Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvi udar je bio nagao, a trejderi imaju debeli leverage, kad im je stigao margin call, prodavali su šta god su imali, samo da im pozicije ne budu likvidirane. Više puta viđena priča.

Čim se situacija malo stabilizovala i trejderi spremili za krizu, zlato je krenulo da skače, dok je Bitcoin nastavio da pada.

Jedino ispravno pravilo na berzi jeste :
- Nema pravila

Neverovatno je koliko ljudi pokusavaju da pronadju svoju neku logiku za nesto i neki svoj model . Shvatite nema modela i nema pravila .

Samo jedno pravilo je ispravno ako zelite profit .

Kupi jeftino , prodaj skupo .

Tu lezi najveca greska vecine ljudi koji ovde komentarisu ili mozda cak i trguju . Kad bitkoin poraste , svi vicu raketa idemo na mars i slicne gluposti i tada kupuju a onda cim kupe trziste se stmoglavi i oni izgube novac . Isto tako kad kripto padne i cini se da je sve otislo dodjavola oni krenu da panice i prodaju svoje novcice i nakon toga se trziste oporavi umesto da tada kupuju :)

Dakle moje vidjenje stvari , Trenutno je market negde u sredini . Nije povoljno ni za kupovanje ni za prodaju :) Dakle sacekajte ili neki jos veci ozbiljniji pad pa krenite da kupujete u dubinama i cekajte oporavak ili sacekajte neki nagli skok pa prodajte i cekajte pad

Ili ako znate trgujete kratkorocno sa oscilacijama ali sad nema trenda i jako je rizicno . :)

2020-03-10_122923.jpg

Poslednja izmena:
Jedino ispravno pravilo na berzi jeste :
- Nema pravila

Neverovatno je koliko ljudi pokusavaju da pronadju svoju neku logiku za nesto i neki svoj model . Shvatite nema modela i nema pravila .

Samo jedno pravilo je ispravno ako zelite profit .

Kupi jeftino , prodaj skupo .

Pogledajte prilog 282582

U principu se slažem skoro sa svim što si napisao, ali mi je ovaj deo zapao za oko: Kupi jeftino , prodaj skupo .

BTC uvek ode više nego što smo očekivali i padne manje nego što bismo želeli. Iz tog razloga je najbolja strategija DCA ( dollar cost average, i na dole , i na gore ), a čekati "još jedan ozbiljniji pad" - e to se uglavnom ne desi ili ako se desi, propadne još dublje :)

Poslednja izmena:
Dobri ste.. ima nade za ovaj pod-forum.
:smoke:

Na berzama jos nije zavladala prava panika. Btc je ispratio pad, ali nije to ni toliko znacajan pad sem sto se malo uzdrmao potencijalni bull. Ako je ovo zaista pocetak bear marketa na svetskim stock berzama onda su zato i pozurili sa dva solidna btc balona od 14k i 10k. Ionako najvece kolicine btc-a i kripta drze sile koje diktiraju svetsku ekonomiju. Znaju da mora da dodje period hladjenja. Da je stock market i ekonomija prenategnuta znalo se dosta ranije od pojave korona virusa.

Btc je sada na 7800, a to je cena oko koje se vrteo skoro 3 godine, malo gore pa dole, al uvek se tu vracao. U kom god smeru da krene, ka 15k ili 3k, jedino sam siguran da ce to tako majstorski da odrade da ce opet mnogi da ostanu van igre.

Poslednja izmena:
Da nažalost podsetim i da sve što se sada dešava znači da se spremamo da uđemo u ekonomsku depresiju kakva nije viđena ceo vek, sa svim negativnim stvarima koje ona nosi. Nek nam je svima sa srećom da nekako preguramo.

Sad, nekom rat, nekom brat. Ja sam se trudio da se spremim što sam bolje mogao, učio sam korisne stvari, nisam bio govedo koje će da kupuje mobilne telefone od preko hiljadu evra, da se zadužuje umesto da namiče, ali sve to na kraju ne mora da znači apsolutno ništa.

Što znači da će kripto izgubiti još više. Godinama pričam pojedinima da BTC nije nikakvo digitalno zlato, a oni se keze. Ovo je vreme kad će vernicima stock-to-flow modela stvarnost konačno zalepiti debelo zasluženu šamarčinu da se otrezne.

Tebi ne bi bilo lose da se edukujes malo pre nego sto odlucis da ovde nastupas u svojstvu eksperta. Za pocetak nauci malo o zlatu i njegovoj inflaciji a onda nauci sta je to stock to flow model ali ne samo matematiku kako se racuna nego i mnogo dublje (ljudi te stvari uce godinama na fakultetima). Pa onda kad naucis sta je potrebno da se dogodi da bi s/f model postao nevazeci dodji ovde da prosipas pamet.

Da nažalost podsetim i da sve što se sada dešava znači da se spremamo da uđemo u ekonomsku depresiju kakva nije viđena ceo vek, sa svim negativnim stvarima koje ona nosi. Nek nam je svima sa srećom da nekako preguramo.

Sad, nekom rat, nekom brat. Ja sam se trudio da se spremim što sam bolje mogao, učio sam korisne stvari, nisam bio govedo koje će da kupuje mobilne telefone od preko hiljadu evra, da se zadužuje umesto da namiče, ali sve to na kraju ne mora da znači apsolutno ništa.

znas kako, neko udje zbog para, a ostane zbog tehnologije ;)

mozda bude neka kriza koju niko do sada nije video ali ce to biti naj najavljivanija kriza ikada, a kriza ko kriza svaka je najgora. A cim se nesto najavljuje i namerno stvara panika... nadam se da si naucio sta to znaci.

Prvi udar je bio nagao, a trejderi imaju debeli leverage, kad im je stigao margin call, prodavali su šta god su imali, samo da im pozicije ne budu likvidirane. Više puta viđena priča.

Čim se situacija malo stabilizovala i trejderi spremili za krizu, zlato je krenulo da skače, dok je Bitcoin nastavio da pada.
To je template odgovor, svi pričaju o tome, pravo ponašanje tokom šok pomeranja, makar i manjeg se moglo videti, i meni je to dovoljna indikacija kako bi se tržište pomerilo u slučaju većeg, koji može ali ne mora da se desi... Što se BTCa tiče, ne bih baš rekao anti, ali ok, recimo da je to otprilike to. Ipak, nismo imalu ovakvu krizu do sada, niti bear fazu stock marketa, tako da ja ipak ostavljam malu verovatnoću da neće sve biti baš tako...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Da, ovo je "najsmešnija kriza ikada".

Nestorović stajl. Samo očistiti tastaturu i miša alkoholom (pardon, rakijom) i pravac Bitstamp u shopping.

E da, slobodno jezikom pritisnuti enter na bankomatu ECD. Kod nas nije kriza.

Sutra se očekuje da se oglase Kristin Lagard i ECB. Pošto se centralne banke koordinišu, javiće se i ostali sa predlože nove mere. U Americi verovatno kamatne stope na nula, u Evropi su već negativne, da vidimo šta novo će da smisle. Verovatno poslednji pokušaj da se spreči da everything balon pukne. I manji kripto balončić u njemu će biti zahvaćen, naravno. Ako BTC zatvori nedelju niže, neće uopšte da valja.

BTC ce sve to lagano pratiti , na njega nikakva kriza ne utice ali ce svakako ici dole i pratiti trend ostalih valuta na berzi.

Ovo je u slobodnom padu... Btc oko 6700 usd...

Imate kolege neke vesti , da li se desilo nesto :) ili samo kao i uvek ljudska psihologija :)

*mjau**mjau**mjau*.. prošlo mi 100 ltc-a na 35$ :S:

Bitna su dešavanja :)

Mnogo brzo se dešava..

Polazeći od činjenice da dosta članova foruma ima određeni kapital (nebitna količina) u kriptu moja je dilema dali držati u BTC ili nekom alt koinu (i kojem) pretpostavljam da se većina slaže da ko dosada nije prodao da sad i nema mnogo smisla prodavati, ili ipak ima ? Interesuje me mišljenje što više članova, ako ste raspoloženi za diskusiju na ovoj temi.

Sve je ovo normalno za nestabilnost kripta. 25. oktobra prošle godine je BTC otišao sa 7.500$ na 10.000$ za 24h. Strah, panika, manipulacije... Tom Henks dumpovao svoj BTC :d Šalu na stranu, nije prijatno gledati kako BTC tone. Navodno, halving koji će se desiti uskoro neće imati toliko uticaja na cenu jer je već 18M BTC-a u opticaju od ukupno 21M koliko će ih biti. Sad si srećan kad izađeš na cifri na kojoj si ušao. Ali ajde da vidimo šta će se dešavati dalje.

Koji roller coaster!

Najsmešniji su novi internet portali kad napišu ovakve naslove:
Cryptocurrency Market Update: Bitcoin tumbles to $7,300, why no one wants to buy the dip?

A onda ih obim kupovine i povećanje cene zbog toga demantuje :)

Mada je posle bila još manja cena neko pre kupovine, tako da su opet u pravu. Šou!

Ode ispod 6000.

Naisao sam na tekst, koliko je ovo tacno ne znam ali :

U noći između nedelje (08.03.2020.god.) i ponedeljka (09.03.2020.godine) u 00:00h zvanično je došlo do globalnog sloma svetskog monetarnog sistema.
Kako bi se predupredio globalni haos i moguća panika, Alijansa postepeno gasi svetski monetarni sistem segment po segment.
U pomenutom periodu, po nalogu predsednika Donalda Trampa pripadnici specijalne jedinice Američke nacionalne bezbednosti izvršili su upad u centralnu banku - Federalne rezerve, uhapsili izvršnog direktora Federalnih rezervi Sjedinjenih Američkih Država, zaplenili celokupnu dokumentaciju i obustavili je dalje štampanje novca bez pokrića. Ovim je Alijansa i u potpunosti preuzela kontrolu nad Federalnim rezervama SAD-a.
Sva bogatstva svih vladajućih 12 porodica koja čine Crno plemstvo (kraljevska porodica Vindzor, kineske porodice, itd.) nalaze se u GESARA fondu.
Porodice kao što su Rotšildi, Rokfelerovi, Karnegi, Morgan itd., imali su ulogu menadžera pomenutih vladajućih porodica, tj. oni su samo po nalogu vladajućih porodica usmeravali njihov novac gde treba, trgovali njime, prodavali akcije na berzama itd.
Kao posledica zatvaranja Federalnih rezervi i prestanka štampanja novca bez pokrića, došlo je do naglog pada petrodolara odnosno valute dolar kao svetski priznatog novčanog sredstva razmene u trgovini naftom.
Pored toga, očekivana posledica jeste reakcija svetskih berzi na slom svetskog monetarnog sistema koji od danas više ne postoji kao takav.
Kako je vanredno stanje u SAD-a i dalje na snazi, Donald Tramp ima sva izvršna ovlašćenja i mogućnosti, tako i sve američke privatne naftne kompanije koje se nalaze na teritoriji SAD-a automatski postaju državna svojina.
Donald Tramp je u trenutku sloma svetskog monetarnog sistema izdao nalog svim izvršnim direktorima američkih privatnih naftnih kompanija da za vreme 15-minutnog zatvaranja svetske berze Vol Strit prodaju sve akcije državama u kojima se nalaze naftna polja pod vlasništvom tih američkih privatnih naftnih kompanija.
Na taj način Alijansa je omogućila povratak kontrole država nad svojim naftnim poljima tj naftna polja su ovom trenutku postala državna svojina država na čijoj su teritoriji.

Kako ne bi slom svetskog monetarnog sistema bio isuviše nagao i traumatičan po ljude, svetsku trgovinu i druge sfere sistema (zdravstveni sistem, socijalni sistem zaštite, bankarski sistem, energetika itd.), Alijansa pažljivo koordinira ovim slomom svetskog monetarnog sistema tako što vrši postepeno demontiranje sistema. Ukoliko bi pustila da se monetarni sistem sam uruši, posledice bi bile znatno teže po osnovno funkcionisanje ljudi, što nikome nije u interesu.
Naredni korak po slomu svetskog monetarnog sistema koji više ne postoji kao takav jeste pokretanje izmena starih zakona i donošenje novih zakona čijim uređivanjem i donošenjem će započeti period reformi bankarskog i finansijskog sistema. Sve privatne banke na teritoriji države u kojoj posluju postaće državne banke te će sva novčana sredstva teći direktno u Budžet države što je preduslov za početak realizacije GESARA projekta. Takođe reformom biće predviđeno ukidanje kamata na podignute kredite kao sredstva finansijske pomoći građanima.
Stari kreditni dugovi građana neće biti izbrisani kako mnogi očekuju i priželjkuju, samo će se promeniti politika vraćanja kredita (ukidanje kamate i povoljniji uslovi apliciranja za kredit). Budžeti država će od sad biti pod strogom kontrolom koordinatora GESARA fonda.
Naredni korak po slomu svetskog monetarnog sistema u narednom periodu jeste početak jačanja unutrašnjih privreda svih država, razvijanje državne infrastrukture, jačanje ličnih resursa država. Svrha ovog koraka jeste da se države okrenu sebi, osposobe i osamostale se. Primer je Rusija koja je razvila unutrašnju privredu kada je EU uvela sankcije protiv te zemlje.
Kako bi se olakšalo razvijanje i jačanje unutrašnje privrede, koordinatori GESARA fonda će po potrebi povlačiti novčana sredstva za svaku pojedinačnu zemlju u skladu sa ličnim potrebama te zemlje. Svaka država će ima svog koordinatora-predstavnika koji će biti direktna veza između vlade države i GESARA fonda.
Kvantni sistem omogućava celovitu kontrolu svih novčanih transakcija te će u potpunosti biti isključeni pokušaji malverzacija nad novčanim sredstvima.
Kada se države osposobe, osamostale i postanu potpuno nezavisne od drugih država u smislu eliminacije domino efekta tj međuzavisničkog odnosa u slučaju osciliranja ekonomija većih zemalja koje opet bitno utiču na manje zemlje, predložiće se novi svetski jedinstveni ekonomski sistem, jedna ekonomija koja počiva na načelu obostrane saradnje zemalja u smislu trampe proizvoda i usluga. Kako bi zemlje ravnopravno sistemom trampe razmenjivala dobra, proizvode i usluge, uvešće se nova valuta koju će koristiti sve zemlje sveta, a da pri tom odbace svoje lokalne valute. Razlika je u tome što će nova svetska valuta kao sredstvo razmene dobara između zemalja, imati realnu vrednost u vidu zlatne podloge.

Ne znam kolega što se baviš kriptom kad imaš svetlu budućnost u pisanju romana.

Nasao sam za par minuta odakle je iskopirano

https://publishwall.si/dajana.babic/post/535585/zlom-svetovnega-monetarnega-sistema

https://publishwall.si/dajana.babic

https://www.facebook.com/groups/219294252068207 - navodno originalni izvor...

A opis no koment:

Ova grupa je napravljena sa namerom da sadrži sveobuhvatnu sintezu informacija u oblasti kosmologije, istorije naše Galaksije, zvezdanih civilizacija, istorija našeg sunčevog sistema, istorije planete Zemlje na kojoj živimo i prilika koje se aktuelno dešavaju na Zemlji.

Informacije i obaveštenja koja budu postavljene na grupi dobijaju se telepatskim putem od strane Galaktičke federacije kao izvora informacija. Jedan od ciljeva Galaktičke federacije jeste da što veći broj ljudi osveste svoju pravu prirodu kao bića svetla i svoje poreklo, da budu upoznati sa pravom istorijom planete Zemlje, i da imaju osnovno znanje razlikovanja različitih pripadnika zvezdanih civilizacija. Pored toga, takođe ljudi moraju biti informisani o svim daljim predstojećim događajima i dešavanjima. Iz neznanja se stvara strah. Stoga, što veće znanje imaju, to će ljudi imati višu svest. Što jeste u interesu čovečanstva kako bi tranzicija planete Zemlje i celokupne populacije na njoj prošla što mirnije.

Alijansa je organizacija koju sačinjavaju aktivni ljudi-kanali na planeti Zemlji koji imaju uspostavljenu komunikaciju putem kanalisanja i telepatije sa operativnim radnicima Galaktičke federacije. Pored toga, članovi Alijanse su takođe oni koji imaju bazično znanje o sebi kao bićima svetla i imaju znanje o Galaktičkoj federaciji. Takođe članovi Alijanse su oni koji imaju unutrašnji intuitivni osećaj da nisu sa planete Zemlje nego potiču iz drugih zvezdanih civilizacija. Takvi ljudi su se svesno inkarnirali na planetu Zemlju sa ciljem da pomognu čovečanstvu i Majci Zemlji u procesu kvantne evolucije i sveobuhvatne tranzicije koju prolaze.

Stoga je potrebno da što veći broj ljudi bude informisano o daljim predstojećim događajima i dešavanjima sa ciljem da budu što adekvatnije pripremljeni na predstojeće promene.

S obzirom da se bliži vreme korenitih promena na Zemlji, grupa je predviđena da sadrži informacije koje će biti preko potrebne svim ljudima u momentima promena, kako bi razumeli dešavanja oko sebe. Otvorite vaše umove, i procenite sami da li se informacije rezonuju sa Vama. Vaše je samo da otvorite um.

Batalite te "Trece oko" izvore...

Poslednja izmena:
Uvek me nasmeje to sto ljudi imaju obicaj kad kripto krene dole, da sire tenziju, oseca se u pisanju ozbiljna negativa :)

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno