Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Evo i ja da podelim iskustvo sa goveđim želatinom. U pitanju je scitec nutrition joint x. Popio sam celo pakovanje i mogu reći da radi posao. Tek negde posle 3. nedelje sam osetio poboljšanje. Isto tako sam primetio da je dok sam uzimao počeo znoj čudno da se oseća. Čim sam prestao da pijem miris se izgubio. Eto, možda će to nekom biti bitno 😊

Za NMN u obliku kapsula preporuka je da se uzme ujutru sa izvorom masti – tipa jogurtom jer se povećava bioraspoloživost, u formi sublingvalnog praha, prema proizvođačima, preporuka je da se uzima ujutro na prazan stomak. ispod jezika je dolazi direktno u krvotok. Što se tiče učinka nisam video neke naročite razlike. Možda je bočica sa kapsulama praktičnija ako se nosi na posao ili putuje jer prah treba da stoji u frižideru. Proizvođač sirovine je isti kod svih Uthever tako da uzmem šta u momentu kupovine bude dostupno. Takođe treba voditi računa da li kapsula ima titan dioksid. Nekako mi bude nejasno da platim debeo novac za zdravu stvar i upakuješ mi je sa titan dioksidom koji je zabranjen svuda u Evropi a biće i kod nas uskoro.
Hvala na informacijama ali kad pogledam cenovni rang ovog suplementa vidim da je to za neke sa malo dubljim dzepom ;)

Evo i ja da podelim iskustvo sa goveđim želatinom. U pitanju je scitec nutrition joint x. Popio sam celo pakovanje i mogu reći da radi posao. Tek negde posle 3. nedelje sam osetio poboljšanje. Isto tako sam primetio da je dok sam uzimao počeo znoj čudno da se oseća. Čim sam prestao da pijem miris se izgubio. Eto, možda će to nekom biti bitno.
Gde si kupio/poručio navedeni želatin? Da li si ga pio u kombinaciji sa vitaminom C?

Preporučena doza 1g dnevno=100€ mesečno
Screenshot_2023-04-20-13-56-30-598_com.iherb.jpg

doziranje ide po godinama ili kilaži. ja konkretno kad radim treninge malo pojačam dozu a drugim danima što bi se reklo preventivno. Evo tabele
1682008668558.png

1682008709730.png

***. мени не одговара ни по годинама, ни по килажи.
Дивна златна времена ,без интернета и само Петар Челик, новине, мајице, видео касете, протеини као концентрат за пилиће,мућење свјежих јаја без страха, чак пијење из љуске као из цртаног, тегови од бетона...

***. мени не одговара ни по годинама, ни по килажи.
Дивна златна времена ,без интернета и само Петар Челик, новине, мајице, видео касете, протеини као концентрат за пилиће,мућење свјежих јаја без страха, чак пијење из љуске као из цртаног, тегови од бетона.
IMG_20230421_020533.jpg
Screenshot_2023-04-21-02-07-41-219_com.iherb.jpg

Ovako je podnošljivo, 300mg dnevno x 90 dana = 1700rsd mesečno.

Koja su to istraživanja?

Uzeo sam Bivits magnezijum citrat u tabletama, interesuje me da li su kapsule bolje od tableta generalno?

Jel uzimao neko nesto od basic supplements, uzeo bi ovaj kreatin, za 500g izgleda dobro, plus je mikronizovan?

Jel uzimao neko nesto od basic supplements, uzeo bi ovaj kreatin, za 500g izgleda dobro, plus je mikronizovan?
ja sam uzimao od Ostrovita Creatine Monohydrate Supreme Pure - 500 g po istoj ceni je kao i ovaj. nisam koristio taj brend ali ogistra važi za uvoznika koji radi sa proverenim proizvođačima.

evo da konacno podelim svoje iskustvo za proizvod koji koristim a o kome prica pola Amerike. u pitanju je NMN (nikotinamid mononukleotid). Malo informacija za one koji nisu culi: "NMN je prirodan metabolit niacina (vitamin B3) i prekursor nikotinamid adenin dinukleotida (NAD+) koji pomaže telu da proizvodi više NAD+ molekula. Kao prekursor brzo se apsorbuje i pretvara u NAD+. Neke od benefita:
  • Usporava proces starenja (anti-age)
  • Povećava nivo energije i održava zdravlje ćelija
  • Popravlja oštećenja DNK
  • Poboljšava funkciju mitohondrija smanjenjem inflamacije"
Sada moja iskustva. Prvu primetnu razliku sam osetio nakon dva meseca uzimanja. Kada radim treninge radim dva dnevno, jedan vrlo intezivan, drugi kardio. U mom slucaju izdrzljivost mi se znacajno povecala u smislu da se ne osecam umorno kao ranije posle treninga i bolja vremena postizem kada vozim bajs. Takodje osecam da imam vise energije za neke standardne stvari, imam utisak da i malo bolje vidim (nosim naocare -1.5 na oba). To je to za sada javljam za dalje, procitao sam da je jedan lik posle 6 meseci koriscenja skinuo naocare, cemu se i ja nadam.
Imas i jos jedan aktivni oblik vitamina B3 NR-nikotiamid ribozid. Ima ga Anafarm i to u kombinaciji sa Q10 i resveratrolom. Polemike se i dalje vode da li je bolji NMN da li NR, ali cinjenica je da ga ima u oba oblika sve vise na trzistu. https://www.anafarmdoo.rs/dijetetski-suplementi/anti-age-preparati/anavital-30-kapsula/

Za iHerb više ne važi kod VALUE60 koji je davao 10% popusta na porudžbine preko 60$. Sada je umesto njega kod GOLD60.

Isto...zadovoljan sam sa njim. Ono sa cim uvek imam problem je izvor proteina. Koliki procenat kolagena je u njemu(ne kažem da je kolagen nesto lose) Realno mnogo je dobra cena za toliko cist protein. Yamamoto opet sa druge strane isto cist kazu odlican protein ali i 50%skuplji

Isto...zadovoljan sam sa njim. Ono sa cim uvek imam problem je izvor proteina. Koliki procenat kolagena je u njemu(ne kažem da je kolagen nesto lose) Realno mnogo je dobra cena za toliko cist protein. Yamamoto opet sa druge strane isto cist kazu odlican protein ali i 50%skuplji
Te veće kante za malo para, uglavnom se dobijaju od soje...i to ne obične nego od GMO, jer je u USA takav vid uzgajanja dozvoljen. Ja se sećam kad sam uzimao od Biotech-a onaj njihov protein(kanta od 4kg), počeo sam da smrdim kao tvor. Čim sam prestao da pijem telo je izgubilo takav miris.

Ovaj protein je iz surutke vise puta dokazano. Popio sam do sad 6-7 kanti nikakvih problema

Jel ima neko ideju zasto za ovaj The Amino Whey Hydro koji spominjete, nema na sajtu proizvodjaca the-nutrition.com, a ne mogu ni ovako recenzije da nadjem (osim .rs/.ba online shop)?

Koliko sam ja razumeo The Nutrition je proizvodjac(Slovenija valjda) i na njihovom sajtu ima isti proizvod u manjem pakovanju. Kod nas ga uvozi Ogistra verovatno u dzakovima i pakuje u 3.5kg pakovanje

Nazad
Vrh Dno