Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Počelo neko zelenilo, a ja ne kupih ni MANA ni ostalo. Uvek kasnim.
Trudiću se da stepenasto potrošim keš, ali to mi uvek teško pada.
Nestrpljiv sam kod ulaganja, pa mi posle krivo što ne sačekah još malo. ;)

Šta trenutno kupujete ? Ja sam ipak kupio MATIC za više od polovine keša.
On mi deluje da će vrlo brzo na 2.5$ , a kasnije i na 3$.
Veoma perspektivan projekat, a doći će do izražaja zajedno sa ETH-om.

Dvoumio sam se oko ADA, na polovini je od ATH-a, ali izgleda da će lagano ponovo da skače.
Brže mi deluje da će MATIC.
Za sutra je u igri da se kupi MANA ili ADA ili XRP ili šta vi predložite ako može sa obrazloženjem.
Trudim se da po Simketu kupujem stepenasto (za sada 2 stepenice). :)
Dakle, slobodno predlažite i zbog ostalih ulagača, uvek je dobro čuti razmišljanja o cenama koina.

ADA juce ili prekjuce bila na 1.19, skoro -3X od ath, a Matic je sad realno prilicno visoko za ulazak. Ja sam, bez obzira na svu odbojnost prema ICPu, ubacio jos nesto u njega. 28$ mislim da je ok, a ako nekim slucajem ide jos dole dokupicu, mada mislim da nece.

Pogledajte avax i projekte na mrezi, imali su solidan pad, pojedini nemaju veliki vol, tako da im ne treba mnogo za skok. Tipa blzz, blizz, png, joe. Ja sam ovaj pad iskoristio za ulaganje iskljucivo u te coine, pa cemo videti.

Ako nije tajna, koliku je vrednost imao kada si ga kupio i jesi kupio za neku simbolicnu ili vecu sumu?
Pokusavao sam da ubodem par puta dno, na kraju sam se zaustavio na 27.8, svakako je lepo pao u ovom ciklusu, ne bih da govorim o tacnim ciframa, ali recimo cetvrtina portfolija. U slucaju da padne na ispod 20, opet cu ga dokupiti.

Molim te navedi koje bi ti kupovao. Tvoje mišljenje, čisto da znamo.

Ono oko čega se trenutno motam su AR, ENJ i AVAX, lepo su se srozali. Sva 3 coina umeju da odu prilično uvis i to im se često dešava. No međutim, ja pre svega trejdujem, ništa hodl pa mi je strategija na tu stranu.
Spremam se i za grid trading, inspirisao me @Sanitarium pa sad češljam materiju, čini mi se da tu ima mesa.

Pa nije valjda poenta razvoja da se diriguje cena? :) ovo ne da je neozbiljno nego nemam reci...
Hajde sedi i razmisli koliko bi bilo neozbiljno da ispucaju uludo najveci adut. Nije poenta dirigovanje cene vec da se nagrade holderi, pa i developeri valjda. Stvarno mislis da svi ostali to ne rade ne samo u kriptu? Postoji prava stvar i postoji pravo vreme, jedno bez drugog su fail.

Kada kazete "kupujem"... Sta to znaci?

USD ili BTc?
Ja uglavnom kupujem za fiat, ubacujem ga preko kartice na menjačnicu, pa kupujem.
Retko trgujem, ali ako nešto ode 3x, prodam 2/3, a 1/3 holdam (npr. ADA).
One 2/3 ponovo kupim nešto što je na popustu. Bilo je tu i uspeha, ali i grešaka.
Uglavnom holdam i dokupljujem i ne izvlačim fiat napolje. Tako nema ni poreza :)

Skupo mi za kupovinu, jeftino za prodaju.
Ja čekam ako treba par meseci da pokupim TRIAS i KDA, još jedan dobar dip u rejndžu 42-46k.

edit: htedoh da okačim legende i četrdesete al smarači su zabranili embedovanje

I dalje osciliramo izmedju 46-52k

Stim sto izgleda da imamo vise dno ( 46.5-47.5-48.7k ) i nizi vrh ( 52-50.9k)

U zavisnosti kako povucemo linije na 1h chartu dolazimo do zakljucka da bi mogli da dobijemo neki rasplet trenutne situacije mozda vec ove ili sledece nedelje.

Za sad je najbitnije da probijemo tih 52k i zadrzimo se iznad njih neko pristojno vreme, a da pritom gomila ne ulece na poluge kako bi izbegli onaj degenerizam od pre 10 dana ..

P.S. Ovaj newsletter mi deluje dosta dobro .. ( i dzaba je )

Prilozi

• DeepinScreenshot_select-area_20211213122715.png
    DeepinScreenshot_select-area_20211213122715.png
    217.2 KB · Pregleda: 82
Sta mislite o Erg?
Dosta je nisko, umeo je da pravi solidne izlete sa cenom.

Pozdrav kripto entuzijasti,
Mislim da jos nismo dotakli dno i da cemo sigurno testirati btc 40k.. eth 3200-3000, ltc 110-100, link 13.3-10.5 xlm 0.15-0.13.
Bilo bi isuvise lako da je sve nastavilo pravolinijski gore, samo stepenasta kupovina i bez zurbe sto vise padne to bolje ako imate strpljenja nema greske.
Imamo i dalje dobrih i losih vesti ali kada utvrdimo dno mislim da posle toga postepeno btc moze u napad na 70k+ a ostali ce pratiti naravno, do tada kupovina ko moze, kome je muka da gleda krvarenje neka pocupa kablove i zaboravi na kripto dok se ne oporavi sve.
Ne oglasavam se cesto jer mislim da nema smisla kuckati 10 poruka dnevno barem za mene, ali kad napisem nesto ocekujem da ima smisla, pa videcemo.
Srecno!

Cak je Chico Crypto pukao psihicki, toliko nas cedi ova situacija. Ode covek da leci zivce, mada mislim da mu nije prvi put..

Evo i mene sa dozom hopiuma kao maja-jula :)
Mislim da polako koracamo ka masovnoj adopciji kripta,tako da mozda vise nema da imamo onaj klasicni blowoff top kao i 80-90% drop.Hodleri ce bolje da prodju od 90% trejdera.

SPX vs BTC

1.png

Screenshot_2.png

Amazon :

4.png

I onda braćo i sestre... bear je pred nama, market cap propada, a hopium loš i nikakav... :(

Izgleda da je tako. Ovo vracanje iznad 50k mi je delovalo kao povratak ali izgleda nema snage za to. Sve mi se cini da nece biti povratka pre kraja januara ili februara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno