Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da editujem posti iznad pa se izvinjavam za dupli post. Zna prvi ovakav skok u kriptu kada se naglo odbije da bude patka. Ako se to desi, trebalo bi da opet zaronimo ispod 4k i onda krece bulltrap balon koji bi se eventualno podudario i sa bulltrap-om na stock marketu. Videcemo u narednim danima. Dosta toga sada zavisi i koliko ce mocnici da mrcvare stock market i sta planiraju sa tim.

Nije tacno, vrlo lako proverljivo, potrebno je samo obrnuti par stranica unazad i videti da ima vrlo konkretnihh najava tacno onog sto se desilo sada, uz jos konkretniju argumentaciju zasto i iz kojih tacno razloga.

Ono sto je interesantno je fenomen da su oni koji su se najvise isprosipali sa svojim predlozima za "ulaz" ne saamo da se nisu prokrili po usima i zacutali nego su super aktivni sa sve podrugljivim smajlicima.

kazem, posle bitke lako je biti general. Svako moze izvuci post u nekom trenutku i da kaze eto pogodio sam. Vazi se samo onaj ko sebe poslusa i tako odigra.

Prodao sam sve na 5300, razmislicu ako se vrati u rikverc da opet dokupim. Moze da bude i da sam se zeznuo, ali sam trenutno zadovoljan.

ja prodao na 5450, isto se nadam jos jednom zaronu bar do 4500 ali velika je verovatnoca da je to to. No videcemo.

Zasto je zatvorena tema za prodaju i kupovinu kripto valuta? Kako ovde stupiti u kontakt sa nekim ko prodaje a da te ne zavrne?

Akcije tesle, njih najvise pratim sada, odose na 510 nakon sto su sa zatvorenih 560 skocile na 590. Btc prati pad, izgleda da ce biti veselo i danas. Daj boze da odrade i danas jaci zaron. Samo strpljivo i bez panike ako krene ka 3k. I da probije 3k opet ce to da odskoci, posle ce eventualno da ga dave izmedju 3-4k, zavisi dokle ga izbuse.

Bitkoin formira formaciju nakon koje se moze ocekivati duplo dno na oko 4000$ . Ko zeli moze da udje u long nakon odbijanja od predhodnog dna . Ukoliko dodje do probijanja tog predhodnog minimuma ocekuje nas mova niza cena , i u tom slucaju povoljno mesto za ulazak ce biti taj pik ( mislim na kupovinu )

ETH verovatno isto ocekuje testiranje minimuma koji je postignut pre par dana , kao i verovatno niza cena od te , u zoni 80$ .

Ono sto je jako bitno to je da se vidi efekat uvedenog na svim menjacnicama trgovanaj na margini . kriptovalute se sve vise ponasaju kao recimo Forex ili neki drugi finasijski instrumenti . Dakle vaze pravila berzanskog trgovanja , kao i tehnicka i fundametalna analiza .
Ono sto je jako bitno na sta morate obratiti paznju jer ovde na forumu postoje jos ljudi koji se secaju i zive u 2017 godini kada su svi novcici samo rasli . To se nikada vise nece ponoviti i nacin trgovanaj se znacajno promenio
Tako da to sto pisu stari clanovi , o parcijanom ulzasku i HOLD i sikljucivo kupovina zaboravite da postoji . Mnogo vise novaca se sada uzima na sortu , jer je izvesniji i pravilnije se ponasa . Dakle valute mukotpno za malo odu gore , a onda se sunovrate za nekoliko dana . Tako da je lakse biti u sortu nekoliko dana , nego godinama cekati da se cena uveca :p

Ako koristiš QF, ništa [emoji1]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Quantfury, pominjao sam ga ranije...
Nije profi platforma, više za swing i investing, ali je opet dosta bolja od Robinhooda, Etoro-a itd... Takođe je dosta i unapređuju... Probaj, ako te zainteresuje tu sam za sva pitanja, prostudirao sam je uzduž i popreko (uključujući i rekt [emoji1])

Dobro, sada kad se malo situacija smirila, možemo hladne glave da razmotrimo gde smo. Sada je već svakom jasno ono što sam godinama pričao, Bitcoin nije nikakvo digitalno zlato, već ekstremno špekulativna valuta čija će se vrednost strovaliti kad se postojeći finansijski sistem uruši. Razlog zašto je bitcoin toliko rastao je isti zašto su rasle akcije Tesle i drugi ekstremno riskantni aseti - previše likvidnosti uzrokovane niskim kamatnim stopama, tako da ljudi više nisu držali novac u banci, već su potrčali u špekulacije.

Sada je vreme kad je đavo došao po svoje, a novca da mu se plati nema jer je ispario kad se cena špekulativnih aseta strovalila. Centralne banke zato spremaju nove pozajmice da održe trulu ekonomiju, zalepe flaster na ranu koja obilno krvari i ponovo naduvaju balon kako bi još malo odložile neminovnu propast.

Ako kupujete bitcoin sada, vi se efektivno kladite da će se sadašnji finansijski sistem ipak održati, berze smiriti i ponovo početi da rastu. Ako ne budete u pravu... Bacite pogled na ovaj chart indeksa frankfurtske berze, vidite gde smo sada. Dno provalije vam je tamo negde gde je bilo i 2009.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    66.6 KB · Pregleda: 289
Poslednja izmena:
Samo me interesuje, zasto si ulazio u bilo koju valutu kada je BTC balon kome nema spasa i neminovno se odlaze njegov povratak na 0?Ako se dobro secam, imas nekih Altova? Kada je BTC to sto pricas, sta su onda drugi coini?Malo se ljudi uspanicili i nista strasno, Tramp i Amerika zele da dotuku Kinu ali. ovo je trenutno, bice poput "imperija uzvraca udarac"

BTC neće na nula. Bio sam kupio da ga istresem na polovljenju, ali kriza je preuhitrila polovljenje, morao sam da istresem BTC na 7700 uz gubitak.

Imam efikasnih altova, njih nisam prodavao i kupovaću još. Nisam mnogo na njima ni izgubio, jer sam ih kupovao pre nego što su krenuli da rastu u februaru. Zlato je dobro kao čuvar vrednosti, ali nije pogodno za plaćanje, ako hiperinflacija udari, mi možda nećemo imati funkcionalni novac. Verujem pre da ćemo do tada opet imati stabilni novac sa zlatnom podlogom, ali radije bih da imam i malo alternative, zlu ne trebalo.

Poslednja izmena:
BTC neće na nula. Bio sam kupio da ga istresem na polovljenju, ali kriza je preuhitrila polovljenje, morao sam da istresem BTC na 7700 uz gubitak.

a pa onda ok, nista lakse, Kud svi tu i mali mujo, kupi pred polovljenje i prodaj za polovljenje -> profit. Tehnika koja je uspela 1000 puta do sada tako da se slobodno moze kuca uloziti sledeci put :)

Još mu je bar dvoje napisalo, a mislim i La, da od nadanja da će kupovinom pre i prodajom pred polovljenje da zaradi nema ništa.

Cudi me da nema onih teoreticara zavere koji ce reci da je cak i korona necije maslo da se jeftino kupi BtC [emoji2957][emoji1787][emoji2357]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Još mu je bar dvoje napisalo, a mislim i La, da od nadanja da će kupovinom pre i prodajom pred polovljenje da zaradi nema ništa.

Da, pošto kriptovalute standardno ne skaču u očekivanju polovljenja, pa se onda sruše. Sačuvaj bože da se tako nešto ikada dogodilo. Ajde ne pričaj koješta.

To je bio ispravan kalkulisani rizik, ali nije upalilo. Šta da se radi, takvo je tržište digitalnih kobalagi para.

Neka neka, sto je veci pad bice jos veci skok [emoji2960][emoji2960][emoji2960][emoji1696] kada dodje vreme...

Honor 8X [emoji108][emoji41]

Ovaj sad skok je povezan za Fed merama, 700 milki i kamata na nulu, što je kap u moru za ono što im treba da odlože kolaps...

Meni ovo deluje kao igra manipulatora na berzama, mozda cak i vlasnici berzi u dogovoru odradili long i short za sat vremena. Nasli su trenutno cenu na kojoj mogu lako da klate par stotina gore dole i tu je odrzavaju.

Prakticno svi USA Futures marketi su vec "udarili" 5% down circuit braker u prvih ~30-45 minuta po otvaranju, pa je trading stao. Ovo se desava posle Fed mera a u prilog padu ide i cinjenica da je u petak bio najveci rast ikada u jednom danu ~9.7%, koji opet nije nastao zbog fundamentalnog resenja nekog od problema, vec iskljucivo zbog Trump-ovog obracanja naciji. Verovatno je da ce ovo Crypto sutra ispratiti kada se otvore Market-i jedino na sta treba obratiti jeste neki Short squeeze kao sto je bio ovaj pre nekih sat dva.

Sada izgleda iskljucivo treba gledati pravi stanje na Market-u i te swingove primeniti na Crypto-u. U prilog ide i to da Crypto uvek vise procentualno "padne", ali se i brze oporavi.

Poslednja izmena:
Divan je FED pokusava da odbrani pterodolar koji ubrzano umire dok ga cena nafte i zlata pritiskaju na dole. Rusi sa druge strane rade dobru stvar, obaraju cenu nafte koja je sad na nekom rekordno niskom nivou tako da americke kompanije koje proizvode naftu iz skriljaca vec sad posluju u minusu, da stvar bude po petrodlolar jos losija ameri svim silama obaraju i cenu zlata , rusi su se davno vratili u golden window i njih ne interesuje zabrana direktne kupovine fizickog zlata petrodolarom. Tako da sad rusi pritiskaju sve jace jer petrodolarom koji se vestacki ojacava a kojeg imaju na pretek prodajom nafte kao najveci svetski proizvodjaci nafte(trenutno) kupuju jeftino fizicko zlato kome su na silu ameri oborili cenu te na taj nacin vrse jos veci pritsak na petrodolar i njegov paritet prema zlatu... Nece ovde biti kolko ja vidim skorog oporavka. Moje vidjenje, mozda je pogresno.

ETH je relativno povoljan za neku kupovinu cena oko 102 malocas , naravno bolje ga je kupiti na 80 , ili 70 dolara , ali je diskutabilno da li ce doci do te cene

Eth odnos 0.22 i tu je problem sto on moze jos dole. Moze da se desi da btc skoci, a eth i altovi tonu kroz odnos tako da im cena ostane skoro nepromenjena. Vidjeno vise puta, ali ko uzima da drzi recimo godinu i jace i ceka neki veci oporavak onda je ok na svoj rizik.

pa vidi na berzi 100% sigurica nikad ne postoji. JA pisem samo onda kada postoji velika verovatnoca da se nesto desi , U ovom slucaju rizikujete 100 dolara , da biste recimo zaradili 100 . Opet rizikujete 100 dolara ako recimo ETH nestane , a uvek mozete izaci na recimo 80

Drugim recima sad rizikujete 20 dolara a potencijalni profit je 100 .
Prepoznavanje takvih situacija na trzistu razlikuje loseg trjadera ili pocetnika i uspesnog :)

ETH je relativno povoljan za neku kupovinu cena oko 102 malocas , naravno bolje ga je kupiti na 80 , ili 70 dolara , ali je diskutabilno da li ce doci do te cene

Ja sam vec izasao iz ove pozicije . Ako me ej neko poslusao pa usao , moze ili da stavi stop loss na cenu na koju je usao ili neka sam odredi kada ce izaci sa kolikim profitom :)

za nekoliko sati oko 10% nije lose , ako ste trgovali na margini sa recimo duplim iznosom to je oko 20% . Napisao sam ovo jer zbog cele situacija lako je moguce da vidimo ponovo nisku cenu ETH i to nizu od ranije minimuma od pre nekoliko dana . :)

Dakle napominjem nije doslo do okretanja trenda i samo okretanje ce biti dugotajno i mukotrpno i pitanje za koliko ce jos novcici pasti pre okretanja trenda .

Ja sam ovaj krug propustio jer nisam bio siguran da je 4500 dno. Verujem da tek sledi zaranjanje, a do tada ce ovako da ga klate. Nisam bas dobar sa dnevnim trgovanjem, pet puta da uzmem profit i onda zarone dole i ode sav trud i sekiracija.

Nisam bas dobar sa dnevnim trgovanjem, pet puta da uzmem profit i onda zarone dole i ode sav trud i sekiracija.
Upravo tako. Ovo je i razlog zbog cega niko ko nije vican tome ne treba da trguje. (kao ja npr)
Postoji i kontra primer, vidjen vise puta, gde kupis, cena ode gore 10-15% , ti prodas, onda padne opet , ti kupis.... onda skoci, ti prodas.... i tako uzmes nekoliko puta po 10-15% ... i onda jednom kad prodas cena ne stane nego ode 300% i vise nikad ne kupis.

Za ovo prvo ti je rešenje stop loss, koji definišeš ispod nekog bitnog nivoa na kome cena treba da se odbije, jer ako se ne odbije i potone, izgubio si par procenata, ali si vratio spreman kapital u igru za novo ulaganje. Ako nemaš SL, onda čekaš danima ili mesecima da se cena vratio preko te na kojoj si ušao, a do tada su mogao višestruko da povratiš taj stop loss.

A za ovo drugo zanemaruješ činjenicu da šta god budeš hteo da kupuješ u narednom periodu, moraćeš da prodaš taj kripto za neki fiat, sve cene će ti se "uvek" oslanjati na cenu u USD ili EUR, pa ti je cilj da uvećavaš (i pre svega čuvaš) svoj, recimo dolarski kapital, a ne BTC, jer ako želiš da uvećavaš BTC i nadaš se nekoj pozamašnoj cifri za godinu dve u paru BTC/USD, onda ti se ne isplati da zarad sitne zarade sada krnjiš potencijalno vredan BTC. Isplativije ti je samo dokupljivati svaki put kada cena padne ispod ili kada je oko tvoje prosečne cene.

Bitno je dakle znati u startu šta ti je cilj i na osnovu toga imati adekvatnu strategiju. Ako je strategija da uvećavaš dolarski kapital, onda jašeš trend, kakav god da je. I kad BTC skoči i kad BTC padne, tebi se USD pozicija može povećavati, tako da to nikad nije izgubljena pozicija, ako se desi da BTC ode u nekom trenutku bez tebe. Tu ljudi često prave grešku, pa FOMO in na vrhu, pre korekcije, misleći da je raketa krenula bez njih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno