Šta je novo?

Događaj u senci

Slobodno napišite da filozofiram i širim utopiju i stvari gledam globalno, ali moja mišljenja su doktorati za 170 postova ovde koji se odnose na to da je vlasnik Foruma lopov... pa što ste ga pustili...

Ovca ako se ne sisa pravovremeno, samo izjalovi krzno.
Inace, slazem se sa navedenim.

Edit: Da dodam, sigurno clanovi ovog foruma nisu pomogli vlasnika doticne firme, jer svi (skoro) ionako predobro znaju ko je i sta je Forum Racunari.
Te je zakljucak da je to faktor na koji mi ovde nismo mogli da uticemo, ama bas nikako.

Poslednja izmena:
ma ne samo to... nego cak sam i savetovao ljudima koji su me pitali za misljenje da ne kupuju tamo...
da bi opet kupili i kazali: "ali dobili smo na chekove na 2465 rata"...:mad::wall: i posle par dana: nece film, nece igre, nece ovo, nece ono... i uvek razgovor "aj' pomozi... neka hvala, racunar ima garanciju, ne bi da je ponistim, nosite kod njih u servis.":-devil-:

eh da, jos jedna slika za kraj iz jedne vizionarske knjige, koja tacno predvidja ekonomsko trenutno stanje u Srbiji...

Prilozi

• alanfordporeznaporez.jpg
    alanfordporeznaporez.jpg
    75.8 KB · Pregleda: 248
ma ne samo to... nego cak sam i savetovao ljudima koji su me pitali za misljenje da ne kupuju tamo...
da bi opet kupili i kazali: "ali dobili smo na chekove na 2465 rata"...:mad::wall:

Što opet nema toliko veze sa samim računarima koje oni prodaju (mogu oni i solidan comp da sklope za sličnu cenu i da ga daju na rate) nego sa činjenicom da ovde narod misli da može da živi od čekova na odloženo pa kupuje šakom i kapom čim negde vide 'primamo čekove/plaćanje na rate'. A to opet nije IT problem, nego malo šira društvena anomalija sa nekim drugim uzorcima...

Moj rodjak sa sela :))) je uzeo od Foruma konfiguraciju, pozvao me je samo posle da instaliram igrice za klinca.

Kupljeno pre godinu dana, komponente su malo zastarele. Asus 17", Gigabyte 945 ploca, Celeron 420, nVidia 7200 grafa, GB RAMa, nejjeftinije Logitech periferije. Cenu ne znam, ali ne sumnjam da su ga odrali. Sve se radi preko kurira, narucis telefonom, kurir donese papire, potpises, sledeci put kurir dolazi sa sve masinom. Instant zaduzivanje - iz fotelje :S:

Nije kompletno djubre, ali se vidi da je cilj otarasiti se stvarcica koje ovako ne idu - ploca sa matorim cipsetom, 667MHz RAM, GeForce 7 serija. Ko zna koje su im nabavne cene za takve komponente...

Poslednja izmena:
pa to... za pare koje daju 4umu, dobiju krshware iliti shkartware....
nemojte me pogresno razumeti, ni CT masine koje se prodaju po Maxiju i sl. nisu ono sto bi isto savetovao kao kupovinu (nazovi CT brand)... pogotovu nakon iskustva u prethodnoj firmi gde sam radio, gde smo uzimali CT racunare na kilo, o procenat zivih masina nakon isteka garantnog roka... da ne pricam da kao brand posle 2 meseca ugradjuju druge komponente, menjalo se kuciste, itd...

no, da ne lajem, ne svrbi me da dobijam warn, nego mi smeta uopste stanje ITa u Srbiji, a kako BaneR kaze, bolje da kazem nego da cutim ;)

no, da ne lajem, ne svrbi me da dobijam warn, nego mi smeta uopste stanje ITa u Srbiji, a kako BaneR kaze, bolje da kazem nego da cutim ;)

Zato i nazvah ovo 'događaj u senci', te da pripalimo malo lampicu i sagledamo žalosno stanje i pokušamo da ga prikažemo ostalima koji ga i ne primećuju. Žalosno je što firme i firmice ne mogu da se dogovore i nađu neki zajednički jezik, da se isplanira prodaja, marže i odnos prema proizvodima, da nastane neko udruženje ili bar nešto tipa kontrole za IT firme koja bi kontrolisala poslovanje i ozbiljnost istih. Pa da recimo postoji neka 'ćaga' koja je garant za kupca da je firma/firmica ozbiljna i da tu treba kupiti računar ili komponentu, pa da recimo po zlu pomenute firme fino izgube 'ćagu' i zabrani im se delatnost, ali ne samo njima nego i odgovornima u firmi, da svako ko radi može da ima svoj 'dosije' pa da ga danas sutra svako može proveriti bilo da je to poslodavac, kupac ili službenik koji će odobriti ili ne 'ćagu' novoj firmi (da se ne desi firma 1 zatvorena, a baraba otvori firmu 2). Samo bojim se da klikam u prazno, 'para vrti gde burgija neće' a ovde zarađuju samo uvaljivači koječega...
(izvinjavam se što sam završio post sa ... nisam znao drugačije)

Ne bi bilo lose to uvesti u mnoge branse ali time se krsi osnovno, Ustavom garantovano pravo na rad i ko zna koji jos zakoni.

Udruzenje bi moglo samo da daje neku preporuku kupcima ali nikako da odlucuje ko moze a ko ne moze da radi. A znajuci nas, i to bi se posle 6 meseci svelo na "daj lovu i dobijes preporuku".

Mislim da bi tu ipak Agencija 'za nešto oko ITja' bila pravo rešenje, taman da se lepo zaposli određeni kadar koji će da izdaje povremeno saopštenja i da konstatuje kako je obišao lanac super marketa gde je pregledao i dao najvišu ocenu ponuđenim konfiguracijama na kilo. :d

Hehehe, pa vidite valjda kako nam i inače rade udruženja za zaštitu potrošača i koliko su svi potrešeni maksi cenama koje imamo na svakom ćošku. Skoro beše čak i neka 'vest' kako BG ima najjeftiniju potrošačku korpu u okruženju, nije ih čak bio blam ni tako nešto da napišu i gurnu u sve medije, a bar za hranu i piće svi mogu da vide koliko koštaju. A tek to isto primenjeno na računare...

Džabe se trudimo i potresamo. Tako je kako je, možemo samo da savetujemo ljude šta i gde kupiti i da se nadamo da ćemo tako bar malo uticati na povećanje prometa onih koji rade kako treba. Kakva država, kakva udruženja, organizovane i smislene akcije, to je kod nas naučna fantastika i za mnogo bitnije stvari tipa zdravstvo, životna sredina... ah, prekidam, odoh podaleko od teme. :bottle:

Poslednja izmena:

Ma kakva blokada, to je bila proslost, Izvuce se forum, operativan je, iznos blokade 0.
Sa 235 miliona na 0 za 18 Dana:D, ovo se nije desilo na IT trzistu.

I da se nadovezem na neke postove, ne nisam neki chichica, niti neki advokat foruma, Samo sam neko ko prati desavanja na IT trzistu vec dugi niz godina. I nikada se nisam radovao necijoj nesreci i propadanju kao neki:wall:

Sada se pitam zasto su Veliki dobavljaci kome je forum dugovao povukili svoje menice?? Da li im znaci Forum kao kupac? Da li vredi?...

Necu da ulazi u pricu sta oni prodaju i kome, da li je kvalitet ili nije... ,) al jedno je sigurno prodaju robu sa marzom, a ne kao vecina Distributera ili Sub distributera koji na laptopu zarade 300 dinara......

Bar reklamacije resavaju bolje nego cak i neki nasi Vendori kojima je office u Beogradu i kojima moras da vratis laptop 5 puta a da ti nedaju novi.... sramota..:wall:

Poslednja izmena:
hahahah da da, ma da kad nekog ZA****S i uzmes mu duplo vise kesa naravno da servis mozes resiti u najkracem roku jer ti onda takve OVCE od ljudi obozavas :)
mada jedno se slazem postoji veliki broj jako neupucenih ljudi sa veoma malim IQ-om..., koji kao da jedva cekaju da neko dodje i za**** ih... neko ce reci to je poslovnost ko ih j...., tacno ali to nemenja onog sto to radi a da je i on takodje uvaljivac i prevarant/manipulator

mada jedno se slazem postoji veliki broj jako neupucenih ljudi sa veoma malim IQ-om..., koji kao da jedva cekaju da neko dodje i za**** ih...

Najčešće to i nisu ljudi sa malim IQ-om već sa malo informisanosti u vezi problematike koju mi ipak vidimo jer nam je ovo sfera interesovanja. Svuda imamo neku baznu klasifikaciju: office, home, game, pro, ultimate, ali se retko ko pridržava toga u prodaji već sklepa šta ima ili sabira najniže cena pa šta ispadne uz neku finu zaradu. Da postoji iole neka zvanična i standardizovana prodaja sa nekom kontrolom ovakve stvati se ne bi dešavale.

Ma kakva blokada, to je bila proslost, Izvuce se forum, operativan je, iznos blokade 0.
Sa 235 miliona na 0 za 18 Dana:D, ovo se nije desilo na IT trzistu.

I da se nadovezem na neke postove, ne nisam neki chichica, niti neki advokat foruma, Samo sam neko ko prati desavanja na IT trzistu vec dugi niz godina. I nikada se nisam radovao necijoj nesreci i propadanju kao neki:wall:

Jel? I bas se registrovao na bench forum kad je cela ova prica pocela. Ovaj komentar vredja inteligenciju svakog normalnog clana foruma, te lepo molim moderatore da doticnog korisnika "sklone" odavde. Niti on treba bench forumu, a realno ni bench forum njemu ne treba.

samo su prolongirali neminovno. zna se koja je cifra u pitanju. mislite da mogu da izvuku 2.3 miliona eur

Poslednja izmena:
Bar reklamacije resavaju bolje nego cak i neki nasi Vendori kojima je office u Beogradu i kojima moras da vratis laptop 5 puta a da ti nedaju novi.... sramota..:wall:
Netachno.

Ja sam za mesec dana promenio 4 laptopa u jednoj prodavnici i svaki put sam dobio nov ? Shta cjemo sad ?

Izgleda da stvarno više nisu u blokadi.

Čitaš li?
Pa već je rečeno, evo samog sebe da citiram

Ili se jednostavno Forum obrati Komercijalnoj banci za kredit i u kao garanciju položi novoizgrađene nekretnine i dobije neverovatan kredit.

Baš tako, Forum ponovo radi i očekujte ih od sutra na TV-u sa novim popustima. Pa dragi dobavljači računarske opreme, da vas vidim sada, radite li sa dunđerima ili sa nama?

Sad bi trebao neki Rad ili Gemax da otvore poslovnicu gde će prodavati računare :d
Kad mogu ovi iz IT-a da zidaju mogu i oni u IT da prodaju računare.

Ok, ne videh post, ***a.
A što se tiče baba i žaba, ne vidim zašto bi neko bio gadljiv na IT biznis ako mu donosi profit (a bavi se npr. farmaceutikom - znam bar jednu ovakvu firmu, a ima ih tušta i tma), iako, da budemo realni, danas započinjati IT biznis i nije baš za preporuku.
Npr. firma koja se kod nas bavi farmaceutikom i zastupa jednog od najvećih proizvođača adaptirane hrane za bebe u isto vreme u matičnoj zemlji ima jako veliki biznis u građevini, koji im je primaran, a gazda lično najviše ulaže u trkačke konje, onako, za svoju dušu.:D
Sve se vrti oko para i profita.

da bi opet kupili i kazali: "ali dobili smo na chekove na 2465 rata"...:mad::wall: i posle par dana: nece film, nece igre, nece ovo, nece ono... i uvek razgovor "aj' pomozi... neka hvala, racunar ima garanciju, ne bi da je ponistim, nosite kod njih u servis.":-devil-:

eh da, jos jedna slika za kraj iz jedne vizionarske knjige, koja tacno predvidja ekonomsko trenutno stanje u Srbiji...

Slika je iz Maxmagnusa ako se ne varam!

Ah, taj Raviola, dva stripa sa totalno istim crtezhom xD

Najčešće to i nisu ljudi sa malim IQ-om već sa malo informisanosti u vezi problematike koju mi ipak vidimo jer nam je ovo sfera interesovanja. Svuda imamo neku baznu klasifikaciju: office, home, game, pro, ultimate, ali se retko ko pridržava toga u prodaji već sklepa šta ima ili sabira najniže cena pa šta ispadne uz neku finu zaradu. Da postoji iole neka zvanična i standardizovana prodaja sa nekom kontrolom ovakve stvati se ne bi dešavale.
Mislim da IQ nikakve veze nema sa kupovinom IT vec kao sto vukasin-coral kaze ljudi se tacno informisu sta zele , ali prilikom kupovine ili ih ubede da kupuju slicno ili im uvale to sto prodavci zele.Postoji i drugi vid pametovanja od strane kupca."Sta taj prodavac hoce da mi uvali skupu robu, ja mogu tu i tu da prodjem jeftinije",a posle se zale naokolo da nijedna igra (novija) ne moze da se pokrene ili HDDVD i slicno.Posle moras da rodis mecku da mu objasnis zasto je to tako.

Ako nekoga zanima, odblokirali su ih. I sad kao nešto rade. Tako kažu :)

Vidim im ponude na TV-u...
Vraćaju novac ukoliko nadjete bolju ponudu od njih a kupite računar kod njih.
Količina ograničena :d
Od sad možete da kupite i LCD televizore, isto samo uz licnu kartu..
xaxa

Pre jedno nedelju dana (mozda i vise) sam video na tvu onog glavatog iz forum racunara u nekoj emisiji sa invalidima. Pa shatro neka akcija i poklonili jedan komp invalidu.

Nazad
Vrh Dno