Šta je novo?

Dobre radne stolice

Meni je lumbalna podrska ba ergohumanu jednostavno propadala nekako, ali nije mi delovalo prenisko (ja sam oko 183-185), ali sam ja to isao ovde u NS (tacnije Petrovaradin), a ne NBG. Ovo napominjem jer mi se cini da je to bila v1 stolica, a ti si mozda probao v2 (noviju) koja je nesto manja...
To za propadanje se slazem potpuno, bas takav utisak odaje i vrlo moguce da je u pitanju v2, zaista mi deluje manja.

Elem, probao Mirru 2, Aeron, Sayl, a utisci su sledeci:
Sayl - malecni mi nekako deluje, ledja nemaju pun naslon, sedalni deo ok, ali nije prozracan.
Mirra 2 - sedalni deo super, naslon malo cudniji i tvrdji...
Aeron - naslon super, sedalni deo uzasno tvrd, i nekako naslon je malo manji nego kod Mirra 2.
Ono sto me iznenadjuje je sto mi je Ergohuman delovao mnogo udobnije od svih, samo kada bi lumbar support mogao da bude malo manje mekan - inace mi je delovao mnogo, mnogo udobnije (kao da te magicna sila drzi bez ikakvog napora).
Kako moze sedalni deo kod Aerona da ti bude tvrd, pogledaj narednih 15 sekundi https://youtu.be/SzwcVyhcmHU?t=2m45s
Za Ergohuman sam i ja stekao takav utisak dok sam probao, nekako kao da lebdis doduse meni je takav utisak pri probanju ostavila i CM-F85B stolica iako je tvrda kao kamen. Interesantno za Ergohuman da sam citao na jednom hrvatskom forumu da je lik bio prezadovoljan sa Ergohumanom i pisao hvalospeve a onda posle 6 meseci napisao da mu je to najveci za*eb u zivotu i da je stavio stolicu na oglas, kaze da mu je bio problem ledjni deo dok njegovom kolegi sa posla koji je 2cm nizi od njega Ergohuman je i dalje odlican. Ko je zainteresovan za Ergohuman mogao bi da pogleda i ovu stolicu u EMU, kosta 400 evra.
Meni je lumbalna podrska ba ergohumanu jednostavno propadala nekako, ali nije mi delovalo prenisko (ja sam oko 183-185), ali sam ja to isao ovde u NS (tacnije Petrovaradin), a ne NBG. Ovo napominjem jer mi se cini da je to bila v1 stolica, a ti si mozda probao v2 (noviju) koja je nesto manja...
U prodavnici na NBgd-u je isto V1 model, ajde da ne kazem da sam siguran 100% ali bih rekao po nogarima zato sto prema dostupnim informacijama sa interneta kod V1 nogari su pravi i pravilnog oblika dok kod V2 nogari su upredeni i krivi.
1.95m i 99.9 kg :d :d :d
Sa takvom visinom i tezinom za tebe je samo Aeron Size C (najveca velicina). Njega ces najlakse prepoznati ovako: https://youtu.be/zppn3ygizhA

Evo kako to izgleda kod mene za Size B (two dots)
Size B.jpg

Jeste V1 verzija u pomenutom salonu. Definitivno stolica za ljude do 182-3 visine.

Evo trcim da dam 2 soma za stolicu....

Imaju li nesto realno ocijenjeno?

Sta si sve probao kod njih?
samo Aerona i Sayl, jedino to i imaju od HM. Ocekuj maržu od 40-50% u odnosu na cijene u Nitei koje su se pominjale ođe. Pretjerano...

Sa takvom visinom i tezinom za tebe je samo Aeron Size C (najveca velicina). Njega ces najlakse prepoznati ovako: https://youtu.be/zppn3ygizhA

Evo kako to izgleda kod mene za Size B (two dots)
Pogledajte prilog 188563

znam ja koji meni Aeron odgovara, al 1890€ neće gledati ;) Jedino ako se odvažim na put za BG (iz Podgorice) zbog 1 stolice...

Pozdrav,
Ovo mi je prvi post na ovom forumu :D
Ispratio sam drugu polovinu teme uglavnom zato što većina linkova sa početka nije aktivna više, zato ću samo pisati šifre modela i slati prethodno uploadovane slike.

Tražim neku radnu stolicu, verovatno ću je naručiti u toku naredne nedelje i još verovatnije podeliti utiske (i slike) ovde nakon što je testiram.
Problem je što još nisam sto posto siguran koji model da uzmem, nakon čitanja vaših utisaka ovde podigao sam cenu sa 25-30 hiljada koliko sam prvobitno namenio za stolicu na 40, dve tri, jer sam ukapirao da je sve ispod toga manje više nekvalitet. Recimo da je 43 000 maksimalni iznos koji planiram da dam.
Prvo sam planirao da kupim klasičnu radnu fotelju sa eko kožom/kožom, ali sam odustao od te opcije jer mi je ipak potrebno nešto ''ergonomski'', bavim se grafičkim dizajnom, visim na fejsbuku u pauzama dok ispijam kafu, slušam muziku i igram po neku partiju video igrice :D
Dakle, nešto što može da me drži u pravilnom položaju tokom rada, ali što može da se navali i što ima naslon za glavu za periode tih pauza :)
Nekoliko vas je iznelo utiske za modele koje ću sada priložiti, ali me ipak zanima malo detaljnije, i generalno vaše mišljenje. Nisam težak, tako da konstrukcija ne mora da bude baš ''čelična'', uglavnom bitna mi je po malo i estetika, iako je član jericho rekao da mu je jedan od modela preružan, taj mi se baš dopao!

1) O111 http://i.imgur.com/WyRy8Ee.jpg

2) O112 http://i.imgur.com/MFaj0mR.jpg

3) O141 WAU http://i.imgur.com/PJDfXm4.jpg

4) A135/RG http://i.imgur.com/vnBIhLR.jpg

Ako ste imali prilike da testirate, vidite, ili možda imate neki od ovih modela iznesite utiske, to bi mi dosta pomoglo pri odabiru. Ne bih uzimao polovne, a kvalitetnije modele poznatih firmi, hoću nov proizvod.
Trenutno koristim drvenu stolicu iz kuhinjskog seta tako da šta god da uzmem od ovoga biće bolje od trenutne ''opreme''.

Dobre radne stolice za kompjuter

Ja cu ti samo reci - kad vec dajes pare za svu tehniku ako vec sedis preko 4 sata dnevno, a pogotovo 8+ nemoj to da sam sebi radis :)

Te sve stolice iz Jyska iako deluju udobno ipak posle par sati postanu neudobne. A da ne kazem posle par meseci/godinu dana koliko ta pena ili drugo punjenje propadne...

Izdvoj lepo bar nekih 30k - ima ok stolica za te pare...

Pa pazi, imam pozitivno iskustvo sa ovakvim "jeftinim" stolicama. U Eurosalonu sam 2008. godine stolicu Hera II platio oko 10 hiljada dinara i zamisli potrajala mi je čitavih osam godina, a i više je nego udobna i posle dosta sati sedenja https://farm8.staticflickr.com/7483/16169313076_22ce05b314_b.jpg . Tek nedavno je počela da zeza, otišao joj je gasni cilindar i rasklimatala se u tom delu, sad se naginje na sve strane kako se ja nagnem u njoj, mnogo šeta i izlizala se posle ovoliko vremena pa mi treba zamena. Čak sam i mislio da je popravim i presvučem, mnogo mi se dopada takva ergonomija i leži mi odlično, teško mi da se oprostim od nje, ali mi nekako lakše da kupim novu.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali nemam takav budžet za stolicu, barem sad ne želim da dajem više, a kao što rekoh oko 100 evra imam da izdvojim i to je to. Ne moraju svi baš da kupuju skupe stolice preko 500 evra, i ne treba mi lekcija o tome kako skupa stolica čuva kičmu i leči sidu, šta god već da ste diskutovali u temi. Ono što mi treba jeste neko ko je duže koristio slične Jysk-ove stolice i da mi pruži iskustvo iz prve ruke o udobnosti i kvalitetu. Trajnost me ne brine previše, nisam težak, imam oko 70kg, ako je ova Hera preživela osam godina korišćenja, ne vidim zašto bi Jyskove stolice bile nešto dosta lošije kad je to sličan cenovni rang sa ovom kojom imam? Dajte još iskustva sa sličnim Jysk-ovim kao ova što sam linkovao.

Imao sam slično iskustvo sa stolicama u tom cenovnom rangu, ali moje poslednje iskustvo, od prošle godine, me uverilo da danas više to ne važi. Baš fušare sa stolicama i bukvalno prodaju mahom smeće za ~100 evra. Ranije sam imao fino iskustvo sa Sigma stolicama, ali me trenutni izbor baš i ne oduševljava. Ova što si linkovao deluje pristojno na slikama, najbolje da proveriš ako možeš, zna često da na slikama i u opisu izgleda dosta drugačije od realnog stanja.

Ja ne bih posle stolice koja ima podesivi ugao naslona kupovao neku fotelju koja to nema. Tj. probao sam, i nikako to meni nije valjalo.

Pa pazi, imam pozitivno iskustvo sa ovakvim "jeftinim" stolicama. U Eurosalonu sam 2008. godine stolicu Hera II platio oko 10 hiljada dinara i zamisli potrajala mi je čitavih osam godina, a i više je nego udobna i posle dosta sati sedenja https://farm8.staticflickr.com/7483/16169313076_22ce05b314_b.jpg . Tek nedavno je počela da zeza, otišao joj je gasni cilindar i rasklimatala se u tom delu, sad se naginje na sve strane kako se ja nagnem u njoj, mnogo šeta i izlizala se posle ovoliko vremena pa mi treba zamena. Čak sam i mislio da je popravim i presvučem, mnogo mi se dopada takva ergonomija i leži mi odlično, teško mi da se oprostim od nje, ali mi nekako lakše da kupim novu.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali nemam takav budžet za stolicu, barem sad ne želim da dajem više, a kao što rekoh oko 100 evra imam da izdvojim i to je to. Ne moraju svi baš da kupuju skupe stolice preko 500 evra, i ne treba mi lekcija o tome kako skupa stolica čuva kičmu i leči sidu, šta god već da ste diskutovali u temi. Ono što mi treba jeste neko ko je duže koristio slične Jysk-ove stolice i da mi pruži iskustvo iz prve ruke o udobnosti i kvalitetu. Trajnost me ne brine previše, nisam težak, imam oko 70kg, ako je ova Hera preživela osam godina korišćenja, ne vidim zašto bi Jyskove stolice bile nešto dosta lošije kad je to sličan cenovni rang sa ovom kojom imam? Dajte još iskustva sa sličnim Jysk-ovim kao ova što sam linkovao.

Bas ti i govorim sto imam i sam jyskovu stolicu, a tezak sam 85kg tako da nije propala od moje tezine sigurno :)
Ovu sto si kacio link sam sedeo u vise navrata i nije mi nikako odgovarala, ti idi u jysk pa vidi. Jedino sto mi je delovalo ok mi je bila ona neka sa mrezicom sto je bila oko 9k ali kontam da i ta mrezica brzo ode, a i stolica se malo ljuljkala levo desno. U svakom slucaju moj savet ti je probaj razne kopije od 20-30k nista te ne kosta (ne moras da kupis) pre nego sto kupis takvu neku iz jysk pa sam proceni da li vredi para ili ne. Ne govorim ti samo o zdravlju vec i udobnosti. I ne zaboravi da su u "koznima" j*ja upale pogotovo kada je malo toplije :)

Aha, najbolje onda da odem i probam sve šta imaju. Iskreno, sad mi se ne daju nikakve pare na stolicu, jurim raznu foto opremu pa ne bih da odlamam od budžeta koji sam zacrtao za to, ali postaje malo nezgodno kad se nameštam u stolici, dok sam miran sve je ok i udobno je :D Imaš pravo za ovo poslednje, i pozadina se isto oznoji :)

Stvarno ne znam u kakvim ste to kožnim stolicama sedeli, ali meni se zadnjica nikada nije oznojila od kože (ne eko). Mislim, jedino da sedneš sa golim dupetom. Meni ove prozračne nikako nisu udobne. Sigurno ima uticaja to što ne sedim baš u ,,normalnom" položaju, volim da se zavalim ili u ,,turskom" položaju podignem noge na stolicu, ali nikada nisam imao probleme sa paljenjem od kože. Mislim da i udobnost spada u lični osećaj, zato je najbolje da se isproba. Ova što si postavio navadno ima metalnu osnovu, što je veliki plus, ali mora prvo da se proveri. Ako si malo teži (90+), jeftina plastika počne da se raspada bukvalno posle 15-ak dana. Po meni bi verovatno bilo dosta bolje da umesto ove eko kože stavljaju neko platno.

Mislim da je bas u tome i fora, i ja koristim koznu u kojoj se zavalim, ali verujem da bi bilo drugacije da sedim uspravno.

Stvarno ne znam u kakvim ste to kožnim stolicama sedeli, ali meni se zadnjica nikada nije oznojila od kože (ne eko). Mislim, jedino da sedneš sa golim dupetom. Meni ove prozračne nikako nisu udobne. Sigurno ima uticaja to što ne sedim baš u ,,normalnom" položaju, volim da se zavalim ili u ,,turskom" položaju podignem noge na stolicu, ali nikada nisam imao probleme sa paljenjem od kože. Mislim da i udobnost spada u lični osećaj, zato je najbolje da se isproba. Ova što si postavio navadno ima metalnu osnovu, što je veliki plus, ali mora prvo da se proveri. Ako si malo teži (90+), jeftina plastika počne da se raspada bukvalno posle 15-ak dana. Po meni bi verovatno bilo dosta bolje da umesto ove eko kože stavljaju neko platno.

Ja kad radim nikako ne mogu da se zavalim, a ako hocu nesto da se zavalim onda cu radije u pravu fotelju nego na stolici :)

Tu je onda problem, ja ne mogu za računarom dugo da izdržim u istom položaju (pogotovo ne u ,,normalnom"), da li radio ili gubio vreme. Zato mi mnogo više odgovaraju velike radne fotelje, prava fotelja je malo nepraktična za radni sto. ( :

Ja uzeh ovu za 5.500 rsd
http://jysk.rs/radna-soba/kancelar-stolice/plus/kancel-stolica-billum-crna
Nije dobra, ali je svakako primetno bolja od prethodne koju sam imao, a koja je iznenada pukla (Umal' vrat ne slomih). Odgovara mi što ne moram da stavim oslonac za ruke, za razliku od stare kod koje je taj oslonac bio veza sedišta i naslona
Ova mi je izgledala udobnija, ali tada nije bila na akciji
http://jysk.rs/radna-soba/kancelar-stolice/plus/kanc-stolica-dalmose-crna

Znam da ne valjaju, ali sad nisam raspoložen da dajem 200€ za pristojnu stolicu. Ako ova izdrži godinu-dve, biće puna kapa

Šta mislite za ovu fotelju: http://www.office1.rs/artikli/3103260000313/3103260000313.jpg
http://www.office1.rs/ArtikalDet.aspx?Kod=3103260000313
STOLICA ORION STEEL CHROME.
Prirodna koža visokog kvaliteta
Poleđina naslona od eko-kože
Rukonasloni presvučeni kožom
Oscilirajući mehanizam
Regulisanje visine
5-stepeno regulisanje naslona sedišta
Metalna hromirana osnova

Našao sam je u radnji za 24 490 din, na akciji je, a na sajtu stoji 33 hiljade i nešto. Pregledao sam ove nedelje na stotine modela online uglavnom, i nisam našao fotelju u pravoj koži za taj novac i te visine naslona. Verovatno ću je uzeti u ponedeljak iako sam se razmišljao i za ergonomsku radnu stolicu (kačio sam na prethodnoj strani). Deluje suviše dobro da bi bilo istinito i da mora da postoji ''neka caka''. Uglavnom, ne može da bude gora od trenutne :)
Ergonomska će malo da sačeka.

Zavisi od preferencija :D , ja bi dobru fotelju pre bilo koje ergonomske uzeo.

Izvin'te direktore, nismo vas prepoznali :)

Izgleda da je CM-F85a/b best buy do 30k. Idem sutra da je pogledam. Vidim da je mnogi hvale ali ima i onih koji nisu odusevljeni.

samo što kod nas nema više B verzija (bez dodatka za glavu), kako kažu

inače, uzeh sebi A124R (štof Lavasi)
nije loša, služi nameni
smeta mi što je naslov za leđa za ljude više od mene pa žuljam teme glave o gornju ivicu (reših tako što sam stavio stari duks)
to nisam mogao da primetim u salonu jer je bila izložena samo verzija sa dodatkom za glavu
dopada mi se sinhro mehanizam (dobro je za gledanje filmova/TV-a kad malo "zakosim unazad")

Poslednja izmena:
Sad sam bio do EMU-a i pogledao CM-F85A. Izgleda malo robusnije nego na slici ali (mozda je autosugestija jer znam da je kinez) mi se cini da je prilicno klimava i ne odaje utisak nekog preteranog kvaliteta a zavrsna obrada nije na sjajnom nivou. Istina verujem da je neunistiva jer ima jako malo plastike. U default polozaju je jako tvrda i neudobna ali se situacija menja kada se malo zavalis u nju. Kapiram takodje da ce od koriscenja mrezica na sedalnom delu popustiti i nece biti tako zategnuta pa samim tim postati malo udobnija. Probao sam i Ergohuman koji je daleko meksi i udobniji na prvi pogled ali je i 27k skuplji i nisam siguran da bas vredi te razlike u ceni a iskreno ni on ne odaje utisak preterano kvalitetne stolice. Kako sam svoju radnu stolicu polomio i nemam vremena da se mlatim sa time vise uzeo sam CM-F85-a pa cemo videti...

Zar ergohuman nije 47k skuplji od F85a? 30 vs 77?

Upravu si.. Jeste 47k skuplji. Prolupao sam.. :D 27k vise je bila slicna stolica koja potseca na Ergohuman u EMU-u.

Nazad
Vrh Dno