Šta je novo?

Dobre radne stolice

Imam ja tu stolicu, 7-8 godina...
Teska je oko 20 kg cini mi se, metalna je "zvezda" metalan je ram za sedalni deo i za ledja, plasticni su rukohvati... Meni su i van garancije dali rezervni tockic koji se nekako polomio ( 80 kg...)
Stolica me bar meni, super... i posle tih 7-8 godina... ja imam jedno jastuce plus, memorijska pena oko 5-6 cm debljine i super je...
Malo zeznuta za transport , teska , kabasta, ali ja zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Jeste, sem sto ova ima naslon za glavu koje cini mi se i ne drzi glavu ( valjda ne moze da se fiksira, nego mrda kako naslonis glavu, od tezine... nisam siguran) Bilo je i tog modela u Emu kada am ja kupovao...
Svakako je bolje od onog "ofingera" koji je na onom drugom modelu :)

Jos jedno pitanje?
Vidim da je ovde cena, za vp, tj., bez pdv-a. Da li neko zna, ona cena, na sajtu EMU, da li je sa, ili bez pdv-a?

To ne bih znao 100%, cini mi se da je to krajnja sa pdv..... ( znam koliko sam je ja platio...ne verujem da je poskupela toliko :) ako se tek dodaje pdv :)
Svakako te od informacije deli jedam telefonski poziv :)

Sedeo sam, sada, na stolici, i, onako, na prvu, mnogo je udobnija, nego sve, koje sam do sada koristio.
Zvezda je, definitivno, od metala, samo sto nije hromirana, pa lici na plastiku.

Da li je neko probao one dodatke za lumbalnu podršku koji se nakače na bilo koju stolicu?
Vidim da ima kod nas na oglasima i aliexpress-u kao ram sa mrežicom i lastiž trakom koja ga drži uz naslon, a ima i od memorijske pene.

Sedeo sam, sada, na stolici, i, onako, na prvu, mnogo je udobnija, nego sve, koje sam do sada koristio.
Zvezda je, definitivno, od metala, samo sto nije hromirana, pa lici na plastiku.

OK , naterali ste me da ko ludak kuckam sa kljucem po zvezdi stolice. Zaista jeste metal u pitanju. Ali je prokleto identican kao plastika koriscena na stolici. Da nisam isao metodom "zvuk" metal o metal nikada ne bih rekao da nije plastika u pitanju ... Anyhow , izvinjavam se na dezinformaciji :)

Uzeo sam,danas,''cuvenu'' CM-F85B.
Pa,videcemo.Definitivno mi vise odgovara,ovakav tip stolice,gde je malo tvrdje,i sedalo,i naslon.
Nadam se da ce trajati,i da nisu bacene pare.

Pa pazi, imam pozitivno iskustvo sa ovakvim "jeftinim" stolicama. U Eurosalonu sam 2008. godine stolicu Hera II platio oko 10 hiljada dinara i zamisli potrajala mi je čitavih osam godina, a i više je nego udobna i posle dosta sati sedenja https://farm8.staticflickr.com/7483/16169313076_22ce05b314_b.jpg . Tek nedavno je počela da zeza, otišao joj je gasni cilindar i rasklimatala se u tom delu, sad se naginje na sve strane kako se ja nagnem u njoj, mnogo šeta i izlizala se posle ovoliko vremena pa mi treba zamena. Čak sam i mislio da je popravim i presvučem, mnogo mi se dopada takva ergonomija i leži mi odlično, teško mi da se oprostim od nje, ali mi nekako lakše da kupim novu.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali nemam takav budžet za stolicu, barem sad ne želim da dajem više, a kao što rekoh oko 100 evra imam da izdvojim i to je to. Ne moraju svi baš da kupuju skupe stolice preko 500 evra, i ne treba mi lekcija o tome kako skupa stolica čuva kičmu i leči sidu, šta god već da ste diskutovali u temi. Ono što mi treba jeste neko ko je duže koristio slične Jysk-ove stolice i da mi pruži iskustvo iz prve ruke o udobnosti i kvalitetu. Trajnost me ne brine previše, nisam težak, imam oko 70kg, ako je ova Hera preživela osam godina korišćenja, ne vidim zašto bi Jyskove stolice bile nešto dosta lošije kad je to sličan cenovni rang sa ovom kojom imam? Dajte još iskustva sa sličnim Jysk-ovim kao ova što sam linkovao.

Da citiram sebe radi konteksta, nakon nedelja i nedelja krckanja i naginjanja na sve strane, desilo se i to danas, otišla je u večna lovišta. Srce mi se cepa, podržavala je moje dupe osam godina, baš sam emotivno vezan za nju haha :d Pokušao pre nekog vremena da unutrašnji deo oko šipke malo ojačam trakom, da barem malo probam da poboljšam strukturni integritet, ali bilo je očigledno da joj je smrt neizbežna :) Ispostavilo se kad sam je tada otvarao da gasni element savršeno radi, ovaj plastični element je ispadao iz ležišta i nije lepo pritiskao ovo zeleno dugme na kraju gasnog cilindra, pa zato nije htelo da "hvata" podizanje i spuštanje uvek kad se stisne. Nema tu, plastika je najslabiji element u celoj toj priči, taj prstenasti deo koji drži šipku i stolicu u nivou se prosto vremenom od silnih promena položaja u fotelji počeo da se lomi, a kad se to jednom načne nema spasa. Raspao se na kraju u paramparčad, a baš je danas našao da pukne nakon troškarenja u Barsi, vratio se, seo za komp i sudbonosni krc, ode, baš lepa dobrodošlica :D

Šta da se radi, moraću nešto najviše do 10k da uzmem, pa koliko izdrži, samo stvarno ne znam šta da gledam, hoću opet ovakav stil a ne nalazim na nešto slično, ove kožne debele direktorski fazon fotelje mi nisu baš toliko primamljive, kad bih ponovo našao nešto ovako da je malo više ergonomski. Nekako mi takav stil deluje pogodniji za rad, ove kožne debele mi više deluje za neko uživanje da se zavališ i zapališ tompus, više bih gledao nešto pristupačnije što mi drži kičmu u normalnom položaju, da preživi koliko god već dok ne odlučim da dam veće pare za nešto ozbiljno. Javite ako ste naleteli na nešto zanimljivo oko 10k, moram sutra da odem da kupim...

Prilozi

• IMG_20160225_013958.jpg
    IMG_20160225_013958.jpg
    957.9 KB · Pregleda: 282
  • IMG_20160225_014243.jpg
    IMG_20160225_014243.jpg
    1,009.2 KB · Pregleda: 233
  • IMG_20160225_014408.jpg
    IMG_20160225_014408.jpg
    1,013.3 KB · Pregleda: 216
Koliko si platio i gde si kupio? Koliko dugo dnevno sedis? I naravno utisci tvoji za sada :) Hvala

Izvini,nisam stigao,da odgovorim.

stolica je kupljena,u prodavnici Emu,placena je,preko racuna.23.310 dinara,na to dodaj jos 20% pdv-a.
U poslednje vreme,bas malo sedim,uopste,za racunarom,pa jos nije dovoljno testirana.
Prvi utisci su pozitivni,za sad nisam zazalio,zbog datih para.
Videcemo,nadam se da ce trajati,barem 4-5 godina.

Rukonasloni deluju prekratko, tj. beskorisno.

Deluje tako na slici, u praksi su taman, barem za moje ruke koje nisu dugačke. taman podupire od lakta do zgloba. Sve mi se lepo potrefilo, Home Center davao VIP karticu još samo danas bez onog uslova da kupiš nešto preko 3000 dinara, plus je ova stolica do danas bila na 40% popustu uz tu VIP karticu. Za 15000 dinara koliko košta, moram priznati da je ovo i više nego što sam očekivao od kvaliteta, pogotovo što je mene izašla 9000 dinara, za te pare je apsolutni bestbuy meni bila, a probao sam svašta nešto danas. Fina eko koža, slična kao kod moje prethodne, čak je i boja slična kao što vidite :)

Ovo je nešto najbliže što sam mogao da nađem svojoj prethodnoj radnoj fotelji i mogu reći da je još udobnija od nje. Sedalni deo je još malo duži, pa mi ne prekida cirkulaciju u butinama kao prošla, sunđer je deblji i mekši od prošle, ne debeo kao one direktorske, ali prosto taman za duži rad. Rukonasloni su mekani jer su obloženi, kod prošle su mi bili obloženi plastikom pa su me malo žuljali, tako da je ovo još jedan plus. Visina naslona mi taman lepo podupire potiljak kad sam ispravljen, opet kažem, nisam visok. Nema podešavanja nagiba naslona, ali bukvalno sam ovakav nagib uvek držao na prethodnoj, ne volim kad sam previše zavaljen, ne može tako da se radi, uvek se trudim da mi kičma stoji pravo.

Zvezda metalna, rukonasloni metalni, deluje kvalitetno na oko, videćemo da li je tako i u praksi posle dugog korišćenja. Sedim već neko duže vreme i ne mogu biti zadovoljniji, možda mi se još nisu dovoljno slegli utisci pa tako pišem, ali mislim da je ovo skroz dobra fotelja za taj cenovni rang, a još više osećam da sam prošao super jer je 6000 jeftinija nego inače. Ja sam prezovoljan, šta ja nemam ni 70 kila, mislim da će ipak da traje dugo, i više nego dovoljno vremena dok ne budem u situaciji da kupim nešto mnogo skuplje. Ja se slažem da su stolice od preko 300 evra odlične, ali zaista ne mora da se potroši toliko da bi bili zadovoljni svojom stolicom, šta znam možda sam je izuzetak ili mi se baš sve lepo uklopilo sa ovim modelom. Evo vam fotke kako to izgleda, vrlo dostojna zamena prethodnoj stolici.

Radna stolica SP-8320-1 by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Radna stolica SP-8320-2 by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Radna stolica SP-8320-3 by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Radna stolica SP-8320-4 by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Radna stolica SP-8320-5 by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Sve je lako kad imas 70 kila :d Ne deluje lose estetski, slaba tacka jedino moze da bude kvalitet te koze, to ce vreme pokazati, najpre na rukonaslonima.

Izvini,nisam stigao,da odgovorim.

stolica je kupljena,u prodavnici Emu,placena je,preko racuna.23.310 dinara,na to dodaj jos 20% pdv-a.
U poslednje vreme,bas malo sedim,uopste,za racunarom,pa jos nije dovoljno testirana.
Prvi utisci su pozitivni,za sad nisam zazalio,zbog datih para.
Videcemo,nadam se da ce trajati,barem 4-5 godina.

Hvala na odgovoru, ja sam jos uvek u rebusu :(

Ljudi jel jednostavno Herman Miller nesto najbolje sto moze da se kupi? Koji bese njegov model ima dozivotnu garanciju? Ako moze neko ko ima aeron ili neku drugu da podeli iskustva u praksi kao i da li se isplati uzimati polovnu ima jedan lik nudi 5 god staru za 650e na KP. Ja bih uzeo ali se lomim ovih dana. Ako moze jos neko da podeli misljenje o njima znam da je dosta ispricano ali jos malo live iskustava ako nije problem.

@n1tr0

Zbog čega to misliš? Naslon mi lepo podupire kičmu, isto i glavu, zašto bih se mučio?

Ljudi jel jednostavno Herman Miller nesto najbolje sto moze da se kupi? Koji bese njegov model ima dozivotnu garanciju? Ako moze neko ko ima aeron ili neku drugu da podeli iskustva u praksi kao i da li se isplati uzimati polovnu ima jedan lik nudi 5 god staru za 650e na KP. Ja bih uzeo ali se lomim ovih dana. Ako moze jos neko da podeli misljenje o njima znam da je dosta ispricano ali jos malo live iskustava ako nije problem.

Klinac kupuje sa ebay-a i prepordaje, krseve, ono sto ti on prodaje izbidovao je za 300e. Odlična je to stolica ali za manje para mozes naci podjednako dobru.

@n1tr0

Zbog čega to misliš? Naslon mi lepo podupire kičmu, isto i glavu, zašto bih se mučio?

Zato sto mi deluje da si nagnut nazad, a glava napred umesto da nastavlja pravac kicme. Kicma bi trebala da ti bude pod 90 stepeni, ili cak unapred kada radis za racunarom (zato hm ima forward tilt). Nagnut unazad tesko da mozes udobno raditi...

i nema stolice sa dozivotnom garancijom... Al 10-12 god je tu nedje...

Zato sto mi deluje da si nagnut nazad, a glava napred umesto da nastavlja pravac kicme. Kicma bi trebala da ti bude pod 90 stepeni, ili cak unapred kada radis za racunarom (zato hm ima forward tilt). Nagnut unazad tesko da mozes udobno raditi...

Svašta, pa više sam nagnut unapred kad sedim, možda sam tako ispao na fotografiji, namestio sam tajmer na aparatu pa sam se žurio da stignem da sednem... Pogledaj pod kojim uglom je naslon na stolici, fiksan je i ne pomera se unazad, pod pravim uglom stoji, kako mogu da budem nagnut iza? Najviše od svega mi smeta to što misliš da bolje znaš od mene kako sedim i da li se mučim ili ne sedeći... U 98% postova se praviš pametan kao i obično.

Poslednja izmena:

Bas sam se vratio da pogledam fotografiju i uopste tako ne deluje :)

Svašta, pa više sam nagnut unapred kad sedim, možda sam tako ispao na fotografiji, namestio sam tajmer na aparatu pa sam se žurio da stignem da sednem... Pogledaj pod kojim uglom je naslon na stolici, fiksan je i ne pomera se unazad, pod pravim uglom stoji, kako mogu da budem nagnut iza? Najviše od svega mi smeta to što misliš da bolje znaš od mene kako sedim i da li se mučim ili ne sedeći... U 98% postova se praviš pametan kao i obično.

Lepo je sto se jedan moderator ponasa tako. To sto ne delimo isto misljenje ne znaci da se pravim pametan - ja sam rekao kako meni izgleda sa slike posto deluje da nisi 90 stepeni polozaj i da nisi opusten vec stegnut, a to sto si se ti odmah naljutio bez razloga je tvoj problem.

Ne brate, ali moraš uvek za svaku stvar da pametuješ, potpuno nebitno da li sam moderator ili ne, isto bih ti napisao i da sam običan član, apsolutno nemam razloga da se pravim fin u vezi tebe zato što moderišem forum. Ako smatraš da se ponašam loše, imaš report i ćao.

Uostalom, šta ti imaš da procenjuješ kako ja sedim i to još sa fotke, apsolutno nije tvoja stvar, pa čak i da si u pravu, a nisi. Ajde da kažem da sam video to na forumu jednom ili dvaput pa da bude ok, ali svima kontriraš, sve je nešto po tvome. Isto jednom kad te je Mladen spustio u nekoj temi za aparate, odmah si se kao uvredio, kao "ju kakav ti je to stav", a utripovao si da sve znaš bolje od drugih, u fazonu "nije to tako nego ovako". Mislim radi šta hoćeš, nije moja stvar da ti pričam kako da komuniciraš ovde, ali meni smeta kad vidim kad neko tako piše, neće te niko sigurno kazniti zbog toga, ali bode oči, barem meni.

Ne bih bas da zalazim u tu raspravu bez potrebe - odustao sam tu od diskusije jer je covek sam sebi kontrirao - u jednom postu pisao jedno, u drugom drugo. Isto tako su po vasem misljenju i pojedinci "spustili" drivera koji je otrpilike bog-otac za njih, ali to nije poenta price, poenta je da tvrdis da u 98% pametujem - pogledaj poslednjih 100 postova i nadji 98 u kojima pametujem, a ne iznosim jednostavno svoje misljenje. Naravno da ima veze sto si moderator - moderatori moraju biti neko na koga ce clanovi da se ugledaju, a ne da sami krse pravila foruma. Da to obican clan napise moderatoru popio bi warn ili privremeni ban.
Ja znam tacno zasto sam se zamerio kod par moderatora zbog iskrenosti i ne ulizivanja...

Uostalom, šta ti imaš da procenjuješ kako ja sedim i to još sa fotke, apsolutno nije tvoja stvar, pa čak i da si u pravu, a nisi.
Mozda zato sto je tema radne stolice u kojoj pricamo o udobnosti istih, a o tvom stavu najbolje govori recenica "apsolutno nije tvoja stvar, pa čak i da si u pravu"...

Nazad
Vrh Dno