Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako god, moguće je da dolazi vreme kada btc više neće biti toliko dominantan u odnosu na pojedine coine. Ima ih nekoliko koji postaju rezistentni na btc i kreću nekim svojim putem.

Nije mislio da ce coini da prestignu po MCu BTC vec da kretanje BTC-a ne utice na njihovu cenu.
Uvek je bilo coina koji se izdvajaju i kad btc i vecina pada oni stagniraju ili rastu, ali ako btc probije support na 40k i ode naglo dole, tesko da ce i jedan nastaviti svoji rast.

Razmisljam da prebacim trecinu Portfolia u stable, imam utisak da ce ovo ici jos na dole, ali nekako se jos uvek ne odlucujem

I, kao i u proslim ciklusima-vecina izlazi prekasno
Prica koja se pricala i koja ce se pricati i kad krene sledeci bull je nazalost sasvim obrnuta: kako vecina toboz izlazi-prerano

To se i ocekivalo. Ako padne ispod 37.500 , moze kljuc u bravu , ali ne ocekujem to pre Kineske Ng.

Evo ja prognoziram da ide ispod 40.000. Nisam neki ekspert, ali , evo kazem, ide ispod! Osim ako ne ode, i za to ima neke sanse :)
Tako zvuci vecina expertskih komentara :) :) Mada, realno, ko sta moze uopste sa sigurnoscu da tvrdi, sve je na nivou nagadjanja dok se ne dogodi. Gadno je samo kad imas velika ocekivanja, pa puknes.

Stock market u crvenom, neko je samo odlozio pad, kupio je veliku kolicinu pa je sad sve konfuzno, lomi se, ali BTC je u zadnje vrijeme pratio stock tako da ako se mora prognozirati onda su vece sanse da nastavi ispod 40k prognoza 70:30%

Bice zelenih sveca pre otresanja, sto Simke napisa, obicno ne bude kako vecina hoce.

Kako god, pazljivo gledam ada/btc odnos. Nivo oko 1900 satosija je Fibbo 0.236 a i znacajan horizontalni support. Kada BTC bude u povoju povratka dominacije uz najavu nekih pozitivnih vesti tu bih ocekivao trend reversal. Izlaz bi bio oko 9000 satosija, fibbo 1.618 i novi ATH ;)

Na koliko otprilike % minusa radite rebuy?
Usao sam u DOT pri 26€ pa dokupio na 24€ pa na 21€.

Osecam se kao onaj kockar sto u kladionici vija X i povecava ulog, pre cu ostati bez para zbog dokupljivanja nego sto ce se on popeti preko 26.

Na koliko otprilike % minusa radite rebuy?
Usao sam u DOT pri 26€ pa dokupio na 24€ pa na 21€.

Osecam se kao onaj kockar sto u kladionici vija X i povecava ulog, pre cu ostati bez para zbog dokupljivanja nego sto ce se on popeti preko 26.
Treba prvo da odrediš na kojoj će ti ceni biti izlaz, tj ispod koje cene ne izlaziš.

Ja npr, kad tako stepenasto ulazim u novcice, nikad ne prodajem pre 2x, gde prodam uvek 50% ( vratim uloženo i prebacujem u sledeći novčić i o5 isto), a ostatak ostavim dokle god, jer ti je onda preostalih 50% novčića ulaz 0$ , pa kad god da ih prodaš, sve ti je čist profit.

edit:
Nadam se da nije previše konfuzno ovo što sam napisao. Ako jeste, viči, pa da razjasnim bolje :)
E to je značajna dilema, na kojim razmacima postavljati ordere?
Sve zavisi koji tf trejduješ. Ovo što je on postavio je ok za 4h, 8h, 12h ili 1d najdalje.
Kad skalpuješ ( day trade ), onda gdedaš 5min do 1h max.

U principu, što je veći tf, to treba postavljati na veći % ordere, ali i treba više vremena do izlaza, pa ono... sve zavisi koliko imaš vremena na raspolaganju

Poslednja izmena:
Ja npr, kad tako stepenasto ulazim u novcice, nikad ne prodajem pre 2x, gde prodam uvek 50% ( vratim uloženo i prebacujem u sledeći novčić i o5 isto), a ostatak ostavim dokle god, jer ti je onda preostalih 50% novčića ulaz 0$ , pa kad god da ih prodaš, sve ti je čist profit.

Sve zavisi koji tf trejduješ. Ovo što je on postavio je ok za 4h, 8h, 12h ili 1d najdalje.
Kad skalpuješ ( day trade ), onda gdedaš 5min do 1h max.

Nisam napomenuo da sam u DOT usao pocetkom decembra i eto do sada vec 2x dokupio.
Znam, losa i prebrza dokupljivanja i eto minusa od 600€ na ulog od 2600€. Zato i pitam za intervale dokupljivanja.

Planiram da sledece dokupljivanje bude bar na 15€ sa bar jos 1000€.

Odvojio sam 5k za ulazak u kripto.
DOT mi jede vecinu, ostatak je za LINK koji mi je brzo doneo zaradu i u koji cu ponovo uci samo da jos malo padne. Potpisani jaki ugovori, nema konkurenciju i pre svega su prestali da prodaju LINK zarad finansiranja projekata.

Nisam napomenuo da sam u DOT usao pocetkom decembra i eto do sada vec 2x dokupio.
Znam, losa i prebrza dokupljivanja i eto minusa od 600€ na ulog od 2600€. Zato i pitam za intervale dokupljivanja.

Planiram da sledece dokupljivanje bude bar na 15€ sa bar jos 1000€.

Odvojio sam 5k za ulazak u kripto.
DOT mi jede vecinu, ostatak je za LINK koji mi je brzo doneo zaradu i u koji cu ponovo uci samo da jos malo padne. Potpisani jaki ugovori, nema konkurenciju i pre svega su prestali da prodaju LINK zarad finansiranja projekata.
Pazi, ne bitne su cifre u $, bitan je samo % u profitu od prosečne cene ulaza. Sad me mrzi da ti i računam prosečan ulaz, to izračunaj sam.

Bitno je da shvatiš matematiku kad da izađeš sa 1/2 kupljenih novčića i vratiš uloženo, a sve ostalo su ti " slatke muke " i na tebi je kad ćeš ostalo rasprodati, jer ti je onda preostala 1/2 dota besplatna, i kad god ih prodaš, sve ti je čista zarada.

E sad, da li će se to desiti za 5 ili 555 dana, to ne zavisi od tebe, ni od mene, već od samog marketa. U minus ideš tek kad klikneš na sell dugme, a ovo sad ti je samo " minus na papiru ", i koliko si sam spreman da rizikuješ. To sam odlučuješ :).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno