Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, pa tako onda imamo profesora (zaboravih mu ime) sa sve Nobelovom nagradom za ekonomiju koji izjavi da BTC treba zabraniti. Toliko o zakonitosti funkcionisanja kad ekonomisti ne znaju nista o kripto tehnologiji :)
Uveren sam da taj profesor ne trguje ni na jednoj berzi, pa je u ovom kontekstu bitan koliko i nobelovci za književnost.

Da, pa tako onda imamo profesora (zaboravih mu ime) sa sve Nobelovom nagradom za ekonomiju koji izjavi da BTC treba zabraniti. Toliko o zakonitosti funkcionisanja kad ekonomisti ne znaju nista o kripto tehnologiji :)

Paul Krugman. Jedan od najvecih svetskih strucnjaka za makroekonomiju i medjunarodnu ekonomiju.

Automatski znaci da ni jedan ekonomista ne svetu ne zna nista o kriptu/berzi kripta i svega slicnog.

Mislim.... Odlican zakljucak.

Poslednja izmena:
Istina je samo ovo sto majsta pise...sve ostalo je mjau mjau av av njiiihaaaa :)

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

naravno da je tako sa svim pocetnicima i ljudima koji danas saznaju za trgovanje , onda pola sata citaju , i misle da su bogom dani za sledeceg sorosa , otvore racun deponuju sredstva i krenu u trgovanje .
Pri tome ih svi loze da trziste samo na njih ceka da oni uzmu milione .
Realnost je sasvim drugacije .

sve moze da se sazme u nekoliko recenica .

Kupuj jeftino prodaj skupo ,
Kad si u losoj poziciji izlazi sto pre sa sto manje gubitka . Kada si u dobroj poziciji i market ide na tvoju stranu onda imaj snage da ostanes na marketu .

Problem je sto pocetnik sve ama sve radi pogresno .

Potrebne su godine iskustva i to iskljucivo u timu koji vec zaradjuje novac , dakle ima iskusne trejdere , kako bi se naucile elmentarne stvari .

Imajte u vidu jos jednu jako bitnu stvar , Mentalni sklop ljudi sa ovog podneblja je takav da sa tim sklopom i jakim egom jako je tesko biti uspesan trejder :)

Ako te interesuje kretanje cene BTC nemoj da gledaš njegov chart, gledaj chart berzanskih indeksa, jer ako to krene da pada, pokidaće cena sve te support nivoe što si nacrtao kao svinja masan džak, ne verujem ni da će nedodirljivi 200 WMA izdržati.

Ja sam se kladio da se to neće desiti i da će biti privremenog oporavka, ali rizik je veliki i ne mogu da preporučim nikome da se sa tim igra.Tek za par nedelja ćemo definitvno znati da li je obaranje kamatnih stopa pružilo neki boljitak, za sad izgleda kao da je priced-in. Možda vidimo centralne banke da pokušaju još jednom isto, ali slaba vajda kad je slabost na tržištu sa supply strane.

Ako te interesuje kretanje cene BTC nemoj da gledaš njegov chart, gledaj chart berzanskih indeksa

Pa gledam čart gde trejdujem :) i CME

Ja sam istresao pre tri nedelje dosta na 10200, i ovo su mi lvl-i za lagani ulaz, pa se ne opterećujem uopšte i ako nastavi da pada a i ako okrene na gore.

Iskreno, ovakvi dump-ovi vikendom su samo delo vodećih menjačnica, kako bi likvidirali one sa jačim leverage...

CME je u petak zatvoren na 9165, tako da ne verujem da će oni dopustiti da cena ode još dole ( i ovo je bilo dosta jako ), jer bi u suprotnom ostao gap od 800+$.

Bitno je da weekly ne zatvori u najgorem slučaju ispod 8100-8150, jer u tom slušaju idemo lagano i do trećeg target-a ( 7100 - 7200 ), ali iskreno ne verujem da će baš tako lako i tako brzo dozvoliti CME mafija

Gledam vreme kada ste ovo kucali, ni mastilo se nije osušilo a obistiniše se strepnje :(

Pa gledam čart gde trejdujem :) i CME

Ja sam istresao pre tri nedelje dosta na 10200, i ovo su mi lvl-i za lagani ulaz, pa se ne opterećujem uopšte i ako nastavi da pada a i ako okrene na gore.

Iskreno, ovakvi dump-ovi vikendom su samo delo vodećih menjačnica, kako bi likvidirali one sa jačim leverage...

CME je u petak zatvoren na 9165, tako da ne verujem da će oni dopustiti da cena ode još dole ( i ovo je bilo dosta jako ), jer bi u suprotnom ostao gap od 800+$.

Bitno je da weekly ne zatvori u najgorem slučaju ispod 8100-8150, jer u tom slušaju idemo lagano i do trećeg target-a ( 7100 - 7200 ), ali iskreno ne verujem da će baš tako lako i tako brzo dozvoliti CME mafija
Bice dobro za kupovinu .Izgleda da ide na 7.000$

ne tako brzo ne moze stalno padati, bice tu nekog oporavka, ali naravno u narednim danima sve je moguce i zona 6k sasvim izgleda realna, takva je situacija da sve preko 10 000$ za BTC nije odrzivo mora se ici na nize levele. Ko bude imao strpljenja docekace opet 10k+ standardno je ovo.... period kad raste i vecinu vremena kada pada.

Dan je u vestima još od ranog jutra prozvan "krvavi ponedeljak", ovakav pokolj na berzama se ne pamti. Iako se ne usuđujem ništa da tvrdim, posle ovoga dajem samo 20% šanse da u martu nećemo videti meltdown koji će da zbriše preko 50% vrednosti sa berzi.

Što znači da će kripto izgubiti još više. Godinama pričam pojedinima da BTC nije nikakvo digitalno zlato, a oni se keze. Ovo je vreme kad će vernicima stock-to-flow modela stvarnost konačno zalepiti debelo zasluženu šamarčinu da se otrezne.

Posle ovolikog pada mora doći bar mali oporavak, bear flag gde bih preporučio svima da se istresu do sume koju im nije žao da izgube. Kažem, postoji neka mala šansa da se tržište održi, ali berza mora da se smiri i cena ne bi smela nipošto da padne niže od toga gde je sada. Ako ode dole i probije 7200, brzo će ispitati 6600, a onda i vitalnih 6k gde je 200 WMA. To ako pukne, vratismo se u 2016. godinu. Možete pokušati da kupujete na tim nivoima, ja vam svakako ne bih preporučio, rizik je ogroman.

Poslednja izmena:
to samo znaci da ce bull biti mnogoo jaci nego sto ti mozes i da zamislis
Koja je korelacija izmedju njegovog misljenja i jačine bull-a?

Tvoje ovako izneto mišljenje je važno za?

Koja korist od istog? Zašto mu se uopšte obraćaš? Zašto samo ne izneseš tvoju vrhunsku analizu,

JAK, Najači Bull???? Stiže!!!!

Sva desavanja u svijetu ovaj put su uticala i na BTC a samim time i na kripto u cijelini, ispostavilo se da BTC nije digitalno zlato jer je zlato vidimo kako odreagovalo....treba pratiti dalja desavanja, ne znam koliko sada ijedna analiza moze pomoci, radi se ipak o ozbiljnim stvarima. Vrijeme ce pokazati gdje ce nas ovo sve odvesti. Nije ovo uobicajna situacija bilo je i prije raznorazni kriza i BTC je izlazio svaki put jaci, valjda i ovaj put tako bude.

biće naravno, samo da plus token istrese što im je preostalo btc-a

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk
Pa koliko ih još imaju,majka mu stara. Od prosle godine se istesaju nikako da se istresu. Kad prodje BTC onda ce da udare na ETH i tako u krug. Stvarno mi nisu jasni ti Kinezi i te njihove prevare

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Navodno su u subotu pomerili i izmiksovali tokene ali bice da ovo ipak ima veze skoro pa jedino sa stock marketom jer je zadnjih dana skoro 100% korelacija. I naravno, kao sto je vec receno, ova definitivna potvrda da je crypto car go kao od majke rodjen i isteran iz poslednjeg coska koji mu je bio preostao, da bude to digitalno zlatno, je zapravo najgora posledica, kakav dispeir nas ceka ako zategne prava seka ne bih ni da zamisljam:

"The latest fall in the bitcoin price will all but destroy any remaining expectation that bitcoin has begun acting as a so-called safe-haven asset, which are expected to move higher in times of greater risk and uncertainty."

https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2020/03/09/bitcoin-suddenly-goes-into-meltdown-sending-ethereum-ripples-xrp-bitcoin-cash-and-litecoin-into-freefall/#5f0813a34d94

A sta je sa pricom kako cash prenosi Corona virus?
Razlog vise da jos lakse predju na cashless society, a Facebook ima spremnu digitalnu valutu, plus razne drzave u zadnje vrijeme experimetisu sa nekim svojim digitalnim valutama.
Coincidence?!

Zašto bi se iko mantao sa nekim digitalnim novčićima kad gotovo svi imaju račune u bankama i besplatne kartice za plaćanje? Ako pričamo običnim građanima i strahu od prenosa corone sa papirnih novčanica.

Poslednja izmena:
Ja ipak mislim da vise ljudi ima Facebook acc, ili mob nego racun u banci.

Libra je pukla, i sam Facebook vec odustaje od nje polako

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"Bitcoin koji je do sada odolevao kao finansijski instrument da se odupre rasprodaji na berzma i generiše tražnju kao vrsta „digitalnog zlata“ danas ne opravdava taj epitet pa je i on u padu oko 10%. Tehnički, nije uspeo nakon pada i proboja svog rastućeg kanala da se vrati iznad 200-dnevnog pokretnog proseka oko 9130 usd. Trenutno se ne nazire potencijalna podrška."

Ovako izgleda analiza jedne osobe koja trguje na klasičnoj berzi kod nas.

Što i jeste slika kada se vidi kako ceo svet reaguje na ovaj virus. Mi možemo da mastamo o "digitalnom zlatu" ali realnost je da BTC nije siguran kao pravo zlato (koje je zabeležio rast). Ako se ovaj virus nastavi ja očekujem dalji pad.

Npr nafta je pala za 30% a možda ode još više.. Pa svako ko se bavi trgovinom će pre uložiti u naftu nego u BTC jer ni nijednoj državi ne odgovara niska cena nafte.

Nemojte samo da gledamo BTC i kripto berzu... Novac je svuda!

Ko trguje svejedno mu je BTC, nafta..jaja.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Navodno su u subotu pomerili i izmiksovali tokene ali bice da ovo ipak ima veze skoro pa jedino sa stock marketom jer je zadnjih dana skoro 100% korelacija. I naravno, kao sto je vec receno, ova definitivna potvrda da je crypto car go kao od majke rodjen i isteran iz poslednjeg coska koji mu je bio preostao, da bude to digitalno zlatno, je zapravo najgora posledica, kakav dispeir nas ceka ako zategne prava seka ne bih ni da zamisljam:

Zlato u mirnim periodima može da raste ili pada, zavisno od očekivanja trgovaca i špekulanata. Ali u momentima kada na berzama kreću potresi, zlato uvek skače. Bitcoin se takođe kad je sve mirno kreće nezavisno od berzi, ali kad počne frka, BTC uvek pada.

Bitcoin je anti-zlato.

Nije tačno, pogledaj prvi sell-off, zlato palo preko skoro 100 USD u danu kada je berza imala prvu veću korekciju...Sve je tada otišlo nadole, jednostavno ljudi beže u dolar kada je panika, kakvo zlato kakvi bakrači...Kada se malo smiri situacija onda se ide na sigurnije stvari kao zlato

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

0b25de0747342b19b9a866e0ea12b01d.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno