodi do poente, a to je mrak, cudovista, mrak, mrak......... MRAK! Mislim hocu ja njih da ubijam, ali kao kad se ne vidi nista, pa kad upalim lampu mogu, ali samo ako cu da ga picim sa njom. Sto nisu ostavili mogucnost da kad nabavis sacmaru, onaj mali automat mozes da namontiras lampu na njega kao u Alien vs. Predator, to bi doprinelo atmosferi, igrivosti. Ovako je igranje na nekom tezem nivou strasan smor, a na laksem je prelako...

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
?
Auh, bre maxer, sta ti je ? :) Ja sam to govorio u ironicnom smislu ...
:d ma nije mi nista, samo mi padne "mrak" na oci kad mi neko pomene onu Propast od igre u verziji 3 :-devil-: :smash: :smoke:
Ne obracaj paznju na mene, privremeno sam Doom-neuracunljiv :D

Ser_Zile je napisao(la):
bas kao sto ni ti nisi kompetentan da pricas o HL2 i nekim poredjenjima.
i naravno da mi je smor da igram SP kad protivnici nisu ni zanimljivi ni zabavni tako da sam to davno batalio i sad vise volim da za protivnika imam coveka, ne brini doci ces i ti u taj stadium samo polako.
pffffffff..........nemam ja vremena da se svadjam sa klincima.
btw ovo sto si napisao je tako lame.

OptiPlex je napisao(la):
Pazi, ja bih tu tvoju tvrdnju prihvatio kad bi dao neke argumente. Osim "ma to ce bitit do yayaaaa" i "to je najbolja igra ikada u startu" zaista ne znam nikakav argument za to koji je relevantan. Pogotovo oko gameplay-a - pa sta je to toliko razlikovalo HL1 po gameplay-u od drugih igara ? To je bila najobicnija linearna pucacina i apsolutno nista vise. Ni tamo, ni ovamo. I po mom misljenju veoma, veoma srozana u zadnjoj trecini kad se prelazi u drugu dimenziju.
Dakle voleo bih neko razjasnjenj pojma "najbolji gameplay" da mogu to da pobijem argumentima. Ovako ja mogu istovetno da kazem da HL1 ima ocajan gameplay u poredjenju sa D3 jer si ti Rambo sa Jejl univerziteta koji nosi arsenal bazuka, sacmara i pusaka i ide napred rokajuci sve sto stigne, dok su protivnici neka smesna cudovista koja raznosis kako stignes, i da igra ne zaplasi ni u jednom trenutku

Moj kriterijum dobrog gameplay-a: DA IZAZOVE EMOCIJU ! (a da to nije emocija smora :) ) I ukoliko uspeju da izazovu emociju koju su planirali da izazovu (D3 - uzas, gadjenje, strah) - to je to ! :)
o boze.....nisam verovao da cu naleteti na neku osobu koja ima lose misljenje
o HL.......znaci ti si trenutno jedina osoba na svetu koja misli da igra nema
dobar gameplay.....a sto se tice toga da ti dajem neke argumente....no way
ako si igrao igru i nije ti se svidela ja te sigurno nikad necu ubediti u suprotno,
pa zato ni necu da gubim vreme ;)
btw reci mi samo sta to D3 izaziva od emocija,pa da se pokidam od smeha i
da te odmah demantujem.
........sory,ali misljenja nam se itekako razlikuju....bez ljutnje :)

mislis na ULTRA

damirbaj je napisao(la):
mislis na ULTRA
El ovo sala,e ako si sa tim postavkama imao preko 5 fps svaka cast.
Sto se tice Doom3 mogu da kazem da me igra i razocarala sto se tice gameplay.Tako je ocajno uradjen,npr ne mogu da drzim lampu dok pucam.Pa ebote pistolj u jednu i lampu u drugu i eto,ili kao sto neko rece lampa da se pricvrsti na pusku.A ne vidim monstruma u mraku palim lampu vadim pistolj(opet mrak) i gadjam ga na slijepo.Stvarno glupo.Drugo ko pomenu da HL1 ne valja nista???Gameplay HL je vrh vrhova igra je bila fenomenalno napravljena,HL2 ce da bude majka sto se tice gameplay a i sto se tice grafike ;)

damirbaj je napisao(la):
pffffffff..........nemam ja vremena da se svadjam sa klincima.
btw ovo sto si napisao je tako lame.

to je najbolje sto si mogao? :p

meni uopste nije bilo zanimljivo da svako vece za protivnika-coveka imam djoku Dr!paC-a u Q3 :( Ali si mi ti Zile bio jako zanimljiv ;)

pa da svi se izivljavali na meni a pogotovo debeli Dr!pac sa 100:0 :(
vraticu mu ja za to kad tad, verovatno u Q4 jer on tesko da ce uspeti da ga pokrene na 32mb rama :) (mada winXP tera :D).

nego kako ti se cini ovaj doom? mislim da cu ja morati da nabacim neki poveci ventilator da rashladi ovu moju krs masinu ili cu da cekam zimu da ga igram :smoke:

Vidim da se samo svađate, no dobro, evo nečeg konkretnog.

AthlonXP 2000+
384 mb sdram 133
radeon 9600pro 440 za core i 340 za mem.

800x600 med - 16.4
640x480 med - 20.8

To je rezultat iz demoa, ali mi je sama igra prilično igriva na 800x600 med i tako je i igram, na manjim prostorima ne pada ispod 25.

a da 1024x768 high oko 11 :)

znači igrivo je i sa ovakvom mašinom. Baš me zanim koliko ću dobiti novim drajverima, većina navodi da je dobitak 10 - 15%.

damirbaj je napisao(la):
o boze.....nisam verovao da cu naleteti na neku osobu koja ima lose misljenje
o HL.......znaci ti si trenutno jedina osoba na svetu koja misli da igra nema
dobar gameplay.....a sto se tice toga da ti dajem neke argumente....no way
ako si igrao igru i nije ti se svidela ja te sigurno nikad necu ubediti u suprotno,
pa zato ni necu da gubim vreme ;)
btw reci mi samo sta to D3 izaziva od emocija,pa da se pokidam od smeha i
da te odmah demantujem.
........sory,ali misljenja nam se itekako razlikuju....bez ljutnje :)

Potpuno si pogresno shvatio. Ja ne smatram da je gameplay HL los, samo kazem da apsolutno nije nista revolucionarno. Igru sam, naravno, obrnuo uzduz i popreko. Najobicniji linearni fps sa malko boljom fizikom od dotadasnjih i dotad nevidjenom skeletalnom animacijom.

Nemam lose misljenje o HL ali kad god bi me neko upitao da li cu da igram Doom 3/AvP/Undying ili HL/nesto slicno rambo-liko uvek cu izabrati ono prvo.

Emocije ? Strah, nervoza, gadjenje, zaprepascenje, jeza...to je Doom 3, za to je i pravljen

@ostali
Kakvi crni losi modeli i slabi poligoni ? Ovde su mi Doom 3 i Far Cry, jedan shortcut do drugog - D3 je generacijski pomak, s'tim sto za outdoor nivoe nema poredjenja. Indoor nivoi, modeli, objekti, pa slobodno mogu reci i AI - nemoguce je porediti sem ukoliko niste objektivni, sve je mnogo bolje u Doomu 3.
Druga je sad stvar sto se ovde pazi na svaki korak i ne seta se po ostrvu lajuci na zvezde, gledajuci u palme i vodu. NIje ni to lose, ali meni je gameplay Dooma 3 ipak mnogo bolji zbog samo jedne stvari - nema opustanja ! :smoke:

P.S. znam licno neke od ovih kojima se D3 ne svidja i tacno kapiram koji je to profil igraca - oni koji ne vole da se cimaju i muce, vec samo da se opuste uz igru. Opet, nemojte me pogresno shvatiti, nije ni to lose, no ponavljam po x-ti put meni se vise svidja ono drugo :)

Vrh Dno