Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Morbius Jel tebi ovo prvi pump? Ti kao da nikada nisi video kako se kripto krece. Konstantno pricas kao neki ekonomista od 60 godina. Svojevremeno sam pricao ljudima koji se bave ekonomijom da ako hoce da shvate kripto moraju da zaborave sve sto znaju. Ziva istina.

Ti kao i obično nešto fantaziraš i filozofiraš bezveze. Tržišna pravila uvek važe. Svaki put u balonu se ponavlja ista priča: "Ovaj put je drugačije."

Nije.

Pa svakog puta je bio ovakav skok pa i daljeko jaci samo sto si ti izgleda sve prespavao pa se sad iscudjavas kako BTC skace i poredis ga s naftom. Dovoljno je da pogledas samo 4 godine unazad i da vidis kako je skakao 2017-te i sve ce ti biti jasno. Trzisna pravila vaze ali je u priptu 5 godina kao 50 ovako, pa i vise. Sve se ovo ponavlja po ko zna koji put, samo ti filozofiras bzvz, trosis kiseonik bez potrebe.

Jel ti ovo prvi pump?

Dokle ide ovaj put?

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Izgleda vreme da pomerim sell order za ETH sa 850$..........brzo ce to

Pa svakog puta je bio ovakav skok pa i daljeko jaci samo sto si ti izgleda sve prespavao pa se sad iscudjavas kako BTC skace i poredis ga s naftom. Dovoljno je da pogledas samo 4 godine unazad i da vidis kako je skakao 2017-te i sve ce ti biti jasno. Trzisna pravila vaze ali je u priptu 5 godina kao 50 ovako, pa i vise. Sve se ovo ponavlja po ko zna koji put, samo ti filozofiras bzvz, trosis kiseonik bez potrebe.

Jel ti ovo prvi pump?

Druga situacije je bila 2017., drugo je danas, toga si valjda svestan. Batali tvoje prazno mudrovanje, udavi koliko smaraš.

Pa eto, ti si taj koji prica da je drugacija situacija. Nije. Pre 4 godine te ovde nije bilo a sad prosipas pamet ovde, zamlacujes ljude bzvz nekim filozofiranjem i mudrovanjem. Ti nisi ni jedan ceo ciklus tu. Izvini sto je tebi to sad smor ali moras biti svestan koliko si neiskusan. Sve je ovo vec vidjeno, sve se ponavlja samo se takvi kao ti menjaju. Dolaze novi, odlaze i svakog puta je ista prica. Prazno mudrovanje ili ne gledaj sta ti pricam mesecima a sta ti ignorises i pricas neke nebuloze za to vreme.

Pogledaj samo 2017-tu i sve ce ti biti jasno. Jednom u zivotu poslusaj i batali sujetu, nisi klinac.

Koliko god ja tebe pokušavam da iskuliram i spustim loptu, to ti više daviš. Dobro, izolacija i sve, kapiram da ti je dosadno, ali čoveče, dramiš više nego moja riba, a ona je Grkinja, oni su bukvalno izmislili dramu. Ajde da batalimo dalju diskusiju da drugi ne bi morali da to gledaju bezveze.

Ne dramim nego nije dobro kad pametniji popusta, onda takvi kao ti dobiju previse mesta pa zamlacuju ljude. 2017-te si pricao kako ce svi altovi propasti, kako je sve ovo bubble. I dalje se nisi previse pomerio u razmisljanju osim sto si usao malo da trgujes jer si resio malo da zaradis. Sve je to ok i treba da zaradis ali si toliko neiskusan i zaslepljen svojim "znanjem" da ne vidis sumu od drveca.

na bitstampu zanimljiv ATH 33 333$ :d

Postaje vec neozbiljno, pump doge coina ne znam sta ce dalje da se desava, ali mogla bi korekcija ubrzo. Znam da se od 15k vec spominje korekcija, ali zaista pumpa se kao najveci shit, a mozda konacno i altovi malo dodju do daha i poprave odnos.

A beam je konacno vredniji od grin. Doduse ne onako kako su hajpovali. Trka je ka nuli i grin vodi

Cudna mi je ova stagnacija altova. Jos od 18k se ne mrdaju a na btc nema nikakve korekcije vec mesec dana. Kapiram da je veliki hajp na btc ali ovako zamrzavanje altova ne mogu da ukapiram. Strpljivo cekamo prelivanje samo je pitanje na kojoj ceni ce ono doci. Ako uzmemo da gledamo 2017-18. Cinimi se negde u januaru 2018 altovi su dotacinjali vrhove. Tada je btc bio na nekom od maksimuma ili na korekciji oko 18-20k Stim sto su altovi sve vreme to manje vise lepo pratili. Ovog puta to ne vidim. To moze da znaci da ce BTC doci na 50k brze nego sto smo sanjali a sta ce biti sa altovima to niko ne zna. Bojim se da cemo njihove vrhove dugo da cekamo i pitanje je da li cemo ih i docekati

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

21. godina u 21. veku, 21 milion bitkoina na datum 2.1. Ide na korekciju od 21k. Ima li smisla šta mislite?

Naravno nema 21m bitkoina ali kontate poentu...:d

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

ECD :. :p
7ef053f1980caef5ac7ed2db4b763e06.jpg

"manje euforije" ?? Wtf...lik je izlapeo totalno

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Drugacija je situacija jer sada kupuju institucije a ne pojedinci, za pojedince je BTC postao preskup. Sad rade berze/investitori/brokeri, a oni cute i rade. Kad oni pocnu da pricaju/galame onda je pucanje blizu. Za sada jos uvek cute i kupuju, a dok kupuju neko pravi akumulaciju, taj neko ce se jednog momenta istresti i to ce biti to. Naravno neko (vecina) ce ostati kretke ruke, ali tako je uvek i bilo. Samo u proteklih mesec -dva investitori su kupili 3x vise BTC nego sto je izrudareno, dakle uzeli su 6 mesecnu produkciju, zato smo ovde gde i jesmo. Kada nastupi opsta euforija pisace i novine o tome. Ne zaboravite novinari ne propustaju nista, samo za sada i oni i njihovi urednici znaju da je "rano" i da je igrica tek u pocetku/zaletu.

Pre 3-4 godine sam pricao sa drugarom o stanju sa grafikama, ciklusima, kopanju. Jos tada sam mu reako sledece. Prvi ozbiljan krug je sa nekih 50-80.000 (kada je BTC bio na 266$) karata. Sledeci krug smo stigli na 600.000 karata (to je kada je LTC bio na 40$), poslednji krug je bio ovaj sa ETH na 1000$ gde kopa oko 8.000.000 karata altove. Sledeci krug ce biti potrebno 50-80miliona karata. To necemo moci dobiti/imati. Dohvaticemo 15-20mil. i to je to. Tada ce sve te karte koje tu budu kopati i dalje oko 3-5$ na dan i necemo moci da oborimo isplativost. Karata nece biti godinu ili jace u prodaji, znam deluje nemoguce, samo polako, zadnji put ih nije bilo 3-4 meseca. ;)

Ako s evratimo na matematiku od 4$ po karti i uz duplo vise karata to bi bilo kao da je sada mreza oko 600Th/s. To bi sada znacilo isplativost za kartu koja kopa 40MH/s oko 1.05$ na dan. Nama treba 3-5x toliko, pa sad racunajte sami i uzmite u obzir da ETH kaska za BTC, sto i svi vidimo "da ne prate altovi". To nas lako dovodi na cenu ETH koja bi trebala da je u zoni 3000$. Racunajte koliko ce BTC tada da bude sami. Evo da i ja kazem, mislim da cemo "uterati" jednu nulu u BTC, a i to sto mislim, svaki put sam podbacio 3-5x.

Poslednja izmena:
Pa eto, ti si taj koji prica da je drugacija situacija. Nije. Pre 4 godine te ovde nije bilo a sad prosipas pamet ovde, zamlacujes ljude bzvz nekim filozofiranjem i mudrovanjem. Ti nisi ni jedan ceo ciklus tu. Izvini sto je tebi to sad smor ali moras biti svestan koliko si neiskusan. Sve je ovo vec vidjeno, sve se ponavlja samo se takvi kao ti menjaju. Dolaze novi, odlaze i svakog puta je ista prica. Prazno mudrovanje ili ne gledaj sta ti pricam mesecima a sta ti ignorises i pricas neke nebuloze za to vreme.

Pogledaj samo 2017-tu i sve ce ti biti jasno. Jednom u zivotu poslusaj i batali sujetu, nisi klinac.

Izvnini SAJ ali mislim da nisi upravu ...

BTC nikad nije Isao u ovakvu parabolu ovako dugo bez ikake korekcije ...

Ovo postjae sve opasnije i najavljuje prerano pucanje balona.

Ja zelim da BTC raste lagano cele 2021-e godine a ne da divlja nenormalno kao sto to sada radi ..

Zadnja korekcija je bila u Septembru ( I to pocetkom Septembra sa ~12K na ~10k).

Evo reci mi sta bi ti vise voleo da imamo lepe korekcije i da BTC dodje do 150k u jesen ove godine, kako dolici. Ili da ceo ovaj balon pukne na 50-80k za mesec dana.

U ovome su 100 godina cekas svoj momenat i na kraju taj momenat porani 6 meseci i bude pola onoga sto si ocekivao.

Da sam u BTC-u verovatno bi ga prodao sad ( pogotovo zato sto sam pijan ko guzica ) ...

Evo nekih opsega u kome bi sve ovo moglo da se krece.

I molba nemojte da gnjavite sve ovo i da prenosite na neku drugu ravan i medjusobno prepucavanje. Nema smisla zbog ostalih.

Molba Morbiusu kad komentarise da ne gleda na sve nas kao neke glupane koji su eto slijepi do ociju. Svi smo u istom sosu i ne postoji neko sveto bozanstvo koje ovim upravlja. Ima previse nepoznatih da bi ova jednacina imala jednostavno resenje. Sve da si i najpametniji to ti nista ne garantuje i to moze ponekad i da smeta.

Ovdje je tajming odlučujući. Bitno je kad udjes i bitno je kad izadjes.
96e80decc4e3bd020bda168ee9714c28.jpg

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Taman vrh negde. pred Sv. Luku... bice za prase [emoji23][emoji23]
Salim se, nemoj zameriti. Istu tu cenu sam ja negde video, procitao pre mesecak dana, ta. cifra oko 280k...eto,da te ne proglase ludim, samo da ubijes, ne mogu se setiti gde... ove usputnestanice, ne znam ali za tu cifru, znam jer sam se lepo nasmejao, ponadao Alt sezoni ali sezona lova kao da je samo na krupnu divljac [emoji3526]

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Za one koji su novi u kriptu/berzama:
1. Uvek se ulaže samo ono što možeš (da preživiš mentalno) da izgubiš.
2. Ne sanjaj da ćeš kupiti na minimumu i prodati na maksimumu bilo kog ciklusa. Dobitak od 30 % je super.
3. Uvek će nešto drugo da skoči više od onoga što imaš. Najviše para izgube oni koji odmah potrče na to drugo.
4. Odluči da li ti je bitna zarada u btc ili dolarima/evrima (fiat). Ako ti je bitan fiat, potpuno je nevažno na koliko si prodao btc, sve dok si profitirao. Misliš da si se zeznuo što si prodao na 20k i misliš da će sad do 50? Pa kupi ga sad na 30, pa prodaj na 50 i zaradi debelo.
5. Rizik od prerane kupovine ili prodaje drastično se smanjuje uravnoteženom trgovinom. Ne kupuj odmah za sve pare i ne prodaj odmah sav kripto. Puštaj po 5-10 % odjednom (retko više), mada to zahteva buljenje u monitor po ceo dan i postavljanje puno naloga.
6. Da bi preko noći zaradio gomile para moraš gomile i da rizikuješ. Ako nemaš/nećeš moraš da igraš na duge staze i da se kontrolišeš. Trt koin skočio 3000x? Mrt koin skočio 3800x? Ako ne možeš da ih ignorišeš bez lekova, nisi za berzu.

NAJVAŽNIJE
Berza, a pogotovo kripto, nije neki klub prijatelja gde se obavezno poštuju neka pravila i gde se svi dogovaraju oko toga da li je stvarno bio faul, da li je lopta prešla liniju i tome slično. Da bi bilo jasnije kako (kripto) berze funkcionišu zamisli da su morbius i saj jedna te ista osoba. Shvatio?

Izvnini SAJ ali mislim da nisi upravu ...

BTC nikad nije Isao u ovakvu parabolu ovako dugo bez ikake korekcije ...

Ovo postjae sve opasnije i najavljuje prerano pucanje balona.

Ja zelim da BTC raste lagano cele 2021-e godine a ne da divlja nenormalno kao sto to sada radi ..

Zadnja korekcija je bila u Septembru ( I to pocetkom Septembra sa ~12K na ~10k).

Evo reci mi sta bi ti vise voleo da imamo lepe korekcije i da BTC dodje do 150k u jesen ove godine, kako dolici. Ili da ceo ovaj balon pukne na 50-80k za mesec dana.

U ovome su 100 godina cekas svoj momenat i na kraju taj momenat porani 6 meseci i bude pola onoga sto si ocekivao.

Da sam u BTC-u verovatno bi ga prodao sad ( pogotovo zato sto sam pijan ko guzica ) ...

Ajmo sad od pocetka... Razlika izmedju proslih puta i sada je sto su sada uletele institucije s puno vise para nego ranijih godina. Korekcija ima ali su jako male. Ja vam vise od mesec dana pricam da nece biti jakih korekcija jer niko nije lud od njih da istovara velike kolicine novcica koje su prethodnih meseci akumulirali. BTC je postao jako pozeljak i jako tezak za kupiti u vecim kolicinama, upravo zato ga niko nece istovarati. Zato nemamo jake korekcije kao ranije jer uvek neko jedva ceka da kupi.
Pre par meseci sam i rekao da verujem da ce ovaj skok verovatno biti daleko veci nego sto bilo ko ocekuje a ovde je pola foruma izneverovalo kad sam spomenuo 100K pa su padale i prozivke pojedinaca. "Strucnjaci" su za to vreme predvidjali slom berze.

Tapatalk from Poco loco

Koji politicarski tweet, sto nije napisao na koju godinu misli ;).

Čovek ima uvid u stanje na terenu. Njegovo mišljenje je za respekt.

Sto ne znaci da ces ti na twitteru od njega dobiti uvid u realno stanje? A bas i nema, pre 4 godine se kupovalo kod njega, sada vise ne.

Ne zaboravite novinari ne propustaju nista, samo za sada i oni i njihovi urednici znaju da je "rano" i da je igrica tek u pocetku/zaletu.

Never go full Elon :d.

Poslednja izmena:
Baguje mi tapatalk, nastavicu u drugom postu...
Daleeeeko smo od pucanja balona, nema nikakve potrebe za strahom. Balon nije ni krenuo. Jos uvek je period akumulacije. Jos nije ni bilo parabole, masovnog hajpovanjs i sl. Rano je jos. Zato onaj sa ECD i kaze da hajp nije kao ranije. Nije, zato sto je ovo tek pocetak. Hajde u junu da vidimo koliki ce hajp da bude. U svakom kaficu ce neko sedeti i pricati o bitcoinu, u svakom busu ce biti neko ko ce pricati... Prodavace ljudi kola i stanove da bi obrnuli pare... Toga je i ranije bilo, bice i sada. Ali jos je rano, polako.
Bice i korekcija ali ne jos dok je ovolika akumulacija. To je jedina stvar koja se razlikuje od onoga pre, samo toga moras biti svestan. Sve ostalo je isto.

Tapatalk from Poco loco

Bice zanimljivo videti sta ce se desavati sa menjacnicama ako stvarno dodjemo do tih nekih cifara i ljudi krenu da povlace pare.

Ma nije on kripto kit pa da manipuliše tržištem.

Pogotovo što piše na srpskom..Činjenica da nema euforije.

U ovo doba 2017. su zatvorene nove registracije na menjačnicama jer nisu mogli da obrade toliko novih zahteva. Benchmark je ograničio pisanje u ovom podforumu. Plaćala se provizija da se kupi kripto, a ne da se proda. Karti i druge opreme nije bilo ni za lek. Npr riser se plaćao 20 ili jače evra.

Ovo sada po svim tim merilima nije ni 10%.

Problem je sto ljudi misle da se istorija uvek ponavlja i tako ocekuju i ovaj put.
Meni je dosadilo da objasnjavam (u privatnom zivotu mi je muka da diskutujem o kriptu uopste) da su se pravila sad promenila.
Nista nije kao pre, ne vaze stara pravila i logika.

Tako da ovaj put ne mora da znaci da ce biti jake alt sezone uopste. Mozda BTC ode na 100.000-200.000 ove godine a altovi skoce recimo 3-5x u vrh glave............ako i tolko
Ko zna, niko ne zna. Stara poslovica vazi "dont put in what you cant afford to lose". I kraj price. Moze lock teme :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno