Konačno uspeo danas da stignem do Nitea-e i Antaresa, sa još par kolega.
Prvo NITEA
Pozitivno je što dobar broj stolica imaju na stanju, a dodatno koga interesuje Aeron imaju izložene sve tri veličine pa se mogu probati i jasno videti razlike i koliko vam koja odgovara.
Čini mi se da je cena 960EUR + PDV. Najbolji utisak Mira 2, kad sam seo više nisam želeo da ustanem

, jako čvrsta savršen oslonac celom dužinom ledja cena 690EUR + PDV.
Najavljena akcija za april, ako neko kupuje 10-ak komada za firmu dobija ih za 100EUR manje.
Jako dobar utisak takodje Haworth Comforto 59. Cena od 590-690EUR + PDV (sa ili bez naslona za glavu koji realno nije potreban).
Skuplja varijanta Haworth Comforto 89 (Zody) sa svim podešavanjima od 900-1200 ali uprkos svemu nisam uspeo da je podesim tako da mi odgovara, ne mogu da objasnim zašto ali iako je navodno projektovana po svim Ergo pravilima, nije me oduševila.
Jeftinije varijante, Haworth Comforto 29 odličan utisak, deluje čvrsto i stabilno, podrška za ledja se može idealno podesiti (bar za moj slučaj) po ceni od 310EUR+PDV.
Po istoj ceni osnovni Sedus Quarterback, prednost nešto viši naslon, subjektivno mi ne deluje jednaka po kvalitetu sa Comforto 29. U osnovnoj verziji nema lumbalnu podšku. Probao i Embody iz radoznalosti, interesantno rešenje za naslon, bukvalno vas prati, ali van cene koju sam spreman da platim (1200+).
Sve pohvale za strpljivost i stručnost Jelene Ječmenice.
Inače sam prijatno iznenadjen gotovo svim radnjama koje sam obilazio i komunikacijom direktnom, telefonskom i e-mailom sa prodavcima (NITEA, Antares, Ktitor, Lusso, Stadium ...)
Antares,
Samo potvrdio prvi utisak da Ergohuman nije za mene i osobe od 185+ visine. Danas čak video da je niže maksimalne visine sedišta od Ergohuman Lady stolice (potpuno nelogično). Takodje, jednostavno je previše mekana, ništa mi tu ne deluje utegnuto.
Odličan utisak je Omnia, svašta podesivo, čvrst naslon u donjem delu ledja daje odličan oslonac, podesiva lumbalna podrška, visina sedišta ide više nego dovoljno gore. Cena od oko 33-34 hiljade vrlo pristojna za livenu osnovu, mrežni naslon i sve ostalo što nudi.
Genidia jednostavno deluje preskupo za to što nudi, koleginici se jako dopala, meni ništa posebno (oko 90000),
Ranije uspeo da pogledam i probam dve zanimljive stolice u Ktitoru, Luxy Overtime (nekako mi je trenutno prvi pik) i Luxy Pixel.
Italijanski proizvodjač, deluju vrlo kvalitetno, jako udobno za radni položaj, iako vrlo različite. Cena dosta varira (350EUR +) ima par firmi kod kojih se mogu nabaviti (uglavnom naručivanje Ktitor, Lusso, Stadium ako je neko zainteresovan rekoše mi da se može dodatno pregovarati o ceni za naručivanje par stolica, a ja sam raspoložen za dogovaranje

).
Zaključak, izbor je prilično veliki ako niste (previše) ograničeni budžetom, pa na kraju nisam načisto šta ću uraditi jer me srećom kolega danas sprečio da obavim "impulsivnu kupovinu" nakon samo 3 meseca istraživanja :d.
Dodatno, preporučio bih i da se pogleda Boston stolica iz Antaresa, sa cenom oko 200EUR, meni je ostavila odličan utisak, mnogo bolji od o ovih kvazidirektorskih koje pecaju na lažni luksuzni izgled.
Inače sam u firmi pronašao i par Steelcase Reply Air stolica, starih par godina, koje su i dalje u savršenom stanju iako ih koriste i malo krupniji ljudi. Svakako ih treba uzeti u razmatranje (ako možete da nabavljate kao pravno lice).
Toliko za sad, hvala na pažnji.