Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Short i long za udžbenike.... bio je red da i mene usere nekad.
Pogledajte levele, skoro pa u dinar top i bottom.

Nije manualno, postavio sam ordere koji se se triggerovali, stop loss je bio tipa 60-80$ iznad / ispod ulaza.

Prilozi

• Screenshot_20231020-191638_Binance.jpg
    Screenshot_20231020-191638_Binance.jpg
    85.2 KB · Pregleda: 256
Kakvo vam je misljenje za LINK posle ovog skoka prethodnih dana?

Imam osecaj da ga nisam dovoljno kupovao prethodnih meseci. Nekako mi je bio u senci zbog forsiranja DOT-a, a eto ispade da je DOT smece koje tone sve nize a LINK isporucuje za sve pare.

+1

čekao sam ga na 6$ i manje da dokupim, ali nisam dočekao :) no doći će vreme i dot da pogura

Ja sam prebacio 80% linka sto imam u BTC jer je ojacao mnogo kroz odnos. Sad cekam pad pa da se vratim u LINK. Nisam nesto zadovoljan cenom kroz odnos jer sam prebacio sve od jednom al dobro sta je tu je. Ko je mogao da ocekuje da ce nakon skoka od 20% kroz odnos on skociti jos 15% . Sledeci put ce to biti stepenasto kako i dolikuje

Krenulo je na vest da je sud naterao SEC da ponovo razmotri odluku da odbije da se Greyscale BTC Trust pretvori u spot ETF. Sve se vrti oko ETF-ova, svi očekuju da kripto ponovo poleti kad oni krenu, kao što je poleteo kad je krenuo GBTC. Fama je počela od kako je u junu BlackRock zatražio svoj BTC ETF, BlackRock je praktično američka vlada, oni šta hoće, to i dobiju.

Sad, ni SEC nije blesav, svesni su i oni da ti ETF-ovi služe samo da institucije dampuju BTC na dumb money, a kad to bude gotovo, tražiće se krivac ko je tako nešto odobrio, tako da odlažu odluku dok god mogu. Ima logike da će čekati do poslednjeg trenutka, što je 10. januar kada prvi ETF zahtevi ističu. BlackRock zahtev ističe u martu, što je drugi mogući termin da krenu ETF-ovi.

Berza je u jasnom padu od jula, sve lower high i lower low. Ako to krene ozbiljno da pada, džaba kriptu i ETF-ovi. Sad, to nikako ne bi trebalo u ovo doba godine, ali ko će ga znati, dovoljno je neka nova banka da pukne i ode sve u peršun. High risk, high reward.

Zeleono svetlo za ETFa u USA bi značilo efektivan kraj svih legalnih bitki za Crypto, zar ne ?

Ja sam uzeo nesto profita na ovom skoku, iako sam u taboru da cemo videti ath u 2.kvartalu 2024 ovaj skok Btc-a me zabrinuo i odlucio sam uzeti jedan dobar deo profita.
I dalje sam misljenja da nismo ove godine imali nijedno pravo ozbiljno istresanje niti fear i samo iz tog razloga nisam yolo i all in odmah sad... Treba biti izuzetno oprezan u narednih par nedelja, jer sve sto ovako lako ode gore jos lakse moze da padne nazad.

MEne brine ovo masovno krvarenje altova. ma4ki o rep to 6to kao u $ dosta njih je oti6lo 5-15% navise , kada u realnosti oni su u odnosu na btc srozali 20-35% ...

Zar Saj nije prodao svoj LTC po nekoj ceni od oko 55$ jos pre vise meseci kada smo ga ovde zezali? Pretpostavljam da je za USDT/C kupio BTC.

Danas se inace navrsava mesec dana od kada sam kupio ATOM i stavio ga u stejk. Za mesec dana nesto malo jace od 330 novcica sto znaci oko 11 komada dnevno u proseku. Neka ideja je da skupim 1000 komada pa da prodam sto znaci krajem godine. DOT se ustalio i tu je prosek oko 14 komada dnevno mada kako je krenuo bice 2$ na kraju godine. Kada bi ATOM dosao do nekih 10-11$ i DOT na 7-8$ puna kapa ali pre ce biti 5-6$ i 3-4$. U tom slucaju ne prodajem.

Nisam jos nista prodavao u ovom pumpu ali imam u planu STRAX sa kojim se igram. Cekam ga na 0.9-1.1$ ako dodje. On je poprilicno skocio pre BTC pumpa pa je imao hladjenje sa 1.26$ na 0.6$ gde je bilo neko lokalno dno, konsolidacija, pa smo opet krenuli na gore i trenutno smo na 0.75$. On se cudno ponasa i ne prati BTC. Cak mu je vise i odgovarao pad BTC-a iz nekog razloga. Sve u svemu cekam rasplet.

Prilozi

• PXL_20231024_204129121.jpg
    PXL_20231024_204129121.jpg
    699.5 KB · Pregleda: 76
Opet STRAX divlja. Skocio je sa 0.62$ na 0.93$ sto je skok od 50% u toku noci. Iz nekog razloga je popularan u Koreji i tamo je najveci volume. Oko 200M ( Binance oko 50M ) a total je trenutno oko 280M. Iskoristio sam priliku i prodao sam pola na 40-42% skoku na 0.87$. Steta je ne iskoristiti taj skok ali prosli put smo otisli na 1.26 pa je rizicno.

Drugu kolicnu prodajem na 1.2$ ako dodjemo dotle sto je skok od jos nekih 40%. Ako prodje i taj order neka prosecna prodajna cena bi bila oko 1.05. Posle bih dokupio sve na 0.7 recimo ako bi se desio dump. Ovo sto sam prodao na 0.87 sam kupio na 0.725 sto je zarada oko 14k ali potrebno mi je da padnemo opet dole da bih to potvrdio i da bih se vratio u coin jer to vise zelim od USDT-a. Ono sto sam kupio na 0.89 prodajem na 1.2. Mada kada pocne hajp vec pricaju o cenama 1.6$ i vise itd.

Treba ostati normalan i ne loziti se previse. Uglavnom sada cekam pa da vidimo.

Jel moze neki savet sta raditi trenutno.
Pre nekih 2god dok je btc bio na oko 50k, usao sam nekih 1200e. Posle je to otislo fino gore ali kad je btc krenuo da pada ja ostao u altovima i tu sam dobro pukao, tako da sam digao ruke od kripta. :)
Ni na Cex se nisam logovao skoro godinu dana, evo sad usao i jedva se snasao koliko su ga izmenili, mislio sam su mi ocistili racun :)
Uglavnom od altova imam link,ada,dot,uni,xtz,1inch sve to uglavom sad vredi ukupno jedva 450$.
Da li ostaviti sve kad vec do sad nisam dirao i cekati oporavak ili pretvoriti u neki drugi coin.
Znam da je nezahvalno pitanje ali bas nisam u toku pa mi bi mi bilo koji savet dobro dosao.

Samo da vas pozdravim jednom u par meseci kako to obicno biva ...

Presli smo dugacak put od onih 15k do ovih 33k .

Interesantno je da mi je ukupan portfolio manji sad nego u Aprilu ( zbog cena DOT-a i ADA-e koje su nize nego tada..) ..

Kako god nastavlja se lagana mesecna kupovina do smrti ili dok mi hitno ne zafale pare .

Svaki savet koji dobijes ti je dzabe ako ces kripto drzati na menjacnici godinama.

everton
Ako do sada nisi dirao nista , nemoj ni sada dirati nista. Moja predpostavka je da si se vec oprostio od tih $1200. Eto sa4ekaj 6-18 meseci i mozda ti padne "s neba $4-6000 , pa 4e6 biti najsrecniji na svetu :)

tedetctor
Bas tako . svaka rec ti je na pravom mestu. veoma krvavo od 15k na 34K sve na ledjima altova
veni vidi vici

ctr99
Mislim da sam dao super savet za DZ :)

Zavrsio trejd. Usput izgoreo i iznervirao se zbog Binance-a koji uvek trokira kada se nesto krupno desava. Non stop "unstable connection", "Connecting" i sta sve ne. Malo falilo da razbijem nesto. Uvek ista prica i lagovanje.

Imao sam postavljen limit da kupim STRAX na 0.752 ( koji sam prodao na 0.863 ) i dosli smo do 0.753 i malo odskocili jer je moj order na neki nacin napravio buy wall. I tako smo se vrteli oko 0.76-0.78 gde sam ja goreo jer sam sedeo ispred monitora i pratio sta se desava. Na kraju vise nisam mogao da izdrzim i uradio sam Market buy ali sam pre toga bacio pogled na kolicine novcica u prodaji da ne bih znatno podigao svoju average cenu po kojoj bih kupio nazad. Sve u svemu average mi je bio 0.767 i da kazemo da sam zaradio 1.5k manje od planiranog. Ovako sam dobar cistih 9.6k tako da sam zadovoljan time.

Nastavljam dalje i pratim sta se desava. Planiram da trejdujem STRAX dok god ne predjemo na ETH mrezu jer ce biti sigurno ovakvih stvari i dalje.

Prilozi

• Screenshot_20231025-190240.png
    Screenshot_20231025-190240.png
    111.1 KB · Pregleda: 58
  • PXL_20231025_162541730.jpg
    PXL_20231025_162541730.jpg
    212.9 KB · Pregleda: 69
Jel moze neki savet sta raditi trenutno.
Pre nekih 2god dok je btc bio na oko 50k, usao sam nekih 1200e. Posle je to otislo fino gore ali kad je btc krenuo da pada ja ostao u altovima i tu sam dobro pukao, tako da sam digao ruke od kripta. :)
Ni na Cex se nisam logovao skoro godinu dana, evo sad usao i jedva se snasao koliko su ga izmenili, mislio sam su mi ocistili racun :)
Uglavnom od altova imam link,ada,dot,uni,xtz,1inch sve to uglavom sad vredi ukupno jedva 450$.
Da li ostaviti sve kad vec do sad nisam dirao i cekati oporavak ili pretvoriti u neki drugi coin.
Znam da je nezahvalno pitanje ali bas nisam u toku pa mi bi mi bilo koji savet dobro dosao.
nije još vreme za hodl...

Na ATL je kroz BTC odnos, ne znam koliko moze jos ispod ovoga ako uopste i ode. Po skorasnjim cenama, za x2 mu treba $100, a tu je bio relativno skoro. BTC-u treba 50k+ za x2 tako da kapiram da ce mnogo lakse LTC da napravi x2 nego BTC.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno