Šta je novo?

Doom 3 Konacno!

Jel moguce igrati igru sa 256 rama, meni na XP 1600+ i MX 440 sve na low totalno neigrivo!

I u minimum requirements pise da treba bar 3xx rama, nisam siguran koliko tacno

Inache, driveri su za modovani MX 440 u quadro , posto cesto radim u maxu, mislite da ima neke veze?

Poslednja izmena:
Problem!!!

Ljudi, samo sto sam instalirao odmah sam primetio da nesto nije u redu!!! POMAGAJTE!!!!

Naime, svi fontovi, i u menijima i u samoj igru su mi nekako zamuceni, kao visoko kompresovani JPG... Pogledajte sliku, da vidite o cemu pricam. Inace, konfiguracija je sledeca:

AMD Barton 220 x 10 = 2200MHz
ABIT NF7-S v2.0
2 x 256 DDR @ 2.0-2-3-11
Club3D 9800SE softmod @ 9800Pro (radi i kao XT, bez anomalija)
Drajveri Catalyst 4.7 softomod
DirectX 9.0b
XP instaliran pre 2 dana, cist ko suza

Sta moze da bude?? Pomagajte, polupacu nesto :wall:

PS. Kada u opcijama za graficku, odaberem ono SCAN... da sam podesi grafiku u zavisnosti od toga sta imam u masini, on stavi 640x480 na MEDIUM ali u tom trenutku fontovi izgledaju normalno. Kako vratim na 1024x768 tako se opet "zamute"

HELP!!!! :wall: :wall: :wall:

Prilozi

• doom3_main_screen.JPG
    doom3_main_screen.JPG
    51.7 KB · Pregleda: 158
Poslednja izmena:
Ajde ako nadjes resenje problema, a ti postuj jel moze da se igra u 1024 High Quality na toj masini, jerbo sam stedeo za slican upgrade specijalno za ovu priliku :-devil-: (samo sam mislio da uzmem "pravi" 9800pro, al to valjda nema veze...)

igor2 je napisao(la):
Evo shot jednog efekta koji me je odusevio (lelujanje vazduha od vreline koja izbija iz crevca :) )

Pa toga imas i u Far Cry-u koliko hoces! ;) Pogotovu u zadnjem nivou kod onog vulkana.

@Falcon: a koji imas monitor?

Bem ti doom. Non stop mi blokira na istom mestu.Dok radi, radi podnoshljivo al uvek zakuca. Zna li neko da nisu mozda driveri problem ?Koje da stavim ako jesu?
Konf:
AMD barton @ 2300mhz
Ati 9600pro club 3d
3x 256mb ddr400 Twin mos
Abit Nf7-s

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Sta moze da bude?? Pomagajte, polupacu nesto :wall:

PS. Kada u opcijama za graficku, odaberem ono SCAN... da sam podesi grafiku u zavisnosti od toga sta imam u masini, on stavi 640x480 na MEDIUM ali u tom trenutku fontovi izgledaju normalno. Kako vratim na 1024x768 tako se opet "zamute"

HELP!!!! :wall: :wall: :wall:

Ja bih ti preporuchi da probas na 800x600 sa ukljuchenim AA na 4x recimo

to zamucenje mi 'smrdi' na nesto od modovane graficke :S:

Igra je dosta CPU zahtevna, koliko sam primetio...

Nasao sam (privremeno) resenje. Igra je podesena na 1024x768 na Very High (tad su slova i zamucena). Udjem u igru, OPTIONS - SYSTEM, prebacim na Medium quality i slova postanu normalna. Znaci ne kliknem ni apply, ni nista drugo, samo prebacim i vratim se u igru i radi normalno.

Ne znam da li je do moda graficke, do sada nisam imao nikakvih problema ni u jednoj igri, pa ni u FarCry-u. Monitor je 15" neki matori Samsung, zreo za upgrade.

Ako neko nadje neki normalan workaround za ovaj problem neka javi slobodno...

Inace, na HardOCP za konfiguraciju slicnu mojoj (3200+, 512 MB XMS, 9800PRO) preporucuju da se stavi na 1024, Very high i NoAA i cak 8xAF gde je prosek nekih 47 FPS.

Meni igra radi uglavnom glatko, jedino kad se otvaraju vrata pa kad ucitava tu prostoriju ili sta vec, tu malo stucne. Kapiram da mu treba jos memorije...
Probacu 800x600 sa ukljucenim AA.

Poz!

I ja sam nabavio igru i sta drugo da kazem osim da igra razbija u svakom pogledu.

Procitao sam ovo na HardOCP sajtu i razocarao sam se. Sve se nadam da cu ipak moci da igram na 1024 makar sve na low, meni je rezolucija najbitnija. Ako neko ima sledecu konfiguraciju i zna kako radi na njoj neka kaze:

2500+
512 ram ddr
9600xt

I niko u stotinu postova da kaze koliko igra zauzima. To me bas zanima.

Poslednja izmena:
Ja imam slicnu konfiguraciju, samo nesto slabiji procesor, 2400+. Realno, nema neke posebno primetne razlike u framerateu izmedju low, medium i high setovanja (samo sto high ponekada, dosta retko secne), a takodje ni izmedju 800X600 i 1024X768, svi advanced efekti ukljuceni, no AA i iskljucen vsync, cat. 4.4. Prilikom razmenjivanja vatre sa zombi marincima padne ne retko ispod 20 i drzi izmedju 30-40 u umereno zahtevnim sobama, s tim sto je prosecan framerate izmedju 20-30. Dakle, prilicno neigrivo.

Ide na 3CD-a i zauzima okruglo 1.5 GB.

Poslednja izmena:
samo ne znam kako vam to igra leti, meni ide od 40-60 fps-ova na barton 2500+, 512ddr i r9700pro, kakvo vam je to letenje i optimizacija sa 60 frameova?

kucajte u konzoli com_showfps 1 pa recite kolko to fps-ova imate,a ne po toj "slobodnoj proceni"

Trebalo bi da mozes na high da igras. Fali ti ram-a, definitivno.

Evo sad igram na ULTRA setovanjima i nema neke extra vizuelne razlike izmedju High i Ultra(osim sto Ultra voli da malo swapuje :) ), so no worries :d .

Highl1 je napisao(la):
samo ne znam kako vam to igra leti, meni ide od 40-60 fps-ova na barton 2500+, 512ddr i r9700pro, kakvo vam je to letenje i optimizacija sa 60 frameova?

kucajte u konzoli com_showfps 1 pa recite kolko to fps-ova imate,a ne po toj "slobodnoj proceni"

Nesto ti bas i ne verujem da imas "od 40" fps sa tom konfom. Pogotovo sto imas 512ram-a.

miha\zero je napisao(la):
Jedan hint svima.

Probajte da igrate igru na TV-u. Lele mene majkoooooo

M

Moj hint svima.... ;)

Probajte da igrate u mrklom mraku, na TFT projektoru, u 1024 x 768 na velikom platnu, ili ko nema, zidu, u sred 5.1 sistema (pravog, ne ovog kompjuterskog) u udobnoj fotelji, sa misem na stocicu pored, pa cete da vidite, sta je feeling i osecaj straha :)

MAD_MUzzY je napisao(la):
Nesto ti bas i ne verujem da imas "od 40" fps sa tom konfom. Pogotovo sto imas 512ram-a.

Mozda mu brzo swapuje? :) :D
j/k

odmah sam ukljucio konzolu, i stavio showfps 1.. i pratim svo vreme dok igram
kad je uzelcu danas na x800 loshe radilo u firmi dok smo igrali edge2
igra se ponasha ko rtcw kad je izashao, negde super radi, negde loshe izgleda shta ja znam ..

padawan je napisao(la):
Ja imam slicnu konfiguraciju, samo nesto slabiji procesor, 2400+. Realno, nema neke posebno primetne razlike u framerateu izmedju low, medium i high setovanja (samo sto high ponekada, dosta retko secne), a takodje ni izmedju 800X600 i 1024X768, svi advanced efekti ukljuceni, no AA i iskljucen vsync, cat. 4.4. Prilikom razmenjivanja vatre sa zombi marincima padne ne retko ispod 20 i drzi izmedju 30-40 u umereno zahtevnim sobama, s tim sto je prosecan framerate izmedju 20-30. Dakle, prilicno neigrivo.

Sta to znaci, da bih mogao da igram na 1024? Mozda ce raditi ok ako iskljucim neke ili sve advanced efekte?

Trebalo bi da mozes na high da igras. Fali ti ram-a, definitivno.

Kome pricas?

Znaci ovo je jos jedna igra u kojoj su slagali i minimum i medium i svaki drugi requirements...

Edit: moze taj bes i malo suptilnije da se izrazi (nemaju svi razumevanja za takav recnik!)...

Poslednja izmena od urednika:
Evo i ja samo da kazem da igra iako se podesi na low kvalitet i dalje bolje izgleda od 90% drugih igara kada su na high kvalitet... mislim da je najvise kolju ovi shadow efekti, a i to moze da se iskljuci... covek se zapita zasto ovo nije mogao i neko drugi na napravi ranije, mislim isti hardver sve isto, a tehnicki igra izgleda daleko od ostalih...

... ali batalite tehniku, atmosfera u igri je fenomenalno jeziva, svaka cast onom ko je igra a da se ne shtrecne i uplasi, dzabe igranje i u po bela dana :) ... samo da ne dosadi (kao sto je meni na kraju dosadio farcry)

Atmosfera fantastichna (probao sa projektorom :d ), ali igra kao igra nishta spec...Non-stop mrak, a i ne lozim se bash na chudovishta...Sve u svemu, ochekivao sam bolju igru...

Doom je moguce igrati i sa GF2MX karticom. Sve osim prve opcije iskljuceno u advanced, 640x480 low pa igra izgleda otprilike ko q3. Malo zasecne zbog malo rama (512) pri ulazu u neke sobe ali predjoh 4 nivoa bez ikakvih problema

mitnick je napisao(la):
ali igra kao igra nishta spec...Non-stop mrak, a i ne lozim se bash na chudovishta...Sve u svemu, ochekivao sam bolju igru...

I ja se slazem... igram vec pet sati i pocelo da me smara, izgleda da se vise ne lozim na dobre pucacine... Mislim, igra je fenomenalna, grafika i zvuk cista desetka, ali me jednostavno ne drzi da vidim sta ce da se desi!

Ni meni igra nista specijalno, FarCry mi je bio lepsi, a i 10x zanimljiviji. Ovde sve u zatvorenom i posle pola sata vec nema vise nista novo da se vidi. Sve u svemu ne vidim cemu toliko przenje. Inace, igra radi sasvim fino (za razliku od pomenutog FC), bez seckanja u 1024 na High settingsima...

Highl1 je napisao(la):
:) pa igra je ograničena na 60 fps, davno se o tome pričalo, pogledaj i one grafike na HardOCPu, imaju skalu samo do 60 za sve karte.

A cekaj sta je tu frka sa 60FPS-a. Izvinite, a nisam bas nesto pratio ovaj thread (iako sam ga ja postavio). Sto ne moze V-Sync da se iskljuci, pa onda cete imati preko 60. Ne vidim u cemu je problem?

Kupio sam igru.Utisci. Igra mi se podesila na medium qualitu, a u advanced sve je on , izuzev vertical synchr.Rezolucija 1024x768, a desktop isto to samo je ref.rate 85Hz.Sve ide bez secanja, zaista tecno.Zvuk, perfektan.Medjutim , sama igra me nije odusevila, toliko koliko su je nahvalili. Igram u potpunom mraku, sa slusalicama i dosta pojacanim zvukom.TAcno je da sam se par puta najezio, stalno imam utisak da mi je neko iza ledja, ali me nervira to sto se karakondzule pojavljiju iza mene , a sve sam na putu ocistio.I , brate, mnogo je mracna atmosfera, a oni celavci su toliko ne inventivni da me smara.Sama prica , je vec vidjena ( Chaser ). Cini mi se da je izlazak Half Life-a 1 , bio veci pomak u igrama , nego Doom3 ?

Poslednja izmena:
LiquidPlasma je napisao(la):
A cekaj sta je tu frka sa 60FPS-a. Izvinite, a nisam bas nesto pratio ovaj thread (iako sam ga ja postavio). Sto ne moze V-Sync da se iskljuci, pa onda cete imati preko 60. Ne vidim u cemu je problem?
Aloooo čitaj šta piše

1) kada je vsync on max fps = refresh tvog monitora, a ne verujem da neko igra u 60Hz pa da je to problem
2) igra je ograničena na 60 fps, ne može više pa da imaš 17Ghz, GF12, refresh 170Hz i Vsync off :d
To glupi Carmack ne zna da 60fps nije dovoljno za tečnu igru ;)

Evo spiska svih (268) komandi iz konzole
PS
Kakav je Multiplay?

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
Aloooo čitaj šta piše

1) kada je vsync on max fps = refresh tvog monitora, a ne verujem da neko igra u 60Hz pa da je to problem
2) igra je ograničena na 60 fps, ne može više pa da imaš 17Ghz, GF12, refresh 170Hz i Vsync off :d
To glupi Carmack ne zna da 60fps nije dovoljno za tečnu igru ;)

Ne, nego ce glupi carmack to da portuje na Xbox i PS2, gde je 60 Hz plafon :)

Ogranicenje od 60 FPS je da bi svi igraci u MP imali iste performanse. 60 FPS max. uspesno sprecava strafe jumpove, a u Q3 je vazilo: sto veci FPS na masini na kojoj igras vece bi ubrzanje dobijao u strafeu.

Nazad
Vrh Dno