Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ja bas suprotno razmisljam, mozda sav ETH prebacim u BTC i ADA, mada nemam puno, vec sam isprebacivao.
Edit:
Nesto mi govori da ce ETH da ode u kanal posle prebacivanja na POS. Videcemo da li sam u pravu.
svako rani kako misli da je bolje za sebe ...
ETH moze da ode recimo 10-20-30-40% gore nakon POS-a ( u odnosu na BTC )
Classic moze mnogo vise ali mi je i rizik veci pa onda necu da ga cackam ..
Za ETH ako ode 10% onda necu nista da diram ako ode 40% onda *** . prodacu sigurno deo ..

do sada svaki novcic koji je naisao na prekretnicu se srozao. Ne vidim razlog da ne bude i sa eth. Toliko projekata je otislo /100 i to mnogo boljih. U cemu bi se on izdvojio da ne podeli istu/slicnu sudbinu. . i dan danas imamo doge koji se drzi , preko godinu ipo dana , nemam pojma kako i sta. Cista 3aHebancija od projekta. Jos kada bi vaskrsli i pinngvini gde bi nam kraj bio ;)

eth dobro stoji 0.083 naspram btc verovatno ce taj odnos popraviti mozda dodje na 0.1 do merge i to bi bilo to po mojim procenama. Naravno to je samo jedno pes. misljenje koje , kada se izrekne moze biti totalno netacno.

do sada svaki novcic koji je naisao na prekretnicu se srozao. Ne vidim razlog da ne bude i sa eth. Toliko projekata je otislo /100 i to mnogo boljih. U cemu bi se on izdvojio da ne podeli istu/slicnu sudbinu. . i dan danas imamo doge koji se drzi , preko godinu ipo dana , nemam pojma kako i sta. Cista 3aHebancija od projekta. Jos kada bi vaskrsli i pinngvini gde bi nam kraj bio ;)

eth dobro stoji 0.083 naspram btc verovatno ce taj odnos popraviti mozda dodje na 0.1 do merge i to bi bilo to po mojim procenama. Naravno to je samo jedno pes. misljenje koje , kada se izrekne moze biti totalno netacno.
Extra odnos, ja sam prebacivao u BTC i kada je odnos bio 0.075.

Ja ima jos eth i ne vidim razlog da i taj deo ne prebacim u btc po ovako lepom odnosu. 0.083 ili 0.1 manje vise mi je svejedno, trejd na duze staze.
Hajp oko pos-a je napravio svoje i mislim da odnos(na duze staze) moze samo dole na stetu eth.

Kripto je trebao da bude nezavisan od ovih tumbanja svetske ekonomije, pogotovo od glupih saopštenja američkih prdeža zaduženih za ekonomiju. Ovo je već totalno imbecilno šta se dešava malo malo sa svakim novim usranim saopštenjem. Da li kripto uopšte više treba ikom?! Sem za non stop short.

bas tako
Napravili su sizofrenicnu situaciju. trebalo bi da bude nezavistan. Mozda ce jednog momenta i biti. Mozda ce ga i ubiti a tehnologiju prigrabiti , eto sada bi svako da napravi neku digit valutu ,pominje se evro u najvece , da ce preci u digital tamo neke 2023.
Kako god vece su sanse da nam se ne pise dobro. Ko ce koga tu xXx da li oni koji to sve lepo rasprodaju ili oni koji budu kupili za Dz.

Kako da bude nezavistan kada su svi krupni odavno u kriptu? Usli kitovi, banke, investicioni fondovi, drzave.... U ovoj fazi kripto je itekako ranjiv i podlozan krizama.

Vama kao da je ovo prvi bear a? Tesko podnosite ovu situaciju?
Ako vam je za utehu to je samo jedan deo ciklusa. Meni je ovo ko zna koji put pa se ne obazirem. Kripto je svakog puta izlazio jaci tako da opustite se i cekajte neku novu akumulaciju. Po mojoj proceni na prolece, do tada drz'te gace.
Nisam stigao pre neko vece da prodam kad je LTC skocio, sad cu videti hoce li se odbiti malo ali najverovatnije zavalim jos polovinu svega pre nego sto potone jos dublje.

Ovaj ciklus je drugaciji i to mnogo.
i baj dvej znas da nije prvi :) i prilicno sam oguglao , toliko da vise i ne reagujem. samo cekam.

"Ili Pukovnik ili pokojnik" - pogled na kripto
"Orao se ne hrani musicama" - pogled na trejd na dnevnom , nedeljnom , mesecnom nivou :)

Znam da vam nije prvi bear, zato i kazem. Neobicno da se sada razocaravate kriptom, kao da niste znali sami sta ce da se desi.
Pritom, vidite da nisam odjednom postao pesimista, realan sam i dalje. Cena pada i dalje, malo malo pa novi low. Da sam u BTC odavno bih zavaljao sve. LTC malo pravi komplikaciju kad ovako skace ali svejedno je odavno vreme za short.

Samo mi nije jasno zašto ga nisi šortovao kad je bio 350 - 400$? Ovo važi i za mene naravno...

Pa rekao sam vec 20x do sada. Iznenadila me je i ona elergetska kriza proalog maja kada je bio top. Nisam mislio da je svet toliko lud da dopusti da krene ono u Ukrajini. To je bio drugi prekid bull-a. Malo se mesetarilo u medjuvremenu ali to je to, vreme je da kupe pikle s berze i da se ceka nova akumulacija.

Sta mu ovo znaci?

The 1.2% LUNA Burn Tax (LUNC) Will Be Activated Before September 20th​

Verovatno ce da se burnuje 1.2% prilikom svake transakcije. Ako nije samo to izvuceno kao kontekst iz nekog opsirnijeg objasnjenja. Nisam pratio lunu poslednjih nedelja da bih znao sigurno.

ali zasto na prodaju ako cemo ka dnu? pa posle na prolece rast? zasto ne sacekati prolece pa tad prodati?

Zasto prodati sada ako ce cena jos da padne? I zasto ne prodati na prolece pre nego sto cena skoci? :unsure:
Jel imas cilj da zaradis ili da izgubis pare?

ja ne znam... od kako sam prodo 1 btc za 100 evra ja sad samo kuoujem i cuvam :D i umrecu, a cuvacu. da prodam nema sanse. nikad. ikad. i uopste :D dosta je toga.

samo pitam.

Mislis da ga sacekas na 20-30

Zasto prodati sada ako ce cena jos da padne? I zasto ne prodati na prolece pre nego sto cena skoci? :unsure:
Jel imas cilj da zaradis ili da izgubis pare?
ETH je trebalo prodavati na 4k, pa na 3k, pa na 2k, samo nije bilo ko da nam kaže šta će sigurno biti, jer to niko i nije znao.
Svi smo znali da će ići i dole i gore, samo nismo znali kada i koliko će.
Mislim da je sada vreme za kupovinu i strpljenje. Kada probije ATH (možda godinu, dve ili tri), tada se prodaje.
Strpljen spasen. Mnogi su izgubili pare jer nisu bili dovoljno strpljivi.

Sada može da se desi da BTC sklizne i na 15k, ali je to mali pad u odnosu koliko kasnije može da skoči.
Ko sme da rizikuje da sada prodaje po ovako niskim cenama, neka proda,
ali su mnogi čekali posle prodaje nizak ulaz, pa nisu dočekali.

Jedan od bitnih faktora za nas je rat, kako ce se razvijati situacija i kada ce kraj. Većina nas je predpostavljala "brzo ce to mesec, dva i proce ko i sve ostalo". On i njegov tok ce uticati na brzinu oporavka. Ali bez obzira na to, nismo daleko od neke cene koja je dobra za ulazak i čekati zacrtani profit u narednom periodu, dal btc ili neki alt.

Ja sam ovaj chart postavio kao wallpaper još kada si ga prvi put okačio. U svakom bearu se nalazi razlog zbog čega pada BTC. Da razlog nije agresija Rusije, razlog bi bila američka zabrana izvoza tehnologije u Kinu ili nešto treće.
Ja sam pozitivno završio svoj prvi ciklus, što je bio i glavni cilj. U drugom ću da pokušam da maksimizujem dobitak.

To su BTC Ponzi ciklusi i oni su nebitni za sadašnju situaciju. BTC je sve vreme bio u samo jednom ciklusu, ciklusu monetarne ekspanzije koji je trajao 13 godina. Sada smo u drugom delu tog ciklusa, kada se novčana masa smanjuje. Sada je momenat istine gde BTC treba da pokaže da je zaista digitalno zlato, ali on očito pokazuje da je ustvari digitalno smeće. Tek kada ponovo krene period kreditne/monetarne ekspanzije, BTC će opet moći da pravi svoje Ponzi cikluse.

Ja se spremam za short. Ostavio sam samo 110 ltc-a na walletu. Videcemo kako stoje stvari ali verovatno se vidimo kad prodje zima 😁

Au pa sto sad Saj kad ce sad sve da skoci, kupovaces po vecim cenama ?

Short term:
Ja sam u longu od utorka i juce sam spot dokupljivao (SOL i HNT najvise)
Nema sanse da ETH merge prodje bez pumpe, pa to je event koji se ceka vec 5+ godina. Ne iskljucujem i mini alt season u spetembru.
Sto se tice Btc-a i eventualnog shorta otvorio bin ga na ceni 28-30k ali da prvo sacekamo eventualni pump..

Mid term:
Q4 2022 I Q1 2023 ocekujem novi low, kako BTC-a tako i svih altova. U ovom periodu treba obratiti na skok BTC dominacije i posvetiti se akumulaciji i samo DCA

Long term:
Svaka kupovina ispod 20k je cist poklon, jer verujem da i najveci skeptici sad su vec optimisti da cemo sigurno videti jednog dana BTC na 100k+ tako da 5x je u dzepu

onda znaci da ce to digitalno smece da se povrati na sveti nikad , jer ce na sveti nikad biti monetarne ekspanzije. Tako tumacim znake pored puta.
Obe strane u sukobu su izgleda u dogovoru i zato ova akcija nit smrdi nit mirise i sve kilavo ide. Bitno je da se odrzi dovoljno dugo da evropa padne na prosjacki stap.
samo da ne bude duplo golo , jer i EU ima svoje vazale , pa ce njih da cedi nemilice ne bi li koji barel nafte , m3 gasa i kw struje prisvojila od drugih. Na kraju videsmo sta napravise od zita , prigrabise sve sebi. kako god iz cega pre pobeci , ja bih pre begao od evro nego od kripto.

edit :
btc ce garant biti 100+k jer ce na kraju i $ zestoko devalvirati za dve , tri gofine ,manje vise (vremenski perjod)

E i ova kraljica kao kornjaca sa galapagosa zivi 200 godina i bas sad nasla da umre pred merge. :rolleyes:

Nego poslednja kupovina mi je bila krajem jula, pri ovim cenama otprilike.
Plan za dalje mi je DOT na 5 i SOL na 25 ali jos nisam pazario USDT jer nesto slabo ima ponuda na temi "Razmena kriptovaluta".

Kockacu se i dalje sa ulaganjem samo u ta dva projekta. Kupovacu koliko god budu isli dole, otprilike kupujem u odnosu 70%-30% u korist DOTa i sve na staking.

Ostale projekte jos uvek samo posmatram.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno