Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nije on kripto kit pa da manipuliše tržištem.

Pogotovo što piše na srpskom..Činjenica da nema euforije.

U ovo doba 2017. su zatvorene nove registracije na menjačnicama jer nisu mogli da obrade toliko novih zahteva. Benchmark je ograničio pisanje u ovom podforumu. Plaćala se provizija da se kupi kripto, a ne da se proda. Karti i druge opreme nije bilo ni za lek. Npr riser se plaćao 20 ili jače evra.

Ovo sada po svim tim merilima nije ni 10%.

2016 se ovo sto si naveo nije dogadjalo.

Tek 2017

A meni se cini da trenutno zivimo januar 2017 god

Poslednja izmena:
Bice zanimljivo videti sta ce se desavati sa menjacnicama ako stvarno dodjemo do tih nekih cifara i ljudi krenu da povlace pare.
Već sada mnogi pokušavaju da povuku pare ali ide teže. Berze sa pravim USD otežavaju povlačenje i poštravaju pravila (KYC).

Jedino usdT-a ima na pretek. Postavio sam info da imam viška kripta pre par dana ovde na forumu, i imao samo jednu poruku / raspitivanje povodom toga.

Plašim se da je ovo jedna veoma problematična usdT manipulacija koja će se završiti loše.

Banuju se privacy coini i poštrava KYC da bi se sprečilo izvlačenje prave likvidnosti za kripto kupljen tetherom. To je moje mišljenje.

Poslednja izmena:
Već sada mnogi pokušavaju da povuku pare ali ide teže. Berze sa pravim USD otežavaju povlačenje i poštravaju pravila (KYC).

Jedino usdT-a ima na pretek. Postavio sam info da imam viška kripta pre par dana ovde na forumu, i imao samo jednu poruku / raspirivanje povodom toga.

Plašim se da je ovo jedna veoma problematična usdT manipulacija koja će se završiti loše.

Pucanje USDT-a mislim da bi veoma malo i veoma kratko naskodilo BTC-u, dok bi definitivno sahranilo vise hiljada altova, sto im od sveg srca zelim :)

Povuklo bi za sobom bankrot mnogih menjačnica, i bankrot mnogih malih ulagača. Ali da, slažem se sa bi institucije mogle da odbrane vrednost BTC-a.

Bice zanimljivo videti sta ce se desavati sa menjacnicama ako stvarno dodjemo do tih nekih cifara i ljudi krenu da povlace pare.
Bice ogromnih problema. Za sada cex glavi jer nije krenulo jos masovno da se kupuje. Za sada kupuju institucije najvise tako da malo kesa ima na cex-u. U nekom trenutku ce to da proradi isplata. Ali kad bude stalo bice veci problem za isplatu nego ikada. To budite sigurni. Ogroman ce biti skok i bice puno ljudi s brdom para koje nece moci da povuce. Ja sam svestan sta me ceka. Tether mi je resenje donekle, da puvucem na wallet i da sledecih godina izvlacim polako ali ako Tether bude u problemu mogu i ja da se slikam. Videcemo.

Tapatalk from Poco loco

Cela ta prica me plasi, ja sam rezonovao bolje biti na nekom Bitstampu koji ti trazi krv i koristi pravi dolar, navodno je sigurnije nekom logikom ali i oni evo recimo me jos nisu full verifikovali, non stop dave pod izgovorom guzve itd. Na kraju ne bi me uopste cudilo da i dodjemo do situacije ne mozes da povuces pare jer nisi full verifikovan u jeku tog nekog ogromnog ATH-a sa istim izgovorom, guzva je ne mozemo sve da obradimo itd.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Bice ogromnih problema. Za sada cex glavi jer nije krenulo jos masovno da se kupuje. Za sada kupuju institucije najvise tako da malo kesa ima na cex-u. U nekom trenutku ce to da proradi isplata. Ali kad bude stalo bice veci problem za isplatu nego ikada. To budite sigurni. Ogroman ce biti skok i bice puno ljudi s brdom para koje nece moci da povuce. Ja sam svestan sta me ceka. Tether mi je resenje donekle, da puvucem na wallet i da sledecih godina izvlacim polako ali ako Tether bude u problemu mogu i ja da se slikam. Videcemo.

Tapatalk from Poco loco
Ovo je potpuno tacno i slazem se sa tobom SAJ. Zamislite scenu gde ljudi masovno zele da svuku novac sa svojih racuna. To apsolutno nece moci. Vec vidim razne peripetije i ogranicenja u isplatama. Bice velike muke

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Bice problem i na Stampu i na svim ostalim menjacnicama. Iskreno, ne verujem da je ijedna menjacnica likvidna i nijedna menjacnica ne voli ljude koji dodju da prodaju kod njih jer su svesni da ce para nestati ekspresno kad cena ode u nebesa. Imacemo problem svi koji sacekamo neku ozbiljniju cenu. 90% ce izaci do polovine top-a, neki i mnooogo ranije. Za njih nece biti toliko problema ali kad se udje u ozbiljnu lovu mozemo da se slikamo.

Tapatalk from Poco loco

To bi mogao biti jedan od glavnih razloga zasto ipak treba da ocekujemo ALT sezonu, po mojoj nekoj logici. Kada se btc napumpa, a menjacnice zavrnu slavinu tj usd isplate, ostaju ti dve opcije:

1. da bezis u DAI/USDC i nesto rizicniji USDT
2. da bezis u neki od altova za koje si procenio da nisu mnogo skocili i da mogu posluziti kao storage of value, bar na neko vreme.

Juče na ItBit-u BTCUSD 24h volume oko 17M$, malopre 24h volume 70M$. Ostala 3 para se jedva mrdnula po volume-u. LTC najveći procenat Min-Max cene 24h.

02 January 2021 23:55:44
BTCUSD = $32,218.50 $70,863,077.20 $29,043.25 $33,333.00 14.77%
ETHUSD = $772.75 $9,334,973.67 $717.50 $788.95 9.96%
LTCUSD = $136.67 $5,436,192.20 $123.60 $142.72 15.47%
BCHUSD = $353.85 $1,192,783.64 $334.05 $368.55 10.33%

To bi mogao biti jedan od glavnih razloga zasto ipak treba da ocekujemo ALT sezonu, po mojoj nekoj logici. Kada se btc napumpa, a menjacnice zavrnu slavinu tj usd isplate, ostaju ti dve opcije:

1. da bezis u DAI/USDC i nesto rizicniji USDT
2. da bezis u neki od altova za koje si procenio da nisu mnogo skocili i da mogu posluziti kao storage of value, bar na neko vreme.
A možda BTC dodje i do 90% total market cap-a. Kako? Altovi i sada već dugo vremena relativno krvare, ako BTC nastavi da raste a ALTovi ne toliko, ljudi će početi da se pitaju zašto se vrednost njihovog kripto portfolia u dolarima nije povećala (a trebala je)i gube verovanje u altove i prelaze u BTC, masivno napuštanje altova da bi se dokupio makar i 0.01 BTC, čija se cena diže, a niko neće u altove ni u USDT možda i tako dodjemo do toga da na kraju niko neće da proda a niko ne može da kupi BTC.

Na kraju - kripto je ovde da ostane, mnogo altova će imati svoju svrhu u nekoj svojoj vertikalnoj industriji, kad malo bolje razmislite Mars će se kolonizovati za možda 50 godina a ekonomija tamo neće raditi ni na dolaru ni evru ni juanu.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Bit ce alt sezona itekako, kladim se evo u 10ETH ko god zeli. Slicno je se govorilo i za BTC pre par meseci, nema sanse ove god ATH, sada je sve drugacije i sl, a vidi sada opalio preko 30K, nesto sto je mnogo vise i od onog sto su najveci optimisti prognozirali.
Secam se kraj 2016 kada je isto BTC opalio ogromno a recimo tad ETH bio kao mrtav konj (u dec-jan) i onda izmedju marta i maja 2017 napravio 100x. Tad je BTC drzao cini mi se preko 80% crypto marketa.

Znamo da nije to pravih 10 bil, narocito kad tim drzi ~70% supply. Da krene rasprodaja, nakon par stotina miliona prodatih, pao bi market cap sa 10 na 1 bil.

Market Cap tek sada prebacio onaj stari iz 2018.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Mislim da je odlična prilika kupiti altove u ovom trenutku po ovim cenama, popust neće još dugo trajati.

to su trebali jos "juce" da urade .... imaju gasa, curi im kroz sve otvore...pa koristili ne koristili isto im se vata :p

Nece oni to da rade nego ce da daju na koriscenje ko hoce

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

LTC je probio high iz juna 2019, sad moze i LTC parabola!

Ja sam na 145 prodao LTC :) Ocekujte da ide na 200 znaci za dan.

Prodao sam jel sam presao u ETH, svidja mi se da par poslednjih sati dok BTC pada ETH raste.

Poslednja izmena od urednika:
Spavas li mirno SAJ? :)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Kao beba. Bukvalno sam se pre 2 minuta probudio.
Konacno je probio. Juce me je nervirao ceo dan, gledam ga kako ide i vraca se bezbroj puta s znam da mora ds probije. I ovo je mali skok ali hajde, pomera se.

Edit: ja ocekujem napad na 180 ovih dana.

Poslednja izmena:
Od poznatiji altova ostali su LTC i ETH, nazalost dash,xmr,zec generalno privacy coini kao i XRp, STR to je u velikom problemu.

LTC iz mog ugla gledanja treba da bude No1 altcoin pa onda ETH, mada za ETH bice svasta oko njega puno mutni radnji, dok je LTC cist ko suza.

Ja sam jos malo dokupio na ovim dipovima da uvecam stek. Steta da se ne uzme kad vec nekoliko puta se odbija tu oko 0.004

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
El očekuješ korekcije nekad?

Ocekujem uvek ali nikada to ne pisem. Korekcija ce biti posle svakog veceg i naglog skoka. Korekcije uglavnom diktira BTC ali obzirom na trenutnu akumulaciju standardnih korekcija nemamo. Uglavnom se to svede na skoci 10% pa se povuce par procenata dole. To je za sada sve sko ocekujem.

Edit: Sad vidim da je LTC prestigao XRP po marketcap-u. Ocekivano. Nadam se i da je ovo poslednji put da ga prestize :D

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno