Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

Mrav je napisao(la):
Vidim da se samo svađate, no dobro, evo nečeg konkretnog.
rezultate mozes da postujes u sticky o tome a ovde uopsteno o gejmpleju, utiscima i sl.

btw, za one koji prichaju da je losha imam pitanje...Ste stigli do nekog nivoa sa nekim jachim oruzjem? ono, barem chaingun :)

Poslednja izmena:
Imam par kratkih i jasih pitanja.
Na koliko CD-ova dolazi srpska verzija Doom 3?
Ima li neki multiplayer?
Vredi li uzimati original?

Trenutno se nalazim u Amerikama i mogao bih ga pazariti ali nisam siguran vredi li davati 55US$+tax za ovaj naslov. Trebam brz odgovor. Hvala unarpred.

Poslednja izmena od urednika:
3 cd-a
Ima multiplejer
Naravno da vredi, posebno ako si ljubitelj ID igara.
Ako vise volis palme i ostrva onda ne vredi :)

Ma igra me odusevila vrhh vrhova jeeee ko kaze da je dosadna samo nek je zdravoooo....
Dalje "Srpska" verzijaa dolazi na 3CD ...
To je to....Pozdrav...

OptiPlex je napisao(la):
Potpuno si pogresno shvatio. Ja ne smatram da je gameplay HL los, samo kazem da apsolutno nije nista revolucionarno. Igru sam, naravno, obrnuo uzduz i popreko. Najobicniji linearni fps sa malko boljom fizikom od dotadasnjih i dotad nevidjenom skeletalnom animacijom.

Nemam lose misljenje o HL ali kad god bi me neko upitao da li cu da igram Doom 3/AvP/Undying ili HL/nesto slicno rambo-liko uvek cu izabrati ono prvo.

Emocije ? Strah, nervoza, gadjenje, zaprepascenje, jeza...to je Doom 3, za to je i pravljen

@ostali
Kakvi crni losi modeli i slabi poligoni ? Ovde su mi Doom 3 i Far Cry, jedan shortcut do drugog - D3 je generacijski pomak, s'tim sto za outdoor nivoe nema poredjenja. Indoor nivoi, modeli, objekti, pa slobodno mogu reci i AI - nemoguce je porediti sem ukoliko niste objektivni, sve je mnogo bolje u Doomu 3.
Druga je sad stvar sto se ovde pazi na svaki korak i ne seta se po ostrvu lajuci na zvezde, gledajuci u palme i vodu. NIje ni to lose, ali meni je gameplay Dooma 3 ipak mnogo bolji zbog samo jedne stvari - nema opustanja ! :smoke:

P.S. znam licno neke od ovih kojima se D3 ne svidja i tacno kapiram koji je to profil igraca - oni koji ne vole da se cimaju i muce, vec samo da se opuste uz igru. Opet, nemojte me pogresno shvatiti, nije ni to lose, no ponavljam po x-ti put meni se vise svidja ono drugo :)

Bravo opti!
Malo samo da me prodje ova euforija oko doom-a, posto sam ga zavrsio, i kacim uporedne shotove FC-a i Doom-a pa da vidimo... stvarno ste nedokazani. "Prosecno izgleda" >??????? nevernovatno ...

Stvarno, dobro vas je Ji pitao, jeste svi vi sto pricate kojesta presli bar 2-3 nivoa ili vam je utisak baziran na gubljenju u mraku 20min?

W12 je napisao(la):
El ovo sala,e ako si sa tim postavkama imao preko 5 fps svaka cast.
Sto se tice Doom3 mogu da kazem da me igra i razocarala sto se tice gameplay.Tako je ocajno uradjen,npr ne mogu da drzim lampu dok pucam.Pa ebote pistolj u jednu i lampu u drugu i eto,ili kao sto neko rece lampa da se pricvrsti na pusku.A ne vidim monstruma u mraku palim lampu vadim pistolj(opet mrak) i gadjam ga na slijepo.Stvarno glupo.Drugo ko pomenu da HL1 ne valja nista???Gameplay HL je vrh vrhova igra je bila fenomenalno napravljena,HL2 ce da bude majka sto se tice gameplay a i sto se tice grafike ;)
Nisi me razumeo,samo sam ga ispravio da ne postoji very high nego high,pa
kao najjace ultra.
btw uveren sam 100 % da ce HL2 biti nesto najbolje sto se desilo gamerima ikada,ako se to kojim cudom ne desi svi imate po pivo od mene :bottle:
Ser_Zile je napisao(la):
to je najbolje sto si mogao? :p
daleko je to od najboljeg sto sam mogao.............nisam hteo da ti pisem nista
vise,zato sto sam siguran da bi moderatori to odmah izbrisali....
btw od sad si mi na ignore,nemam ja zivce za igrace amatere koji nemaju blage veze sta je kvalitetno,a sta ne...
OptiPlex je napisao(la):
Potpuno si pogresno shvatio. Ja ne smatram da je gameplay HL los, samo kazem da apsolutno nije nista revolucionarno. Igru sam, naravno, obrnuo uzduz i popreko. Najobicniji linearni fps sa malko boljom fizikom od dotadasnjih i dotad nevidjenom skeletalnom animacijom.

Nemam lose misljenje o HL ali kad god bi me neko upitao da li cu da igram Doom 3/AvP/Undying ili HL/nesto slicno rambo-liko uvek cu izabrati ono prvo.

Emocije ? Strah, nervoza, gadjenje, zaprepascenje, jeza...to je Doom 3, za to je i pravljen
Kao prvo postavi poll koji je najbolji FPS ikada...ako bar 80% ne odgovori HL
ja se ubijem.........znaci vecina je uvek upravu tako da ti kao jedan nista ne znacis.
Kao drugo znas ti koliko traje pisanje koda za nelinearnu igru...jako puno,a imajuci u obziru koliko se igra dugo pravila,da su ubacivali i nelinearnost ko zna kad bi bila zavrsena.....a i bez nje je savrsena.

Kao trece,a DOOM 3 je kao nelinearan.....pa ako cemo tako HL je nelinearniji od D3 :D

Kao cetvrto koliko ti imas godina?
ako si dete i tek uranjas u svet FPS-ova onda te savrseno razumem,ali posto mi delujes kao momak od 20-30 godina iznenadjuje me ovo sto si rekao...
uzmi odigraj Thief 3 predzadnju misiju to je zadnja igra u kojo sam osetio
strah,jezu,sve u svemu nelagodnost.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Em ... @ = at :) znaci prekinite da to koristite kad se nekom obracate. Bolje 2 ako vec koristimo skracenice.

Gosn moderatoru ... @ je izmisljen kao net sleng mnogo pre nego sto si ti poceo da koristis ovaj divan medijum. Nemoj ljudima da nameces neka tvoja izmisljena pravila.

@pera
@zika
@mika

M

Nisam mnogo igrao jer nisam imao vremena, samo sam instalirao i pustio igru i posle 2 minuta hodanja po nivou me je zabolela glava od mraka. I u pravu je neko ko je rekao za lampu i pistolj... pravi debilizam je da ne mogu istovremeno... i za taj mrak isto... ne kapiram koja je poenta svih tih tekstura i svega ako je 80% enterijera CRNO, zidovi itd... a i tacno je to pucanje na slepo... ako pucam hocu da vidim u koga pucam... nadam se da cu promeniti misljenje kada malo duze budem igrao...

Generalno gledajuci, mnogo vise volim FPS-ove u kojima nema toliko mraka, tipa FC... FC mi je bio raj za oci a u DOOM-u me je odmah zabolela glava.

doom3 me toliko razocarao da sam kad sam dosao u hell demonstrativno reinstalirao igr

[/quote]intel P4 3.0 na 3.3 Ghz 1 Gb 266 9800xt asus

Sta ste se toliko napalili na taj doom 3? Igra je zanimljiva samo zbog novina u grafici,senkama .To odushevljenje traje samo par nivoa posle sve postaje monotono.
Pravi dozivljaj je igrati je u max detaljima i vecoj rezoluciji ali to retko ko moze sebi da priusti.Pa cak i u tim uslovima monotonija pojede sav trud programera koji su se muchili
da sto realistichnije urade igru. Ah da... muka me je spopala kad sam video "sanduke".
pa zar ni jedan FPS ne moze da prodje bez tih famoznih sanduka? Karakondzule nekako
i razumem, mora se u nesto pucati ali koji ce im onoliki sanduci to mi nikad nece biti jasno.

Poslednja izmena:
Kao prvo moram reci da je totalno glupo uporedjivati d3 i hl2. Pre svega hl2 jos niko nije video, a i da ispuni sva ocekivanja stecena gledanjem trailera i filmova iz hl2, uporedjenje ove dve igre bilo bi kao uporedjenje ferarija i mercedesa. Sigurno bi bilo ljubitelja mercedesa koji bi rekli meccka je bolja jer bolje upija rupe i udobnija za vozznju.
Sto se tice D3 stigo sam do sektora 2 , neka reciklaza ili nesto slicno ne secam se, i moram reci da je igra fenomenalna, a to sto se tice mraka i baterijske lampe - svaka cast ID-u. Da imate non stop baterijsku lampu na oruzju igra bi bila laksa, ali meni ne treba da igra bude laksa, vec da bude zanimljivija, a sobzirom na zanr Doom trojke ovo sa senkama je pun pogodak. Ja mislim da su te senke za ovu igru bitnije od ostrijih tekstura i detaljnijih modela sto se tice broja poligona. Polako kad ojaca hardver izbacice i unapredjenu verziju endzina sa vise poligona i boljim teksturama. Pa zamislite da je to sada sve ubaceno i da znate da cete za kompletno uzivanje morati da sacekate nv50. I jos nesto. Da li ste videli igru gde je bolji osecaj pri pucanju. Posebno sa jacim oruzjima.
Da ne pomisli samo neko da volim D3 i mrzim hl2. Posto ce u vreme pojavljivanja hl2, D3 biti daleko iza mene, a hl2 ono sto se tek treba igrati nadam se da ce hl2 da bas dobro upija rupe.

doom3, mrak, surround, ma osećaj je prava jeza, to što to nekoga smara, pa bože moj i mene je farcry smorio :)

Doom3 ne treba da bude politički korektna igra, treba da izazove igranje živaca i taj mrak i igra senki je ono što najviše tome doprinosi, džaba bilo kakve teksture ako služe samo da "ulepšaju" ne nudeći imerzivnost.

No dosta sam se raspisao. Noć je, sam sam, ugasio sam svetlo, odvrnuo zvuk: pa ne očekujete da ću se šetkati tropskim predelima žaleći što nisam na moru :)

Ne znam da li je vec neko rekao nesto o tome,ali evo....

Da bi ste igru malo "oslobodili" seckanja,uzmite lepo i sve .pk4 fajlove otpakujte winrar-om u base direktorijum.....ja sam to uradio,i deluje mi da igra ide malo olaksanije (fps)......
Sto se tice svetla,evo vam pack koji omogucava pistolj i baterisku lampu istovremeno (na zalost samo pistolj).....

Ljudi sta se kuca da pokazuje fps u toku igre????
Ona komanda sa com_drawfps 1 mi ne radi?!

Molim ?
com drawfps 1 ili com showfps1, nesto od toga mora da radi.

ZverBre je napisao(la):
da sto realistichnije urade igru. Ah da... muka me je spopala kad sam video "sanduke".
pa zar ni jedan FPS ne moze da prodje bez tih famoznih sanduka? Karakondzule nekako
i razumem, mora se u nesto pucati ali koji ce im onoliki sanduci to mi nikad nece biti jasno.

Daaaaaaaa, brate, milion posto si u pravu!!!!!! I mene to izludjuje!!!! I to ajde sto su sanduci, nego sto su u im u ovoj igri 3 strane CRNE, eventualno se jedna vidi... kao...

Ji 4Tze je napisao(la):
ako vas mrzi svaki put ctrl+alt+~ za konzolu, dodajte u shortcut igrice, posle doom3.exe +seta com_allowconsole 1

Moze direkt u config fajlu da se promeni.

Ima jos dosta stvari koje se mogu promeniti. Npr. smanjite anisotropiju sa 8 na 1 ili 2, dosta ubrzava igru u odredjenim situacijama.

ZverBre je napisao(la):
...Karakondzule nekako
A sta mislis kako su stigle onolike karakondzule na planetu ... pa u sanducima naravno. Moralo je sve po propisima da bude upakovano ... da bi proslo carinu :p
A mozda su koristili sanduke kao zamenu za Trojanskog konja a ove budale na Marsu nisu to znali pa ih otvorili ... :-devil-: :banana:

Igram SF-horor igru sa radnjom iz daleke buducnosti a oni jos ne znaju za nista savremenije od bateriske lampe :-devil-: ... cuti dobro da nije fenjer :p (ili sveca ... zamislite to: drzis svecu, iskoci karakondzula, dune ti u svecu i krene da te maklja :d :d :p, uh sto bi to bilo originalno al se ID-ovci nisu toga dosetili ... fali im ove nase Srpske pameti :smoke: ).
Sve u svemu: Doom.

Poslednja izmena:
Mogli su da primene još jedno genijalno srpsko rešenje za svetlo "Sjaja u očima!"

Kao kada vidite repa ili dobru ribu! Nema mraka!

Ma dobro je to sa svetlom, jedino mi nekada smeta što ne mogu istovremeno da imam upaljenu lampu i da pucam, mada i to žongliranje lampa-puca-lampa-puca zna da bude zanimljivo. A može da se primeni kao rešenje i jedan veliki tompus koji će dati strašno crveno osvetljenje da doprinese atmosferi :cigar:
Kao u fotografskoj komori :-devil-:

bolje dzoint nego tompus. bilo bi mu zanimljivije da tako roka po hodnicima. :D

predlog id-u za Doom4 (ako ga bude): nek pored oruzja na koje nailazis tokom igranja ubace da mozes da naletis i na nesto od ovakve opreme:
miner.jpg

pokazalo bi se kao vrlo korisno :d

dobro je sto ta lampa u doomu ne crkava, zamisli da ti se pokvari lampa ili da ti nestane baterija, a trafika radi do 22h :D

bre dal su ljudi iz ID-a uopste svesni kolko su glupi...ccc
Bre sledeci put da pitaju nas kako se pravi igra, sve ce' im objasnimo.

Ah, klasika...
"Sve bih ja to napravio bolje i brže, samo me mrzi." :)

Niko od nas nije rekao da bi to bolje uradio. Samo dajemo ideju. :) Ako bude D4 i mracnih hodnika, nek bar ne moram da drzim baterijsku lampu u ruci dok me neko krlja.

Evo malo shotova, naišao sam na neke zanimljivosti pa da se vidi.

Provalite šta sam našao u veceu! treći shot.

Mnogo jaka fora kamera snima lik, on se vidi na monitoru, ali kao što i treba da bude slika se ponovo vidi na monitoru koji je prikazan na monitoru (i tako u nedogled ....) (četvrti shot)

Prilozi

• shot00016.jpg
    shot00016.jpg
    16.2 KB · Pregleda: 105
  • shot00021.jpg
    shot00021.jpg
    19.1 KB · Pregleda: 114
  • shot00032.jpg
    shot00032.jpg
    23 KB · Pregleda: 127
  • shot00037.jpg
    shot00037.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Ja ga od milja zovem "mrmot"... mrrrrmmmmrrrr... mrrmrrmrmmmm...

Poslednja izmena:
Vrh Dno