Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Ja sam dugo kupovao samo pansportov whey, izolat pa čak i blend jer sam imao 30% popusta na iste (ako nekoga iz ove teme zanima popust u pansportu neka piše u inbox) ali stvarno nije neki ukus. Scitec mi je presladak, the whey je onako ok, samo što ukusom ne mogu da se porede sa ovima koje sam naveo.
Naravno, ukusi su različiti i protein je protein, ja sam nekad pio protein i bez ukusa jer je najjeftiniji i merio kreatin na digitalnoj vagi da bude tačno 3g, ali stvari se sa godinama menjaju.

Pozdrav ljudi.Da li neko zna da li na iherbu mogu da narucujem pakete ako je cena ispod 50e SA POPUSTIMA(kodovi, akcije...) bez naplate carine (ne mislim na pdv)?Cuo sam da cena paketa mora da bude ispod 50e bez popusta,inace ide na carinu,pa zbog toga pita.Hvala

Pozdrav ljudi.Da li neko zna da li na iherbu mogu da narucujem pakete ako je cena ispod 50e SA POPUSTIMA(kodovi, akcije...) bez naplate carine (ne mislim na pdv)?Cuo sam da cena paketa mora da bude ispod 50e bez popusta,inace ide na carinu,pa zbog toga pita.Hvala
Do sada je važilo - subtotal ispod 50e na dan prijema paketa po srednjem kursu NBS, preko DHL-a nema ni carine ni pdv-a.

Danas sam posle dugo vremena napravio porudzbinu u Srbiju, da probam local post, zaista je 4$.
Nisam porucivao preko obicne poste godinama, sad cemo da vidimo kako su raspolozeni carinici, namerno sam stavio ispod 50$ iako mi je trebalo jos malo :)
porudzbina.PNG

imam jos jednu info:

pipingrock tačka com

zanimljiv sajt sa suplementima. ima skupo slanje: do pola kile je 7 a kilo 15 usd. međutim, imaju jako dobre akcije. gomila proizvoda im je stalno na 0.99 ili slicno. zovu ih crazy deals. desi se i buy one get one free. a i vrlo vrlo ozbiljne popuste pa se cena postarine ispegla i bude slanje povoljno. na primer: probiotik sa 14 kultura i prebiotikom za $3.99 sa $20 ili magnezijum malat isto neka sica. c vitamina koliko hocete za 0.99, glukozamine itd itd. imaju i reward program a i salju stalno vaucere za popust. dobih $20 off $40 tako da vam slanje dodje besplatno. salju dhl, obicnim. kao i vitacost. a najbitbije je da primaju paypal pa ste double secured sto kaze narod. kome treba za probu kod: JLZ486 dobijate $5 off prve porudzbine tako da mozete da narucite nesto za 5 od tih sto su 0.99 ili get one free i platite samo slanje od $7.... a za tih $7 moze dobro da se pazari ako je neka akcija. poz...

Kofein u kapsulama, vidim da se kod nas kreće cena ~1000 din, to je to ili ima nešto povoljnije?
trenutno im je slaba ponuda crazy deals-a. ali vredi da se proveri s vremena na vreme. bude 30+ raznih suplemenata za po $0.99 a i poprilicno za 1+1.

uzeo sam c vitamin par pakovanja, b12 sa karnitinom, cink i to sam platio $3 plus slanje, jer sam iskoristio kod od $5.

posle par nedelja poslali mi promo kod za popust. tu sam pazario svasta i nije ni pogledano na carini. uzeo sam glukozamin, magnezijum, probiotik, d manozu itd.. .

naravno, to je bilo sve pre iherbovih novih opcija za slanje za $4 tako da sam koristio samo vitacost. pa mi je piping uleteo kao pride opcija. kazem, nisu ipak losi. zavisi od ponude. a i ne dosadjuju emailovima sto je isto bonus.

Nikakvog iskustva nemam, ali ako ukucaš Polypodium leucotomos što se čini da je glavni sastojak tog Heliocare (maltodextrin je filer, ostali sastojci ne deluju tako bitno) ispadne ovo, ti uporedi koliko ima aktivnog sastojka u mg pa vidi šta se više isplati.
Mene baš nervira što ni na jednom suplementu koji se prodaje u apoteci nema tabela sa koliko čega ima, nego moraš da kupiš i vidiš, a negde su samo navedeni sastojci bez količine.

Prvi put kupujem sa iHerb pa me zanima jel to stiže iz kine isto kao aliexspres samo se pojavi u sandučetu, mislim ova local post opcija ?
Koliko se čeka i da li se plaća porez ispod 50e ili sve isto kao za aliexspres ?

Ekstra ukus je takođe imao i USN ali je za nas bio preskup kao base protein. Probali smo stvarno gomilu ukusa.
Malo kasnim sa odgovorom, ali moram potvrditi da je USN mozda najbolji protein. Ukus Wheytella je fantastican meni, stvarno besprekoran, sastav proteina i dodataka je poprilicno dobar, bas lagan na stomak, imao sam i Cookies and Cream ukus, taj je isto jako dobar (Dosta bolji od npr. MyProtein ili The Amino Wheya).

E sad, cena, 2.27 kg sam platio 6000 dinara pre 3 godine na black friday akciji. U decembru igrom slucaja u Sloveniji kupim Wheytella USN, platim ga 26EUR sto mi je ajmo reci prihvatljivo u odnosu na ostale zbog kvaliteta, sad kad sam vec pri kraju, kod nas kosta 5.000 rsd za 908g!! Jeziva cena.

Meni bas nije dobro legao taj USN za stomak, al ukus je bio top. Gold whey mi vise prija, a i ukusi su im svi top

popust sitewide na iherb: SITEWIDE60 - 20% na porudzbinu od $60 i vise sto znaci da za $60 placate $48 pa je opet ispod inkriminisanih 50€ plus imate slanje za $4 obicnom postom za sve preko $40.

laganica

Koliko je bezbedno plaćati direktno karticom, PP dere na proviziji za MC?

Da li imate preporuku whey proteina za bas osetljiv stomak?
Ne moraš baš toliko da budeš precizan :d

Ako si osetljiv na laktozu uzmi izolat sa što manje UH, možda neki sa ubačenom laktazom/digestivni-enzimima ili/i ih dodaj u šejk. Probaj bez ukusa (znam ljude kojima samo oni odgovaraju)...

Nadam se da si isključio ostale faktore (drugu hranu, suplemente pre/posle šejka, kao i druge potencijalne uzroke)...

Ne moraš baš toliko da budeš precizan :d

Ako si osetljiv na laktozu uzmi izolat sa što manje UH, možda neki sa ubačenom laktazom/digestivni-enzimima ili/i ih dodaj u šejk. Probaj bez ukusa (znam ljude kojima samo oni odgovaraju)...

Nadam se da si isključio ostale faktore (drugu hranu, suplemente pre/posle šejka, kao i druge potencijalne uzroke)...

Ne znam da li imam problema sa laktozom, jedem sve od hrane i ne primecujem da mi nesto smeta. Ali kad pijem whey protein (posle treninga, uglavnom sa kreatinom) ili ubacim u kornfleks, ovsene ili nesto drugo imam gasove,, grceve ..
Odgovarao mi je yamamoto izolat protein ali je preskup nazalost, kazu nema cistiji na trzistu pa trazim ako ima neke alternative.

Nazad
Vrh Dno