Šta je novo?

Dobre radne stolice

Evo jedna klasicna nasa prica. Porucio u Antaresu pre 2 i po nedelje neku radnu stolicu za 30k. Rekli, 10 radnih dana isporuka. 10. dan istekao prosle srede i nisu se javili. U cetvrtak ih pozovem; samo da pozovu proizvodnju i javice mi se. Zovem ih 3 sata kasnije, jer se nisu javili, bice stolica mozda sutra. Sutra mi se ne javljaju i posle jos jednog poziva svecano mi obecaju da ce doci stolica u ponedeljak u 14h. Juce u 14h ni stolice ni poziva. Vise ih necu zvati a preporucujem i ostalima da Antares u sirokom luku zaobilaze.

Sta predlazete da li da se uzme nova HM i koji model je bestbuy posto vidim da neki od vas su istrazivali mnogo više nego ja, jel bi ste preporucili da kupim na ebay polovnu ili ne?

Ne znam osim hm u nekih preko 1k da li ima nešto bolje za manje para ne mora bolja ustvari slično a da se ne plaća ime, isti kvalitet i podjednaka ergonomija i zaštita za kičmu.

evo stolica koju sam kupio u ysku već ne valja ja bas specifično sedim i to uništava svaku stolicu jako brzo. Skoro pa lezim na stolici nagne se skroz nazad i oleo bih da imam stolicu koja bi me ispravljali i terala normalno da sedim jer sam visok i ako ovako nastavim sigurno cu kroz 10 god imati problema sa kičmom. Zato mi nije nikako bacanje para 500 pa i 100e na dobru stolicu. Jer kroz 10 godina bih dao i 10k evra da mogu da imam norm kičmu ali će tada biti kasno.

Znaci koji tačno model predlazete od hm ili nekog drugog proizvođača. I da li uzimati polovno sa ebay ili ne?

Predlazem ti proizvodjace Herman Miller i Steelcase, to su Mercedes i BMW u svetu kancelarijskog namestaja da su skupi jesu da vrede vrede ako pored kompjutera sedeci provodis svaki dan vise od 5 sati. Ako si u mogucnosti kupis takvu novu dobijes garanciju i miran si 12 odnosno 8 godina (mada HM i SC stolice traju mnogo duze). Da li kupiti polovnu stolicu HM ili SC apsolutno da, vec sam na prethodnoj strani pisao sta je u medjuvremnu moglo da se kupi tj sta se nudilo na oglasima a sto sam ja video (HM Aeron, HM Mirra, SC Amia) i za koju cenu. Mozda mozes da pogledas i Ergohuman u pitanju je ceski proizvodjac (fransiza) ali te stolice imaju dosta pohvala od korisnika u svetu ali meni licno se one ne svidjaju (iskustvo na osnovu jednog probanja u salonu). E sad sve je individualno, neko kaze da su Herman Miller ubedljivo broj 1 na planeti i sire, drugi kazu da su Steelcase ipak bolje dok ima i nekih koji kazu da je Ergohuman najbolja na kojoj su sedeli. Ti koji su dali vise od 1.000 evra za stolicu ogromna vecina njih se jedino kaje samo zato sto takvu stolicu nisu kupili mnogo pre.
Ja npr nisam isao postepeno po kvalitetu nego sam odmah iz kineza uleteo u Aeron i razlika je kao d*pe i oko, ma koliko izgledale slicne ili obicne posle nekoliko sati sedenja se vidi da te stolice nemaju ama bas nista zajednicko i razlika u kvalitetu je ogromna (i veca nego u ceni, citaj: 10x skuplja).

I bre ja ne mogu da razumem ove ljude kako hvale kineske stolice od 100 evra kao ma prezadovoljni a ovamo prvo uocis da na tim stolicama nasloni za ruke su fiksirani a tek ostalo, pa prvo nismo svi iste visine pa zbog toga svako prvo prema svojim potrebama treba da podesi visinu naslona za ruke to je nesto najnajosnovnije sto se tice ergonomije, mislim stvarno...

Samo da potvrdim za Steelcase. Imam vec godinu dana Leap stolicu i sa svojih 140kg i 2 metra mi je super udobno i stolica me izdrzava. Kupljeno kod nas u Airport City-ju.

P.S. Mozes da pogledas i HumanScale stolice u Ktitoru, ja sam cuo za te stolice odavno a trenutno gledam seriju Limitless i tu u nekom spec odeljenju FBI-a furaju HumanScale stolice pa ne mogu da ih ne primetim.

P.S. Mozes da pogledas i HumanScale stolice u Ktitoru, ja sam cuo za te stolice odavno a trenutno gledam seriju Limitless i tu u nekom spec odeljenju FBI-a furaju HumanScale stolice pa ne mogu da ih ne primetim.
Gledao, bio sam skoro u Ktitoru. Preterali su sa cenama, jedan od primera nadrealno prenaduvane cene, interesantno da su na Amazonu jako loše ocene dobile njihove "budget" stolice od 900+ dolara.

Verovatno cu sutra opet u niteu da pogledam sve još jednom. Prikupio sam ponude za par kvalitetnih italijanskih stolica (nisu nenormalne cene, čak sam iznenadjen da su brojke bliže onim nižim cenama koje se nalaze na netu) pa da konačno rešim problem do kraja nedelje, raspašće mi se ovo na čemu sedim. Nikako do Astre da svratim, svuda sam stigao samo do njih nisam (primarno zbog Wagnera mada i Dart Vejder deluje obećavajuće O127).
Jesi isprobao? :)

Здраво другари,

Да ли је било ко имао искуства са овом столицом из Jysk-a 9298.jpg

Или друго питање, да ли има још нешто слично у понуди за 12-15 хиљада овог типа...? Значи нећу кожу ни еко кожу ни било шта од тога од чега се љети зноји дупе него овакву неку столицу. :) Овој је плус што се и рукодржачи подижу. http://jysk.rs/radna-soba/kancelar-stolice/gold/kanc-stolica-stenderup-mreza-crna - ево је.

Или купити оваку и уштедити, кошта око 6-7к у Метроу, али на њиховом лошем сајту је сличица 90х90 и нема никаквих детаља. То је ова столица. bbe3d65_fotelja-h-945f.jpg Солидан је овај сједећи дио, није толико неквалитетан, солидно напуњен, пробао сам га уживо. Ова еко кожа што се на слици види је само у овом предњем дијелу, отприлике половина осталог сједећег дијела је урађена од платна.
Никад нисам прешао 90кг тако да не треба за велику килажу да буде отпорна.

Edit: LOL ово ми је ладно тек први пост на форуму. А одавно га баш пратим, 5+ год... одавно сам и регистрован. :)

Poslednja izmena:
Ta stolica iz Metroa je super ako nemas vise od 70 kila, jer kad se naslonis ode sve do djavola.

Kad vec pricamo o stolicama, meni se nesto cudno desilo sa mehaniznom - naime, ne mogu vise da postavim naslon u polozaj da se ne ljulja kad se zavalim, a nisam uspeo da izvalim kako da popravim (mada nisam mnogo ni gledao). Moze li to da se sredi ili da trazim drugi mehanizam komplet?

U pitanju je ova stolica: http://www.homecenter.rs/Proizvod/112894/RADNA-FOTELJA-CH-117770-CRNA-MREZA-HROM-BAZA-VISOKA-S-S
Kupljena pre 4 godine.

Kod vecine jeftinih stolica ta sipka samo uleti u jednu rupicu ili kracu stazicu tako da ona blokira da se stolica pomeri jos unazad. Sta se konkretno desava kod tebe? Kako dole izgleda taj mehanizam?

Ti ozbiljno sedis na toj stolici? Ja je probao bio par puta - bila mi uzasno tvrda i neudobna... Da ne popusti vremenom mozda pa postane meksa?

Za stolicu iz metroa - meni sa 85 je bila udobna ok (za razliku od skupljih) ali je delovalo da ce da se raspadne.

Pogledacu malo bolje mehanizam za vikend, moram da rastavim stolicu posto ovako ne vidim nista. Stolica je ok, malo tvrdja ali nije popustila. Imaj u vidu da sam ja ovu kupio davno, verovatno je boljeg kvaliteta nego ove koje se danas prodaju posto je kostala skoro 3 puta vise nego sto sada kosta.

Столицу коју је линковао @kUdtiHaEX сам и ја гледао и пробао. Дизајн и облик су ми дјеловали баш баш супер... генерално јако проста израда а мени веома лијепа за око... такође ми се чини да је конструкција доста јака и стабилна. Али велики проблем ту ми је удобност... нисам могао да се отмем утиску да је столица једноставно превише крута... као да седим на чистом металу. Зато бих ипак одустао од ње...

Ова Метро столица за коју сам поставио слику и мени је била прилично удобна за седење. Само лудаци из Метро-а су једно време имали изложен примерак који је буквално растављен на пола.... цео задњи наслон је једноставно пукао "у осовини" од нечијег нагињања. Јако лоша реклама која се могла уживо видјети. :D А још ми сад и ви кажете да је познат тај проблем са тим слабим механизмом...... иако имам 84кг и не планирам да се повећавам даље... ипак сада мало зазирем од ње.

Oва Jysk-ова ми дјелује доста стабилније.... и највјероватније ћу њу узети онда.... иако ме "мучи" то што једноставно имам осјећај да није вредна дупло више пара од ове из Метроа.

Konačno uspeo danas da stignem do Nitea-e i Antaresa, sa još par kolega.
Prvo NITEA
Pozitivno je što dobar broj stolica imaju na stanju, a dodatno koga interesuje Aeron imaju izložene sve tri veličine pa se mogu probati i jasno videti razlike i koliko vam koja odgovara.
Čini mi se da je cena 960EUR + PDV. Najbolji utisak Mira 2, kad sam seo više nisam želeo da ustanem :), jako čvrsta savršen oslonac celom dužinom ledja cena 690EUR + PDV.
Najavljena akcija za april, ako neko kupuje 10-ak komada za firmu dobija ih za 100EUR manje.
Jako dobar utisak takodje Haworth Comforto 59. Cena od 590-690EUR + PDV (sa ili bez naslona za glavu koji realno nije potreban).
Skuplja varijanta Haworth Comforto 89 (Zody) sa svim podešavanjima od 900-1200 ali uprkos svemu nisam uspeo da je podesim tako da mi odgovara, ne mogu da objasnim zašto ali iako je navodno projektovana po svim Ergo pravilima, nije me oduševila.
Jeftinije varijante, Haworth Comforto 29 odličan utisak, deluje čvrsto i stabilno, podrška za ledja se može idealno podesiti (bar za moj slučaj) po ceni od 310EUR+PDV.
Po istoj ceni osnovni Sedus Quarterback, prednost nešto viši naslon, subjektivno mi ne deluje jednaka po kvalitetu sa Comforto 29. U osnovnoj verziji nema lumbalnu podšku. Probao i Embody iz radoznalosti, interesantno rešenje za naslon, bukvalno vas prati, ali van cene koju sam spreman da platim (1200+).
Sve pohvale za strpljivost i stručnost Jelene Ječmenice.
Inače sam prijatno iznenadjen gotovo svim radnjama koje sam obilazio i komunikacijom direktnom, telefonskom i e-mailom sa prodavcima (NITEA, Antares, Ktitor, Lusso, Stadium ...)

Antares,
Samo potvrdio prvi utisak da Ergohuman nije za mene i osobe od 185+ visine. Danas čak video da je niže maksimalne visine sedišta od Ergohuman Lady stolice (potpuno nelogično). Takodje, jednostavno je previše mekana, ništa mi tu ne deluje utegnuto.
Odličan utisak je Omnia, svašta podesivo, čvrst naslon u donjem delu ledja daje odličan oslonac, podesiva lumbalna podrška, visina sedišta ide više nego dovoljno gore. Cena od oko 33-34 hiljade vrlo pristojna za livenu osnovu, mrežni naslon i sve ostalo što nudi.
Genidia jednostavno deluje preskupo za to što nudi, koleginici se jako dopala, meni ništa posebno (oko 90000),
Ranije uspeo da pogledam i probam dve zanimljive stolice u Ktitoru, Luxy Overtime (nekako mi je trenutno prvi pik) i Luxy Pixel.
Italijanski proizvodjač, deluju vrlo kvalitetno, jako udobno za radni položaj, iako vrlo različite. Cena dosta varira (350EUR +) ima par firmi kod kojih se mogu nabaviti (uglavnom naručivanje Ktitor, Lusso, Stadium ako je neko zainteresovan rekoše mi da se može dodatno pregovarati o ceni za naručivanje par stolica, a ja sam raspoložen za dogovaranje :)).
Zaključak, izbor je prilično veliki ako niste (previše) ograničeni budžetom, pa na kraju nisam načisto šta ću uraditi jer me srećom kolega danas sprečio da obavim "impulsivnu kupovinu" nakon samo 3 meseca istraživanja :d.
Dodatno, preporučio bih i da se pogleda Boston stolica iz Antaresa, sa cenom oko 200EUR, meni je ostavila odličan utisak, mnogo bolji od o ovih kvazidirektorskih koje pecaju na lažni luksuzni izgled.
Inače sam u firmi pronašao i par Steelcase Reply Air stolica, starih par godina, koje su i dalje u savršenom stanju iako ih koriste i malo krupniji ljudi. Svakako ih treba uzeti u razmatranje (ako možete da nabavljate kao pravno lice).
Toliko za sad, hvala na pažnji.

Poslednja izmena:
Konačno uspeo danas da stignem do Nitea-e i Antaresa, sa još par kolega.
Prvo NITEA
Pozitivno je što dobar broj stolica imaju na stanju, a dodatno koga interesuje Aeron imaju izložene sve tri veličine pa se mogu probati i jasno videti razlike i koliko vam koja odgovara.
Čini mi se da je cena 960EUR + PDV. Najbolji utisak Mira 2, kad sam seo više nisam želeo da ustanem :), jako čvrsta savršen oslonac celom dužinom ledja cena 690EUR + PDV.
Najavljena akcija za april, ako neko kupuje 10-ak komada za firmu dobija ih za 100EUR manje.
Jako dobar utisak takodje Haworth Comforto 59. Cena od 590-690EUR + PDV (sa ili bez naslona za glavu koji realno nije potreban).
Skuplja varijanta Haworth Comforto 89 (Zody) sa svim podešavanjima od 900-1200 ali uprkos svemu nisam uspeo da je podesim tako da mi odgovara, ne mogu da objasnim zašto ali iako je navodno projektovana po svim Ergo pravilima, nije me oduševila.
Jeftinije varijante, Haworth Comforto 29 odličan utisak, deluje čvrsto i stabilno, podrška za ledja se može idealno podesiti (bar za moj slučaj) po ceni od 310EUR+PDV.
Po istoj ceni osnovni Sedus Quarterback, prednost nešto viši naslon, subjektivno mi ne deluje jednaka po kvalitetu sa Comforto 29. U osnovnoj verziji nema lumbalnu podšku. Probao i Embody iz radoznalosti, interesantno rešenje za naslon, bukvalno vas prati, ali van cene koju sam spreman da platim (1200+).
Sve pohvale za strpljivost i stručnost Jelene Ječmenice.
Inače sam prijatno iznenadjen gotovo svim radnjama koje sam obilazio i komunikacijom direktnom, telefonskom i e-mailom sa prodavcima (NITEA, Antares, Ktitor, Lusso, Stadium ...)

Antares,
Samo potvrdio prvi utisak da Ergohuman nije za mene i osobe od 185+ visine. Danas čak video da je niže maksimalne visine sedišta od Ergohuman Lady stolice (potpuno nelogično). Takodje, jednostavno je previše mekana, ništa mi tu ne deluje utegnuto.
Odličan utisak je Omnia, svašta podesivo, čvrst naslon u donjem delu ledja daje odličan oslonac, podesiva lumbalna podrška, visina sedišta ide više nego dovoljno gore. Cena od oko 33-34 hiljade vrlo pristojna za livenu osnovu, mrežni naslon i sve ostalo što nudi.
Genidia jednostavno deluje preskupo za to što nudi, koleginici se jako dopala, meni ništa posebno (oko 90000),
Ranije uspeo da pogledam i probam dve zanimljive stolice u Ktitoru, Luxy Overtime (nekako mi je trenutno prvi pik) i Luxy Pixel.
Italijanski proizvodjač, deluju vrlo kvalitetno, jako udobno za radni položaj, iako vrlo različite. Cena dosta varira (350EUR +) ima par firmi kod kojih se mogu nabaviti (uglavnom naručivanje Ktitor, Lusso, Stadium ako je neko zainteresovan rekoše mi da se može dodatno pregovarati o ceni za naručivanje par stolica, a ja sam raspoložen za dogovaranje :)).
Zaključak, izbor je prilično veliki ako niste (previše) ograničeni budžetom, pa na kraju nisam načisto šta ću uraditi jer me srećom kolega danas sprečio da obavim "impulsivnu kupovinu" nakon samo 3 meseca istraživanja :d.
Dodatno, preporučio bih i da se pogleda Boston stolica iz Antaresa, sa cenom oko 200EUR, meni je ostavila odličan utisak, mnogo bolji od o ovih kvazidirektorskih koje pecaju na lažni luksuzni izgled.
Inače sam u firmi pronašao i par Steelcase Reply Air stolica, starih par godina, koje su i dalje u savršenom stanju iako ih koriste i malo krupniji ljudi. Svakako ih treba uzeti u razmatranje (ako možete da nabavljate kao pravno lice).
Toliko za sad, hvala na pažnji.

+1 za post. Planirao sam isto ovo putesestvije da obavim ovih dana. Iskreno si me malo smorio sa komentarom za ergohuman no dobro. Cini mi se da u Antaresu imaju v2 istog koji je za nijansu manji i nizi od v1 sto bi objasnilo tvoj komentar a mene poprilicno smorilo ... Mozes li samo malo detaljniji utisak o Aeronu da das ? Mozda poredjenje sa Mirra 2 stolicom ?

Samo mi objasni kako si uspeo da zapamtis utiske za toliko stolica koje si isprobao odjednom?

Ima memory foam na bolji. :d

Kad vec pricamo o stolicama, meni se nesto cudno desilo sa mehaniznom - naime, ne mogu vise da postavim naslon u polozaj da se ne ljulja kad se zavalim, a nisam uspeo da izvalim kako da popravim (mada nisam mnogo ni gledao). Moze li to da se sredi ili da trazim drugi mehanizam komplet?

Jel' si resio problem?
Vidi da ti se nije odvalio neki od metalnih delova u koji ulazi sipka drske za blokiranje. Jedino mi je tako nesto logicno.

@joximovic,
Imas slican model kao ovaj drugi, samo sa metalnom bazom i bez ove eko koze na delu sedista. Ja je koristim vec 4 godina i sem sundjera, nije mrdnula. Takodje kupljena u Metrou za nekih 8k. ( http://www.homecenter.rs/Proizvod/1...6310-9-CRNA-EKO-KOZA-MESH-HROM-BAZA---A-SOPAI )
E sad, ja sam pre nje sedeo na klasicnoj stolici, tako da sam se na ovoj preporodio. Tad mi je bila best buy od budget varijanti koje sam video.
Preporuka je da probas vise modela pre kupovine.

Samo mi objasni kako si uspeo da zapamtis utiske za toliko stolica koje si isprobao odjednom?
Proveo sam skoro 1.5 sat tamo, a u Antaresu sam bio dva puta.
Naravno, prvo prikupio informacije o modelima tako da tačno znam koji i šta na njemu gledam, a onda i nije teško zapamtiti.
Stvarno ne znam što bi bio veliki problem da se zapamte utisci o 7-8 stolica, nije to baš rocket science?

+1 za post. Planirao sam isto ovo putesestvije da obavim ovih dana. Iskreno si me malo smorio sa komentarom za ergohuman no dobro. Cini mi se da u Antaresu imaju v2 istog koji je za nijansu manji i nizi od v1 sto bi objasnilo tvoj komentar a mene poprilicno smorilo ... Mozes li samo malo detaljniji utisak o Aeronu da das ? Mozda poredjenje sa Mirra 2 stolicom ?
Aeron nisam baš nešto puno isprobavao. Prelazi preko gornje granice planiranog budžeta tako da nisam želeo da se dovodim u iskušenje :). Naslon je minimalno niži od Mire 2 i meni je lično više legao na Miri. Sedalni deo je odličan na obe. Daleko je tvrdja od Ergohumana i to mi se svidja. Za toliko novca, bez probanja stolice, nijedan savet i utisak ti neće biti dovoljno pouzdan.

Jel' si resio problem?
@joximovic,
Imas slican model kao ovaj drugi, samo sa metalnom bazom i bez ove eko koze na delu sedista. Ja je koristim vec 4 godina i sem sundjera, nije mrdnula. Takodje kupljena u Metrou za nekih 8k. ( http://www.homecenter.rs/Proizvod/1...6310-9-CRNA-EKO-KOZA-MESH-HROM-BAZA---A-SOPAI )
E sad, ja sam pre nje sedeo na klasicnoj stolici, tako da sam se na ovoj preporodio. Tad mi je bila best buy od budget varijanti koje sam video.
Preporuka je da probas vise modela pre kupovine.
Пробао сам ја баш доста модела.. обишао баш доста радњи по Бгу... генерално та сва понуда до 15-20 хиљада је баш лоша. Виђао сам моделе од по 20к+ које никад не би узео.
На крају сам одустао и од оне из Jysk-a... добра је али превише крхка, поготово рукодржачи који мислим да би пукли после пар мјесеци колико нестабилно и пластично дјелују.

Наручио ову у Матису на крају... rj-7307.jpg
Бјежао од коже, али на крају има да се знојим и да ћутим, бар је супер удобна и дјелује јако чврсто. Једна од удобнијих које сам пробао, а пробао сам сигурно бар 15ак модела. Тамам ми и глава стиже да дохвати горњи наслон, иако на слици дјелује као да је ниска. 2год гаранције, 11 500дин.
Наћу ваљда неки начин да је прекривам неким пешкирима или покривачима па можда и буде ок. :D

Poslednja izmena:
Здраво другари,

Да ли је било ко имао искуства са овом столицом из Jysk-a Pogledajte prilog 194264

Или друго питање, да ли има још нешто слично у понуди за 12-15 хиљада овог типа...? Значи нећу кожу ни еко кожу ни било шта од тога од чега се љети зноји дупе него овакву неку столицу. :) Овој је плус што се и рукодржачи подижу. http://jysk.rs/radna-soba/kancelar-stolice/gold/kanc-stolica-stenderup-mreza-crna - ево је.

Или купити оваку и уштедити, кошта око 6-7к у Метроу, али на њиховом лошем сајту је сличица 90х90 и нема никаквих детаља. То је ова столица. Pogledajte prilog 194265 Солидан је овај сједећи дио, није толико неквалитетан, солидно напуњен, пробао сам га уживо. Ова еко кожа што се на слици види је само у овом предњем дијелу, отприлике половина осталог сједећег дијела је урађена од платна.
Никад нисам прешао 90кг тако да не треба за велику килажу да буде отпорна.

Edit: LOL ово ми је ладно тек први пост на форуму. А одавно га баш пратим, 5+ год... одавно сам и регистрован. :)

Tu prvu sam ja probao u kg i razocarao sam se, uzivo izgleda nekako bedno... bilo mi je zao da dam tu sumu za nju ...

Исти осјећај буквално, чим сам видио рукодржаче како су климави и како је када је мало 'треснеш' некако нејака, крхка... рекао сам нема шансе за то 100е да дајем. Иако ми се материјал и пуњење сједишта на тој столици изузетно свиђа, све остало ми је јако слабо.

Што се тиче ове друге коју сам поручио, може и пар слика и додатних утисака, само ће то бити тек следећи понедељак.. пошто нећу моћи да је преузмем до суботе.

Poslednja izmena:
Uzeo juce u Jysku GADBJERG za 12600 (bila na nekoj akciji), jer vise nisam mogao da sedim na kuhinjskoj.
U sustini sam zadovoljan, vredi koliko sam je i platio. Valjda cu za par godina biti u prilici da uzmem nesto bas kvalitetno.

Mnogo se znoji dupe u ovoj veštačkoj koži, prošla stolica nije imala toliko izražen problem iako je sličan materijal... Jel imate neku ideju kako bi moglo da se ublaži, možda nešto da se stavi od materijala kao podloga, da malo boolja može da diše? :D

Vrh Dno