Da , i meni zapara oci te torbe kripta , poprilicno kontradiktorno , ali ajde da se vratimo cenama.
@Techno
ajde ozbiljno kao day trader , koje su ti trenutno pozicije ako uopste trgujes ovih dana
Evo nekoliko raloga zasto ja mislim da nema smisla pisati o kratkotrocnim prognozama ovde na forumu
1. Na zalost mislim da to sto ja trgujem i analiziram za veci deo clanova foruma nije od koristi , jer je analiza nekad validna samo par minuta ponekad i sekundi , Dakle ja mogu da napisem prilika za long BTC na recimo 18800 i da cena posle par minuta bude vec 19200 ili 18400 i da sve nema vise smisla ,
2 . Kako su ovde na forumu neki clanovi a nekad se stice utisak i svi clanovi koji pisu u fazonu samo kupi i HODL ide ovo na 50 000. onda ide na 200 000 , pa onda ide to i na milion , potpuno je besmisleno iznositi drugacije misljenje jer si odmah napadnut i najstrasnije izvredjan od tih najaktivnijih reklo bi se clanova . Tako da i ja sad ponavljam svoju mantru : " Ide ovo duplo vise od najveceg predvidjanja i malo preko toga " .
3. Mnogi ljudi dolaze na forum cak mi i salju privatne poruke ili poruke na telefon sa pitanjima o mom misljenju itd . Oni ocekuju da im neko precizno kaze kad da udju i kad na koju cenu da izadju iz trejda , i to tipa u sledeci cetvrtak oko pola pet kupi na 19200 btc a prodaj ga 03,02 2021 u petnaes do sedam ujutro na 49990

. Takve prognoze generalno moze da da baba gatara koja gleda u karte i kad ti uzme 2000 dindzi ode niz ulicu i umre od smeha kakvih lakovernih ljudi sve ima .
Dakle trgovanje kratkorocno ili swing , cak i investiciono na duze staze je jako kompleksno , i ozbiljni trejderi ne ulaze samo u jedan trejd i ocekuju od njega bogastvo , vec trguju svakodnevno tokom cele godine , razlicite parove u long i short , gube novac i dobijaju i na kraju podvuku crtu i vide da li su profitabilni ili nisu . Nastranu to sto menadzeri velikih investicionih fondova i banaka , su medjusobo povezani i u kontaktu , tako da cesto iza scene dogovaraju smer kretanaj trzista i na taj nacin iako je to zabranjeno manipulisu trzistem i ostvaruju profit za sebe i fondove ili banke , Te pare se otimaju od sitnih ulagaca i trejdera i to je staro koliko je stara i berza ,
Dakle pokusajte da ucite , pokusajte da trgujete onako kako mislite , ili jednostavno budite HODLERI .
Ja jesam iznosio neke predloge sta i kada kupiti , ali to je bilo nesto tipa , Ovaj ili onaj coin je interesantan za long ili short , pri tome to su bile situacije kada se moralo ostat u poziciji nekoliko nedelja ili bar dana , i to su bile neke " sigurice " cak sam i kasnije napisao sad mozete izaci ako ste kupili , ostvaren je profit na tim parovima itd .