Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajde da ponovimo , posto sam se licno pogubio (srecom nit kupujem nit prodajem , samo tresem praznu slam[aric]u) :p

koja je cena po vama naduvana , koja je realna , a koja je podcenjena ?

Niko me ne napada da sam beskorisan na temi , pa evo i da iznesem svoj stav o povoljnosti i naduvenosti marketa .

Dakle pribelezite ove danasnje cene , pa dobro mesto za dugorocno ulaganje je kada su cene zeljene valute otprilike negde na polovini , ako kao neki uspete da kupite za 10% ili cak 5% cene od maksimalne cene koju je ta valuta imala , to je isto ok za kupovinu i dugogodisnje cuvanje

Primer ETH bio 1280 dolara , posle 8 meseci bilo ga moguce pazariti za 85 dolara , Nadam se da ste skapirali poentu , e sad da li cete kupiti na nekom vrhu , pa cekati 3 godine da on dodje ponovo na taj vth ako uopste i dodje , ili cete cekati 3 godine ( ili mozda 8 meseci ) da povoljno kupite , to sami odlucite sta cete da radite :)

Sad da li sam nekome pomogao ili nisam nemam pojma . U svakom slucaju ne moze da skodi . A i izgleda mora dugo da se ceka kako god okrenes .

Inace ja i dalje tvrdim da ce BTC i ostale valute biti duplo vise od najvecih predvidjanja koja trenutno kruze internetom ,

Jos bih jenu stvar hteo cenejnim kolegama da ukazem , Na berzi uvek 50% ljudi misli da ce neki par da poraste , Drugih 50% misli da ce da pada , i tako se formira trziste , Kad na primer 52% ljudi na trzistu veruej da ce rasti ( misli se na kapital koji poseduju ne na broj osoba ) onda market raste , sve dok 2% ne preleti an drugu stranu . Tako da dozvolite razlicita misljenja . cak i kad 99% ovde vas ucesnika misli da btc raste na 100 000 do proleca

znaci cena BTC nije naduvana , ok je za kupovinu , ide to na milion brzo

evo grafikona pa vi vidite da je cena skroz ok

https://www.tradingview.com/x/92P6ocXW/
Tek ces da vidis sta je naduvana cena.
Uostalom znas ti dobro kada sam ja pricao da se kupuje a onda slobodno i proveri i kolike je cena bila tada. Cak ni sad nemas nijedan argument da dajes sebi za pravo da prozivas na taj nacin ali hajde, tebi na cast.
Nenznam samo sta ces sledece godine da pricas, jedva cekam da vidim.

Tapatalk from Poco loco

Uh, to je zabolelo :d
Iskreno, svaka ti cast kako te nije mrzelo da nadjes to i okacis. Ja ne zelim da gubim vreme raspravljajuci se s takvima. Dao bih ti + ali nece. Zasluzio si ga svakako ;)

Ajde bre kad će više ta korekcija, sav utrnuh od čekanja. Ajde LTC, testiraj još jednom support na 65$. :) Ma čekam, pa polako.
Aj da hajpujem LTC malo, mada hoću nižu cenu za ulaz. Pustili Visa Litecoin card za sve u USA a uskoro i za 31 zemlju u Evropi. Plus na Litecoin card-u mogu i druge kripto valute + dadavaće ih još.
https://litecoin-card.com/
Držite gaće dok ne prođe ovo sa izborima u USA. A UK zabranjuje od 6. januara prodavanje kripto finansijske instrumente (derivatives) običnim korisnicima.
https://www.fca.org.uk/news/press-releases/fca-bans-sale-crypto-derivatives-retail-consumers
dosta toga rečeno ovde:
  • inherent nature of the underlying assets, which means they have no reliable basis for valuation
  • prevalence of market abuse and financial crime in the secondary market (eg cyber theft)
  • extreme volatility in cryptoasset price movements
  • inadequate understanding of cryptoassets by retail consumers
  • lack of legitimate investment need for retail consumers to invest in these products

Opcija ignore vrijedi vise nego BTC na 1 000 000$ :)

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

Ok narode, smatram da treba da vas obavestim da je hash ribbons jutros izbacio buy signal. Po meni, struktura ovog marketa nije uopšte dobra za skok sada, ali ovaj indikator je do sad bio vrlo pouzdan. Ja sam poslušno kupio, ali imam svoje rezervacije.

Ako zaista probijemo sada, bez da se prvo ohladimo i potvrdimo support, onda mogu da vam predvidim i top ovog bull marketa. Pod uslovom da ne bude nekih nepredviđenih dešavanja i da ne bude zagušenja mreže, prema mojim indikatorima vrh ovog BTC ciklusa je negde oko...

*drum roll*

30k dolara.

Takođe očekujem da će pad cene nakon toga biti apsolutno brutalan.

Ova prognoza je samo u slučaju da sad probijemo. Ako probijemo nakon korekcije prvo, indikatori će pokazati drugačije i prognoza ne važi.

Znaci kolega morbius kupili ste BTC na ceni 19400 sa namerom da prodate na 30 000 ako sam vas dobro razumeo , a sve to na osnovu hash ribbons indikatora

Znaci kolega morbius kupili ste BTC na ceni 19400 sa namerom da prodate na 30 000 ako sam vas dobro razumeo , a sve to na osnovu hash ribbons indikatora

Određenu količinu, da. Kalkulisani rizik. To je samo za BTC, moj holding portfolio altova je prikupljen još odavno.

Svaka cast, javi svakako, ako probije 20k hoces li cekati 30k ili ces ranije izlaziti, svako predvidjanje analiza ima smisla, nadam se da ce se situacija odvijati po tvojim indikatorima ;)

Eto vam odgovor ko ce da kupi na 19K. Pre 3 dana je bio dumb money, najezda malih Saja koji kupuju :d I naravno kad sam mu pricao da kupi na 10K onda sam bio neki hazarder. I ne, nikada nece priznati da njegovi signali kasne 3 meseca i da nije upravu.
Mene samo zanima sta se promenilo u odnosu na pre 3 dana ali nema veze, makar je kupio. Mesecima nas udavi ovde da bi konacno skupio petlju. Izgleda da ipak nece biti sloma berze :d

Tapatalk from Poco loco

Kao što sam već pomenuo, ja se u ovom slučaju sa indikatorom ne slažem, ali moram da ga poštujem, jer je jedan od vrlo retkih koji do sada baš nikad nije omanuo. Buy signal je trebalo da opali tek za desetak dana, do kad sam planirao da će se BTC iskorigovati i sve je trebalo da se savršeno složi, ali signal je neočekivano požurio.

Jedini indikator kom više verujem je kad Saj počne da priča da će za 2-3 meseca u penziju. Taj signal nepogrešivo predviđa slom.

Mislim da je nepotrebno pretvoriti ovaj forum u takmicenje nekoliko članova ko je u pravu, kao neko ko samo prati i retko komentariše, što više ražličitih strategija i misljenja je dobrodošlo, a vreme će pokazati ko je imao bolje signale.Svakako za ljude koji prate grupu, važno je da ne donose odluke na osnovu pojednih komenatara ovde, vec da sami naprave svoju strategiju za svoj novac...

Svakako zahvalio bih se svima vama koji na kvalitetan nacin uz puno objasnjenja delite korisne informacije, uz podsecanje da je cilj svima isti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije to nikakvo takmicenje nego me proziva mesecima i pravi ________em (dodaj sam) predvidja slom berze i na kraju promeni pricu potpuno i udje na skoro duplo jacoj ceni. Meseci njegove price su pali u vodu. I nema apsolutno veze ako pogresi covek ali makar da ne drnda druge. Danas makar mora da istrpi zezanje, sutra nece biti zanimljivo :)
Sad kupuju mali Marbiusi :D

Svi signali su tu mesecima. Nema veze, bitno je uci pre nego sto bude kasno. Nije ni sad kasno uci ko nije vec na vreme. Bitno je danse bude u plusu na kraju a mislim da ce svi sada prisutni u temi biti u plusu. Eventualni minus mogu da zabeleze samo oni koji dodju preko leta i dok se nakane da kupe docekaju jesen itd. Zato sam gore pisao, samo je poenta ne uci poslednji ;)

Tapatalk from Poco loco

Moraš priznati da mu je fora "kada mali Sajevi navale" vrhunska. [emoji1]

Slažem se sa kolegom iznad, samo da nema zle krvi i sve je super.

Drago mi je da su tema i forum ponovo živnuli jer možemo puno jedni drugima pomoći.

A jeste mu dobra fora, smejao sam se. Vidis da ga ne ignorisem vise otkako se uclanio u Saj-eve :d
Neka ga, samo nek je usao, da zaradi i on. Nije jos kasno za kupovinu. Ni na prolece nije kasno ali imace se daleko manje a vec na leto postaje daleko rizicnije a bas tu ce da nagrne rulja. Realno mogu i oni lagano da uduplaju pare ali niko od njih ne zna sta radi i nisu svesni rizika tako da im se ne moze bas pomoci. Svi sada u temi koji su kupili mogu mirno da spavaju jer imaju lufta da zacrtaju target i da izadju, imaju lufta i da sacekaju top i da se cena sutradan prepolovi i da opet budu o bezobrazno dobroj zaradi.

Ajmo sad malo o ceni. LTC izgleda bas sjajno i cini se da se polako blizimo trenutku kada ce napasti 100$, otpori su na 95 i 99$.
BTC i LTC imaju preslikane chartove, malopre nisam znao koji grafikon gledam, dal sam pomesao tabove. Identicno. Ako probije 19430 otvoren je put do 20K gde je jaci otpor. Ako probije, moze da dobaci i do 21K. Altovi ce da prate skok. E sad, samo da vidimo da li ce cekati ponedeljak ili krenemo ranije.

XRP meseci chart - da li je ovo simetricni trougao koji se upravo iscrtao? Mirise li na trend continuation? [emoji409]
5da616796636a8590da408af32d38e61.jpg

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Nije to nikakvo takmicenje nego me proziva mesecima i pravi ________em (dodaj sam) predvidja slom berze i na kraju promeni pricu potpuno i udje na skoro duplo jacoj ceni. Meseci njegove price su pali u vodu. I nema apsolutno veze ako pogresi covek ali makar da ne drnda druge. Danas makar mora da istrpi zezanje, sutra nece biti zanimljivo :)
Sad kupuju mali Marbiusi :D

Ja tebe prozivam zato što i jesi _______. Mada ponekad i zato što je dosadno, pa nek se nešto dešava.:)

Ne znam gde ti vidiš da moj post tebe nešto opravdava. Ti si čovek koji uvek vidi samo skok, a pošto cena može jedino u dva pravca, statistički moraš biti 50% vremena u pravu.

Cena i raste jer kupuju ljudi bez mozga, jer šta se to u mesec dana promenilo da logično opravda 2x skok? Banke odjednom navalile, jel? :D

Ja sam kripto torbe davno napunio i do sad već vrlo dobro stojim, ali treba imati i nešto BTC kad ulazimo u period pomame. Trend se naglo promenio dok sam bio prezauzet, j3biga moja budućnost ne zavisi od toga šta će kripto da uradi, dok sam ja stigao da ljudski pogledam šta se dešava, ono već stiglo dovde. Još jednom, ja mislim da indikator greši i ovde logikom ne bih ušao (bolje staviti ordere preko otpora), ali smatram da ovakav indikator treba ispoštovati, a bogami i podeliti sa drugima na forumu.

Sta znam Morbius , ali 19880 je nekako bila bolja cena na kojoj si trebao da kupujes , odatle da preripi i da krene bez barijera prema 30 000 je mnogo lakse ,

Morbiuse, lepo tebe opali po nosu ovaj nadimak "mali Saj". Verujem da ce cela bullish nastrojena ekipa tako da te zove, ali dobro je, da si rekao mali kurajberi, bilo bi jos crnje.

Inace, moram priznati da se prilicno cesto i agresivno oglasavas poslednjih meseci, za nekoga ko nije stigao ni "ljudski da pogleda".
Takodje, zanimljivo je da drzis te pune torbe kripta, dok sve vreme kao gavran vices da ce sve u majcinu.

Cena raste jer kupuju ljudi bez mozga? A sta to onda govori o tebi obzirom da si sada kupio? Ne mozes tako da generalizues. Ne mogu svi biti glupi a jedino ti pametan, to ne pije vodu.
Shvatas zasto nikada necu moci da te shvatim ozbiljno?
Prozivas jer si takav covek kakav si, tu nema pomoci.

Tapatalk from Poco loco

Morbiuse, lepo tebe opali po nosu ovaj nadimak "mali Saj". Verujem da ce cela bullish nastrojena ekipa tako da te zove, ali dobro je, da si rekao mali kurajberi, bilo bi jos crnje.

Inace, moram priznati da se prilicno cesto i agresivno oglasavas poslednjih meseci, za nekoga ko nije stigao ni "ljudski da pogleda".
Takodje, zanimljivo je da drzis te pune torbe kripta, dok sve vreme kao gavran vices da ce sve u majcinu.

Da , i meni zapara oci te torbe kripta , poprilicno kontradiktorno , ali ajde da se vratimo cenama.
@Techno
ajde ozbiljno kao day trader , koje su ti trenutno pozicije ako uopste trgujes ovih dana

Prozivke po strani, imam utisak da se nisam lepo izrazio, pa me ljudi ne razumeju. Hajde da probam ponovo.

Ja sam na kraće staze i dalje bearish na BTC. Mislim grafik mu je katastrofa, pogledaj tu parabolu, pogledaj sve indikatore, to prosto moli da se koriguje. Jedino što ga održava je pritisak mase odozdo, ali ni oni do sada nisu mogli kroz zid. Gde hash ribbons ovde vidi šansu za gore, ja nemam pojma. Ali kao da se pojavi Prestige i kaže "Sledeće nedelje moon", a ja ga nigde ne vidim, svejedno moram da se osiguram i nešto kupim. Ili da Saj kaže "Za tri meseca najdalje prodajem sve i idem u penziju", a sve izgleda super, ja moram da bar nešto prodam.

Ovaj indikator je nekako čudan. Na slici primer od letos, to je bio neki descending wedge, berza je već bila dostigla vrh, sve je počelo da se hladi, meni su trebale pare i rekoh da prodam. Izbaci buy signal, ja to ignorišem, kao ono stvarno skoči. Do duše nije mnogo i brzo se iskorigovalo, što je dodatno uverilo moja očekivanja da će BTC nastaviti da prati berzu i da stare indikatore ne treba više mnogo fermati. To me je i zeznulo u oktobru kad se trend promenio.

I zato sad ne želim da ignorišem signal, bez obzira što se uopšte ne slažem sa njim. Zato sam manjim delom kupio sad, a veći deo ostavio da kupim ako se iskoriguje kako očekujem. Uostalom, trebalo mi je nešto BTC, što nisam prodao letos, iskrckao sam polako na altove od tada.

Mislim ljudi, ja sam hteo da podelim korisnu informaciju sa vama. Ako to nikome ne treba, recite mi da se ne mučim, imam šta da radim drugo.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    16.9 KB · Pregleda: 182
Hajde da se vise ne blamiras, pogledaj prvo definiciju parabole pa ce ti biti jasno da prabolu ne mozes da nadjes na grafikonu. Parabola nije ni krenula!
Ne, nismo te razumeli jer nikada nista nisi jasno rekao. Sve sto kazes je kontradiktorno ili potpuno nejasno.

Tapatalk from Poco loco

I meni njegove prognoze nisu jasne.

Cas jedno, cas drugo, a onda kada se desi bude JEL SAM REKAO? :)

NO SHIT! Pa pokrio si obe mogucnosti, moras biti u pravu...

Nikako ne zelim da se delimo ovde na forumu, samo kazem kako ispada kada se gleda sa strane.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno