Šta je novo?

Dogecoin [DOGE] (scrypt)

Pa u cemu je onda fora? Zasto smo se zaglavili...?

Ovaj netcodepool bas ima problema i sa sajtom i sa pool-om. Sad se registrovao na cryptocult i nakon registracije pise mi da je acc locked :S

Pa u cemu je onda fora? Zasto smo se zaglavili...?

druze pa ja se nadam da ti kontas kako kripto funkcionise........ nekada te usere da nadjes block na 1% a nekada na 1000% to ti je sve stvar srece, ali na kraju to uvek bude neka zlatna sredina...... niste se zaglavili vec ste jednostavno naleteli na blok koji se teze resava

Hvala na pojasnjenju,relativno sam nov...jos uvek kontam sta i kako... :)

Ne kopa, a na sajt ne mogu da udjem i provjerim sta sam iskopao od sinoc. A kako vidim ne postoji source za linux wallet tako da nemam gdje prebaciti novcice kad i ako uspijem uci na sajt.

prebaci ih direktno na coinedup................. na kojem si portu?

Prebacio sam na 4094 ali nece da kopa.
Probacu doge.scryptpools.com bar im je sajt dostupan.

Multipool ubacio DOGE. Frcera sve u 16.

na multipool-u uber sporo farmovanje.. kao da je 50% fee

Probacu doge.scryptpools.com bar im je sajt dostupan.
Meni ne kopa na tom pool-u...!? Jednostavno odmah ode na sledeći...
-o stratum+tcp://doge.scryptpools.com:3333 (stratum connection ...interrupted)
edit: na CryptoCult Pool ide samo round shares a u account balance ništa...

Poslednja izmena:
Pozdrav rudari,

posladnja 4 dana sam procitao zilion postova (hvala sajber kurajberu, mirzi i ostalima na aktivnosti i volji da napisu razna objasnjenja) na ovom forumu o kriptovalutama i kopanju pa reko da i ja probam. E sad, ovo je za mene spansko selo posto se nikad nisam bavio ni hardwerom ni softverom ali mi se cini da nije extremno tesko samo je problem poceti, uhvatiti nit. Nazlost, nigde nema objasnjenje "korak po korak" za totalne nubove ali ajd. Elem, odlucio sam da probam sa ovim dogecoin jer je nesto novo u kriptovodama kao i ja :)

Necu vas daviti nicim specijalno jer vidim da nubove ne volite ni pod tackom razno :D ali eto, moram da pitam.

Situacija je sledeca:

Krenuo sam da isprobam ovo kopanje sa mojim racunarom koji je nista spec cisto da vidim mehaniku rada i kako funkcionise sistem. Posle (ako ukapiram) ulozio bih novac u ceo posao. Elem, pre koji miut sam instalirao sistem i zapoceo kopanje dogecoin-a tj. bar mislim da jesam posto mi je malo sta jasno od ovog sto vidim na monitoru. Tu dolazim do mojih pitanja:

1. Jel moze neko da mi rastumaci ovaj prozor? Da li ovo radi/nesto treba dodati ili oduzeti itd? :D
9uvm.jpg

Na sajtu pool-a http://doge.cryptoculture.net vidim ovo:
1i02.jpg
U momentu uzimanja screenshot-a unconfirmd je bio 0 ali pre toga je bio oko 50. Da li je ovo dokaz da moja postavka radi tj. kopa nesto?

2. Kad sam downlaod sve ove stvaricice koje mi trebaju zakopanje dodgecoin skinuo sam i dogecoin - wallet. U njemu ima DIG tab ali tu nikako ne mogu da podesim da kopam na ovom pool-u (nisam probao neki drugi), niti mi se vide rezulatati nekog kopanja a nisam uspeo naci neki video ili tutorijal "korak po korak" da vidim kako se to podesava (moram priznati, nisam se duze bavio sa ovim jer sam vise bio fokusiran da ukapiram sta se desava sa onim pod tackom 1.). Pitanje je da li se sa tim uopste kopa ili taj program sluzi za nesto drugo ili nije dovoljno dobar da bi se koristio? Da se zadrzim na cgminer-u?

Inace, u jednom tutorialu covek rece da nova verzija cgminera ne podrzava kopanje dogecoin-a ali malo starija (npr 3.6.6) podrzava. Jel tu ima istine s obzirom da sam ja prvo radio sa novom verzijom (nesto 3.7.2 ako se dobro secam) i isto/slicno mi se ovo pojavljivalo kao na prvoj slici?

Hvala unapred na odgovorima.:happy:

Radi ti sve samo ti je slab hardware za kopanje ili si lose podesio majnera..Mora proci neko vreme pre nego se sve updatuje na sajtu..

1. radi, ali imas samo 58.31 kh/s i to uglavnom jer ti intezitet stoji na 10 (dok ti je cgminer prozor u focusu pritisnes taster G, pa I i ukucas na primer 16)
kada ti i drugari sa pula iskopate nesto, novcici se razdele i dok se ne sakupi odredjeni broj potvrda, oni stoje u "unconfirmed" sekciji, a posle se prebace u "confirmed". kao sto vidis ti si vec nakopao odredjenu sumu.
2. sto se tice kopanja iz novcanika to zaobidji, kopaj sa cgminerom 3.7.2. ja kopam sa tom verzijom i ide super

Ma ovde, kod takozvanih "šit" koina nema čekanja. Staviš automatsko isplaćivanje na berzu i ako ukradu (kao pukne pool) neće mnogo da odnesu. :)

Na tom pulu sam kopao proteklih dana ali vec dva dana sajtu ne mogu pristupiti. Bila je neka igrarija sa portovima koji se koriste.

Nazad
Vrh Dno