Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

testthenext je napisao(la):
hm.. ja imam 50 minuta filmova Half Life 2 u high res, i mogu samo da kazem da je smesno porediti Doom3 sa HL2 sa VIZUELNE strane....

jedno je gledati te budjave filmice a drugo poterati igru pa videti sta je bolje, ne kazem da je ovaj ili onaj bolji engine ali sacekajmo da se pojavi i hl2 pa nek medjusobno ukrste koplja na nekoj ultra masini....

Nego ljudi, moze li taj Doom 3 da se igra na AMD2500+, ATI 9600XT 256Mb @400MHz sa 512 DDR-a?

Muzzy, koliki je tebi prosecan framerate ("timedemo demo1") ?

MAD_MUzzY je napisao(la):
Doom je do slovca onakav kakv je najavljivan, i na tome im svaka cast. Ne mogu da verujem da uporedjujete FarCry aka -gomila shadera postavljenih u drag&drop editoru- sa ovom igorm?
Iako su obe FPS, koncept je potpuno drugaciji. Doom3 je, kao sto su ga i najavljivali, replikant prva dva dela. Vizuelno, koncepciski - end of story. To su obecali i ispunili.
A govorkanja da je lepsi FC ??? Pa mislim, ok sigurno je prijatije gledati palme i vodu, nego neke stvorove koji izlaze iz zidova i hrane se iznutricom. Ali da je graficki nadjebo sve proslo i buduce (do izlaska Quake4) to jeste i ko god kaze drugacije nije stigo do kraja igre (e to kad vidite ...). Zao mi je sto ne obracate paznju na neke male ali ocljive stvari koje mnogo znace.

Drugo svi znamo da id pravi engine, ne i igre. Samo zamislite kako ce izgledati buduci naslovi bazirani na doom-u.

Izvinjavam se sto te citiram u kompletu ali...

Engine igre MOZDA jeste dobar ALI to nigde nije prikazano u samoj igri.

Upravo sada sam pustao demo i celu igru i mogu reci da bi trebalo obratiti paznju na sledece: DEMO izgleda NEUPOREDIVO bolje bas po tim sitnim detaljima.
Ovo je prva, ali bas prva, igra da demo izgleda bolje od gotove igre.

Teksture u igri su katastrofa u odnosu na demo. Ljudska koza (demo ima i dlacice na rukama), sama ostrina tekstura i detalji na oruzju, rupe na zidovima, debilno mali broj poligona na mestima gde mora da ih bude vise, smesna osvetljenja i magle (a bre, magla bolje izgleda u starom Unreal-u na glajdu).

Imam utisak da su igru namerno uradili maksimalno mracno da ljudi ne vide bruku :d

A, o samoj igri nece dajemo veliki komentar, predjes je za 5-6 sati lagane i nezainteresovane shetnje sa utiskom da igras zatamnjeni i blurovani Alien ili Serious Sam.

P.S. Izvinjavam se na pljuvanju onima koji su odusevljenji ali igra toliko razocarava da je smesna.

Stojcha je napisao(la):
P.S. Izvinjavam se na pljuvanju onima koji su odusevljenji ali igra toliko razocarava da je smesna.

Jeste, mnogo je losa kao igra, ali razocarenje je zbog toliko marketinga unazad skoro godinu dana. Koliko se pricalo, a kad se pogleda finalni proizvod... bruka...

leksa je napisao(la):
Jeste, mnogo je losa kao igra, ali razocarenje je zbog toliko marketinga unazad skoro godinu dana. Koliko se pricalo, a kad se pogleda finalni proizvod... bruka...

To jeste glavni problem, ali ... nikako mi nije jasno zasto Demo bolje izgleda nego gotova igra :S:

Falcon je napisao(la):
Nasao sam (privremeno) resenje. Igra je podesena na 1024x768 na Very High (tad su slova i zamucena). Udjem u igru, OPTIONS - SYSTEM, prebacim na Medium quality i slova postanu normalna. Znaci ne kliknem ni apply, ni nista drugo, samo prebacim i vratim se u igru i radi normalno.
Isti problem i kod mene. Ta gimnastika sa "medium" radi posao u trenutku, ali svaki sledeci put kada startujem igru ona se vrati na 640*480 LQ pa moram opet da je dizem na 1024*768 VHQ, pa gasi/pali igru pa opet stavi na medium da font bude normalan i tako svaki put. BTW imam regularan 9800pro.
Inace moj prvi utisak nakon nekih sat vremena igre je zali boze 300 dinara. Mozda gresim jer sam jos na pocetku, ali ovo do sad je ostavilo bljutav utisak. Cela atmosfera mi lici na 3DMarkov "Battle of Proxycon"

E pa sad mi je stvarno dosta da citam ovo!!! :mad:
1. Ok, mozda sam i ja ocekivao malo vise od igre po pitanju izgleda (detalja) ali hajde da budemo realni, zar ne mislite da bi se onda jos vise povecala zahtevnost igre?! Da je bilo tako tek bi onda psovao igru.
2500+ @ 2400MHz, 512DDR400, FX5900 XT blago OC-ovana i igram na 1024 sa 60FPS
2. Igra je najavljivana kao klasicna DOOMachina sto i jeste ispala na samom kraju. (kome se ne svidja ima FC) FC sam obrnuo dva puta ali mi je spora malo. Ja obozavam ovakvu atmosferu i akciju i .!!!

Stvarno ste bre postali razmazeni, nista vam ne valja a?! :
A sta bi radili kad bi prestali da prave ovako dobre igre iz nekog razloga??? eyebrows: eyebrows:
:bottle: ili :cigar:

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Inace moj prvi utisak nakon nekih sat vremena igre je zali boze 300 dinara.
Pa tebe su brate opeljesili!!! ;) :d :D :d

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Cela atmosfera mi lici na 3DMarkov "Battle of Proxycon"

Ma taj Battle of Proxycon demo je light show za Doom3. ;) Baterijska lampa je u D3 najkorisnija stvar koju lik nosi sa sobom, majke mi! :D Mada, taj mrak doprinosi atmosferi, narocito ako igrate negde oko 3 ujutru sa slusalicama i pojacanim zvukom.

Poslednja izmena:
NightVision je napisao(la):
Ma taj Battle of Proxycon demo je light show za Doom3. ;) Baterijska lampa je u D3 najkorisnija stvar koju lik nosi sa sobom, majke mi! :D Mada, taj mrak doprinosi atmosferi, narocito ako igrate negde oko 3 ujutru sa slusalicama i pojacanim zvukom.

To za "Battle of Proxycon" je bilo na prvu loptu. Sto vise igram D3 to vise naginjem struji koja je totalno razocarana igrom.

Poslednja izmena:
Bas mi nedostaju oni ljudi koji igraju igru, a ne rade spektralnu analizu mentalnog stroja umetnika koji ju je pravio.

M

Sta ti je pusti Srbin...prvo ste igru dizali do nebesa, te sad pljujete po istoj?!

Igra je dobra, samo sto sam nekako izgubio osecaj za takve vrste igara, a da ne pominjem da ne mogu pristojno da je igram na mojoj konfiguraciji.
Odusevljen sam sitnicama u igri, vidi se da je radjena pazljivo.
Mislim da cu je ostaviti nezavrsenu, kao i Far Cry, dok ne uradim upgrade grafike.

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
E pa sad mi je stvarno dosta da citam ovo!!! :mad:
1. Ok, mozda sam i ja ocekivao malo vise od igre po pitanju izgleda (detalja) ali hajde da budemo realni, zar ne mislite da bi se onda jos vise povecala zahtevnost igre?! Da je bilo tako tek bi onda psovao igru.
2500+ @ 2400MHz, 512DDR400, FX5900 XT blago OC-ovana i igram na 1024 sa 60FPS
2. Igra je najavljivana kao klasicna DOOMachina sto i jeste ispala na samom kraju. (kome se ne svidja ima FC) FC sam obrnuo dva puta ali mi je spora malo. Ja obozavam ovakvu atmosferu i akciju i .!!!

Stvarno ste bre postali razmazeni, nista vam ne valja a?! :
A sta bi radili kad bi prestali da prave ovako dobre igre iz nekog razloga??? eyebrows: eyebrows:
:bottle: ili :cigar:

Samo konstatujemo da smo razocarani igrom, jer posle toliko buke, posle onakvih demoa i teaser-a, posle tolikok cekanja (poceli su da je prave '99.!) da igra ispadne ovako osrednja?! Svaka cast za atmosferu, ja se ziv isprepadam dok igram ali da nailazim u ovako zahtevnoj igri na osmougane burice sa low quality texturama (ovo je samo jedan primer od XXXX).

Cini mi se da je DOOM3 samo jedna velika i dobro osmisljena reklama za engine na kome ce u narednim godinama uzeti silne pare! Toliko :bottle:

Vizuelno zaista skoro perfektna bas kao i FC. Ipak, cini mi se da je sada mnogo jasnije u kom smeru idu igre buducnosti. Ides i gledas krajolike (sa ukucanim "god", naravno) i dok sibaju po lobanji ti uzivas u prelepim texturama pa jos povrh svega sa ukljucenim AF na novoj 400-eurskoj kartici....njesra. Nekako bre ni FC a ni D3 ne drze coveka uz racunar, ne znam....
Sad cu verovatno biti isprozivan ali daleko su i fc i doom od vulfenstajna ili nolf-a...ali majke mi...

Stojcha je napisao(la):
Engine igre MOZDA jeste dobar ALI to nigde nije prikazano u samoj igri.

Mogucnosti engina su bukvalno iskoricene do maximua u igri. Tu nema uopste price. Od efekata do fizike, zvuka, animacije ... sve.

Stojcha je napisao(la):
Upravo sada sam pustao demo i celu igru i mogu reci da bi trebalo obratiti paznju na sledece: DEMO izgleda NEUPOREDIVO bolje bas po tim sitnim detaljima.

Koji demo? Alpha?? Sto se texutra tice iste su potpuno kao i broj poligona. (te dlacice i sitnice postoje i u igri. Ako bas moram uhvati cu shot...) Partlice sistemi su doradjeni i ispeglani do maksimuma, specular je ispeglan ... ne kontam o cemu pricas.[/QUOTE]

Stojcha je napisao(la):
A, o samoj igri nece dajemo veliki komentar, predjes je za 5-6 sati lagane i nezainteresovane shetnje sa utiskom da igras zatamnjeni i blurovani Alien ili Serious Sam.

Znaci ti si vec presao igru? Svaka cast. Kako se prelazi monorail nivo. Treba ti kod da bi otkljucao airlock koga nigde nema?

Problem je samo u vama. Ako treba u svakom replay-u cu da napisem da je Doom3 ispao doslovce onakav kakv je najavljivan. To sto se vi ocekivali HL2 u doom-u pa plus da moze da se igra na celeronu, vas problem. Najavljen je kao kopija oreginalna 2 dela takav je i ispao. Dodali su malo NPCeva (bas kao sto su i najavili) da osveze koncept i to je to. Znalo se tacno kakav ce ispasti koncepciski. Prosta igra sa maksimalnim audio-vizuelnim potencijalom. END.

Voodoo je sve rekao :)

FC i Doom su gori od Wolfa ili Nolfa ? Ma dajte, ljudi, sta vam je, svi se tako lozite na te matore igre da je to bruka.

Doom 3 je izvanredna igra, i zaista ne shvatam sta vise trazite. Cak i oni koji je pljuju kazu "atmosfera je izvanredna, ziv se iprepadam", grafika je odlicna - A STA BISTE VI VISE ? :d Stvarno ne shvatam. Naravno da je lepse gledati u palme i more, naravno da je mozda lepse gledati kako radnici trce po ekranu i donose resurse a vi polako mrdate misem :) ali jedna stvar mi nije jasna i nju ostajete duzni - IMA LI NESTO BOLJE OD DOOMA 3 ? Odgovor je jasan - nema.

Naravno to cete priznati kad kroz koju godinu apgrejdujete graficku jer vam sada secka :D

2miha: Svi govore o tome da je FC sporiji jer je neoptimizovan. To je glupost! FC je sporiji jer ima mnogo jacu fiziku, ima mnogo vise poligona po nivou (likovima), ima jaci svetlosni algoritam ima detaljnije teksture (kvalitetnije bumpmappe)...
2mazzi: pa ako je u igri iskoriscen maximun od engina, onda u qrac sa engineom! Naravno da mogucnosti nisu iskoricene do kraja.. mnogo toga se jos moze "otkljucati", a verujem, odnosno, nadam se da ce se u Quakeu4 to i dogoditi.
2Stojcha: stvarno, o kom demou ti pricas? Koliko ja znam ne postoji demo za D3! Ako mislis na onu alphu od pre dve godine, imas poentu, ali mnogo toga je u finalnoj verziji iskljuceno zarad optimizacije (opet se vracam na par-pixel lightning, kog kao da nema u D3 (pokusajte baterijom da osvetljavate neki objekat koji je vec osvetljen nekim svetlosnim izvorom i vec baca senku u odredjenom pravcu... jel' se nesto menja projekcija senke? NE! Fizika je u Alphi isto bila "odvrnuta", u finalnoj verziji je parodija naspram onogoa sto recimo ima FC, a o HL2 da ne govorimo)
2Mazzy: verovatno je neki PDA u mraku :d vise koristi bateriju (zayebavam se, ja sam presao taj nivo ali se nesecam gde sam nasao nekekav kod za neki air lock... to najbolje govori koliko igrica ne ostavlja nikakav utisak, prelazim je i odmah zaboravljam gde sam bio... sad da me pitas da ti prepricam sve nivoe FC-a, ja bih to mogao)
Kad je tako prost sto nisi presao monorali? :d D3 jeste prost, ali je smoran!

Poslednja izmena:
Za sve koji su nestrpljivi da vide kraj:

map game/hellhole

gde cete sresti jednog starog poznanika, koji je doduse sada jaci jedno 56.3 puta, ali ako provalite sta treba... da ne kvarim vise :d

Dobro de Filipe:)
Nisam rekao da je bolju Vulf. ali MENE drzi ceo dan pored kompa a doom3 me smori veoma brzo. I FC me smori neverovatnom brzinom...Dakle u pitanju je moj ukus a ne neki objektivni kriterijum. Grafika i zvuk su prema VVulf. klasu iznad ali nije to to i nije to sve...

Broz je napisao(la):
Vizuelno zaista skoro perfektna bas kao i FC. Ipak, cini mi se da je sada mnogo jasnije u kom smeru idu igre buducnosti. Ides i gledas krajolike (sa ukucanim "god", naravno) i dok sibaju po lobanji ti uzivas u prelepim texturama pa jos povrh svega sa ukljucenim AF na novoj 400-eurskoj kartici....njesra. Nekako bre ni FC a ni D3 ne drze coveka uz racunar, ne znam....
Sad cu verovatno biti isprozivan ali daleko su i fc i doom od vulfenstajna ili nolf-a...ali majke mi...

Slazem se sa Brozom... igra treba da ima neki smek. D3 jeste tehnicki fenomenalan ali je to ipak samo pucacina tipa- vozi i cepaj. Neko to voli a neko ne, a o ukusima ne....

Jel cu moci da ga poteram na masini na kojoj re Far Cry radio vrlo dobro u 1024x768 sa medium postavkama i ukljucenim 2xAA?

Slazem se sa ovim matorcima naravno ;)
Igra je demonstracija dobre grafike i nishta vishe....Quake 3 sa velikim texturama,a stari broj poligona ostao, a zahtevnost 17x veca...Igra nikako nema nevidjeni engine, fiziku, atmosferu (svako moze da ugasi svetla i da napravi gadna chudovishta koja ti iskachu niotkuda), ideja je bruka, nalazi se u jedno 7000 igara do sada...Izgleda da ce biti bash onako kako sam i prichao...HL2 ce sve da opere i dugo da vlada (zajedno sa Cs2.0) kao i prvi deo...

ne znam na koje matorce konkretno mislis :d

e al onaj link ka novom UT engineu sto je Nedja okacio...brukaaaa kako je dobro ! To ce biti spektakularan engine ! Kolko vidim po vama, nije doom3 uopste los, 98% marve se preterano nalozilo ! E jos samo da nadjem vremena i pazarim igricu, LCD projektor, koznu fotelju, pola kile mraka za sobu i eventualno onaj pistolj sa sonija ili jos bolje da ga otkinem sa onog "operation wolf" aparata i da imam pravi gun za D3 :d

Vrh Dno